POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Locked
Umirovljenik

#1251 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Umirovljenik »

Rimad wrote:
Umirovljenik wrote:
Bosnolog wrote: Zeljka Kotromanica za celnika SDP i nasljednika Zlaje Majorizatora,.... :D
Željko Komšić ne govori hrvatskim jezikom, a Hrvati u BiH govore.

Vaš,
Umirovljenik
Podsjećaš me na Telemach.

Šta fali Hrvatima da govore bosanskim, je li to BiH nije njihova država?

Neki su se sveštenici mogli "ispomagati bosanskim jezikom" u vršenju vjerskih obreda i nikome tada nije smetao pomen "bosanski jezik", dok se danas diže hajka. Iza svega toga se krije nastavak fašističke politike Franje Tuđmana i Mate Bobana, koja za cilj ima uništenje države BiH.
1.) U kojem smislu podsjećam na Telemach?
http://www.telemach.ba/Telemach/1/Naslovna.shtml

2.) Jezik Hrvata je hrvatski. Bošnjaci su svoj jezik nazvali bosanskim. Hrvati ga nazivaju bošnjačkim:
Članak 10. Ustava Županije Posavske: http://www.zupanijaposavska.ba/nova2/in ... Itemid=154

3.) Ne znam ništa o "sveštenicima". Ukoliko ciljate na svećenike, bosanske franjevce, hrvatski jezikoslovci ime bosanski jezik u vremenu do 19. stoljeća smatraju jednim od lokalnih naziva za hrvatski jezik kao što su to npr. nazivi dalmatinski jezik, slavonski jezik, ilirski jezik, slovinski jezik itd.

4.) Franjo Tuđman nije bio fašist, nego antifašist. Podsjećam da se odlikovan Partizanskom spomenicom 1941.

5.) Mate Boban je bio član Saveza komunista, dakle komunist, a ne fašist.

6.) Obojica su potpisivali svaki ponuđeni mirovni sporazum kako bi okončali rat u BiH.

Vaš,
Umirovljenik
Sasvim_Obican

#1252 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Sasvim_Obican »

Umirovljenik wrote: Može li dokaz da si ti Hrvat, zemljanin ?! Čuj dokaz.... Ako misliš na dokaze kojeg ima Emil Vlajki i drugi legitimni predstavnici, onda ga ministar Mamotov sigurno nema.

Emil Vlajki je srpski Željko Komšić.

Nemojte me krivo shvatiti, ali Andrej Mamontov zvuči kao Rus.

Ako se čovjek izjasnio Hrvatom, primit ću na znanje, ali bih volio dobiti poveznicu na njegovu biografiju ili sličan podatak koji bi potkrijepio Vašu tvrdnju.
Sasvim_Obican wrote:SDP nije samo hrvatska stranka, već je i bošnjačka, srpska i stranka ostalih građana, što dokazuje u svim parlamentima u BIH imenujući i Srbe i Hrvate i Bošnjake, pa čak i ostale. ( u USK iz reda SDP-a je imenovana i žena Romkinja ).

SDP nije hrvatska stranka, jer ne brine o hrvatskom jeziku, što je temeljna odlika svake hrvatske stranke.
Hrvati u SDP-u su samo smokvin list za politiku bošnjačkog nacionalizma, oličenu u Zlatku Lagumdžiji.
Sasvim_Obican wrote:Ukratko, SDP je bosanska stranka u punoj dimenziji. Ako misliš da za SDP ne glasaju Hrvati, morat ću te podsjetiti da Hrvata ima i biće ih, ako bog da, i u Bihaću, i u Zenici, Tuzli, Sarajevu i po cijeloj BiH. Ima i biće Hrvata kojima je BIH na srcu i koji shvataju da ovo nije samo zbir tri etničke cjeline.

Broj Hrvata, glasača SDP-a BiH je minoran. U navedenim gradovima za malobrojne Hrvate često ne postoji ozbiljna alternativa SDP-u. Uostalom, Hrvata ima i u SDA, pa valjda nitko ozbiljan neće nijekati da je SDA bošnjačko-islamistička stranka, a tvrditi da je hrvatska stranka.

Ne bih se složio da je bosanska u punoj dimenziji zbog ignorantskog odnosa prema hrvatskom jeziku, zbog participacije njezinog predsjednika u veličanju osmanskih okupatora Bosne itd.
Sasvim_Obican wrote:Nisi mi odgovorio na mnoga pitanja, pa ću ih ponoviti :

Ni Vi meni. Tko je drugi potpredsjednik SDP-a BiH hrvatske nacionalnosti?
Sasvim_Obican wrote:Da li je SDP bošnjačka stranka iako, samo u Parlamentu Federacije ima pet zastupnika iz reda Hrvata ?

Da li članstvo bilo koga u bošnjačkom institutu automatski stranku čini takvom ?! Recimo, da li su svi članovi, recimo, Naše stranke umjetnici, samo zato što je Dino Mustafić režiser ?!

Banalnost drugog pitanja dovodi u pitanje ozbiljnost rasprave. Kad bi predsjednik Upravnog odbora Bošnjačkog instituta bio samo običan član Partije, to ne bi bilo presudno, ali ovdje govorimo o njezinom predsjedniku.

Što se tiče prvog pitanja ne vidim kako takav minoran udio Hrvata može Partiji dati hrvatsko obilježje, kad su nam poznate sve ostale činjenice.
Sasvim_Obican wrote:Da li kršenje Ustava i konstitutivnosti jezika zavisi od toga kom nacionalnom toru pripadaš, ili je zakon jednak za sve ?

Naš, Umirovljenik :-)

Zakon bi trebao biti jednak za sve, a na žalost nije.

Vaš,
Umirovljenik

Ako je Dragan Čović Jugosloven, a Jadranka Kosor članica Partije, da li je HDZ komunističko-jugoslovenska partija odgovorna za goli otok ?

Jedina bitna činjenica je da je SDP najveća multietnička stranka u BiH, te jedina stranka u BiH koja delegira i iz čijih redova su izabrani zastupnici iz reda sva tri naroda. Sve ostalo su, uz dužno poštovanje, pamfleti.

Činjenica da moje sugrađane Hrvate smatraš nekakvim smokvinim listom te, nažalost, isključuje iz svake ozbiljne rasprave. Hrvati u BiH su narod koji živi u našoj zajedničkoj zemlji i koji ja, kao član zlog islamističko-komunističko sarajevo-x foruma, volim i cijenim kao bratski narod bez obzira gdje živjeli i kako živjeli. Možda neki od njih, ili možda čak i većina, ima drugačije mišljenje, ali šta ja tu mogu.. To tebi ni bilo kome drugom da ih prebiraš, odlučuješ ko je smokvin, a ko neki drugi list.
Sasvim_Obican

#1253 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Sasvim_Obican »

Zeljka Kotromanica za celnika SDP i nasljednika Zlaje Majorizatora,.... :D

Vaš,
Umirovljenik

Podsjećaš me na Telemach.

Šta fali Hrvatima da govore bosanskim, je li to BiH nije njihova država?

Neki su se sveštenici mogli "ispomagati bosanskim jezikom" u vršenju vjerskih obreda i nikome tada nije smetao pomen "bosanski jezik", dok se danas diže hajka. Iza svega toga se krije nastavak fašističke politike Franje Tuđmana i Mate Bobana, koja za cilj ima uništenje države BiH.

1.) U kojem smislu podsjećam na Telemach?
http://www.telemach.ba/Telemach/1/Naslovna.shtml

2.) Jezik Hrvata je hrvatski. Bošnjaci su svoj jezik nazvali bosanskim. Hrvati ga nazivaju bošnjačkim:
Članak 10. Ustava Županije Posavske: http://www.zupanijaposavska.ba/nova2/in ... Itemid=154

3.) Ne znam ništa o "sveštenicima". Ukoliko ciljate na svećenike, bosanske franjevce, hrvatski jezikoslovci ime bosanski jezik u vremenu do 19. stoljeća smatraju jednim od lokalnih naziva za hrvatski jezik kao što su to npr. nazivi dalmatinski jezik, slavonski jezik, ilirski jezik, slovinski jezik itd.

4.) Franjo Tuđman nije bio fašist, nego antifašist. Podsjećam da se odlikovan Partizanskom spomenicom 1941.

6.) Obojica su potpisivali svaki ponuđeni mirovni sporazum kako bi okončali rat u BiH.

Vaš,
Umirovljenik
Otkud Hrvatima u Posavskoj "županiji" pravo da odlučuju kako se zove jezik jednog naroda u BiH ?! Zar to nije privilegija svakog onog ko govori takvim jezikom ?

Da li to znači da, recimo, Bošnjaci u Podrinjskom kantonu imaju apsolutno i neotuđivo pravo da hrvatski jezik nazovu bugarskim ?! I, ako imaju, ko im daje to pravo ?
Umirovljenik

#1254 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Umirovljenik »

Sasvim_Obican wrote:Ako je Dragan Čović Jugosloven, a Jadranka Kosor članica Partije, da li je HDZ komunističko-jugoslovenska partija odgovorna za goli otok ?

Jedina bitna činjenica je da je SDP najveća multietnička stranka u BiH, te jedina stranka u BiH koja delegira i iz čijih redova su izabrani zastupnici iz reda sva tri naroda. Sve ostalo su, uz dužno poštovanje, pamfleti.

Činjenica da moje sugrađane Hrvate smatraš nekakvim smokvinim listom te, nažalost, isključuje iz svake ozbiljne rasprave. Hrvati u BiH su narod koji živi u našoj zajedničkoj zemlji i koji ja, kao član zlog islamističko-komunističko sarajevo-x foruma, volim i cijenim kao bratski narod bez obzira gdje živjeli i kako živjeli. Možda neki od njih, ili možda čak i većina, ima drugačije mišljenje, ali šta ja tu mogu.. To tebi ni bilo kome drugom da ih prebiraš, odlučuješ ko je smokvin, a ko neki drugi list.
Dragan Čović je bio Jugoslaven, što pokazuje koliko je tragičan položaj Hrvata bio u SR BiH, da su morali pribjegavati takvoj mimikriji.
U svakom slučaju svojim djelovanjem zadnjih godina uspijeva dobiti većinsku potporu hrvatskog naroda u BiH što ga čini legitimnim predstavnikom Hrvata u BiH.

Jadranka Kosor je problem građana Republike Hrvatske, a ne naš.

I ja sam član sarajevo-x foruma, kao i Vi.

Na smokvine listove se žale na izborima izabrani predstavnici velike većine hrvatskog naroda u BiH, a to je predmet ove teme: Politički status Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Vaš,
Umirovljenik
Umirovljenik

#1255 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Umirovljenik »

Sasvim_Obican wrote:Otkud Hrvatima u Posavskoj "županiji" pravo da odlučuju kako se zove jezik jednog naroda u BiH ?! Zar to nije privilegija svakog onog ko govori takvim jezikom ?

Da li to znači da, recimo, Bošnjaci u Podrinjskom kantonu imaju apsolutno i neotuđivo pravo da hrvatski jezik nazovu bugarskim ?! I, ako imaju, ko im daje to pravo ?
Nazivlje stranih jezika u hrvatskom jeziku određuju hrvatski jezikoslovci, pa je vjerojatno imajući u vidu da je to uistinu naziv jezika Bošnjaka u hrvatskom jeziku Skupština Županije Posavske donijela takvu odluku.
Tu poveznicu na Ustav sam postavio kako bih ilustrirao razmišljanje bosanskih Hrvata.

Ne zanima me intervenirati u unutarnje poslove Bošnjaka i njihovog jezika. Zanima me realizacija hrvatskih prava i politički status Hrvata u BiH, što je i tema ovog thread-a.

Vaš,
Umirovljenik
Rimad

#1256 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Rimad »

Umirovljenik wrote:
Posljedica fašističke politike prema BiH, koja je planirana u Srbiji, a koju je Hrvatska odlučila slijediti.
Umirovljenik wrote: Članak 10. Ustava Županije Posavske: http://www.zupanijaposavska.ba/nova2/in ... Itemid=154
Kad se več pozivaš na ustav, "županija" je neustavan naziv. Ustavan naziv je "kanton". Uostalom koga briga za neki kanton. Ionako će se ukinuti.
Umirovljenik wrote: hrvatski jezikoslovci ime bosanski jezik u vremenu do 19. stoljeća smatraju jednim od lokalnih naziva za hrvatski jezik
To je samo dio fašističke politike, koju su nacionalistički nastrojeni intelektualci iz Srbije i Hrvatske servirali Bošnjacima(pod Bošnjaci podrazumijevam i katoličke i pravoslavne Bošnjake, a ne samo muslimanske) u zadnjih 150+ godina u cilju uništavanje bošnjačkog i bosanskog identiteta, a sve u cilju prisvajanja teritorija BiH.
Umirovljenik wrote: 4.) Franjo Tuđman nije bio fašist, nego antifašist. Podsjećam da se odlikovan Partizanskom spomenicom 1941.
I Slobodan Milošević je bio član Komunističke partije.
Crtanje granice na salveti, logori HVO-a po Bosni, protjerivanje, udruženi zločinački poduhvat usmjeren protiv Srba iz Hrvatske... ništa to ne govori da se radilo o fašistima, jer su bili članovi Komunističke partije?
Sasvim_Obican

#1257 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Sasvim_Obican »

Umirovljenik wrote:
Sasvim_Obican wrote:Otkud Hrvatima u Posavskoj "županiji" pravo da odlučuju kako se zove jezik jednog naroda u BiH ?! Zar to nije privilegija svakog onog ko govori takvim jezikom ?

Nazivlje stranih jezika u hrvatskom jeziku određuju hrvatski jezikoslovci, pa je vjerojatno imajući u vidu da je to uistinu naziv jezika Bošnjaka u hrvatskom jeziku Skupština Županije Posavske donijela takvu odluku.
Tu poveznicu na Ustav sam postavio kako bih ilustrirao razmišljanje bosanskih Hrvata.

Ne zanima me intervenirati u unutarnje poslove Bošnjaka i njihovog jezika. Zanima me realizacija hrvatskih prava i politički status Hrvata u BiH, što je i tema ovog thread-a.

Vaš,
Umirovljenik
Uprkos ustaljenom mišljenju, niko u BiH nema ništa protiv poboljšanja političkog položaja Hrvata koji je, svi ćemo se složiti, ispod nivoa na kojem bi trebao biti. Prije svega, jedan od razloga za takav loš položaj je i primjer sa jezikom , odnosno odbijanje oređenih političkih predstavnika Hrvata da prihvate bosanski jezik kao konstitutivan već ga krste u nekakav bošnjački jezik gurajući prst u oko nekom ili nečem. To je rijetko viđen primjer političkog bezobrazluka.

Drugi razlog treba tražiti u 20-godišnjoj vladavini "legitimnih" HDZ-ovaca koji su, podsjetit ću, uspjeli od Hrvata napraviti nacionalnu manjinu, prije svega tjerajući ih od Bosne i Hercegovine kojoj Hrvati historijski i u svakom drugom smislu, pripadaju. HDZ je, iako drži monopol nad Hercegovinom, te prostore skandalozno ispraznio. Sve pametno i normalno koje im nije pripadalo otjerano je u Zagreb, odakle se gotovo niko nije vratio. Ne možete me uvjeravati kako je SDP ili bilo ko drugi osim HDZ-a kriv što je Hrvata sve manje u Hercegovini, a o Posavini da ne govorim. Posavina je politički i na svaki drugi način besramno prodana i na najbolji način ilustruje kuda srlja politika HDZ-ova.

Politički status Hrvata u BiH će se neupitno popraviti. To popravljanje će se morati naći konsenzusom, tj. uz pristanak sva tri naroda. Treći entitet je neprihvatljiv jednom od naroda koji bi trebao živjeti na području tog "entiteta" , te je kao takav nemoguć. Najbrži put do boljeg položaja Hrvata u BiH je odbacivanje uloge podanika Miloradu Dodiku i prihvatanje ideje BIH.
BHCluster

#1258 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by BHCluster »

Umirovljenik wrote:
Dragan Čović je bio Jugoslaven, što pokazuje koliko je tragičan položaj Hrvata bio u SR BiH, da su morali pribjegavati takvoj mimikriji.
U svakom slučaju svojim djelovanjem zadnjih godina uspijeva dobiti većinsku potporu hrvatskog naroda u BiH što ga čini legitimnim predstavnikom Hrvata u BiH.

Jadranka Kosor je problem građana Republike Hrvatske, a ne naš.

I ja sam član sarajevo-x foruma, kao i Vi.

Na smokvine listove se žale na izborima izabrani predstavnici velike većine hrvatskog naroda u BiH, a to je predmet ove teme: Politički status Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Vaš,
Umirovljenik
Po Ustavu Socijalisticke Republike Bosne i Hercegovine mogao si se deklerisati kao Hrvat ali to je Covic kao sto se vidi odbio!
Bosnolog

#1259 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Bosnolog »

Umirovljenik wrote:
Bosnolog wrote: Zeljka Kotromanica za celnika SDP i nasljednika Zlaje Majorizatora,.... :D

Vaš,
Umirovljenik
Ne pises ni ti hrvatskim jezikom a htio bi da odredujes Zeljku i slicnima jesu li Hrvati ili ne,Pitam se ko si ti da imas tapiju na to koliki je ko Hrvat,?????
Image
Herceg cetnicki poskok je na tvojim talasima koje ovdje prenosis,...s tvojim kriterijima odredivanja podobnih inepodnobnih Hrvata se mogu samo spdati i nista vise,....

Lincujete svakog Hrvata i proglasite ga izdajnikom koji se got javno oglasi ili usudi misliti drugacije od kamenjaraca ili se boriti za hrvate izvan HDZ zacrtanog etno tora,gdje su inace Hrvati u vecini a cija demokratija i tolerancija prema drugima izgleda ovako http://www.youtube.com/watch?v=ZT2KrWCznCE

Za tebe i slicne HDZ pjurirane samozvane velikohrvate svako ko nije na ideoloskoj liniji stozerno-pjurirano-certificirne HDZ sekte nije Hrvat,ali je zato Abdiceva kcerka prihvatljiva i pozeljna Hrvatica kao i Vlajki od Komsica jer pljuju i rade protiv Sarajeva,..... :D

Znaci da je i Mujo prihvatljiv kao i Vlajki ako se izjasni interesnim Hrvatom prihvatljiv Hrvat,pod uslovom da radi i pljuje protiv Sarajeva i podrzava HDZ.

Posto Zeljko to ne radi on nije Hrvat vec izdajnik kao i
Zivko Budimir http://en.wikipedia.org/wiki/Zvonko_Juri%C5%A1i%C4%87
Zvonko Jurisic http://en.wikipedia.org/wiki/Zvonko_Juri%C5%A1i%C4%87

Braca Mladen i Jerko Ivankovici - Lijanovici ostali Hrvati koji ne prate HDZ pjuriranocertificirane stozerno herceg cetnicke politicke talase,su u stvari izdajnici i nemaju pravo biti birani i ucestovati u vlasi..... :D

Za tebe i slicne HDZ jurisnike ,HDZ je jednako hrvatski narod i hrvatski interesi,iako je taj isti HDZ svojom politikom prepolovio Hrvate u BiH a u sumsko cobanskoj su gotovo nestali,ali badava yugocirilicni stozerac se ne izvlaci zi Dodikova prkna,jos mu samo pertle vire,...... :mrgreen:

Da je vise Hrvata poput uvazenog Komarice koji odlicno zna sta je uradio Dodikov ucitelj kojem se klanjate,vise bi bilo Hrvata u Bosni a posebno u sumsko-cobanskoj http://www.youtube.com/watch?v=YVutyhPTkaQ
heckler

#1260 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by heckler »

Sasvim_Obican wrote:
Umirovljenik wrote:

Vaš,
Umirovljenik
Uprkos ustaljenom mišljenju, niko u BiH nema ništa protiv poboljšanja političkog položaja Hrvata koji je, svi ćemo se složiti, ispod nivoa na kojem bi trebao biti. Prije svega, jedan od razloga za takav loš položaj je i primjer sa jezikom , odnosno odbijanje oređenih političkih predstavnika Hrvata da prihvate bosanski jezik kao konstitutivan već ga krste u nekakav bošnjački jezik gurajući prst u oko nekom ili nečem. To je rijetko viđen primjer političkog bezobrazluka.

Drugi razlog treba tražiti u 20-godišnjoj vladavini "legitimnih" HDZ-ovaca koji su, podsjetit ću, uspjeli od Hrvata napraviti nacionalnu manjinu, prije svega tjerajući ih od Bosne i Hercegovine kojoj Hrvati historijski i u svakom drugom smislu, pripadaju. HDZ je, iako drži monopol nad Hercegovinom, te prostore skandalozno ispraznio. Sve pametno i normalno koje im nije pripadalo otjerano je u Zagreb, odakle se gotovo niko nije vratio. Ne možete me uvjeravati kako je SDP ili bilo ko drugi osim HDZ-a kriv što je Hrvata sve manje u Hercegovini, a o Posavini da ne govorim. Posavina je politički i na svaki drugi način besramno prodana i na najbolji način ilustruje kuda srlja politika HDZ-ova.

Politički status Hrvata u BiH će se neupitno popraviti. To popravljanje će se morati naći konsenzusom, tj. uz pristanak sva tri naroda. Treći entitet je neprihvatljiv jednom od naroda koji bi trebao živjeti na području tog "entiteta" , te je kao takav nemoguć. Najbrži put do boljeg položaja Hrvata u BiH je odbacivanje uloge podanika Miloradu Dodiku i prihvatanje ideje BIH.

Ja se ne bih slozio sa tom tvrdnjom. Cak stavise hrvati kao narod su jedni od politicki najzasticenijih naroda u evropi i to na debeli racun efikasnosti drzave. Daljnje nacionalne podjele su protivne i drzavnim interesima a kao takve i protivne interesima vecine stanvonistva ove zemlje. Razgovore na takvu temu ne treba ni zapocinjati kao teoretske SBBKBB mogucnosti.
heckler

#1261 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by heckler »

Smijesno je vidjeti kako ovaj trol grana u 100 direkcija kad sam sebe pokopa nekom abnormalnom gluposcu.

U desetak postova je vec uspio namaknuti materijala za "best of" provale sto nije ni lako postici.

Do sada smo znaci imali priliku cuti:

1) Da se odluke ustavnog suda ne moraju providiti jer su "uvredljive" za hrvate :lol: a kao dokaz prilaze kontinuirano krsenje ustava.

2) Da stranka ne moze biti multi-etnicna jer na web-situ nema nigdje da se klikne na legitimni slobodarski jezik.

3) Poruci nam da Bosnjaci ustvari govore Bosnjackim jezikom jer su eto tako odlucili Hrvatski lingvisti. A onda odmah iza toga nam poruci da ti isti Hrvatski jeziko slavci su smatrali da je Bosanski jezik u stvarni lokalni nazim za Hrvatski jezik.

4) Takodjer presudi da covjek ne moze biti Hrvat ako je izjavio da govori Bosanski jezik. Ovo mu je malo u koalizi sa tackom broj 3 jer ako jezik kojim govoris u stvari regulise pripadnost naroda a imajuci u vidu da je Bosanski jezik u stvari lokalno ime za Hrvatski jezik iz toga proizlazi da su svi Bosnjaci ustvari lokalni hrvati pa mi onda nikako nije jasno kako mogu hrvati majorizirati hrvate :?

5) Nauci nas bogami i da Bosnjacki institut podrzavu tursku okupaciju te nam poruci da bi Bosnjaci trebali da se odreknu skoro 500 godina svoje historije da slucajno ne uvrijede manjinske narode.

itd itd itd

Nego, treba javiti kamenjarcima da posalju novi val trolova ovi se slabo kontrolisu. Za 10ak postova izgube samokontrolu te dok ti objasnjavaju kako su silno neravnopravni uspiju ti iznegirati i ustav, i jezik i naciju i drzavu i historiju :lol: U istoj recenici od tebe zatraze politicku koncesiju i iznegiraju ti i samo fizicko postojanje.

Eeee ne ne ne lijepi moji. Vasoj politickoj opciji (za ove sto se prave ludi i selektivno citaju da ponovim POLITICKOJ OPCIJI a ne narodu) treba objaviti rat do istrebljenja. Ne postoji niti jedna najmanja dodirna tacka izmedju onog sto vi zastupate i sto "mi" zastupamo na bazi koje bi se nekakav dogovor mogao graditi. Protiv vas treba voditi borbu do istrebljenja i stuci vas u fasisticku rupu iz koje ste digli svoje naopacke retrogradne glavurde. Svim sredsvima i svim nacinima dok se sjeme zatre tim idejama.

:bih:
Sasvim_Obican

#1262 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Sasvim_Obican »

heckler wrote:Smijesno je vidjeti kako ovaj trol grana u 100 direkcija kad sam sebe pokopa nekom abnormalnom gluposcu.

U desetak postova je vec uspio namaknuti materijala za "best of" provale sto nije ni lako postici.

Do sada smo znaci imali priliku cuti:

1) Da se odluke ustavnog suda ne moraju providiti jer su "uvredljive" za hrvate :lol: a kao dokaz prilaze kontinuirano krsenje ustava.

2) Da stranka ne moze biti multi-etnicna jer na web-situ nema nigdje da se klikne na legitimni slobodarski jezik.

3) Poruci nam da Bosnjaci ustvari govore Bosnjackim jezikom jer su eto tako odlucili Hrvatski lingvisti. A onda odmah iza toga nam poruci da ti isti Hrvatski jeziko slavci su smatrali da je Bosanski jezik u stvarni lokalni nazim za Hrvatski jezik.

4) Takodjer presudi da covjek ne moze biti Hrvat ako je izjavio da govori Bosanski jezik. Ovo mu je malo u koalizi sa tackom broj 3 jer ako jezik kojim govoris u stvari regulise pripadnost naroda a imajuci u vidu da je Bosanski jezik u stvari lokalno ime za Hrvatski jezik iz toga proizlazi da su svi Bosnjaci ustvari lokalni hrvati pa mi onda nikako nije jasno kako mogu hrvati majorizirati hrvate :?

5) Nauci nas bogami i da Bosnjacki institut podrzavu tursku okupaciju te nam poruci da bi Bosnjaci trebali da se odreknu skoro 500 godina svoje historije da slucajno ne uvrijede manjinske narode.

itd itd itd

Nego, treba javiti kamenjarcima da posalju novi val trolova ovi se slabo kontrolisu. Za 10ak postova izgube samokontrolu te dok ti objasnjavaju kako su silno neravnopravni uspiju ti iznegirati i ustav, i jezik i naciju i drzavu i historiju :lol: U istoj recenici od tebe zatraze politicku koncesiju i iznegiraju ti i samo fizicko postojanje.

Eeee ne ne ne lijepi moji. Vasoj politickoj opciji (za ove sto se prave ludi i selektivno citaju da ponovim POLITICKOJ OPCIJI a ne narodu) treba objaviti rat do istrebljenja. Ne postoji niti jedna najmanja dodirna tacka izmedju onog sto vi zastupate i sto "mi" zastupamo na bazi koje bi se nekakav dogovor mogao graditi. Protiv vas treba voditi borbu do istrebljenja i stuci vas u fasisticku rupu iz koje ste digli svoje naopacke retrogradne glavurde. Svim sredsvima i svim nacinima dok se sjeme zatre tim idejama.

:bih:

Dodao bih šokantnost izjave o Hrvatima iz "ne-hrvatskih područja" (?) kao "smokvinim listovima za bošnjačku politiku" što je uvredljivo, ne samo za naše sugrađane hrvatske nacionalnosti, već je šokantno uvredljivo za zdrav razum.
Sama činjenica da se tako "veliki" Hrvati poput onih iz HDZ-a, tako sramno odriču Hrvata Tuzle, Sarajeva, Bihaća, Goražda, Zenice i svih drugih gradova samo zato što ne glasaju za HDZ, dovoljno govori o etno-klerikalnom pristupu HDZ-ova.

I dobro me podsjeti @bosnolog - Elvira Abdić - Jelenović ( muslimanska hrvatsske nacionalnosti, hrvatica muslimanske vjeroispovijesti, petar pan - šta god joj zatreba ) je kudikamo legitimnija i govori, kudikamo, konstitutivnije od Željka Komšića koji je uvijek isticao da je bosanski Hrvat.
General Mark

#1263 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by General Mark »

Nađi jednu izjavu gdje se Komšić izjasnio Hrvatom i više nikad neću govoriti o njemu na ovom forumu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1264 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Chmoljo »

General Mark wrote:Nađi jednu izjavu gdje se Komšić izjasnio Hrvatom i više nikad neću govoriti o njemu na ovom forumu.
BHCluster

#1265 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by BHCluster »

Chmoljo wrote:
General Mark wrote:Nađi jednu izjavu gdje se Komšić izjasnio Hrvatom i više nikad neću govoriti o njemu na ovom forumu.
Sta se desi kada covjek krene vjerovati ideoloskim lazima svoje stranke u ovom smislu HDZ-a, i onda mu neko kulturno ovako otvori oci!
Chmoljo :thumbup:
General Mark

#1266 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by General Mark »

OK, ja ću održati svoju riječ.
popajic

#1267 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by popajic »

Chmoljo wrote:
:D
Ma, ne more bit da bog kaze ako nema odgovarajuci certifikat ( a zna se ko ga izdaje) 8) :D
kv99

#1268 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by kv99 »

Chmoljo wrote:
Ja ne bi ovo prihvatio da se on izjasnio kao hrvatom, nema poglavnika Milorada u pozadini da sve bude legitimno i po propisu ;-)
General Mark

#1269 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by General Mark »

BHCluster wrote:
Chmoljo wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=8Ri7-aZJOrQ
Sta se desi kada covjek krene vjerovati ideoloskim lazima svoje stranke u ovom smislu HDZ-a, i onda mu neko kulturno ovako otvori oci!
Chmoljo :thumbup:
Haha, evo ti prilike za likovanje pa je iskoristi. :-D Slijedeći Željkov korak će možda biti da nešto i napravi za Hrvate.
sumirprimus

#1270 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by sumirprimus »

ma niej on mislio na tog hrvata...
ko sto meni jedan "moj kolega" rece u prici ko je veci hrvat,zajebi to,zna se ko je hrvat,ko ide u crkvu,i glasa za hdz,ovo sve ostalo su partizani i izdajnici :lol: :lol: :lol: :evil:
i stas tu nema dalje,vidis,kolika sirina,da ne kazem cega,ispuco sam kredite na sportu :evil:
BHCluster

#1271 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by BHCluster »

General Mark wrote:
Haha, evo ti prilike za likovanje pa je iskoristi. :-D Slijedeći Željkov korak će možda biti da nešto i napravi za Hrvate.
Željko je vise uradio za Hrvate nego sto su svi njegovi predhodnici, to jeste stožernici.
General Mark

#1272 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by General Mark »

BHCluster wrote:
General Mark wrote:
Željko je vise uradio za Hrvate nego sto su svi njegovi predhodnici, to jeste stožernici.
Kao npr.?
Sasvim_Obican

#1273 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Sasvim_Obican »

De sad održite riječ i shut a hell up.. :)

Jedan od mojih najboljih prijatelja je Bosanski Hrvat. Tako se čovjek izjašnjava. Jedina razlika između njega i "legitimnih" je u tome što mu je jedina zastava u sobi, bosanska i što redovno glasa za SDP.

Nažalost, kad HDZ-ovci govore o Hrvatima u BiH, moj prijatelj za njih ne postoji.
popajic

#1274 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by popajic »

General Mark wrote:
Osim ako mu je uloga u predsjednistvu ( po Ustavu ) da predstavlja sve gradjane ove smusene drzave 8)
Eeee , moj Generale... :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1275 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Chmoljo »

08/01/2012 23:26
08/01/2012 23:35
General Mark wrote:OK, ja ću održati svoju riječ.
08/01/2012 23:39
General Mark wrote:Haha, evo ti prilike za likovanje pa je iskoristi. :-D Slijedeći Željkov korak će možda biti da nešto i napravi za Hrvate.
:oops:

da su ove tri izjave napisane ujutro, popodne i naveče, pomislio bih da si Alija Izetbegović...
Locked