POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
-
xDenisx
#1076 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Goco, ne znam jel' ti palermo vec pitao ali bi li mogao biti ljubazan pa da nam nacrtas granice hrvatskog entiteta? Da vidimo konkretno na sta bi to licilo?
- star(i)mo
#1077 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Goco, napadi na "politicku volju Hrvata" (ako takva homogena politika uopste i postoji, jer ni vi srecom niste svi isti) nece prestati dok vam ne dodje do mozga da ono sto trazite nije prihvatljivo za Ne-Hrvate. Ovdje jauces i cvilis o ugrozenosti i majorizaciji a sam je provodis cim ti se stvori prilika za to.
Elenejse, slazem se da Hrvati BiH trenunto nisu na istom nivou kao Srbi i Bosnjaci i da nesto treba poduzeti kako vam se BiH ne bi za sva vremena ogadila. Ali shvati da ce konstruktivne promjene biti moguce i prihvatljive tek kad prestanete sanjati i otvoreno prizivati nekakve Herceg-Bosne i stolne gradove.
Elenejse, slazem se da Hrvati BiH trenunto nisu na istom nivou kao Srbi i Bosnjaci i da nesto treba poduzeti kako vam se BiH ne bi za sva vremena ogadila. Ali shvati da ce konstruktivne promjene biti moguce i prihvatljive tek kad prestanete sanjati i otvoreno prizivati nekakve Herceg-Bosne i stolne gradove.
Last edited by star(i)mo on 04/01/2012 15:01, edited 1 time in total.
-
Goco
#1078 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Nisam ja političar da ti na to odgovorim. Koliko znam hrvatski političari u BiH su spominjali državni preustroj gdje bi jedna administrativna jedinica bila sa hrvatskom većinom na bazi teritorijalnog diskonituiteta (takvi su i sada entiteti) i koju bi činile većinske hrvatske općine (npr. Žepče ali ne i Travnik). Slijedeći popis stanovništva bi mogao biti baza za to.xDenisx wrote:Goco, ne znam jel' ti palermo vec pitao ali bi li mogao biti ljubazan pa da nam nacrtas granice hrvatskog entiteta? Da vidimo konkretno na sta bi to licilo?
- star(i)mo
#1079 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Samo ako te promjene budu tangirale i manji entitet. Covjece razumi da se Bosnjacima nista ne nudi zauzvrat. Nisi mi jasan!? Zelis da stvoris jos jedan nacionalni entitet (nazovi to i federalnom jedinicom, ovim ili onim) gdje cu ja kao Bosnjak vrlo brzo cmizdriti o svojoj ugrozenosti i majorizaciji od strane Hrvata. Zasto bih ja pristao na takvo nesto???! Kad vec neko od nas mora biti nezadovoljan trenutnim stanjem onda radije ti nego ja...Goco wrote:Nisam ja političar da ti na to odgovorim. Koliko znam hrvatski političari u BiH su spominjali državni preustroj gdje bi jedna administrativna jedinica bila sa hrvatskom većinom na bazi teritorijalnog diskonituiteta (takvi su i sada entiteti) i koju bi činile većinske hrvatske općine (npr. Žepče ali ne i Travnik). Slijedeći popis stanovništva bi mogao biti baza za to.xDenisx wrote:Goco, ne znam jel' ti palermo vec pitao ali bi li mogao biti ljubazan pa da nam nacrtas granice hrvatskog entiteta? Da vidimo konkretno na sta bi to licilo?
-
Goco
#1080 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Naravno da postoji politička volja Hrvata. Hrvati su je na zadnjim izborima više nego jasno iskazali a jedna stranka je dobila apsolutno povjerenje (nadpolovičnu većinu) i to treba uvažavati. To je lako matematski dokazati a podaci su dostupni na stranici Središnjeg izbornog povjerenstva. Ta je politička volja puno jasnija nego kod Bošnjaka koji su svoje mandate dali SDP-u, SDA-u i SBB-u gdje ni jedna stranka nije dobila nadpolovičnu većinu. Tražimo da imamo što imaju druga dva naroda i ne znam zašto to nije prihvatljivo ne-Hrvatima. Koliko znam Srbima je prihvatljivo.star(i)mo wrote:Goco, napadi na "politicku volju Hrvata" (ako takva homogena politika uopste i postoji, jer ni vi srecom niste svi isti) nece prestati dok vam ne dodje do mozga da ono sto trazite nije prihvatljivo za Ne-Hrvate. Ovdje jauces i cvilis o ugrozenosti i majorizaciji a sam je provodis cim ti se stvori prilika za to.
Ne znam kako si zaključio da sprovodim majorizaciju čim mi se stvori prilika za to. Ova izjava u sebi sadrži kontradikciju jer sadarži glagol u budućem vremenu. Ne znaš kako bih se ja ponašao u budućnosti ako bi mi se ukazala prilika da majoriziram. Uostalom to je nemoguće jer živim u većinski bošnjačkoj sredini.
-
xDenisx
#1081 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Ok, ali zasto bi Bosnjaci pristali na to? Sta nudite zauzvrat? Sta mi dobijemo?Goco wrote:Nisam ja političar da ti na to odgovorim. Koliko znam hrvatski političari u BiH su spominjali državni preustroj gdje bi jedna administrativna jedinica bila sa hrvatskom većinom na bazi teritorijalnog diskonituiteta (takvi su i sada entiteti) i koju bi činile većinske hrvatske općine (npr. Žepče ali ne i Travnik). Slijedeći popis stanovništva bi mogao biti baza za to.xDenisx wrote:Goco, ne znam jel' ti palermo vec pitao ali bi li mogao biti ljubazan pa da nam nacrtas granice hrvatskog entiteta? Da vidimo konkretno na sta bi to licilo?
- star(i)mo
#1082 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Goco, ne budi bukvalan. Ne obracam se samo tebi vec toj "tvojoj" ideji i tvojim istomisljenicima koje ti ovdje predstavljas. Zasto je neprihvatljivo to sto trazite sam ti napisao u prethodnom komentaru.
-
Goco
#1083 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Što se tiče manjeg entiteta tamo su, koliko znam, prije rata Hrvati bili većina u tri općine (Derventa, Modriča i Bosanski Brod, Šamac - Domaljevac je uključen u FBiH) ali su ih u ratu izgubili a povratak nije uspio a vjerojatno i neće jer su ljudi sebi bolje uredili egzistenciju na drugim mjestima. Ne znam koliko je realno tražiti da bude tvoje nešto gdje nisi većina. Isto bi bilo nerealno tražiti Vareš gdje su Bošnjaci većina. Ali ako može dobro je. Evo Predsjednik Federacije Budimir radi na tome pa ćemo vidjeti. Vidim da si ti zadovoljan što su Hrvati nezadovoljni (to je vidim široko zastupljen stav) ali treba da znaš da ova država nema napretka (ekonomija) dok se ne riješe temeljni problemi. A nezadovoljstvo jednog od tri konstitutivna naroda smatram temeljnim problemom.star(i)mo wrote:Samo ako te promjene budu tangirale i manji entitet. Covjece razumi da se Bosnjacima nista ne nudi zauzvrat. Nisi mi jasan!? Zelis da stvoris jos jedan nacionalni entitet (nazovi to i federalnom jedinicom, ovim ili onim) gdje cu ja kao Bosnjak vrlo brzo cmizdriti o svojoj ugrozenosti i majorizaciji od strane Hrvata. Zasto bih ja pristao na takvo nesto???! Kad vec neko od nas mora biti nezadovoljan trenutnim stanjem onda radije ti nego ja...Goco wrote:Nisam ja političar da ti na to odgovorim. Koliko znam hrvatski političari u BiH su spominjali državni preustroj gdje bi jedna administrativna jedinica bila sa hrvatskom većinom na bazi teritorijalnog diskonituiteta (takvi su i sada entiteti) i koju bi činile većinske hrvatske općine (npr. Žepče ali ne i Travnik). Slijedeći popis stanovništva bi mogao biti baza za to.xDenisx wrote:Goco, ne znam jel' ti palermo vec pitao ali bi li mogao biti ljubazan pa da nam nacrtas granice hrvatskog entiteta? Da vidimo konkretno na sta bi to licilo?
- Pismonosa
#1084 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Goco wrote:ne znam zašto to nije prihvatljivo ne-Hrvatima. Koliko znam Srbima je prihvatljivo.
I odjebi sa kmečanjem da ti se pokloni nešto što nisi mogao dobiti silom. To je ubleha.
Last edited by Anonymous on 23/01/2012 12:33, edited 1 time in total.
Reason: banned
Reason: banned
- star(i)mo
#1085 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Pokazi mi gdje sam napisao da sam licno nasao satisfakciju u tome sto su Hrvati BiH nezadovoljni!? Pripisujes mi nesto sto nisam napisao. Cak sto vise, napisao sam da treba nesto mijenjati kako vam nasu zajedincku BIH ne bi ogadili za sva vremena.
Spominjes nezadovoljstvo jednog naroda u BiH... Da li zaista mislis da su Bosnjaci zadovoljni trenutnim stanjem u BiH i/ili FBiH? Ako vec trazimo neko rjesenje, daj da pokusamo naci neko koje ce zadovoljiti i tebe i mene. Ovo sto "ti" trazis zasigurno nece.
Spominjes nezadovoljstvo jednog naroda u BiH... Da li zaista mislis da su Bosnjaci zadovoljni trenutnim stanjem u BiH i/ili FBiH? Ako vec trazimo neko rjesenje, daj da pokusamo naci neko koje ce zadovoljiti i tebe i mene. Ovo sto "ti" trazis zasigurno nece.
-
palermo
#1086 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
A gdje će Mostar ?Goco wrote:[.......
-
Goco
#1087 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Rekao si: " Kad vec neko od nas mora biti nezadovoljan trenutnim stanjem onda radije ti nego ja..." pa sam to zaključio ali ako ti tako kažeš, možda krivo.star(i)mo wrote:Pokazi mi gdje sam napisao da sam licno nasao satisfakciju u tome sto su Hrvati BiH nezadovoljni!? Pripisujes mi nesto sto nisam napisao. Cak sto vise, napisao sam da treba nesto mijenjati kako vam nasu zajedincku BIH ne bi ogadili za sva vremena.
Ne mislim da su Bošnjaci zadovoljni jer je cijela je zemlja u blokadi. Pitanje je samo kada će Bošnjaci pristati da se riješe osnovne stvari (ravnopravnost) pa da se ide dalje. Ja osobno kao pojedinac sam zadovoljan svojom pozicijom (obiteljskom, financijskom) ali nisam otok. Ne mogu biti zadovoljan ako sam kao pripadnik kolektiviteta ponižen, ako se na primjer ne poštuje moja izborna volja.
- star(i)mo
#1088 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Goco wrote:Rekao si: " Kad vec neko od nas mora biti nezadovoljan trenutnim stanjem onda radije ti nego ja..." pa sam to zaključio ali ako ti tako kažeš, možda krivo.star(i)mo wrote:Pokazi mi gdje sam napisao da sam licno nasao satisfakciju u tome sto su Hrvati BiH nezadovoljni!? Pripisujes mi nesto sto nisam napisao. Cak sto vise, napisao sam da treba nesto mijenjati kako vam nasu zajedincku BIH ne bi ogadili za sva vremena.
Ne mislim da su Bošnjaci zadovoljni jer je cijela je zemlja u blokadi. Pitanje je samo kada će Bošnjaci pristati da se riješe osnovne stvari (ravnopravnost) pa da se ide dalje. Ja osobno kao pojedinac sam zadovoljan svojom pozicijom (obiteljskom, financijskom) ali nisam otok. Ne mogu biti zadovoljan ako sam kao pripadnik kolektiviteta ponižen, ako se na primjer ne poštuje moja izborna volja.
Zasto se ne postuje tvoja izborna volja? Pa necemo valjda opet o legitimitetu Komsica i prebrojavanju krvnih zrnaca doticnome? Ali ti opet kazem da razumijem zasto si ogorcen i na tome treba(mo) poraditi. Ukoliko ne postignemo neki dogovor, onda mi je naravno u interesu da ti ostanes nezadovoljan nego da ja postanem jos nezadovoljniji. Je li ti sada jasno?
-
Goco
#1089 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Otvarani su u Hercegovini i logori za Hrvate. Zelenika, predsjednik Udruge hrvatskih logoraša navodi da ih je na području Konjica i Jablanice bilo 40 od čega je on prošao kroz 5-6. Hrvatima se makar ne mogu prebaciti da su pravili masovne grobnice a u Bugojnu se još ne zna gdje je desetak ubijenih Hrvata.Pismonosa wrote:Goco wrote:ne znam zašto to nije prihvatljivo ne-Hrvatima. Koliko znam Srbima je prihvatljivo.
Znamo. Jednako onako kao što je Miloševiću i Karadžiću bilo prihvatljivo Tuđmanovo i Bobanovo motrište glede želja svekolikog hercegovaćkog katoličkog pučanstva, i to baš nekako u vrijeme kad su po Hercegovini otvarani koncentracioni logori za Bošnjake. Kontinuitet međusobnog razumjevanja vam se ne može osporiti.
I odjebi sa kmečanjem da ti se pokloni nešto što nisi mogao dobiti silom. To je ubleha.
Nemaš ti šta poklanjati Hrvatima. Hrvati su u Federaciju sporazumno unijeli HR HB i HVO kao što su Bošnjaci R BiH i Armiju BiH i više teritorije nego Bošnjaci. Problem je što se odredbe tog sporazuma nisu ispoštovale (npr. konfederacija sa Hrvatskom) i što Hrvati ne mogu da dišu u zagrljaju federalnog partnera pa se otimaju. Nema govora o sili, Hrvati će čekati (i raditi na tome) povoljan politički momenat da se izbore za svoja prava.
-
palermo
#1090 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Aha, sad sam shvatio, dakle ti tj.vi ništa druge i ne tražite nego da ono što ste unijeli da se zna da je vaše i da vam to nitko ne otima. Pa da, zvuči logično.Goco wrote: Otvarani su u Hercegovini i logori za Hrvate. Zelenika, predsjednik Udruge hrvatskih logoraša navodi da ih je na području Konjica i Jablanice bilo 40 od čega je on prošao kroz 5-6. Hrvatima se makar ne mogu prebaciti da su pravili masovne grobnice a u Bugojnu se još ne zna gdje je desetak ubijenih Hrvata.
Nemaš ti šta poklanjati Hrvatima. Hrvati su u Federaciju sporazumno unijeli HR HB i HVO kao što su Bošnjaci R BiH i Armiju BiH i više teritorije nego Bošnjaci. Problem je što se odredbe tog sporazuma nisu ispoštovale (npr. konfederacija sa Hrvatskom) i što Hrvati ne mogu da dišu u zagrljaju federalnog partnera pa se otimaju. Nema govora o sili, Hrvati će čekati (i raditi na tome) povoljan politički momenat da se izbore za svoja prava.
Mislim, napisah ja post u kojem sam rekao da nije možda fer na tvoj ozbiljan post odgovarati neozbiljnošću. Al zajebao sam se, ništa se drugo ne može nego sprdati sa ovakvim tezama.
- Bosnolog
#1091 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Idi na grobove krepanim fasistima Bobanu,Susku i Franju pa im placi sto nije uspjela fasisticka HDZ(Krade ze) Banovina,....Goco wrote:Otvarani su u Hercegovini i logori za Hrvate. Zelenika, predsjednik Udruge hrvatskih logoraša navodi da ih je na području Konjica i Jablanice bilo 40 od čega je on prošao kroz 5-6. Hrvatima se makar ne mogu prebaciti da su pravili masovne grobnice a u Bugojnu se još ne zna gdje je desetak ubijenih Hrvata.Pismonosa wrote:Goco wrote:ne znam zašto to nije prihvatljivo ne-Hrvatima. Koliko znam Srbima je prihvatljivo.
Znamo. Jednako onako kao što je Miloševiću i Karadžiću bilo prihvatljivo Tuđmanovo i Bobanovo motrište glede želja svekolikog hercegovaćkog katoličkog pučanstva, i to baš nekako u vrijeme kad su po Hercegovini otvarani koncentracioni logori za Bošnjake. Kontinuitet međusobnog razumjevanja vam se ne može osporiti.
Istocni Mostar su HDZ-HVO i HV zlikovci gore razorili nego cetalji Vukovar,...Sacekaj presudu fasistickom HDZ i HVO smecu za UZP istrebljenje,ubistva i logore za Bosnjake koje iskoristise prvo za odbranu kamenjara od cetnika pa ih u znak zahvalnosti pohapsise,protjerase,opljackase i nabise u konc logore,...
-
Goco
#1092 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Zato što ja, i većina Hrvata u BiH, nismo glasali za Komšića, Budimira, Lijanovića i ostale koji su nam nametnuti da nas predstavljaju. Ne osporavam ja, niti sam vidio da to ko radi, Komšiću njegovo hrvatstvo (mada je čudan Hrvat koji se odriče hrvatskog jezika) ali mu osporavam legitimitet da predstavlja Hrvate jer ga jednostavno nisu izabrali. To je jasno i nadam se da nije potrebno dalje elaborirat.star(i)mo wrote:Goco wrote:Rekao si: " Kad vec neko od nas mora biti nezadovoljan trenutnim stanjem onda radije ti nego ja..." pa sam to zaključio ali ako ti tako kažeš, možda krivo.star(i)mo wrote:Pokazi mi gdje sam napisao da sam licno nasao satisfakciju u tome sto su Hrvati BiH nezadovoljni!? Pripisujes mi nesto sto nisam napisao. Cak sto vise, napisao sam da treba nesto mijenjati kako vam nasu zajedincku BIH ne bi ogadili za sva vremena.
Ne mislim da su Bošnjaci zadovoljni jer je cijela je zemlja u blokadi. Pitanje je samo kada će Bošnjaci pristati da se riješe osnovne stvari (ravnopravnost) pa da se ide dalje. Ja osobno kao pojedinac sam zadovoljan svojom pozicijom (obiteljskom, financijskom) ali nisam otok. Ne mogu biti zadovoljan ako sam kao pripadnik kolektiviteta ponižen, ako se na primjer ne poštuje moja izborna volja.![]()
Zasto se ne postuje tvoja izborna volja? Pa necemo valjda opet o legitimitetu Komsica i prebrojavanju krvnih zrnaca doticnome? Ali ti opet kazem da razumijem zasto si ogorcen i na tome treba(mo) poraditi. Ukoliko ne postignemo neki dogovor, onda mi je naravno u interesu da ti ostanes nezadovoljan nego da ja postanem jos nezadovoljniji. Je li ti sada jasno?
Nije mi baš jasno da apriori imaš interes da ja ostanem nezadovoljan. Nije u skladu sa mojim odgojem i ne slaže se s mojim moralom.
- Gandalf
#1093 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
-
Only1
#1094 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Goco sta je za tebe Emil Vlajki?
- Rimad
#1095 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Ako njegov izbor nije protivzakonit/protivustavan, džaba je priča kako on nije tvoj predstavnik.Goco wrote:Zato što ja, i većina Hrvata u BiH, nismo glasali za Komšića, Budimira, Lijanovića i ostale koji su nam nametnuti da nas predstavljaju. Ne osporavam ja, niti sam vidio da to ko radi, Komšiću njegovo hrvatstvo (mada je čudan Hrvat koji se odriče hrvatskog jezika) ali mu osporavam legitimitet da predstavlja Hrvate jer ga jednostavno nisu izabrali. To je jasno i nadam se da nije potrebno dalje elaborirat.star(i)mo wrote:Goco wrote:Rekao si: " Kad vec neko od nas mora biti nezadovoljan trenutnim stanjem onda radije ti nego ja..." pa sam to zaključio ali ako ti tako kažeš, možda krivo.
Ne mislim da su Bošnjaci zadovoljni jer je cijela je zemlja u blokadi. Pitanje je samo kada će Bošnjaci pristati da se riješe osnovne stvari (ravnopravnost) pa da se ide dalje. Ja osobno kao pojedinac sam zadovoljan svojom pozicijom (obiteljskom, financijskom) ali nisam otok. Ne mogu biti zadovoljan ako sam kao pripadnik kolektiviteta ponižen, ako se na primjer ne poštuje moja izborna volja.![]()
Nije mi baš jasno da apriori imaš interes da ja ostanem nezadovoljan. Nije u skladu sa mojim odgojem i ne slaže se s mojim moralom.
Nisu ni Bošnjaci glasali za formiranje genocidnog entiteta, pa evo nas.
-
xDenisx
#1096 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Daj mi samo jedan razlog zasto bi nama Bosnjacima trebalo biti vaznije da su Hrvati zadovoljni nego da smo mi zadovoljni?Goco wrote:Nije mi baš jasno da apriori imaš interes da ja ostanem nezadovoljan. Nije u skladu sa mojim odgojem i ne slaže se s mojim moralom.
-
Goco
#1097 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Sličan Željki Komšiću. Nelegitimni predstavnik Hrvata. Razlika je što u RS nema Hrvata pa nema ko ni izabrati tog Podpredsjednika RS Hrvata niti ima potrebe za njim pa je manji problem. Hrvati su s Bošnjacima napravili Fedreraciju BiH a sad im se ne dopušta da biraju svoje predstavnike nego im ih nameću Bošnjaci. To je problem.Only1 wrote:Goco sta je za tebe Emil Vlajki?
-
Goco
#1098 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Njegov izbor (Komšić) nije protuzakonit ali jeste nemoralan. Dobro, u politici nema morala ali dugoročno ni Bošnjacima ne odgovara ova blokada pa mislim da će pristati da se mijenjaju zakoni kako do toga ne bi ponovo dolazilo. Budimir kao Predsjednik FBiH i Vlada FBiH jesu nezakoniti jer nisu dobili najmanje trećinu hrvatskih glasova u Domu naroda. To je uostalom konstatiralo i Središnje izborno povjerenstvo koje jedino tumači Izborni zakon. Visoki predstavnik ih je nametno kao privremeno rješenje.Rimad wrote:Ako njegov izbor nije protivzakonit/protivustavan, džaba je priča kako on nije tvoj predstavnik.Goco wrote: Zato što ja, i većina Hrvata u BiH, nismo glasali za Komšića, Budimira, Lijanovića i ostale koji su nam nametnuti da nas predstavljaju. Ne osporavam ja, niti sam vidio da to ko radi, Komšiću njegovo hrvatstvo (mada je čudan Hrvat koji se odriče hrvatskog jezika) ali mu osporavam legitimitet da predstavlja Hrvate jer ga jednostavno nisu izabrali. To je jasno i nadam se da nije potrebno dalje elaborirat.
Nisu ni Bošnjaci glasali za formiranje genocidnog entiteta, pa evo nas.
- Bosnolog
#1099 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
SDP treba u buduce da iz svoje stranke kandiduje iz svakog naroda za sve nivoe vlasti ukljucucjuci clanove troglavog predsjednistva,..
Etnotorasi su sebi dali za pravo da kazu da svako ko je clan SDP-a ili slicne gradzanske neetnotorovske sekte ne moze biti legitimni kandidati i izabrani predstavnici tih naroda jer nisu clanovi svoje kako oni kazu cisto filtrirane i cetificirane etnotorovske sekte,....
..
Etnotorasi su sebi dali za pravo da kazu da svako ko je clan SDP-a ili slicne gradzanske neetnotorovske sekte ne moze biti legitimni kandidati i izabrani predstavnici tih naroda jer nisu clanovi svoje kako oni kazu cisto filtrirane i cetificirane etnotorovske sekte,....
..
Last edited by Anonymous on 04/01/2012 18:20, edited 1 time in total.
Reason: .
Reason: .
- automatic
#1100 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
interesuje me, a ne znam, da li bh. Hrvati i teritoriju Republike Hrvatske osjećaju i smatraju jednako svojom kao i neke dijelove BIH?