http://www.surveymonkey.com/s/MJ3RB2H
Trenutno istrazivam percepcije bh glasaca, i bio bi super dobiti i vase odgovore.
Naravno, ako zelite nesto dodati, rado bih razgovarao o tome ovdje
Hvala,
'Alberich'
Monoetničke stranke ne moraju biti nacionalističke niti obrnuto.bole1st wrote:Ako zelis korisne rezultate ankete treba da stavis dvije suprotne stvari u anketu, multietnicka ide nasuprot monoetnicka, ili jednonacionalna. Ako pravis neku sprdnju, moze i ovako.
Bas zato sto ne moraju, anketa ne valja. Pogledaj ponovo.It_is_a_Leclerc wrote:Monoetničke stranke ne moraju biti nacionalističke niti obrnuto.bole1st wrote:Ako zelis korisne rezultate ankete treba da stavis dvije suprotne stvari u anketu, multietnicka ide nasuprot monoetnicka, ili jednonacionalna. Ako pravis neku sprdnju, moze i ovako.
Anketa je korektno postavljena.
Nije lako imati samo jednu dimenziju, i znam da to 'multietnicka partija' je losa definicija kao broj 1 u skali. Ali mislim da ima smisla: mogao sam nesto komplikovanije napisati, ali u mom iskustvo presudno je biti jednostavan. Iskreno, mislim da je ovakvo pitanje jasno i to je meni najvaznjie.bole1st wrote:Ako zelis korisne rezultate ankete treba da stavis dvije suprotne stvari u anketu, multietnicka ide nasuprot monoetnicka, ili jednonacionalna. Ako pravis neku sprdnju, moze i ovako.
Alberich wrote:Nije lako imati samo jednu dimenziju, i znam da to 'multietnicka partija' je losa definicija kao broj 1 u skali. Ali mislim da ima smisla: mogao sam nesto komplikovanije napisati, ali u mom iskustvo presudno je biti jednostavan. Iskreno, mislim da je ovakvo pitanje jasno i to je meni najvaznjie.bole1st wrote:Ako zelis korisne rezultate ankete treba da stavis dvije suprotne stvari u anketu, multietnicka ide nasuprot monoetnicka, ili jednonacionalna. Ako pravis neku sprdnju, moze i ovako.
Cao
Dobro, ali mozda nisi dobro razumio pitanjebole1st wrote:Alberich wrote:Nije lako imati samo jednu dimenziju, i znam da to 'multietnicka partija' je losa definicija kao broj 1 u skali. Ali mislim da ima smisla: mogao sam nesto komplikovanije napisati, ali u mom iskustvo presudno je biti jednostavan. Iskreno, mislim da je ovakvo pitanje jasno i to je meni najvaznjie.bole1st wrote:Ako zelis korisne rezultate ankete treba da stavis dvije suprotne stvari u anketu, multietnicka ide nasuprot monoetnicka, ili jednonacionalna. Ako pravis neku sprdnju, moze i ovako.
Cao
Ako zelis vise dimenzija, postavi jos neko pitanje. Ovako mijesas vise stvari, sto znaci da neces dobiti nista korisno sto bi mogao analizirati.
Mozda je anketa jednostavna i jasna, ali je pogresna, sto kaze poslovica, "Everything should be made as simple as possible, but not simpler. Nadam se ti teba samo za sprdnju.
Nije stvar u razumijevanju, nego u pogresnom pitanju.Alberich wrote: Dobro, ali mozda nisi dobro razumio pitanje