Politicka stranka SA-X

davis.ba

Post by davis.ba »

I? Šta je tu novo?

Pa logično da će pokušati ući u vladu kako bi makar malo mogli uticati da im se poveća standard.

Eno sad nam i penzioneri krivi. :lol:
Prenj

Post by Prenj »

davis.ba wrote:I? Šta je tu novo?

Pa logično da će pokušati ući u vladu kako bi makar malo mogli uticati da im se poveća standard.

Naravno da niisu penzioneri krivi, ali jeste njihova stranka kompromitovana ulaskom u vladu. Da li se povecao standard penzionera ulaskom predstavnika njihove stranke u Vladu?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

moj glas dobiti necete...
8)
davis.ba

Post by davis.ba »

Prenj wrote:
davis.ba wrote:I? Šta je tu novo?

Naravno da niisu penzioneri krivi, ali jeste njihova stranka kompromitovana ulaskom u vladu. Da li se povecao standard penzionera ulaskom predstavnika njihove stranke u Vladu?
Mislim da oni nemaju uopšte nikakvog izbora. Bilo ko da je na vlasti oni će pokušati koalirati sa njima kako bi makar nekog uticaja imali. To da li su kompromitovani ne bih rekao jer će i sa SDP-om isto uraditi, jednostavno nemaju druge.

Da li se povećao standard, pa čini mi se da su im prije neki mjesec povećali za 3-4 marke penziju. :-D
klif

Post by klif »

mIRCerka wrote:moj glas dobiti necete...
8)
Ja sam se nadao da ces ti biti jedan od ugaonih kamena ove ideje.
Prenj

Post by Prenj »

davis.ba wrote:Naravno da niisu penzioneri krivi, ali jeste njihova stranka kompromitovana ulaskom u vladu. Da li se povecao standard penzionera ulaskom predstavnika njihove stranke u Vladu?
Mislim da oni nemaju uopšte nikakvog izbora. Bilo ko da je na vlasti oni će pokušati koalirati sa njima kako bi makar nekog uticaja imali. To da li su kompromitovani ne bih rekao jer će i sa SDP-om isto uraditi, jednostavno nemaju druge.

Da li se povećao standard, pa čini mi se da su im prije neki mjesec povećali za 3-4 marke penziju. :-D[/quote]

Valjda su bitni i nekakvi principi, a ne samo bivstvovanje u vlasti.
Da nije njihove podrske, vladajuce stranke ne bi mogle oformiti vladu. S obzirom da penzije ne idu gore, a oni su jos uvijek u vladi, jasno govori da se kupovina desila negdje drugo.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

klif wrote:
mIRCerka wrote:moj glas dobiti necete...
8)
Ja sam se nadao da ces ti biti jedan od ugaonih kamena ove ideje.
cemu to? pa da tu stranku namah proglase SDPom online :D
ne treba vam to...
:D podrzacu i pomoci ako sta mogu, ali radit jok...bit na listi jok...
samo bih svojom pojavom odmogla...
davis.ba

Post by davis.ba »

Šta je po tebi njihova alternativa bila? Ja opet kažem, koja god vlada bila na sceni oni moraju se uključiti jedino na taj način mogu makar malo uticati.
rumenko

Post by rumenko »

Predlozio bih ovaj amblem po kojem bi bili lako prepoznatljivi...ja cu finansirati izradu 1000 bedzeva...

SA-X za SE-X (nas je moto)

Image
Prenj

Post by Prenj »

davis.ba wrote:Šta je po tebi njihova alternativa bila? Ja opet kažem, koja god vlada bila na sceni oni moraju se uključiti jedino na taj način mogu makar malo uticati.
Sta su oni konkretno utjecali, osim sto su dali legitimitet sadasnjoj vlasti?
Ima i bolji primjer lazne opozicije - Stranka za BiH, ni dana nisu proveli u opoziciji, puna im usta gradjanske BiH, a ni dana nisu proveli u opoziciji, boravak u vlasti koriste samo za bogacenje istaknutih clanova.
davis.ba

Post by davis.ba »

Koliko su uticali to ti ne mogu reći jer ne znam, ali opet pitam, koja im je alternativa? Biti u opoziciji bez ikakvog glasa? Bolje ikakav glas nego ništa.

Ali eto ako vam ne odgovaraju ni penzioneri glasajte za mlade.
vratnik

Post by vratnik »

Koliko treba potpisa za osnivanje stranke? Koliko treba glasova da bi postali opozicija?
( i sad mala opaska: koliko predjenih kilometara, hehe)
klif

Post by klif »

Gledano iz ove perspektive mislim da nekakav oblik politicke artikulacije SA-X populacije ne bi bila losa ideja.

I dalje mi je zao da Bosanci i Hercegovci nemaju nikakvu politicku tezinu u sopstvenoj zemlji.
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

klif wrote:Gledano iz ove perspektive mislim da nekakav oblik politicke artikulacije SA-X populacije ne bi bila losa ideja.

I dalje mi je zao da Bosanci i Hercegovci nemaju nikakvu politicku tezinu u sopstvenoj zemlji.
E jebiga sad :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#40 Re: Politicka stranka SA-X

Post by Bobi »

pape wrote:
klif wrote:Licno smatram da je krajnje vrijeme osnovati politicku stranku SA-X. To znaci, napraviti program, artikulisati ciljeve politickog rada i izaci u jesen na izbore. Dovoljno je vremena.

Na taj nacin ce se ova energija na forumu pretociti u nesto korisno, a dijaspora ce imati sansu finansijski podrzavati stranku.
:oops: ................................... :zzzz:
Skrtice... :lol: ...dat ce nama pitt para... :D .
pitt

Post by pitt »

jasta cu......vidim kako ste sposobni :D:D
Jastreb35

#42 Re: Politicka stranka SA-X

Post by Jastreb35 »

klif wrote:Licno smatram da je krajnje vrijeme osnovati politicku stranku SA-X. To znaci, napraviti program, artikulisati ciljeve politickog rada i izaci u jesen na izbore. Dovoljno je vremena. Na taj nacin ce se ova energija na forumu pretociti u nesto korisno, a dijaspora ce imati sansu finansijski podrzavati stranku.
Prijedlog je na tragu rjesenja, ali ga se zbog niza prakticnih problema ne moze sprovesti u djelo. Prvi problem bi bilo definisanje samog programa stranke. Konkretno, entitetsko glasanje je problematicno jer odrzava diskriminaciju, a eliminacija entitetskog glasanja radja majorizaciju. Ko ce na ovom forumu podrzati jedno, a ko drugo ?

Aktivizam i volonterstvo su jako bitni, ali ako vec postoji zelja za djelovanjem, ne treba rasipati sredstva na neke druge kancelarije, telefonske linije i slicno. Dovoljno je identificirati stranku koja je najbliza generalno usvojenim principima, te djelovati kroz istu.

Nije korisno zivjeti u uvjerenju kako su za stanje drustva krivi samo korupcija i kriminal, te kako bi mladje generacije dovele do renesanse, jer problem separatizma nije samo problem zrelijih generacija. BiH se ocuvalo silom (NATO-a) i tu realnost treba prihvatiti, te uz rjesavanje problema korupcije, predloziti i konstruktivna politicka rjesenja. A potencijal za to na ovom forumu ne postoji.

Demonstracije radi, predlozi clanovima foruma da osmisle uredjenje bosanskohercegovackog drustva koje se nece morati nametati silom ili parlamentarnim manevrima, odnosno uredjenje koje bi gradjani Banja Luke, Mostara, Zenice i Sarajeva prihvatili na sljedecim izborima.
Nekako s proljeća

Post by Nekako s proljeća »

:)

Ko zna, možda se jednom budemo smijali ...kako smo počeli.

Ja smatram da u stranci SA-x , treba biti zastupljeno bar 40%, pripadnica ljepšeg spola. :D
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Nekako s proljeća wrote::)

Ko zna, možda se jednom budemo smijali ...kako smo počeli.

Ja smatram da u stranci SA-x , treba biti zastupljeno bar 40%, pripadnica ljepšeg spola. :D
ne,ne,ne mora biti 49% prema 51% ili nikako 8-) 8-)
Post Reply