Politicka stranka SA-X

klif

#1 Politicka stranka SA-X

Post by klif »

Licno smatram da je krajnje vrijeme osnovati politicku stranku SA-X. To znaci, napraviti program, artikulisati ciljeve politickog rada i izaci u jesen na izbore. Dovoljno je vremena.

Na taj nacin ce se ova energija na forumu pretociti u nesto korisno, a dijaspora ce imati sansu finansijski podrzavati stranku.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#2 Re: Politicka stranka SA-X

Post by pape »

klif wrote:Licno smatram da je krajnje vrijeme osnovati politicku stranku SA-X. To znaci, napraviti program, artikulisati ciljeve politickog rada i izaci u jesen na izbore. Dovoljno je vremena.

Na taj nacin ce se ova energija na forumu pretociti u nesto korisno, a dijaspora ce imati sansu finansijski podrzavati stranku.
:oops: ................................... :zzzz:
Zadig

Post by Zadig »

Jao hvala vam na toj prilici da vas monetarno podrzim
:D

samo recite broj racuna i koliko treba i eto love
:D

Stranka SAX Stranka SEX.
klif

Post by klif »

Ja bih bio spreman finansijski podrzati pametne politicke programe.
Last edited by klif on 14/02/2006 13:49, edited 1 time in total.
Pooll

Post by Pooll »

Ovdje je vec postojala stranka... raspala se zbog neslaganja oko kljucnih stvari...

Ja sam skeptik :D
klif

Post by klif »

Podrzao bih, naravno, u granicama svojih finansijskih mogucnosti. Kada bih zauzvrat dobio drzavu (domovinu) koja ima buducnost, bio bih vise nego zadovoljan.
klif

Post by klif »

Pooll wrote:Ovdje je vec postojala stranka... raspala se zbog neslaganja oko kljucnih stvari...
Pa dobro. Mozda ce uspjeti sljedeci put. Ako se poslije nekiliko neuspjelih pokusaja odustane, nismo naucili nista iz sopstvenih gresaka.
gavrilo

Post by gavrilo »

sa-x stranka.... jebo te pa usli bi u udzbenike istorije :roll: :D
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

predlazem "rahmetli mostara" na celo partije 8) ...

mandat cca 50 god. :D...u skladu sa tekovinama :oops:
orca

Post by orca »

Ma nedam ovog foruma nizasta na svijetu :lol: :lol: :lol:
klif

Post by klif »

Moj je utisak, i to ponavljam, da na ovom forumu postoji veliki broj mladih ljudi koji imaju politicke stavove koji nisu zatrovani nacionalizmom, retrogradnim nacinom razmisljanja, a istovremeno su u stanju izraziti sopstvenu misao na razumljiv nacin. Pri tome su obrozovani, nisu korumpirani, otvoreni su Evropi i svijetu...
Last edited by klif on 14/02/2006 14:54, edited 1 time in total.
klif

Post by klif »

A mozda ima jos ljudi iz dijaspore koji bi bili spremni makar finansijski - u granicama svojih mogucnosti - podrzati postene politicke programe u BiH koji bi mogli ponuditi izlaze iz ovog politickog mrtvila koje je nas je snaslo, a da pri tom ne ocekuju funkcije ili licnu korist od toga.

Ne znam. Htio sam da pitam, ima li?
vratnik

Post by vratnik »

Klife, tvoja ideja je super, ali nisi obratio paznju na ono sto ti je Pape htio reci, a to je: vec postoji ovakva tema, sak stavise, ima preko pedeset stranica.
A sad ozbiljno. Zar ne mislis da je to utopija osnovati politicku stranku (kazem namjerno stranku da se ovi novi ne bi uvrijedili ako kazem partija) na nekom internet forumu? Treba mozda poceti od neke inicijative, ili udruzenja gradjana (iako to svi nismo) pa mozda razmisljati o stranci. Ili mislis da nas samo pisanje kvalifikuje da se bavimo politikom? Stavovi ljudi, zbog kojih ti mozda mislis da smo "MI" napredni, sigurno idu makar polovini "NAS" drugih na zivce (ovo cak i nema veze sa nacionalnom pripadnoscu). A ta inicijativa vec postoji, sarajevo-x pomaze tetki Zilhi, poziva na razgovor predstavnike stranaka pred izbore (potrazi malo po netu), cak i dalje: poziva na demonstracije (bravo stolac92!) tako da se uvijek neko moze pridruziti. Osim, naravno, ako mislis da ovo nije nesto bitno. Ali i da bi se napravila velika piramida, potreban je prvi mali kamen. Ponesi i ti jedan, ako ti se svidja ideja gradjevine, ili pocni praviti novu, stariju.
PS: volio bih i ja da par ljudi s ovog foruma odlucuje o nasoj sudbini (makar u opoziciji), ali i ovo sto rade, (nek se prepoznaju) je ogroman doprinos.
th-x sa-x
Stitch__

Post by Stitch__ »

ma pusti to, haj ti nama uplati koji dolar :D
vratnik

Post by vratnik »

Stitch__ wrote:ma pusti to, haj ti nama uplati koji dolar :D
Dobro si. Trebao bi klif sta poslati da i mi kupimo restoran koji se vrti, pa makar nam se i zamantalo.
Stitch__

Post by Stitch__ »

jes, to :D
klif

Post by klif »

Svi tvoji prigovori stoje i ja ih istinski prihvatam. Slucajno sam nabasao na ovu stranicu SA-X foruma koja me je nakon nekoliko posjeta istinski odusevila, jer sam mogao ustanoviti da postoji odredjeni broj mladih ljudi koji razmisljaju svojom glavom i koji po mom posjeduju predispozicije za ozbiljno bavljene politikom. Ti sam si ih vec pobrojao.
Last edited by klif on 14/02/2006 14:56, edited 1 time in total.
AmSel

Post by AmSel »

Image

^
logo.

:D :razz:
vratnik

Post by vratnik »

Šeha wrote:Ja predlazem Manijaka za pretsjedinika :D
Mislis, svakako je pitara malo tako da nam njihovi glasovi nisu bitni na izborima?
Prenj

Post by Prenj »

Ko da je internet neki problem!
Kad Japanci preko interneta mogu koordinirati samoubistva,
BBC wrote:Web suicide pacts surge in Japan
Suicide pact deaths have shocked Japan
The number of Japanese who killed themselves in suicide pacts made over the internet rose sharply last year
mozemo i mi stranku. :D :D
davis.ba

Post by davis.ba »

Kakva glupa ideja. Još više stranaka je jedino što Bosna ne treba. Pa jel vi znate da imamo, ne znam ni ja tačno, ali sigurno preko 50 stranaka? :shock:
I sad će neko meni reći kako nema za koga glasati? Kako nema niti jedna stranka u kojoj se može pronaći?

Mislim smiješno. Makar dajte glas stranci penzionera ili stranci mladih, tu ne možete pogriješiti nikako.
edu

Post by edu »

davis.ba wrote:Makar dajte glas stranci penzionera ili stranci mladih, tu ne možete pogriješiti nikako.
tek ce tada pogrijesiti.. :D :D :D
Prenj

Post by Prenj »

davis.ba wrote:Kakva glupa ideja. Još više stranaka je jedino što Bosna ne treba. Pa jel vi znate da imamo, ne znam ni ja tačno, ali sigurno preko 50 stranaka? :shock:
I sad će neko meni reći kako nema za koga glasati? Kako nema niti jedna stranka u kojoj se može pronaći?

Mislim smiješno. Makar dajte glas stranci penzionera ili stranci mladih, tu ne možete pogriješiti nikako.
Za tvoju informaciju, Stranka penzionera je clanica vladajuce koalicije u Federaciji.
Post Reply