Politicka Scena BiH `92 / `08

Post Reply
gospodar kuglastih munja

#1 Politicka Scena BiH `92 / `08

Post by gospodar kuglastih munja »

Sesnaest godina bola da bi se vratili na isto mjesto. Karadjiceva se obestinila, nema vise bosanskohercegovackog naroda, nestalo ga. BiH se srusila kao kula od karata, a na zgaristima iz pepela jos samo krstovi i vrhovi munara vire.

Ja imam strasan Deja-vu ! A vi ?
zlatan01

#2 Re: Politicka Scena BiH `92 / `08

Post by zlatan01 »

gospodar kuglastih munja wrote:Sesnaest godina bola da bi se vratili na isto mjesto. Karadjiceva se obestinila, nema vise bosanskohercegovackog naroda, nestalo ga. BiH se srusila kao kula od karata, a na zgaristima iz pepela jos samo krstovi i vrhovi munara vire.

Ima jedna narodna...trazio hljeba preko pogace...nekako u ovome vidim glasace iz 90-tih kojima su svojevremeno obecavali Svicarsku a sta su dobili?!...
Vozdra raja :-)

#3 Re: Politicka Scena BiH `92 / `08

Post by Vozdra raja :-) »

gospodar kuglastih munja wrote:Sesnaest godina bola da bi se vratili na isto mjesto. Karadjiceva se obestinila, nema vise bosanskohercegovackog naroda, nestalo ga. BiH se srusila kao kula od karata, a na zgaristima iz pepela jos samo krstovi i vrhovi munara vire.

Ima bosanskog naroda! Bilo ih je i prije, i kad je najteze bilo, a bice ga i u buduce.
Danas bi mi svi bili u EU da SANU nije skovala krvavi plan razvale Jugoslavije, a taj plan u djelo pokusali da sprovedu komunisticki generali.

Kolipacni smo narod, i od kakvih prikaza smo se morali braniti, dobro uopste i postojimo!

A neka munara, neki su htjeli da ih sve poruse, ali niko ne moze srusiti Bosnu!!
zrikavac48

#4 Re: Politicka Scena BiH `92 / `08

Post by zrikavac48 »

gospodar [quote]kuglastih munja wrote:Sesnaest godina bola da bi se vratili na isto mjesto. Karadjiceva se obestinila, nema vise bosanskohercegovackog naroda, nestalo ga. BiH se srusila kao kula od karata, a na zgaristima iz pepela jos samo krstovi i vrhovi munara vire.

Moja nada za bolju buducnost moje domovine boluje od anoreksije. Sve je mrsavija i mrsavija. Bojim se da joj nema lijeka. Jedini lijek koji bi joj mogao sada pomoci je zdravorazumsko razmisljanje bosanskohercegovackih patriota i to posebno mlade i obrazovane populacije. Sta je s njima? Jedan broj njih je dobio posao i pao pod uticaj vladajucih partija, pa se boji da ne izgubi posao i beneficije stecene klimajuci glavom. A oni drugi, kojih je vecina guraju glavu u pijesak ili bolje reci blato, zadovoljavajuci se minimumom koji mogu izvuci iz kucnog budjeta roditelja, i samo kada nacuju da je na vidiku fatamorgana/mogucnost ispucavanja iz zemlje (to se rijetko dogadja, a jos rijedje realizira) provire na jedno oko, pa kada vide da od toga nema nista zariju glavu jos dublje..
Bosna i Hercegovina se moze oporaviti jedino uz pozitivni uticaj unutrasnjih snaga. Izvana za BiH ne postoji nikakva nada za pozitivan uticaj. Od susjeda/komsija, kako sa istocne tako ni sa zapadne strane, ne mozemo ocekivati nista dobro za Bosnu i Hercegovinu, jer joj i jedni i drugi i dalje rade o glavi, samo sada na podmukliji i sofisticiraniji nacin. Medjunarodna Zajednica, ma boli nju da ne kazem sta, hoce li sutra postojati Bosna i Hercegovina ili ...... Oni ce uvijek naci neko rjesenje kojim ce se oni osijecati sigurnim. Prema tome sve ostaje na politickom radu BiH patriota i to mladje populacije kako rekoh. Stari su se posvetili dzamiji i crkvama i njihovim vjerskim vodjama, valjda nadajuci se da ce im Bog pomoci, a On da je to htio vec bi to davno ucinio.
I tako, kako ja vidim lijeka za bolest moje nade za sada nema.[/quote]
turban

#5 Re: Politicka Scena BiH `92 / `08

Post by turban »

Hajde kreni...
laku noć

#6 Re: Politicka Scena BiH `92 / `08

Post by laku noć »

turban wrote:

Hajde kreni...
Pa nije baš tako ali nisi ni daleko od istine
pita

#7 Re: Politicka Scena BiH `92 / `08

Post by pita »

Bit ce bolje za 100 godina...do tada idi u priorodu i kreni se baviti meditacijom i bioenergijom :D ...zato vrijeme ce sposobeni politicari ...silajdzic i dodik to da rijese :D :-)
Post Reply