Tek sam sada pročitao članak. Stvarno me ovo razljutilo. Sto puta izgovorena laž ne smije postati istina...Za mene nema razlike između fašiste Mate Bobana koji je 1993 lajao preko Radija HB i sarajevske Hrvate koji su zajedno sa svojim komšijama drugih nacionalnosti proživljavali nastrašniju kalvariju u svojoj istoriji nazivao: „izdajnicima koji su ostali u Sarajevu da čuvaju svoje stvari“ i ove fašističke izjave o „kupljenoj bagri“ (Citat:Naoružao se on sa onima koji su nekada bili Hrvati i Srbi, a danas su samo kupljena bagra..)
a koja se očigledno odnosi na Hrvate koji nisu glasali za HDZ.
To očigledno najviše boli fašističku HDZ bagru – U urbanom, gradskom jezgru Sarajeva, na njihovu žalost, živi više Hrvata nego što naseljeno mjesto Široki Brijeg ima stanovnika, a HDZ ipak nije dobio ni jedno mjesto u kantonalnoj skupštini na proteklim izborima niti čak ni jedno mjesto u općinskim skupštinama na izborima 2008. godine. Zato ovi i laju kao bijesni kerovi preko usta svoje „glasnogovornice“. Ali, bez obzira na sve, sarajevski Hrvati (ali i zenički, tuzlanski..) nikada neće ni glasati za one koji misle da im je bogomdano izdavanje certifikata na hrvatstvo i koji sanjaju o trećem entitetu nakon čega će svi Hrvati „sjeverno od Ivan sedla“ i formalno postati nacionalna manjina umjesto konstitutivnog naroda u BiH što su bili vijekovima.
Samo se bojim da čovići, sopte i ostali prave „račun bez krčmara“ kao što su ga svojevremeno pravili bobani i šušci.....
Naravno, samim tim, meni nikada ne bi palo na pamet da u emisiji dam prostor osobi koja moje sugrađane naziva „kupljenom bagrom“...
A ti soptice dijeli certifikate na hrvatstvo i nazivaj „kupljenom bagrom“ članove svoje obitelji...Hrvati, katolici koji neće da glasaju za HDZ, a ti ih nazivaš „kupljenom bagrom“ žive u Sarajevo 500 godina, kada su se njihovi preci doselili iz Dubrovnika i osnovali svoj„latinluk“. U njemu je prema podacima još
1652. godine živjelo 200 obitelji Hrvata katolika. Prije 500 godina tvoj „centar hrvatstva“ nije ni postojao...
( Nakon putnog povezivanja s Mostarom godine
1900. neki bivši fratarski dijaci/učenici (ovdje u značenju: sluga, pomoćnik) i poduzetni ljudi iz obližnjih sela podigli su dućane i gostionoce, i tako je nastao gradić, koji se po rijeci Lištici (izvedenica od imena Lise) prozvao Lišticom.- Wikipedija)
Užasno, iz dna duše, mrzim prebrojavanje ljudi „po krvnim zrncima“ ali ovaj put moram postaviti statističke podatke..
Široki Brijeg je grad u južnom dijelu Bosne i Hercegovne i središte Zapadnohercegovačkog kantona. Smješten na rijeci Lištici, oko 20 km zapadno od Mostara. Sam grad broji oko
10.000 stanovnika (Wikipedija)
Grad Sarajevo 2009. god.(župe: Novo Sarajevo, Katedralna, Marijin Dvor, Briješće, Novi Grad-Alipašino, Grbavica, Dobrinja)=
12. 377 ( ovo su podaci katoličke crkve o broju Hrvata koji se izjašnjavaju i kao vjernici, što znači da Hrvata u Sarajevu ima i više...)
http://www.posavski-obzor.info/vijesti/ ... vata-u-bih
[/b]
I da- ja lično znam razlikovati go... od čovjeka -hvala dragom bogu.