Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

Boom71

#926 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Boom71 »

palermo wrote:
Boom71 wrote:Moze se Bakiru spocitavati svasta i naginjanje crvenim i neke profesionalne akrobacije i neki licni animoziteti spram nekih koje oplete,ali raju pomalo frustriranu od nedodirljivosti zadnjeg sljama cini bar malo sretnim.
Posebno kada ih naziva pravim imenom.
To je tačno. Upravo zato je šteta što je Bakir izgubio osjećaj za mjeru.
Apsolutno se slazem da je mjeru izgubio.Valjda je to tako u senzacionalistickom novinarstvu,tj stilu.
Ipak,nisam siguran da bi neki drugi novinar,TV lik imao takav ucinak i efekat spram "teme".

Vec duze vremena ga(60 minuta) ne pratim redovno.
Neka Bakira,meni licno ne moze da nasteti :wink: .
nosara

#927 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by nosara »

Banksy wrote:
nosara wrote:
Ja imam osjecaj da bih onom covicu apriori skocio za vrat, pa bih ga tek onda pitao za zdravlje...
A što? :D Čime te je to izbacio iz cipela, šta je to toliko gadno, negativno, crno u Čoviću? Osim što Lagumdžiji želi uzeti mjesto državnog premijera.
Baš me zanima koje su to njegove izjave, postupci, ponašanja koja u tebi bude takve emocije i raspoloženja? :D

Ne vjerujem da iko više uzima za ozbiljno 60 minuta. Ako su nekad i imali težinu i bili ozbiljni, važni i relevantni, danas je to već negledljiva parodija, tužni Monty Python.
Jazuk.
A Bakir na terapiju, pod hitno, za svoje dobro.
Kakvo mjesto drzavnog premijera, jebemtikolje... :lol:

Stuha je, dok se biralista jos nisu ni zatvorila, osuo po meni licno iz "hrvatskog stolnog" grada jebo mu stol i cetiri stolice mater...

A sta cemo sa par stotina hiljada hrvata ispod stola, u nokautu...? Jebo mu ti zenu... :lol:

Ako Bakir od deset priloga jednom potrefi nekog supka u celenku sa nekakvim aferimom, od mene mu je high five... A znamo i ti i ja da je omjer obratan... :wink:

Sto rece kolega...
Boom71 wrote: Neka Bakira, meni licno ne moze da nasteti :wink: .
A sekiraju se samo smrde koji su nas popljackali do Tita i partije...
popajic

#928 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by popajic »

nosara wrote: Politicka pozadina FTV i 60 minuta nije upitna... Borba svim sredstvima protiv klero-nacizma, kriminala i korupcije, i, dakako, rusitelja BiH svih boja i okusa... To sto se ta borba podudara sa programskim nacelima veceg dijela nekadasnje opozicije nije do FTV i Baketa...
Pokusavam shvatiti zasto i kako ovo nije najbitnije kod ovih sto su se okomili bas na ovih 60 min. programa. :?
Uvijek bi moglo bolje, profesionalnije , kulturnije...ali kad se stave na vagu Bakirove greske i " greske" ekipe koju pokusava istjerati iz vucijih jama...oooo, pa neuporediv je plus na Bakirovoj strani.
Mada razumijem i ovu halabuku - kad si slijep kraj ociju, pa ti ih neko otvori...budes sokiran pravom slikom svojih nacionalnih velicina :D I onda u razocarenju "pucas" u glasnika !
Alfa_Ze

#929 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

udwarach wrote: Prvo i prvo, ne vidim razloga zasto bi RTRS bio opravdanje FTV-u za ovo sto radi.
Drugo i drugo, U RS-u je Dodik glavni i nije cudo da ga RTRS gotivi. U Federaciji Lagumdzija NIJE GLAVNI i ako cemo se drzati logige da "entitetski medij treba biti pristrasan prema entitetskim glavonjama" ond bi FTV tu svoju entitetsku pristranost trebala malo raspodjeliti.

Ali, ponavljam, mislim da nista ne smije biti izgovor za medijsku pristranost. A ovdje ne vidim da iko to osporava u slucaju FTV-SDP. Razlikujemo se samo u tome sto neki od vas smatraju da je to u redu, a drugi, medju koje i sam spadam, se, bez obzira sto im je SDP blizi od drugih, ipak stide jedne takve ofirne pristranosti i nezaustavivog sunovrata nekad uvazavane televizije.
Da je Lagumdzija neki moralni lik, spasavao bi FTV od samog sebe.
TV je danas najmocniji medij, sa kojim se mogu manipulisati siroke narodne mase i direktno uticati na kreiranju njihovog misljenja.

Sad povuci paralelu Dodik / Bosic – RTRS – secesija,
i Lagumdzija / Tihic – FTV – protiv secesije

Ako na jednoj strani imamo RTRS, koja konstantno druka i priprema ( u bilo kojem obliku ) stanovnistvo na vrijeme i trenutak secesije, a na drugoj FTV koji ce postovati PROFESIONALNE STANDARDE, te ignorirati sve ono sto se evidentno desava u BiH – sta cemo dobiti u konacnici ??

Dosta ljudi komentarise ‘’ ma pusti Dodika – budala ‘’ !! Je li Dodik zaista ‘’budala’’, ili covjek koji ce poslije Karadzica biti upisan u istoriju RS-a, bilo kao pozitivac ili negativac u slucaju neusjeha secesije. E takvu ‘’budalu’’ ka secesiji RS-a podrzava preko 80% gradjana u RS-u. A ko je kreirao to njihovo misljenje ??

I poslije svega zakljucak, ‘’ne treba se spustati na nivo RTRS- a’’, FTV treba kreirati i postovati ‘’PROFESIONALNE STANDARDE’’.

Ma nemoj !!
mO k3

#930 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by mO k3 »

Alfa_Ze wrote:
udwarach wrote: Prvo i prvo, ne vidim razloga zasto bi RTRS bio opravdanje FTV-u za ovo sto radi.
Drugo i drugo, U RS-u je Dodik glavni i nije cudo da ga RTRS gotivi. U Federaciji Lagumdzija NIJE GLAVNI i ako cemo se drzati logige da "entitetski medij treba biti pristrasan prema entitetskim glavonjama" ond bi FTV tu svoju entitetsku pristranost trebala malo raspodjeliti.

Ali, ponavljam, mislim da nista ne smije biti izgovor za medijsku pristranost. A ovdje ne vidim da iko to osporava u slucaju FTV-SDP. Razlikujemo se samo u tome sto neki od vas smatraju da je to u redu, a drugi, medju koje i sam spadam, se, bez obzira sto im je SDP blizi od drugih, ipak stide jedne takve ofirne pristranosti i nezaustavivog sunovrata nekad uvazavane televizije.
TV je danas najmocniji medij, sa kojim se mogu manipulisati siroke narodne mase i direktno uticati na kreiranju njihovog misljenja.

Ako na jednoj strani imamo RTRS, koja konstantno druka i priprema ( u bilo kojem obliku ) stanovnistvo na vrijeme i trenutak secesije, a na drugoj FTV koji ce postovati PROFESIONALNE STANDARDE, te ignorirati sve ono sto se evidentno desava u BiH – sta cemo dobiti u konacnici ??

Dosta ljudi komentarise ‘’ ma pusti Dodika – budala ‘’ !! Je li Dodik zaista ‘’budala’’, ili covjek koji ce poslije Karadzica biti upisan u istoriju RS-a, bilo kao pozitivac ili negativac u slucaju neusjeha secesije. E takvu ‘’budalu’’ ka secesiji RS-a podrzava preko 80% gradjana u RS-u. A ko je kreirao to njihovo misljenje ??

I poslije svega zakljucak, ‘’ne treba se spustati na nivo RTRS- a’’, FTV treba kreirati i postovati ‘’PROFESIONALNE STANDARDE’’.

Ma nemoj !!
Potpuno se slazem sa tvojim misljenjem ,previse se mi sprdamo sa dodikom ,ali covjek zna sta radi ,zato bi bilo najbolje da ne dojde do novog krvoprolica a prema tome vodi ku...njska politika evrope da se dodik smjeni

:x :x :x
palermo

#931 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by palermo »

Alfa_Ze wrote:

Ma nemoj !!
Ma slažem se ja sa tobom u potpunosti, jedino mislim da bi on mogao i trebao i bolje i pametnije.............inače, u ratu, a jesmo u neobjavljenom ratu, jednostavno nema mjesta nepristrasnosti
Nass

#932 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Nass »

Naravno da mafijasima, klero-nacionalistima i njihovim dronovima smeta Bakir od prvog dana. On im je medijski neprijatelj br. 1, i to je kompliment Bakiru. I zato svi mi volimo Bakira. Medjutim, javlja se sada i jedan sloj gradjana cak i simpatizera SDP-a kojima se ne svidja pad profesionalnosti na FTV-u. Jer ta neprofesionalnost daje ovim sada jako ozbiljnim temama i problemima jedan neozbiljan ton u njihovim emisijama, pa se upravo gubi ona jacina poruke koja bi se inace trebala odaslati svim gradjanima. Profesionalnost ne znaci hinjenu neutralnost i ignoriranje situacije na terenu, NAPROTIV. Ali zar se nije bolje ugledati na jednu Christian Amanpour i nacin na koji je ona radila svoje priloge? Objektivno, profesionalno, a istovremeno vrlo istinito i 'ubojito'. E to bih voljela vidjeti na FTV-u. Dobra priprema sa inteligentnim pitanjima i savjetima od strucnih lica, umjesto galame i preocite propagande.
P.S. Onaj Avdicev prilog zapravo nije bio totalno los, Covic se sav preznojio od muke, a oni njegovi cinovnici se obrukali neznanjem i nesposobnoscu :-D Vaskovic je takodjer dao zanimljiv presjek nove vlade RS-a.
Nass

#933 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Nass »

Samo sto ove nase kritike o padu profesionalnosti FTV-a niposto ne mogu biti alibi ili citat za one koji se bore protiv FTV-a iz fasistickih i mafijaskih razloga. Ni slucajno. Ipak FTV-u jos uvijek najvise vjerujem ako moram birati izmedju postojecih elektronskih medija u BiH (koliko se moze vjerovati, jer niko vise na medijskoj sceni nije neovisan, apsolutno niko). Bilo bi strasno da ova podmetanja o reketima budu uvod u nesto gore, recimo pokusaj atentata na Vaskovica ili Bakira. To bi bilo prestrasno.
NightSkyWalker

#934 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Nass wrote:Samo sto ove nase kritike o padu profesionalnosti FTV-a niposto ne mogu biti alibi ili citat za one koji se bore protiv FTV-a iz fasistickih i mafijaskih razloga.
Upravo tako. Zato ne izjednacavaj Dodikove razloga sa ovim sto mi pisemo. Mi govorimo o Bakirovoj pristrasnosti i podanickom radu odredjenim reketasima, i nama je muka sto mi moramo preko pretplate da finansiramo takav kriminal.
NightSkyWalker

#935 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

nosara wrote: Ako Bakir od deset priloga jednom potrefi nekog supka u celenku sa nekakvim aferimom, od mene mu je high five... A znamo i ti i ja da je omjer obratan... :wink:
Siguran sam ja da vi to "znate". :lol: :lol: :-)
Hipatija

#936 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Hipatija »

Konačno jedna serija argumentovanih postova, zapažanja i mišljenja.
Naravno da imamo "odgođeni rat - novim sredstvima" u kojem nikako ne bi trebali biti neutralni.
Zato se i "ibretim" NightSkyWalker - zašto pomaže Dodiku, Čoviću, Bičakčiću, ljudima koji su nezakonito stekli imovinu i žele neutralisati FTV i njenu najubojitiju emisiju od 60 minuta!
DODIKOV I COVICEV JURIŠ NA FTVSerijal: Koalicija za zatvor IV
Za DOM@ljevac piše: dr. SLAVO KUKIC
"Kuća čiji novinari ne savijaju kičmu pred moćnicima, niti prezaju pred prijetnjama kako bi im mogla biti polomljena rebra. I koju zbog toga respektiraju svi – i oni koji je vole, ali i oni koji bi joj, kao Dodik i Čović, rado vidjeli smrskane zube. U prilog tome, uostalom, govore njezini rejtinzi, gledanost njezinih programa, nagrade koje su, ona ali i veliki dio njezinih novinara i urednika, prethodnih deset godina pokupili. I zbog toga su se za FTV vezali najbolji – oni koje Dodik i Čović tužbama preko „neformalne grupe“ pokušavaju zastrašiti, ali i drugi, Duška i Vlado, Aida i Damir, da ih ne nabrajam. Ima ih na desetine, i to kakvih. O takvima, hoću reći, druge RTV kuće – javni servisi, ali i komercijalne RTV – mogu samo sanjati."

Zna to Čović. A zna i njegov banjalučki pajtaš. I stoga im je dio zajedničkog plana, među inim, i uništenje federalne RTV. Kako? Ideja im, očito, ne nedostaje. Jedna od njih je javnosti prezentirana prethodnih dana. Već sutra svjetlo dana može ugledati neka druga. Ne sumnjam da bi i ona mogla biti vraški razorna. Baš kao i ova posljednja.
Last edited by Hipatija on 12/01/2011 18:27, edited 3 times in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#937 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

NightSkyWalker wrote:
Nass wrote:Samo sto ove nase kritike o padu profesionalnosti FTV-a niposto ne mogu biti alibi ili citat za one koji se bore protiv FTV-a iz fasistickih i mafijaskih razloga.
Upravo tako. Zato ne izjednacavaj Dodikove razloga sa ovim sto mi pisemo. Mi govorimo o Bakirovoj pristrasnosti i podanickom radu odredjenim reketasima, i nama je muka sto mi moramo preko pretplate da finansiramo takav kriminal.
kome nama?
ti poceo kao Bakir I.
NightSkyWalker

#938 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

palermo wrote:
Nemam ja problema sa tom pristrasnošću. upravo što je državni medij on treba da stane u zaštitu države i njenih vrijednosti
Od kada to Zlaja i reket predstavljaju drzavu i njene vrijednosti koje treba pristrasno stititi??
NightSkyWalker

#939 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Alfa_Ze wrote: Ujedmo mozes ( ti ili bilo ko drugi od kriticara FTV ) analizirati, koliki je uticaj SDP-a i Zlatka Lagumdzije na FTV-u, a koliki je uticaj SNSD-a i Milorada Dodika na RTRS-u ??
Kriminalnih 100% i tamo i ovamo! :wink:
Hipatija

#940 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Hipatija »

Ako je ikako moguće da mi ispunite MOLBU: Nemojte odgovarati ni na jednu poruku NightSkyWalker!
NightSkyWalker

#941 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Boom71 wrote:Moze se Bakiru spocitavati svasta i naginjanje crvenim i neke profesionalne akrobacije i neki licni animoziteti spram nekih koje oplete,ali raju pomalo frustriranu od nedodirljivosti zadnjeg sljama cini bar malo sretnim.
Nikada nisam cio da je Zlaju nazvao kriminalcem i reketasem, kao sto je mnoge druge tako nazvao bez da je sud rekao svoje. Zasto dupli standardi?
travnik

#942 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by travnik »

FTV je objektivnija i kvalitetnija kuća od RTRS-a, ali i jedna i druga su u službi politike. FTV se pod plaštom borbe za državu transformirala u stranačku tv, a RTRS po plaštom borbe za entitet, isto tako. FTV od prije nekoliko godina je :thumbup: , a danas je izgubila mjeru i neovisnost. To što ne valja Dodik ili RTRS nije alibi da i FTV postane dio stranačke, a kako stvari stoje i vladajuće mašinerije, da sotonizira političke neistomišljenike, da olako lijepi svakakve negativne etikete i da de facto postane sve ono protiv čega su se borili i što su kritizirali.
Za i Protiv

#943 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Za i Protiv »

tornjak2011 wrote:
Nass wrote:Samo sto ove nase kritike o padu profesionalnosti FTV-a niposto ne mogu biti alibi ili citat za one koji se bore protiv FTV-a iz fasistickih i mafijaskih razloga. Ni slucajno. Ipak FTV-u jos uvijek najvise vjerujem ako moram birati izmedju postojecih elektronskih medija u BiH (koliko se moze vjerovati, jer niko vise na medijskoj sceni nije neovisan, apsolutno niko). Bilo bi strasno da ova podmetanja o reketima budu uvod u nesto gore, recimo pokusaj atentata na Vaskovica ili Bakira. To bi bilo prestrasno.
Seri, seri moj golube beli!!!! Nema većih nacionalista od Bakira i FTV-a. A "podmetanje" o reketima -hahaha ahhhhahh kr kr - udavi se čovječe, jedino im se reket od stolnog tenisa može podmetnuti, a u reketarenju markuza nema podmetanja - tu su sebi sami podmetnuli. Kada neko obahati, pa počme jebavat sve oko sebe i uzimat - ko biva, radi on to za stranku, za više ciljeve. Kur moj!! :bih:
Haj ba malo ohladi... :-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#944 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

@tornjak kakav rjecnik :roll:

On topic

Je li Bakir reketas ili je ideoloski priklonjen SDP-u, pa time i neobjektivan?
Alfa_Ze

#945 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

Image

"60 MINUTA" -REKETAŠKA AFERA, PRIGOVORI I REAGOVANJA
16:50 | 12/01/2011
Dekan banjalučkog Pravnog fakulteta Vitomir Popović krajem prošle godine izjavio je SRNI da su mu ljudi bliski Federalnoj televiziji predlagali da plati uredniku Hadžiomeroviću, da bi zaustavio, kako je rekao, prljavu medijsku kampanju protiv njega, vođenu u vrijeme dok je bio Ombudsman za ljudska prava BiH.
Popović, koji je ovo 30. decembra prošle godine izjavio SRNI, rekao je tada i da će imena ljudi koji su mu sugerisali da plati uredniku 60 minuta, otkriti ako dođe do suđenja Hadžiomeroviću.

Cijeli tekst :

http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=34035
amaterski i providno !!
Zar u RS ne postoji osoba koja bi sve ovo vezano za ''reket'', profesionalnije uradila ?? :(
A kako bi i postojala, kad osobe poput Vitomira Popovića mogu biti na mjestu Dekan banjalučkog Pravnog fakulteta !!
Zaista zalosno !! :roll:

Hipatija

#946 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Hipatija »

@tornjak, prihvataš li da te javno bičuju kada se sudskim putem dokaže da ni Bakir, a ni Zlatko nisu "uzimali reket"?!
Smiješ li stati iza svojih riječi?!
NightSkyWalker

#947 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Hipatija wrote:@tornjak, prihvataš li da te javno bičuju kada se sudskim putem dokaže da ni Bakir, a ni Zlatko nisu "uzimali reket"?!
Smiješ li stati iza svojih riječi?!
Zasto Bakir nije dao da ga bicuju, ili se barem izvinuo, kada je sud rekao da su Bicakcic i Brankovic nevini??
Bosnolog

#948 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Bosnolog »

NightSkyWalker wrote:
Nikada nisam cio da je Zlaju nazvao kriminalcem i reketasem, kao sto je mnoge druge tako nazvao bez da je sud rekao svoje. Zasto dupli standardi?
Nema nikakve razlike izmedu tebe i velikosrpskih trolova,zajednicki vam je ideoloski i politicki cilj kao i anti BH platforma,....... :razz:
NightSkyWalker

#949 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Bosnolog wrote:
NightSkyWalker wrote:
Nema nikakve razlike izmedu tebe i velikosrpskih trolova,zajednicki vam je ideoloski i politicki cilj kao i anti BH platforma,....... :razz:
:lol: :lol:

Pa to je logicno pitanje, ako je mogao druge nazvati kriminalcima bez da je sacekao sta ce sud da kaze, zasto se tako ne ponasa i kada su u pitanju crveni koferi i milioni :?: Zasto dupli standardi :?:

P.S. Nema razlike izmedju RTRS i FTV, isti fazoni i kriminal samo druga ideologija.
Locked