Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

mO k3

#326 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by mO k3 »

Alfa_Ze wrote:Image

Navodni dokument u posjedu ''nezavisnih novina'' ??
Nesto mi ova kopija previse ''krivudava''!! :roll: da li je u pitanju photoshop ?? 8-)
hahahha ovo je vise nego smijesno... ne vjerujem da je bakir reketiro... osim toga pogledajte poglavlje gore ko da je odsijeceno i naljepljeno...

osim toga nezavisne... smijesno da je oslobodjenje pa de ... ali dodikova kompanija... smijesno
iceman2010

#327 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by iceman2010 »

Vjerovatno se radi o falsifikatu i pakovanju. Prije svega zato sto niko normalan jednu ovaku "obavijest" nece staviti na bilo kakav papir, a jos manje na sluzbeni memorandum i to jos odpecatiti. Ovako nesto se maksimalno moglo napisati u email-u, a sumnjam da bi i tada neko ovako otvoreno pisao o necemu ovakvom.

Ali nije li Kaletovicevo oruzje za masovno unistenje, povlacenje imena nevinih ljudi na javnom RTV servisu i teske optuzbe nakon pravosnaznih oslobadjajucih presuda isto ovo?
Last edited by iceman2010 on 28/12/2010 22:23, edited 1 time in total.
mO k3

#328 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by mO k3 »

za mene je postavljac teme ''NightSkyWalker'' jako sumljiv da postavi temu prije na par dana nego sto ovako izadje na javnost
iMacak

#329 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by iMacak »

mislim da mu pakuju....bez obzira sto mislim o bh i 60''
stochar

#330 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by stochar »

...
Sarajevski

#331 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Sarajevski »

ok, nadam se da ce se brzo saznati sta se desilo. al zar ne mislte da je malo idiotski da se jedna novina zalijece sa ovakvim optuzbama betz da ima cvrste dokaze da su papiri koje posjeduju tacni i vjerodostojni, niko pametan ne bi ovako nesto, bez cvrstih dokaza, objavio.
sta ako je stvarno tacno da je ovo dio dokaznog materijala iz istrage mladena bajica? a najgluplji argument od svega je da je apriori netacno jer su to objavile novine iz banja luke? jel iko razuman misli da je oslobođenje relevantnije od nezavisnih?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#332 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Chmoljo »

Sarajevski wrote:ok, nadam se da ce se brzo saznati sta se desilo. al zar ne mislte da je malo idiotski da se jedna novina zalijece sa ovakvim optuzbama betz da ima cvrste dokaze da su papiri koje posjeduju tacni i vjerodostojni, niko pametan ne bi ovako nesto, bez cvrstih dokaza, objavio.
sta ako je stvarno tacno da je ovo dio dokaznog materijala iz istrage mladena bajica? a najgluplji argument od svega je da je apriori netacno jer su to objavile novine iz banja luke? jel iko razuman misli da je oslobođenje relevantnije od nezavisnih?
mislimo :mrgreen:
Sarajevski

#333 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Sarajevski »

pa samo vi mislite. pozlatak dragi :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#334 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Chmoljo »

Sarajevski wrote:pa samo vi mislite. pozlatak dragi :mrgreen:
mi što mislimo, mi možemo i dokazati :mrgreen:
Sarajevski

#335 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Sarajevski »

zar za to ne postoji tuzilastvo i sud? il se pocelo i ovdje dokazivati? ja sam za to da se konacno sve te afere o kojia se prica i pise mjesecima razjasne, a ne da barasin sa suradnicima iz tuzilstva svako malo kaze kako rade i protiv velikih riba.
polako, ne vjerujem vise nikome, ali je sasvim jasno da se dodik ne optuzuje bez dokaza za sto miliona, niti nihad imamovic iz dosade prijavi lagumdziju i hadzica za reketiranje i maltretira se mjesecima po sudu i policiji dajuci iskaze i pustajuci tonske zapise ucjene.
Last edited by Anonymous on 28/12/2010 23:06, edited 1 time in total.
Reason: 28. Dec. 2010. 23:05 Banned user for reason “zabranjeno kloniranje” » Sarajevski
Bosnolog

#336 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Bosnolog »

Alfa_Ze wrote:Bakir Hadžiomerović, urednik "60 minuta", u "Avazu" odgovara na tvrdnje medija iz RS-a da je reketario "Inu"

"Nezavisne novine" i "Glas Srpske" u sutrašnjem broju objavljuju tekst u kojem tvrde da je Bakir Hadžiomerović, urednik emisije "60 minuta" u junu 2007. godine od zagrebačke "Ine" dobio 30.000 eura u gotovini

Banjalučki dnevni listovi "Nezavisne novine" i "Glas Srpske" u sutrašnjem broju objavljuju tekst u kojem tvrde da je Bakir Hadžiomerović, urednik emisije "60 minuta" u junu 2007. godine od zagrebačke "Ine" "dobio 30.000 eura u gotovini, kako bi prestali napadi Federalne televizije i posebno 60 minuta na tu kompaniju".
Dva banjalučka dnevnika donose i dokument koji je, navodno, poslao direktor preduzeća "Interina" DOO iz Mostara, u vlasništvu korporacije INA, Franjo Božić predsjedniku Uprave u Zagrebu Tomislavu Dragičeviću, u kojem ga, prema navodima medija iz RS, obavještava o razgovoru s Hadžiomerovićem i predaji novca.

"Dnevni avaz" razgovarao je i s Hadžiomerovićem i s Božićem.
U sutrašnjem "Dnevnom avazu" pročitajte šta su njih dvojica odgovorili na tvrdnje iznesene u "Nezavisnim novinama" i "Glasu Srpske".

Slijede nove optuzbe za profit od preprodaje izvadenih organa,Tacija i Bakira H.u talu,zasticeni svedoci i ocevidci ercegposkoklije,..... :mrgreen:
Bosnolog

#337 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Bosnolog »

Control panel wrote:da je fax ostisao nakrivo onda bi i gornja i donja strana ootisle ukrivo u jednu stranu. ovako njih dvije na dvije strane da izgleda uvjerljivo sta li :D
Od pranja u ves masini ili im valjak na faksu vuce u stranu,predebeo papit ili je pisano na kartonu, :lol: :mrgreen:
dimitrix

#338 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by dimitrix »

http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/101228139

Momak hoce da tuzi za klevete :lol: pita se valjda kako je bilo naci se na 2 strani :dance: Bake pretjera ga.I jel mozda itko primjetio kako je SDP dobio na izborima kako stvari lagano isplivavaju?I svim SDP-ovicma povodom formiranja KP vratit ce se walter je.....
Last edited by dimitrix on 28/12/2010 23:22, edited 1 time in total.
klixober

#339 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by klixober »

dimitrix wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/101228139

Momak hoce da tuzi za klevete :lol: pita se valjda kako je bilo naci se na 2 strani :dance: Bake pretjera ga.I jel mozda itko primjetio kako je SDP dobio na izborima kako stvari lagano isplivavaju?I svim SDP-ovicma povodom formiranja KP vratit ce se waler je...
Ja sam primjetio kako stvari isplivavaju jos tokom tzv. afere "drzavni udar".
Alfons Kauders

#340 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfons Kauders »

ooooooo komunjare... :D je li vam ovo drzava za covjeka... :D i jos reket sirotinji iz asa auta... :D pa i onaj drzavni udar... :D

elem blago se ljudima koji mogu vjerovati u ovo... mislim halo, direktor ine u bih i predsjednik ine u hrvatskoj se dopisuju o ovim stvarima... ok... i pri tom obojica cine krivicno djelo za koje mogu fasovati par godina zatvora u obje drzave... :-) jos pride na ispecatiranom i potpisanom dokumentu, koji pride salju jebenim faksom... valjda da ga zavedu u arhiv, cisto da mogu fasovati zatvora kad neko slucajno bude pregledao dokumente... :-)

kako se to zapravo radi? u cetiri oka... ili u najmanju ruku tudjim telefonima... "sefe dogovorio sam ono o cemu smo pricali... ma ono u sarajevu... trideset... da u kesu... takodjer, pozdravi doma, bog"

doduse, ljudi koji gledaju rtrs i citaju nezavise bi popusili istu pricu i bez ovog "dokaza"... ne znam zasto su se uopste trudili...

btw... gdje prva linija faksa... gdje se vidi s kojeg je broja upucen i kada... cisto da se provjeri na listingu da li je taj broj bio koristen u toliko i toliko sati i minuta... :D hm... :D mrsko im haman bilo traziti listing... :D
iceman2010

#341 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by iceman2010 »

Alfons Kauders wrote:ooooooo komunjare... :D je li vam ovo drzava za covjeka... :D i jos reket sirotinji iz asa auta... :D pa i onaj drzavni udar... :D

elem blago se ljudima koji mogu vjerovati u ovo... mislim halo, direktor ine u bih i predsjednik ine u hrvatskoj se dopisuju o ovim stvarima... ok... i pri tom obojica cine krivicno djelo za koje mogu fasovati par godina zatvora u obje drzave... :-) jos pride na ispecatiranom i potpisanom dokumentu, koji pride salju jebenim faksom... valjda da ga zavedu u arhiv, cisto da mogu fasovati zatvora kad neko slucajno bude pregledao dokumente... :-)

kako se to zapravo radi? u cetiri oka... ili u najmanju ruku tudjim telefonima... "sefe dogovorio sam ono o cemu smo pricali... ma ono u sarajevu... trideset... da u kesu... takodjer, pozdravi doma, bog"

doduse, ljudi koji gledaju rtrs i citaju nezavise bi popusili istu pricu i bez ovog "dokaza"... ne znam zasto su se uopste trudili...

btw... gdje prva linija faksa... gdje se vidi s kojeg je broja upucen i kada... cisto da se provjeri na listingu da li je taj broj bio koristen u toliko i toliko sati i minuta... :D hm... :D mrsko im haman bilo traziti listing... :D
A neki ne mogu da povjeruju Damiru Kaletovicu da je u Gornjoj Maoci pravljeno oruzje za masovno unistavanje. Stvarno i ovi klero-fasito-nacionalisti! Gdje ba Damiru Kaletovicu zvani tri mokra cvora neces vjerovati. Ako je damir rekao da se pravi oruzje za masovno unistenje onda se i pravi.
Alfons Kauders

#342 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfons Kauders »

iceman2010 wrote: A neki ne mogu da povjeruju Damiru Kaletovicu da je u Gornjoj Maoci pravljeno oruzje za masovno unistavanje. Stvarno i ovi klero-fasito-nacionalisti! Gdje ba Damiru Kaletovicu zvani tri mokra cvora neces vjerovati. Ako je damir rekao da se pravi oruzje za masovno unistenje onda se i pravi.
hajd ba ne brabonjaj... :D dezurni apologeta za vehabije :D

isto se pricalo da je onaj konj iz bugojna cije ime necu ni da pomenem samo lokalna budala... pa se onda govorilo kako je sam sve odradio... i na kraju optuzeno 6 ljudi...

kamo srece da su prije napada i njemu na vrata pokucali... i malo ga propucali...

uostalom ne vidim kakve veze vehabije i kaletovic imaju sa bilo cim o cemu sam pricao, ali eto, ti vazda volis pricati o braci...
Bosnolog

#343 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Bosnolog »

iceman2010 wrote:
A neki ne mogu da povjeruju Damiru Kaletovicu da je u Gornjoj Maoci pravljeno oruzje za masovno unistavanje. Stvarno i ovi klero-fasito-nacionalisti! Gdje ba Damiru Kaletovicu zvani tri mokra cvora neces vjerovati. Ako je damir rekao da se pravi oruzje za masovno unistenje onda se i pravi.

Tvoj prezir prema Damiru izvire iz ovog pisanja,kao prvo ti zans da novinari nisu istrazni organi vec senzori namjenjeni da informisu i alarmiraju javnost ako ima neke osnove.Nacin zivota tih ljudi u Gornjoj Maoci je toliko kozervativan da ce imati problema asimilaciji sa drustvom i drzavom,...Stoji da je ona akcija protiv njih bila prenaduvana i da je zbog prevelike upotrebe policijsksih snaga zbog lose info procjene neko trebao biti smijenjen ili odgovarati,....Da nije Damira i emisjije 60 minuta mnogi kriminal ne bi bio detektovan i iznesen u javnost,....

Slobodno novinarstvo i sloboda govora kao i javnog istupa je osnov svakog demokratskog drusva,.....Podrska novinarima i kada u svojim izjavama nenamjerno pogrijrse,....Oni koji to urade tendeciozno s namjerom necije diskreditacije bez osnova ima pravni put da se to rijesi.Ako je ucestala pojava takve novinare niko nece uzeti za ozbiljno i nece ih pratiti a rejting je jedna od najbitnijih stvari svakog novinarstva,..... :mrgreen:

Demokratia ti je oblatna sa dvije strane, dobre i lose strane,...... :roll:
michio

#344 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by michio »

Damir Kaletovic je jednom stajao ispred neke autopraone u Bijeljini i tvrdio da tamo radi Bosnjak koji je ubijao Srebrenicane, ali da taj dan nije bio na poslu :D Kako je Bijeljina daleko Damir vise nije odlazio pred autopraonu pa je Bosnjak ubica Srebrenicana i danas velika nepoznanica.
don vito

#345 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by don vito »

Alfa_Ze wrote:Image
Da podsjetimo na medijske izvrsioce ovog djela falsifikata (necemo o naredbodavcima)

"Dokument sa memorandom o placanju reketa" :-D otkrio Denis Kuljis, ljiga od covjeka, saradnik Nezavisnih novina Zeljka Kopanje i Slobodne Bosne Senada Avdica. Drzi se parole: "plati i pricacu sta zelis". Posto ima dosta sponzora u RS-u, cest gost u manjem bh. entitetu, nastupa sa hvalospjevima o Dodiku.
Falsifikat objavljuje salonski cetnicki dnevnik Nezavisne novine koji je u vrijeme potrage za opozicijom SDS-u dobio velike medjunarodne donacije, a kako su donacije presahle vracaju se izvornom Kopanjinom velikosrpstvu (pogledati tekstove iz 1992. godine, a pogotovo Kopanjin proglas srpskim borcima o nuznosti zauzimanja Bihaca 1994.).
Nikako nemojmo zaboraviti ni treceg clana druzine, koji ce se takodjer nasladjivati ovom dokumentu: bivseg nezavisnog novinara, a danasnjeg glasnogovornika elektroenergetske mafije Senada Avdica. Inace, dok Avdic i Slobodna Bosna razvaljuju Bakira iz broja u broj, cetnik Kopanja ima povlasten status, navodno jer je rekao da "od svih kriticara cijeni samo Senada Avdica".
Last edited by don vito on 29/12/2010 01:00, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#346 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfons Kauders »

michio wrote:Damir Kaletovic je jednom stajao ispred neke autopraone u Bijeljini i tvrdio da tamo radi Bosnjak koji je ubijao Srebrenicane, ali da taj dan nije bio na poslu :D Kako je Bijeljina daleko Damir vise nije odlazio pred autopraonu pa je Bosnjak ubica Srebrenicana i danas velika nepoznanica.
mislis zijad zigic?

lik je uhapsen i sudi mu se... zajedno s francom kosom, kojeg je takodjer trazio po bijeljini...

zigica je i intervjuisao na kraju kad ga je nasao...
michio

#347 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by michio »

Alfons Kauders wrote:
michio wrote:Damir Kaletovic je jednom stajao ispred neke autopraone u Bijeljini i tvrdio da tamo radi Bosnjak koji je ubijao Srebrenicane, ali da taj dan nije bio na poslu :D Kako je Bijeljina daleko Damir vise nije odlazio pred autopraonu pa je Bosnjak ubica Srebrenicana i danas velika nepoznanica.
mislis zijad zigic?

lik je uhapsen i sudi mu se... zajedno s francom kosom, kojeg je takodjer trazio po bijeljini...

zigica je i intervjuisao na kraju kad ga je nasao...
To je onda taj. To je bilo prije vise od pet godina. Nisam znao da je u medjuvremenu uhapsen.
Last edited by michio on 29/12/2010 01:06, edited 1 time in total.
Bosnolog

#348 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Bosnolog »

Mislis na Zijada Zigica,....cini mi se da je bila emisija o njemu kao pripadniku desetog diverzanskog odreda VRS koji je streljao u Srebrenici,

Tog dvonogog zlconackog stakora sam gledao cini mi se na toj emisiji kako prica o tome,ako pricamo o istoj osobi,.....

Evo ima ovaj sto se razbolio nakon sto je ubijao svoje sunarodnike ratujuci za Karadzicevu genocidnu tvorevinu,....

Smradova i gadova je bilo uvijek biti ce u buduce poput Abdica,....

Zemljo Bosno sto sve drzis i kakavo sve smece po tebi hoda , :x :x :x :x
admirj

#349 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by admirj »

Originalna verzija:

Image
klixober

#350 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by klixober »

admirj wrote:Originalna verzija:

Image
SKANDALOZNO :shock: