Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

nosara

#301 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by nosara »

The 51st State wrote:ko mi dirne u baketa sad kad je u uo najboljeg kluba na svijetu, najebo je!
Jes' mu godra sto ga izabrase... A sta ce tamo, ne znam... :lol:

Ko da gledam u slijedecoj emisiji, Avdo Avdic i tema Kriminal i korupcija u FK Zeljeznicaru... tatatataaaaaa....!

"Vidite li ovo naselje... Zove se Grbavica... A, vidite li ove reflektore... Sad ih ima cetiri komada, a nekada su bila isto cetiri komada..." :lol:
Last edited by nosara on 28/12/2010 20:05, edited 1 time in total.
Alfa_Ze

#302 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

Image

Navodni dokument u posjedu ''nezavisnih novina'' ??
Nesto mi ova kopija previse ''krivudava''!! :roll: da li je u pitanju photoshop ?? 8-)
nellington

#303 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by nellington »

Meni je veća briga to što u centralnoj informativnoj emisiji federalne nam dalekovidnice umjesto čačanskoj "Slobodi" novinarka reče čečenskoj "Slobodi"...
nosara

#304 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by nosara »

Alfa_Ze wrote:Image

Nesto mi ova kopija previse ''krivudava''!! :roll: da li je u pitanju photoshop ?? 8-)
Takve su ti njihove poslovne tajne... Krivudave... :run:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#305 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

nellington wrote:Meni je veća briga to što u centralnoj informativnoj emisiji federalne nam dalekovidnice umjesto čačanskoj "Slobodi" novinarka reče čečenskoj "Slobodi"...
:lol: :lol: :lol:
ma sigurno mlada, nije ona to u skoli ucila

alfa, odakle ti to?
iceman2010

#306 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by iceman2010 »

Hipatija wrote:I naravno, to će pokazati i dokazati samo ako ikada (čitaj-nikada) dođe do suda! A do tada pričaj, pričaj, pričaj,... kao o "aferi reket", kao o "državnom udaru", kao o "silovanju ... S. Avdića". Narod vjeruje svemu i svačemu. Ponavljaj to, prepričavaj, i ..., sud nije ni potreban ( jer bi možda mogao i istinu utvrditi)!
Upravo to radi 60 minuta. Upravo i bas to. Da se pita Bakir i kompanija sud ne bi ni postojao. Ionako presudjuju prije optuznica, osudjuju tuzioce koji ne rade kako oni kazu i sudije koje presude kako njima nije po volji. Ali oni su otisli i korak dalje. Nevine ljude su osudili da su teroristi i zlocinci citaj sljedeci citat i uzivaj:

“U svim ovim slučajevima POSTOJALE SU ČVRSTE INDICIJE da iza izvršenja ovih krivičnih djela stoji tzv. bugojanska grupa’’, kaže “60 minuta’’, i sama sebi skače u usta, jer između tvrdnje da je neko ubica i INDICIJA ogromna je razlika. Dalje se kaže: “Za
ubistvo Ante Valjana svojevremeno je optužen Muris Ljubunčić kojeg je Tužiteljstvo Srednjobosanskog kantona teretilo za pripremu, postavljanje i aktiviranje eksplozivne naprave. To je isti onaj kojemu je kao i Jašareviću bilo suđeno kao pripadniku bugojanske
grupe za nedjela oko Bugojna. EPILOG OBA OVA PROCESA BILA JE OSLOBA\AJUĆA PRESUDA ZA LJUBUNČIĆA.’’
Dakle, to što je nekome BILO SUĐENO ne znači da je kriv, da ga se može na javnoj televiziji tretirati kao zločinca, a OSLOBA\AJUĆE PRESUDE dokazuju da magazin “60 minuta’’ ne poštuje ni pravosuđe, ni istinu, jer završene sudske procece otvara na svojoj medijskoj sudnici, na kojoj presuđuje nevinim ljudima. Do kraja priloga slijedilo je još nekoliko sličnih
konstrukcija o nevinim ljudima. No, skandal tek slijedi! Evo, dokaza da polupismeni i opasni medijski teroristi sa “60 minuta’’ apsolutno ne poštuju pravosudnu vlast, koju smatraju svojom polugom u ideološkoj instrumentalizaciji stubova države. Slijedi citat sa kraja ovog priloga: “Bugojanska, donjevakufska i jajačka samo su neke od radikalnih islamskih grupa koje su djelovale i koje djeluju na području Srednjobosanskog kantona, čiji najistaknutiji
predstavnici, zahvaljujući prije svega strahu sudsko-policijskih instanci, ali i pritisku koji je dolazio iz određenih vjerskih krugova, NIKADA NISU OSU\ENI ZA NEDJELA I TERORISTIČKA DJELA IZA KOJIH SU STAJALI.’’ Maločas smo vidjeli da su osumnjičeni Bošnjaci oslobođeni pred pravosudnim instancama, da im nije dokazana krivica, da su nevini ljudi i slobodni građani, ali to ne znači ništa, jer “60 minuta’’ tvrdi da su krivi, jer “nikada nisu osuđeni za nedjela i teroristička djela iza kojih su stajali’’.
Eto pogledaj kako rade tvoji "objektivni" i "profesionalni" novinari. Damir Kaletovic zvani tri mokra cvora koji pronicljivo zakljuci da se u gornjoj maoci pravilo oruzje za masovno unistenje. Stvarno ne znam koliko treba biti glup pa ovo izjaviti. Valjda su gluplji samo oni koji to puse. Cuj nuklearno i biolosko oruzje za masovno unistavanja pravilo par porodica u Gornjoj Maoci. Evo i sada se smijem dok ovo kucam. Ali vrh je pronicljivi zakljucak kako, mozes misliti, ne placaju TV pretplatu, a nemaju niti jedan TV aparat. Valjda je jadniku trebalo objasniti da je RTV pretplata ustvari taksa za posjedovanje TV prijemnika i da je ne mora placati onaj koji nema TV prijemnik. Jadno i cemerno. Bolje bi neki osnovac to uradio.
muha_sa

#307 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by muha_sa »

nosara wrote:

Takve su ti njihove poslovne tajne... Krivudave... :run:
:lol: :lol: :lol:
nosara

#308 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by nosara »

Autor teksta je denis kuljis - covjek slon... :D

Spominje se Lagumdzijin Hrvat Komsic, i partnerstvo Mesica i lepog hareta... :cry:

Jos jedna desnicarska svinjarija... :oops:
Alfa_Ze

#309 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

Bakir Hadžiomerović, urednik "60 minuta", u "Avazu" odgovara na tvrdnje medija iz RS-a da je reketario "Inu"

"Nezavisne novine" i "Glas Srpske" u sutrašnjem broju objavljuju tekst u kojem tvrde da je Bakir Hadžiomerović, urednik emisije "60 minuta" u junu 2007. godine od zagrebačke "Ine" dobio 30.000 eura u gotovini

Banjalučki dnevni listovi "Nezavisne novine" i "Glas Srpske" u sutrašnjem broju objavljuju tekst u kojem tvrde da je Bakir Hadžiomerović, urednik emisije "60 minuta" u junu 2007. godine od zagrebačke "Ine" "dobio 30.000 eura u gotovini, kako bi prestali napadi Federalne televizije i posebno 60 minuta na tu kompaniju".
Dva banjalučka dnevnika donose i dokument koji je, navodno, poslao direktor preduzeća "Interina" DOO iz Mostara, u vlasništvu korporacije INA, Franjo Božić predsjedniku Uprave u Zagrebu Tomislavu Dragičeviću, u kojem ga, prema navodima medija iz RS, obavještava o razgovoru s Hadžiomerovićem i predaji novca.

"Dnevni avaz" razgovarao je i s Hadžiomerovićem i s Božićem.
U sutrašnjem "Dnevnom avazu" pročitajte šta su njih dvojica odgovorili na tvrdnje iznesene u "Nezavisnim novinama" i "Glasu Srpske".
nosara

#310 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by nosara »

Bakir Hadžiomerović za Sarajevo-x.com

"Tužit ću sve medije koji su objavili da sam reketaš"

Mediji u vlasništvu Željka Kopanje objavili su skandaloznu priču ispisanu perom Denisa Kuljiša, koju je prenijela novinska agencija Srna, a zatim i Radiotelevizija Republike Srpske, da je Bakir Hadžiomerović, urednik magazina Federalne televizije "60 minuta", reketario hrvatsku firmu INA i sebi priskrbio 30.000 eura!
Piše: F. Borić

Kuljiš, koji, inače, za Nezavisne novine ispisuje tekstove u kojima veliča Milorada Dodika kao političara budućnosti, u posjedu je papira koji je, poslao direktor preduzeća "Interina" DOO iz Mostara, u vlasništvu korporacije INA, Franjo Božić, Tomislavu Dragičeviću, predsjedniku Uprave u Zagrebu Tomislavu Dragičeviću. Božić, piše Kuljiš prema faksu koji je odaslan Dragičeviću, obavještava kako je razgovarao sa Hadžiomerovićem, "te dogovorio da isti neće napadati konzorcij INA-MOL-ENRGOPETROL, poradi čega mu je plaćen iznos od 30.000 eura u gotovini".

Kuljiš u "Nezavisnim" piše kako ovaj papir ima i državni odvjetnik Mladen Bajić, kao i USKOK te hrvatska policija. "Reketaš" Hadžiomerović, po Kuljišu, nakon isplaćenog novca okrenuo se atakovanju na konkurenciju INA-e, bosanskobrodsku rafineriju koja je prodata (bolje reći, poklonjena) Rusima, a Kuljiš i taj kontekst širi, atribuirajući Dragičevića čovjekom od povjerenja bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića, koji je, opet, verbalno ratovao sa Dodikom, za razliku od Ive Josipovića koji posjećuje Banju Luku, što Mesiću ne odgovara, itd.

Dokapitalizacija Energopetrola

Podsjećanja radi, dokapitalizacija INA/MOL-a posao je koji je obavila Vlada Federacije BiH u mandatu premijera Ahmeda Hadžipašića, 2006. godine. Tada su, zaista, Hadžiomerović i tadašnji urednik magazina "Dani" Senad Pećanin, bili najglasniji (ali ne i jedini) novinari koji su ukazivali na loše odredbe ugovora. Ne samo tada, nego i kroz godine nakon. Prozvanog Hadžiomerovića upitali smo za komentar cijelog slučaja. Riječi nije štedio.

"To je septička jama. U suštini, radi se o brutalnoj konstrukciji koja je potpuno očekivana od magijaške organizacije Željka Kopanje, Milorada Dodika i njihovog koalicionog partnera Dragana Čovića. Što se mene tiče, tužit ću i autora teksta, i poslodavca i sve medije koji su ovu priču objavili na takav sraman način", rekao je za Sarajevo-x.com Hadžiomerović, podsjećajući da ovo nije prvi put da u medijima Željka Kopanje bude prozvan za reketaša.

"Sjetit ćete se da sam 'reketirao' i HT Eronet, čuo sam da je na Alternativnoj televiziji izjavio da sam na platnom spisku HT Eroneta. SIPA je istražila slučaj, i na kraju su zaključili da nema nikakvih dokaza, da nema osnove. To Kopanjini mediji nisu objavili. Pretpostavljam da je sljedeće što će objaviti da sam kupovao umjetničke slike za Ivu Sanadera. Neka, što god objave, ja ću ih za sve tužiti i dobiti", kategoričan je Hadžiomerović.

Bijednici ispostavljaju račun

Pozadina slučaja, smatra Urednik "60 minuta", jeste "pokušaj mafije da se diskreditiram".

"Nije ugodno kada ti ovi bijednici ispostavljaju računa. Nadam se da je ovdje na djelu pravna država, i da će uskoro doći dan kada će se organizatori ovakvih namještaljki odgovarati za ono što su uradili. Ovo neće zaustaviti mene ni moje kolege da se obračunavamo sa sistemskom mafijom koja bi da podijeli državu", kazao je Hadžiomerović, potcrtavajući da je Franju Božića u životu uživo vidio samo jednom, da su se rukovali, i ništa više.

Narednih dana ćemo pratiti šta se događa u ovom slučaju koji odiše mrakom i spletkama, a nažalost je upetljan novinarski esnaf blizak političkim centrima moći.
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Bake, samo deri guzove... kuljisova je najveca, ko sljeme... :lol: Kad prdne, mora krecit... :lol:
iceman2010

#311 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by iceman2010 »

Hehehe. Poceli ga ljudi tuci njegovim oruzje. Ovo mi dodje isto kao kad lopov pocne vikati kako je pokraden. hahaha
poznanik

#312 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by poznanik »

plain vanilla wrote:60 minuta-30.000 eura: Bakir Hadžiomerović reketirao INA-BiH
Franju Božića lično poznajem jako dobro, veću stipsu nisam sreo :D
muha_sa

#313 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by muha_sa »

naputak primljen k znanju :lol: :lol:
klixober

#314 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by klixober »

Siguran sam da je Denis Kuljis imao u posjedu i slike na kojima navijaci Sarajeva drze pistolje u ruci.
muha_sa

#315 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by muha_sa »

šta su se ovo ušutili :-) :-)
ne mogu da vjerujem da ovaj korpus delikt ozbiljno ne shvataju :lol:
muha_sa

#316 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by muha_sa »

ima ih koji su povjerovali u ovu idiotariju :lol: :lol:

ko vjeruje svemu što procita ne treba da cita :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#317 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

poznanik wrote:
plain vanilla wrote:60 minuta-30.000 eura: Bakir Hadžiomerović reketirao INA-BiH
Franju Božića lično poznajem jako dobro, veću stipsu nisam sreo :D
ne citiraj me s naslovom :oops: :lol:
iceman2010

#318 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by iceman2010 »

muha_sa wrote:ima ih koji su povjerovali u ovu idiotariju :lol: :lol:

Slazem se. Isto tako ko povjeruje svemu sto cuje na 60 minuta treba kod doktora.
muha_sa

#319 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by muha_sa »

iceman2010 wrote:

Slazem se. Isto tako ko povjeruje svemu sto cuje na 60 minuta treba kod doktora.
slažem se-
-ne treba ici doktoru vec treba prestat gledat tv.--moje mišljenje.
Drvosjeca iz Dejcica

#320 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Dokument nije protokolisan, nema broja pod kojim je zaveden. Poslovne tajne se ne salju faksom i redovnom postom. Dokument je izvan svake razumne sumnje falsifikat.
Control panel

#321 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Control panel »

da je fax ostisao nakrivo onda bi i gornja i donja strana ootisle ukrivo u jednu stranu. ovako njih dvije na dvije strane da izgleda uvjerljivo sta li :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#322 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Chmoljo »

zoom66 wrote:

ja recimo vjerujem da je dodo kopanjin mali :D uspon im je pocheo istovremeno :D tako da sada ko obori kopanju, oborit ce i dodu :D naputak :D jednostavan :D
zumeeeeeeeeeeeeeeee, rek'o Zlatko da nađeš šemu da dijelimo konje po Trnovuuuu... dijelili bi krave, ali nema crveniiiiiiiiiiiih... Zlatko naš'o šemu za Riđana, oplodiće sve kobile... ti samo dajca kaka' sredi.

jedno ždrijebe, jedan glas...

o 'bem ti zemberek, ja konto ovo PP... :run:
Chmoljo

#323 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Chmoljo »

Chmoljo wrote: zumeeeeeeeeeeeeeeee, rek'o Zlatko da nađeš šemu da dijelimo konje po Trnovuuuu... dijelili bi krave, ali nema crveniiiiiiiiiiiih... Zlatko naš'o šemu za Riđana, oplodiće sve kobile... ti samo dajca kaka' sredi.

jedno ždrijebe, jedan glas...

o 'bem ti zemberek, ja konto ovo PP... :run:
ma kad bolje skontam, hajmo mi po Neumu dijeliti, one... morske... skupo ovo ovako :roll:
klixober

#324 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by klixober »

U photoshopu se moze puno realnije napraviti dokument da su Doik,Kopanja i Kuljis gej trio.Puno realnije.
Chmoljo

#325 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Chmoljo »

zoom66 wrote:

mali, jesam li ti lijepo i nadasve uchtivo dao naputak da pazish kad je pp a kad nije :x
:(

neće se ponoviti više šefe, Marxove mi brade :cry:
Locked