To je sve tako, ali samo za tebe. Kad izneses dokaze i argumente, onda to tek mozemo prodiskutovati.Nije to ono sto ja mislim, vec je to ono sto je na terenu. Samo naivan ne vidi za koga radi FTV!
Vi koji branite pristrasnost i kriminal FTV niste nista bolji od onih koji brane Dodikovu RTRS.
Sve je to isto sranje samo druge boje. :wink
Politicka pozadina FTV i 60 minuta
- JBT
#1751 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
- JBT
#1752 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Bez obzira, jel ti moslis da mora postojati ugovor na papiru da bi jedan novinar bio pristrasan jednoj partiji?
Sve gore nabrojano nema nikakvu tezinu jer nista od toga ne sprecava pristrasnost. I jos uvjek mi nisi dao argumente po kojima FTV nije pristrsna SDP-u? :arrow
Bogami ja ti iznesoh moja mjerila koja nisu bila ni potrebna, jer ja nikoga ne optuzujem na FTV da je pristrasan.
A ti tvrdis to , a ne iznosis nikakve argumente zbog kojih bi neko trebao to tako vidjeti.
- NightSkyWalker
#1753 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
U 10 godina emitovanja, Bakir nikada nije udarao po kriminalcima iz SDP-a, nikada nije razgolitio niti jedan SDP-ov kriminal, nikada nije kritokovao funkcionere SDP za njihov (ne)rad tamo gdje imaju vlast, svi oni koji su svojevremeno bili u Zlatkovom krdu su imali zastitu 60 minuta dok su oni koji su bili protiv Zlaje bili redovno bombardovani, najbolji dokaz za ovo je SDA koja je do nedavno bila redovno pljuvana a sada o njoj nema ni rijeci od kako su SDA i SDP u koaliciji, pa onda slike na kojima se urednistvo 60 minuta zabavlja na zabavama sa SDP-ovcima itd itd... Kada se sve ovo sagleda, barem za one koji nisu naivni, da se zakljuciti da tu nesto smrdi.JBT wrote:
To je sve tako, ali samo za tebe. Kad izneses dokaze i argumente, onda to tek mozemo prodiskutovati.
Hajde ti meni ne iznesi dokaze i argumente da FTV nije pristrasna SDP-u
- NightSkyWalker
#1754 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Dakle po tebi ni RTRS nije pristrasna Dodiku jer, eto, ni ta televizija nije u vlasnistvu SNSD-a?JBT wrote:
Bogami ja ti iznesoh moja mjerila koja nisu bila ni potrebna, jer ja nikoga ne optuzujem na FTV da je pristrasan.
A ti tvrdis to , a ne iznosis nikakve argumente zbog kojih bi neko trebao to tako vidjeti.
Od kada za pristrasnost treba zvanican dokument?
-
popajic
#1755 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Dobar primjer kako srozati "diskusije" do daske.
- Bosnolog
#1756 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Mislisa na one politike i one sto je ne palcaju decenijama preplatu jer zele da je nema kao i BiH,.....NightSkyWalker wrote:Jedno je biti otvoren za SDP a drugo biti pod palicom SDP-a.Bosnolog wrote:
Javni servis je servis gradana koji je otvoren za sve stranke pa tako i za SDP...
O upravo zato sto je javni servis svih gradjana, nema pravo da radi za jednu stranku!
Sasvim je logcno podrzavati najvecu,najacu i najiskreniju probosansku stranku poput SDP-a na javnim emiterima drzave koju zele da podijele i uniste otvoreni dvodecenijski dusmani BiH uz pomoc minder propuh licnostranackih uhljupa i secijaskih fukara koji im asistiraju evo dvije decenije u podjelama i rusenju BiH,....Oni su najveci i najopasniji neprijetelji BiH jer niko BiH ne mozo rasturiti i unistiti osim tih istih izdajnika koji se bore za svoje agovate,begovati i avlijate a ti si njihov minderaski trubadur na ovom forumu,....Sto bi rekli nisi ni sam svjestan svoje nesvijesti,ali to je sira filozofija za ljude sa ogranicenim vizijama i shvatanjima,....
- JBT
#1757 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
NightSkyWalker wrote:U 10 godina emitovanja, Bakir nikada nije udarao po kriminalcima iz SDP-a, nikada nije razgolitio niti jedan SDP-ov kriminal, nikada nije kritokovao funkcionere SDP za njihov (ne)rad tamo gdje imaju vlast, svi oni koji su svojevremeno bili u Zlatkovom krdu su imali zastitu 60 minuta dok su oni koji su bili protiv Zlaje bili redovno bombardovani, najbolji dokaz za ovo je SDA koja je do nedavno bila redovno pljuvana a sada o njoj nema ni rijeci od kako su SDA i SDP u koaliciji, pa onda slike na kojima se urednistvo 60 minuta zabavlja na zabavama sa SDP-ovcima itd itd... Kada se sve ovo sagleda, barem za one koji nisu naivni, da se zakljuciti da tu nesto smrdi.JBT wrote:
To je sve tako, ali samo za tebe. Kad izneses dokaze i argumente, onda to tek mozemo prodiskutovati.
Ma nisu ti to nikakvi argumenti pobogusi.
Cuj "nije razgolitio niti jedan SDP-ov kriminal". Koji SDP-ov kriminal?
Ovo smo vec prezvakali, a opet cemo ako hoces. Pusti rekla-kazala.
Opet ces poceti o tkz. "aferi reket", a ja cu ti opet reci da je o tome govoreno u 60 minuta, uradjeni su intervjui i sa navedenim, pustene su snimke i sad to opet nije to.
60 minuta inace ispituje spletke koje niko drugi ne radi i zbog toga i jesu toliko gledani i zabranjivani u RS-u (cak se i signal FTV gasi u RS-u) kad onaj covjek iz BL, kojem glava na panju lezi, pocne iznositi dokumente i dokaze protiv kriminala u RS, izmedju ostalog.
A sto se tice SDA, svako ko dodje tobe i ko pocne raditi kako treba onda ga se takvog i treba prihvatiti.
Imamo mi sasvim dovoljno pravog kriminala da nemamo toliko zatvora da ih smjestimo, tako da svako, ko iole dodje tobe treba biti podrzan da tako i nastavi.
Koje slike?
Ih, skim sam se ja sve zabavljao pa ne znaci da sam njihov pobornik ili obozavaoc.
Malo treba razgraniciti profesionalno od privatnog. Imam ja jarana u svim politickim strankama i partijama.
I opet ti kazem, izadji sa pravim argumentima i dokazima za ono za sta nekoga optuzujes pa cemo onda ozbiljno pricati.
Ovako ispadas samo nekom tracharom kojoj ne odgovara to sto se FTV postavlja profesionalno u svom poslu i sto istrazuje kriminal i nepravdu u BiH cineci je time blize toliko sanjanoj pravnoj drzavi i drzavi sa neovisnim novinarstvom.
- Corto Maltese
#1758 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Pošto pretplatu plaćamo samo mi, koji živimo na na teritoriji koja je pod kontrolom SDA i SDP BiH, licemjerno je da oni sa preostalih 75% BiH pokušavaju da utječu na programsku šemu FTV.
-
richa
#1759 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ne zelim se upustati u raspravu da li je ili nije pristrasna SDP-u jer u ovoj nasoj napacenoj zemlji svako ima neko svoje misljenje i od njega ne bi odstupio pa da ti je ne znam sta, ali ovo boldano je tolika glupost (da ne koristim tezu rijec) da je to nevidjeno.JBT wrote:NightSkyWalker wrote:U 10 godina emitovanja, Bakir nikada nije udarao po kriminalcima iz SDP-a, nikada nije razgolitio niti jedan SDP-ov kriminal, nikada nije kritokovao funkcionere SDP za njihov (ne)rad tamo gdje imaju vlast, svi oni koji su svojevremeno bili u Zlatkovom krdu su imali zastitu 60 minuta dok su oni koji su bili protiv Zlaje bili redovno bombardovani, najbolji dokaz za ovo je SDA koja je do nedavno bila redovno pljuvana a sada o njoj nema ni rijeci od kako su SDA i SDP u koaliciji, pa onda slike na kojima se urednistvo 60 minuta zabavlja na zabavama sa SDP-ovcima itd itd... Kada se sve ovo sagleda, barem za one koji nisu naivni, da se zakljuciti da tu nesto smrdi.JBT wrote:
Opet ces poceti o tkz. "aferi reket", a ja cu ti opet reci da je o tome govoreno u 60 minuta, uradjeni su intervjui i sa navedenim, pustene su snimke i sad to opet nije to.
60 minuta inace ispituje spletke koje niko drugi ne radi i zbog toga i jesu toliko gledani i zabranjivani u RS-u (cak se i signal FTV gasi u RS-u) kad onaj covjek iz BL, kojem glava na panju lezi, pocne iznositi dokumente i dokaze protiv kriminala u RS, izmedju ostalog.
A sto se tice SDA, svako ko dodje tobe i ko pocne raditi kako treba onda ga se takvog i treba prihvatiti.
Imamo mi sasvim dovoljno pravog kriminala da nemamo toliko zatvora da ih smjestimo, tako da svako, ko iole dodje tobe treba biti podrzan da tako i nastavi.
Koje slike?
Ih, skim sam se ja sve zabavljao pa ne znaci da sam njihov pobornik ili obozavaoc.
Malo treba razgraniciti profesionalno od privatnog. Imam ja jarana u svim politickim strankama i partijama.![]()
I opet ti kazem, izadji sa pravim argumentima i dokazima za ono za sta nekoga optuzujes pa cemo onda ozbiljno pricati.
Ovako ispadas samo nekom tracharom kojoj ne odgovara to sto se FTV postavlja profesionalno u svom poslu i sto istrazuje kriminal i nepravdu u BiH cineci je time blize toliko sanjanoj pravnoj drzavi i drzavi sa neovisnim novinarstvom.
- kiky
#1760 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
ko hoče da gleda nek gleda ...
ko neče, nek gleda šta voli ...
ni švabe ne gledaju ard ili zdf ali pretplatu plate redovno ...
to je zakonska obaveza, kao i plačanje poreza ili slične stvari ...
ko neče da plača treba biti kažnjen ...
ko neče, nek gleda šta voli ...
ni švabe ne gledaju ard ili zdf ali pretplatu plate redovno ...
to je zakonska obaveza, kao i plačanje poreza ili slične stvari ...
ko neče da plača treba biti kažnjen ...
- NightSkyWalker
#1761 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ja sam ti dao argumente ali ih ti zaobilazis jer ih nemozes pobiti. Ne znam za tebe, ali meni je malo cudno da u 10 godina ko fol "nije" bilo nikakvog crvenog kriminala da se o njemu napravi prilog i da su pozitivci samo oni koji su u datom momentu u Zlatkovom krdu, svi ostali su negativci. Meni tu nesto smrdi. A ti samo nastavi kimati glavom ko telka i vrijedjati svoju licnu inteligenciju.JBT wrote:I opet ti kazem, izadji sa pravim argumentima i dokazima za ono za sta nekoga optuzujes pa cemo onda ozbiljno pricati.NightSkyWalker wrote:U 10 godina emitovanja, Bakir nikada nije udarao po kriminalcima iz SDP-a, nikada nije razgolitio niti jedan SDP-ov kriminal, nikada nije kritokovao funkcionere SDP za njihov (ne)rad tamo gdje imaju vlast, svi oni koji su svojevremeno bili u Zlatkovom krdu su imali zastitu 60 minuta dok su oni koji su bili protiv Zlaje bili redovno bombardovani, najbolji dokaz za ovo je SDA koja je do nedavno bila redovno pljuvana a sada o njoj nema ni rijeci od kako su SDA i SDP u koaliciji, pa onda slike na kojima se urednistvo 60 minuta zabavlja na zabavama sa SDP-ovcima itd itd... Kada se sve ovo sagleda, barem za one koji nisu naivni, da se zakljuciti da tu nesto smrdi.JBT wrote:
I posto si ti tako sigurna da FTV nije pristrasna, hajde daj neke dokaze i argumente za to. Zasto izbjegavas dati odogov na ovo moje pitnja? Imas li argumente?
Je li ti smatras da je RTRS objektivna i nepristrasna TV, s obzirom da nije na papiru u vlasnistvu Dodika??
Last edited by NightSkyWalker on 27/01/2011 21:41, edited 3 times in total.
- NightSkyWalker
#1762 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ovim si pokazao da nemas pojma sta znaci javni servis.Bosnolog wrote:
Sasvim je logcno podrzavati najvecu,najacu i najiskreniju probosansku stranku poput SDP-a na javnim emiterima drzave
Javni servis se tako zove jer treba da je u sluzbi gradjana a ne u sluzbi politike i politicara. To koja je stranka velika ne smije biti alibi za televiziju da bude pristrasna toj partiji, jer tu televiziju placaju gradjani svih politickih ubjedjenja.
Do skora je SDA bila najveca i najjaca stranka, pa jel to znaci da su javni emiteri trebali da budu na kormilu SDA? Jel to znaci da ti smatras opravdanim da je RTRT u raljama SNSD-a jer eto to ti je najveca stranka u RS-u?
P.S. Glasao sam za SDA, ali mi je muka kada vidim kako im se Bakir uvlaci u paksu samo zato sto su u dilu sa SDP-om. I ja onda skontam da ni novinare ni politicare nije briga za nama gradjanima.
Vazni su samo politicki dilovi.
- JBT
#1763 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Koje slike?
Malo treba razgraniciti profesionalno od privatnog. Imam ja jarana u svim politickim strankama i partijama.![]()
Ne zelim se upustati u raspravu da li je ili nije pristrasna SDP-u jer u ovoj nasoj napacenoj zemlji svako ima neko svoje misljenje i od njega ne bi odstupio pa da ti je ne znam sta, ali ovo boldano je tolika glupost (da ne koristim tezu rijec) da je to nevidjeno. [/quote]Prijatelju, ne znam kako je sada, ali je tako bilo prije godinu, dvije. Ljudi su to javno govorili i o tome pisali. Vjerovatno je RAK reagovao pa su prestali to raditi. A sda, ako mediji lazu o tome, onda i ja lazem tebe, ali ne svjesno jer sam onda krivo informisan.
- felipe kajetano
#1764 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Boldirano je minhauzenska konstrukcija Bakira H.
Al' eto vjerovatno hipnotizovanim stovateljima kultnog magazina to ne znaci nista
Al' eto vjerovatno hipnotizovanim stovateljima kultnog magazina to ne znaci nista
- JBT
#1765 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ma nisi ti dao nikakve argumente. ti si samo napisao svoja promisljanja u stilu "kako je moguce da crveni nisu radili kriminal?". I kao, "tebi nesto tu smrdi."Ja sam ti dao argumente ali ih ti zaobilazis jer ih nemozes pobiti. Ne znam za tebe, ali meni je malo cudno da u 10 godina ko fol "nije" bilo nikakvog crvenog kriminala da se o njemu napravi prilog i da su pozitivci samo oni koji su u datom momentu u Zlatkovom krdu, svi ostali su negativci. Meni tu nesto smrdi. A ti samo nastavi kimati glavom ko telka i vrijedjati svoju licnu inteligenciju.
I posto si ti tako sigurna da FTV nije pristrasna, hajde daj neke dokaze i argumente za to. Zasto izbjegavas dati odogov na ovo moje pitnja? Imas li argumente?
Je li ti smatras da je RTRS objektivna i nepristrasna TV, s obzirom da nije na papiru u vlasnistvu Dodika??
Prilicno jaki argumenti.
I onda na to kazes u stilu: "Hajde sada dokazi da si nevin nakon ovih mojih argumenata."
A crte pomocu kojih ja procjenjujem je li neko ovisan ili ne sam ti napisao.
Ali nije to ni bitno. Mislim da nisi uspio dokazati da je FTV pod uticajem SDP-a. FTV jednostavno ima slicno vidjenje na Federaciju i na BiH kao i SDP, kao sto ga ima svaka stranka ili organizacija koja BiH vidi svojom domovinom.
Zbog toga ti se prividjaju neke stvari. Jer ides linijom "il` sa sa nama il si protiv nas".
- JBT
#1766 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
`felipe kajetano wrote:Boldirano je minhauzenska konstrukcija Bakira H.
eto, da se i to provjeriti.
Ako im se nije emisija brisala niti jedan put onda cemo traziti objasnjenje od Bakira zasto je to izjavio. Mozda su i njega krivo informisali. Mozda je bilo nevrijeme. Ko ce znati? Pitacemo za objasnjenje.
- felipe kajetano
#1767 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Svojim ocima gledao i svojim usima slusao kad je to skandalozno
izjavio
...za trenutak sam morao izaci napolje da vidim jel jos visi trobojka na obliznjoj zgradi jedne institucije, konto da nisam u ZHK

- JBT
#1768 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Onda je bio krivo informisan.
Vjerujes li da je namjerno to slagao iako je znao da ga ljudi tog momenta gledaju u RS-u?
Mislim da nema tolike budale koja ce svjesno sebe konfrontirati sa svojim gledaocima, pogotovo onima kod kojih se trudi da stekne neki kredibilitet.
Vjerujes li da je namjerno to slagao iako je znao da ga ljudi tog momenta gledaju u RS-u?
Mislim da nema tolike budale koja ce svjesno sebe konfrontirati sa svojim gledaocima, pogotovo onima kod kojih se trudi da stekne neki kredibilitet.
-
richa
#1769 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ni sada nije tako, a nije bilo ni prije godinu, dvije. I da krivo si informisan.JBT wrote:Prijatelju, ne znam kako je sada, ali je tako bilo prije godinu, dvije. Ljudi su to javno govorili i o tome pisali. Vjerovatno je RAK reagovao pa su prestali to raditi. A sda, ako mediji lazu o tome, onda i ja lazem tebe, ali ne svjesno jer sam onda krivo informisan.Ma nisu ti to nikakvi argumenti pobogusi.
Koje slike?
Ne zelim se upustati u raspravu da li je ili nije pristrasna SDP-u jer u ovoj nasoj napacenoj zemlji svako ima neko svoje misljenje i od njega ne bi odstupio pa da ti je ne znam sta, ali ovo boldano je tolika glupost (da ne koristim tezu rijec) da je to nevidjeno.
- NightSkyWalker
#1770 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Nemam ja sta da dokazujem, Bakir to dokazuje redovno ponedjeljkom!JBT wrote:Mislim da nisi uspio dokazati da je FTV pod uticajem SDP-a.
A na osnovu cega ti tvrdis da Bakir nije SDP-ov igrac?? Koji su ti argumenti??
- Bosnolog
#1771 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Podrska svim strankama u Federciji je zagarantvana ustupanjem vremenskih termina u sklopu predizbrnih aktivnosti kao redovnog programa,Uredivacka politika FTV kao javnog servisa nastoji omoguciti pristup svim zaintreresovanim strnkama a prije svega onima koji ce uticati na drustveno politicke i svake druge dogadaje u drustvu,i zivotima gradana koji placaju taj servis,stoga tvoje sizisovanje i pljuvacina je krik frustriranog gubitnickog pacenika jer po tebi SDP ima simpatie ili vise vremenskog termina za SDP da se obrate javnosti,sto je apsolutn irelevantno i stvar urdivacke politike,......Ocito bi volio vidjeti vise Plocinickog da sa nje pljuje po BiH ili drugih ideoloskih BH rusitelja,.....NightSkyWalker wrote:Ovim si pokazao da nemas pojma sta znaci javni servis.Bosnolog wrote:
Sasvim je logcno podrzavati najvecu,najacu i najiskreniju probosansku stranku poput SDP-a na javnim emiterima drzave
Javni servis se tako zove jer treba da je u sluzbi gradjana a ne u sluzbi politike i politicara. To koja je stranka velika ne smije biti alibi za televiziju da bude pristrasna toj partiji, jer tu televiziju placaju gradjani svih politickih ubjedjenja.
Do skora je SDA bila najveca i najjaca stranka, pa jel to znaci da su javni emiteri trebali da budu na kormilu SDA? Jel to znaci da ti smatras opravdanim da je RTRT u raljama SNSD-a jer eto to ti je najveca stranka u RS-u?
P.S. Glasao sam za SDA, ali mi je muka kada vidim kako im se Bakir uvlaci u paksu samo zato sto su u dilu sa SDP-om. I ja onda skontam da ni novinare ni politicare nije briga za nama gradjanima.
Vazni su samo politicki dilovi.
HDZ je pozivan pa je odbijao redovno da ucestvuju u emisijama,nije jedini to su radili i drugi iz sarajevskih stanaka bojeci se pitanja za koja nemaju odgovor narodnim masama....Najveci dio onih koji pljuju po FTV ne placaju tu istu televiziju godinama jos prije pobjede SDP-a HDZ bi je najrade srusio kao sto bi Dodik ugasio BHTV,......
Ne radi se ovdje o nikakvoj privatizaciji javnog TV servsa. Bakirova emisija je izneijela mnoge krimo afere iz svih sfera drustva koje nikada ne bi izasle u javnost da nije bila upravo njegove emisjie,......tvoja SDP histerija je najobicnija paranoja koju vrtis u krug beskonacno,.....
-
richa
#1772 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
U moru budala (da se tako izrazim) i podvala u ovoj drzavi mene ne bi iznenadilo ni da je on znao da je to pogresna informacija, pa je ipak objavio. Ali ne tvrdim niti zelim da govorim u njegovo ime da li je znao ili ne, to jedino on zna, a nagadjati mislim da je isuvise glupo.JBT wrote:Onda je bio krivo informisan.![]()
- NightSkyWalker
#1773 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
JBT wrote: ti si samo napisao svoja promisljanja u stilu "kako je moguce da crveni nisu radili kriminal?". I kao, "tebi nesto tu smrdi."
FTV jednostavno ima slicno vidjenje na Federaciju i na BiH kao i SDP
Nema tu sta da smrdi. Sta je cudno u tome sto je Bakir u 10 godina udarao po svim mogucim strankama, osim po jednoj. Nista cudno u time. Sve je kako treba i kako je planirano.
I RTRT isto tako jednostavno ima ista vidjenja kao i Dodik. Ali nema tu nikakve pristrasnosti, zar ne?
- felipe kajetano
#1774 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
JBT wrote:Onda je bio krivo informisan.![]()
Ovo je svaki dan sve bolje i bolje
Eki krivo ga informisali
Pa majka mu stara valjda je njegov posao da proslijedi tacnu a ne krivu informaciju
S obzirom da u emisiju ocigledno informacije stizu iz komiteta onda to i nije cudo
Konkretno u tom slucaju, vjerovatno je cilj bio blitzkreig prema vrhuski RS-a, kasnije niko ne provjerava demante niti oni koga interesuju, jer nas narod je na onom nivou sha ti je, bilo bona na tv-u
- NightSkyWalker
#1775 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Jedno je ustupiti vrijeme politicaru, a drugo je u svim ostalim emisijama te televizije vrsiti kampanju protiv svih onih koji ne odgovaraju sefu i partiji. Mijesas babe i zabe.Bosnolog wrote:
Podrska svim strankama u Federciji je zagarantvana ustupanjem vremenskih termina u sklopu predizbrnih aktivnosti kao redovnog programa,
Bakirova emisija je izneijela mnoge krimo afere iz svih sfera drustva koje nikada ne bi izasle u javnost da nije bila upravo njegove emisjie,....
Koliko SDP-ovih krimo afera je iznio Bakir?? Ili si i ti od onih koji misle da u 10 proslih godina ta partija nije pocinila nikakav kriminal?