Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1726 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by KatarinaKosaca »

Banksy wrote:Tačno. Politički rat prerastao je u rat svih protiv svih. Nije dobro, nikako, sve je otišlo predaleko.
A sve se (politički) moglo riješiti odmah na početku, prvog dana. Mudro, hladne glave, uz trun dobre volje, i bez sujete. Pisali smo o tome davno, sjećaš se.
I šta danas da čovjek radi, već da im se smije, šta drugo preostaje.

Politički rat , koji se odražava na sve, i ispaštaće građani u državi za čovjeka :roll: . SDP su glasali penzioneri koji imaju žal za starim vremenima, pa im nema penzija dok Visoki predstavnik nešto ne kaže. Glasali su i bivši glasači SDA i SBiH koji su se razočarali (ili kako kaže moj muž dobro ogladnili), pa su koalirali sa SDA. Glasali su i ljudi koji antifašizam baštine kao najsvjetliju tradiciju, pa su koalirali sa neofašistima. Glasali su ljudi koji su htjeli promjenu, pa ne samo da nemaju promjenu nego imaju haos. Umjesto promijena imamo Damira Mašića koji nam svaku veče da priopćenje takve arogancije i tvrdokornosti, kao da je sve u najboljem redu,a oni se malo inate. Ako se SDP ovako odnosi prema svojim direktim biračima, šta da o čekuju oni koji ih nisu glasali?
felipe kajetano

#1727 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by felipe kajetano »

plain vanilla wrote: Naivno ili ne, nikad sebi necu dozvoliti da cijenim ljude po tome ko su..Ako je neko vaspitan i ne zna drugacije nego te prvo pitati kako se zoves, pa onda odluciti jesi li dobar covjek, sta cu mu ja.

Ali ja nisam tako odgojena, i ne znam drugacije nego cijeniti ljude po djelima. I nema tog ustava koji ce me nauciti drugacije.
To je potpuno druga stvar, ti nastupas sa neke idealisticke pozicije a to je davno iscezla kategorija.Fakti i realnost su sasvim drugacije, ja bi eto volio da se karikiram jednog dana kandidujem za predsjednika SAD, al' ne mogu jbg..za takvo sto ne ispunjavam uslove koji se ticu pitanja pasivne legitimacije u izbornom procesu.
Imas pravo da se boris za izmjenu takvog sistema, al' sve dok novi ne stupi na snagu(za sto je opet potreban drustveni/drzavni konsenzus)moras da postujes postojeci.

Eto i ja npr.vise cijenim neke nesrbe od Milorada Dodika(koji je jel trenutno najveci) pa sta to govori...nista :roll:
udwarach

#1728 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by udwarach »

plain vanilla wrote: Ne dijelim ljude po stranackoj pripadnosti, samim time sto ces na izborima zaokruziti SDP ili neces, ne cini od tebe ni dobrog ni loseg covjeka, nego samo odrazava tvoj politicki stav u odredjenom momentu.
A sad, kako to neko tumaci, to nije do mene.
A Komsic je izabran bas po tom Ustavu kojim se dicite, kandidirao se kao Hrvat, i tako i pobijedio. Da su neka lijepa vremena, on bi se kandidirao kao Zeljko Komsic, ali eto, nisu.
Ovo je mali korak za Vanilly ali veliku korak za forum!

Dakle konacno smo otkrili tajnu Komsiceve kandidature jos da otkrijemo tajnu njegove pobjede.
Da li su njega izabrali oni koji se izjasnjavaju kao Hrvati, ili Bosnjaci, ili mozda Bosanci, ili pak Hercegovci...

I dokle cemo se dijeliti na Hrvate, Bosnjake, Srbe?
Dokle god se dijelimo na radnike, djake, studente, zaposlene, nezaposlene.

Nacionalna podjela je, nazalost, jos uvijek NAJOPIPLJIVIJA podjela u BiH.
I mnogo je jasnija i jaca od, naprimjer, podjele izmedju penzionera i invalida!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1729 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by KatarinaKosaca »

udwarach wrote:Dakle konacno smo otkrili tajnu Komsiceve kandidature jos da otkrijemo tajnu njegove pobjede.
Da li su njega izabrali oni koji se izjasnjavaju kao Hrvati, ili Bosnjaci, ili mozda Bosanci, ili pak Hercegovci...
Imao je i u Hercegovini neke glasove. Željko Komšić je ubjedljivo pobijedio (mislim da je dobio najveći broj glasova) od ljudi koji čeznu za poštenjem. Ne bih samo rekla poštenim političarem (iako i to najviše), ali smo kao društvo korumpirani do minus beskonačnosti. Od čistačice do liječnika i političara svatko nastoji da ponešto zgrabi. dio ovoga je naslijeđe iz prošlog sistema (ali nije tema o tome), veliki je dio što su krivi ljudi na krivim mjestima, ogromna odgovornost medija , prvenstveno javnih servisa koji poštenje ne stavljaju na visoku ljestvicu ljudskih vrijednosti i u tom ssmislu "odgajaju". Onda izeđe Željko Komšić, ispriča kako je mir dočekao u vojnoh uniformi, nije imao farmerke, kako je fizički radio da zaradi za odjeću, kako plaća hipoteku i to je u ovoj zemlji potreban i dovoljan uvjet da mu se da glas.
popajic

#1730 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by popajic »

plain vanilla wrote:
Banksy wrote:
Pa, bona, kako da se ne smijem. :lol:
Samo se ti smij. To nije zabranjeno
Ne shvataju ljudi da cak i po nakaradnom Daytonskon ustavu NIJE pod moranje glasati po etnickim principu.
IMA pravo svaki pojedinac glasati za koga hoce.NIJE protivustavno , niti se time neko nekome krade kako zaludjeni torasi vole da kazu.
Nema potrebe prizivati mrtvog Holbruka, dovoljno je procitati vazeci ustav pa prestati baljezgati o neligitimnosti Komsicevog izbora za clana predsjednistva.
Jos da se ukine glupost od entitetskog glasanja - poceli bi nam izbori liciti na demokratske !
madner

#1731 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

KatarinaKosaca wrote:
Banksy wrote:Tačno. Politički rat prerastao je u rat svih protiv svih. Nije dobro, nikako, sve je otišlo predaleko.
A sve se (politički) moglo riješiti odmah na početku, prvog dana. Mudro, hladne glave, uz trun dobre volje, i bez sujete. Pisali smo o tome davno, sjećaš se.
I šta danas da čovjek radi, već da im se smije, šta drugo preostaje.

Politički rat , koji se odražava na sve, i ispaštaće građani u državi za čovjeka :roll: . SDP su glasali penzioneri koji imaju žal za starim vremenima, pa im nema penzija dok Visoki predstavnik nešto ne kaže. Glasali su i bivši glasači SDA i SBiH koji su se razočarali (ili kako kaže moj muž dobro ogladnili), pa su koalirali sa SDA. Glasali su i ljudi koji antifašizam baštine kao najsvjetliju tradiciju, pa su koalirali sa neofašistima. Glasali su ljudi koji su htjeli promjenu, pa ne samo da nemaju promjenu nego imaju haos. Umjesto promijena imamo Damira Mašića koji nam svaku veče da priopćenje takve arogancije i tvrdokornosti, kao da je sve u najboljem redu,a oni se malo inate. Ako se SDP ovako odnosi prema svojim direktim biračima, šta da o čekuju oni koji ih nisu glasali?
Nadamo se svedske gardine za istaknute clanove :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1732 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

Banksy wrote:
plain vanilla wrote: Komsic je izabran bas po tom Ustavu, kandidirao se kao Hrvat, i tako i pobijedio.
Bingo, vanilijO, o tome i govorimo. :)
Pa sta onda? Sad treba on cijeniti Hrvate kakvi god bili samo jer su Hrvati? Ne smije reci da je bitno prvenstveno kakav je ko covjek?
On vama sad Hrvat, sad nije, de se malo odlucite.
A ja sam vec rekla da nisam glasala za njega, ali to mi ne smeta da ga smatram svojim predsjednikom i predstavnikom, ma sta pisalo na njegovoj fotelji.
Sigurna sam da je bolji covjek i od Bakira i od FahrA.
udwarach

#1733 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by udwarach »

Banksy wrote:
plain vanilla wrote: Komsic je izabran bas po tom Ustavu, kandidirao se kao Hrvat, i tako i pobijedio.
Konacno nadolazi... ako ovako nastavi mogla bi se uskoro i udati
:mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1734 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

udwarach wrote:
Banksy wrote:
Konacno nadolazi... ako ovako nastavi mogla bi se uskoro i udati
:mrgreen:
ako si vec htio reci da dolazim pameti, onda si trebao reci da mozda uskoro odustanem i od udaje :P :D
VjecitiStudent

#1735 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

plain vanilla wrote:
Banksy wrote:
Pa sta onda? Sad treba on cijeniti Hrvate kakvi god bili samo jer su Hrvati? Ne smije reci da je bitno prvenstveno kakav je ko covjek?
On vama sad Hrvat, sad nije, de se malo odlucite.
A ja sam vec rekla da nisam glasala za njega, ali to mi ne smeta da ga smatram svojim predsjednikom i predstavnikom, ma sta pisalo na njegovoj fotelji.
Sigurna sam da je bolji covjek i od Bakira i od FahrA.
Oni ti nisu ljudi, oni su bh. novinari. :(
avicena

#1736 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by avicena »

plain vanilla wrote:
Ma na njegovoj fotelji pise Hrvat?
On je clan Predsjednistva BiH iz reda hrvatskog naroda. Dakle, prvo pise BIH.

Ne mogu vjerovati da vidite ljude samo kao Bosnjake, Hrvate i Srbe :-)
Lijepo je to teoretski, ali kakva je npr. uloga Radmanovića u tim foteljama i da li bi došli u njih da nisu Bošnjaci, Hrvati i Srbi? Ni Sejdić ni Finci ne dobiše ni status posmatrača. Realnost je takva da se gleda zbog čega ćemo se načekati da se uspostavi Državni parlament. :zzzz:
JBT

#1737 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

Gdje smo ono stali..... aha.

NA OSNOVU CEGA TVRDITE DA JE FTV SDP-ova TELEVIZIJA? :)
NightSkyWalker

#1738 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

JBT wrote:Gdje smo ono stali..... aha.

NA OSNOVU CEGA TVRDITE DA JE FTV SDP-ova TELEVIZIJA? :)
Na osnovu Bakirovog desetogodisnjeg rada u sluzbi SDP-a. Ako ti to ne vidis, onda je to tvoj problem.

Na osnovu cega ti tvrdis da Bakir nije u sluzbi SDP-a??
Bosnolog

#1739 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Bosnolog »

SDP je najsnaznija BH politicka stranka i jedna od istinskih probosanski orijentisanih stranaka cija je buducnost u snazi najsireg probosanskog fronta koja ce sve vise jacati i okupljati najsire koalicione probosanske stranke i ideje,....Interesantno je zakljuciti da su protiv SDP najveci i dokazani dvodecenijski neprijtlji BIH kao i bosnajcki etno torovski saveznici tih istih dvodecenijskih saucesnika podjela i unistenja BiH,....

Javni servis je servis gradana koji je otvoren za sve stranke pa tako i za SDP...Covic i njegova stanka su pozivani da gostuju na FTV oni su to mnogo puta odbijali s ciljem da se prikaze kako je FTV anti hrvatska televizija.

Covicu treba hajka na FTV da bi pojacao razlog trazenja televizije za svoj entitet,Napadi na Bakira H je u stvari dio sire anti BH kampanje a napad na SDP koja nece dozovliti podjelu i unistenje BiH od istih onih koji sanjau i rade na realizaciji Karadordeva kojima asistiraju oni koji u SDP-u vide najvecu branu tom projektu,

Secijasko minderaski bosnajcki praznoglavci takode u SDP-u vide prijetnju da ce otvoriti oci mnogima koji su bili zaslijepljeni dvije decenije etno sektaskim ublehama koji su takode radili na podjeli i unistenju BiH,......
JBT

#1740 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

Pa zato sto se sam nije tako nikada izjasnio.
Zato sto SDP nikada nije tvrdio da je Bakir njihov.
Zato sto nema nikakv ugovor sa SDP-om.
Zato sto SDP nije vlasnik FTV-a.
Zato sto SDP ne finansira FTV.
Zato sto sam ja nisam u sluzbi SDP-a a vise ga podrzavam nego Bakir iako nisam clan SDP-a nego jednostavno smatram da su najblizi politici od koje BiH ima najvise koristi.
Zato sto ne znaci da ako govoris istinu i ako si za BiH bez nekog licnog materijalnog interesa da si odmah SDP.
Zato sto nisu svi isti i neko je kriminalac, neko hinja, a neko je dobar, a Bakirov tretman istih dozivljavam ispravnim, bez da se izjednacava kriminalac i neko ko to nije.
itd.....

Eto, hajde sad ti, mada si trebao prvi, ali nema veze. :)
JBT

#1741 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

Bosnolog wrote:SDP je najsnaznija BH politicka stranka i jedna od istinskih probosanski orijentisanih stranaka cija je buducnost u snazi najsireg probosanskog fronta koja ce sve vise jacati i okupljati najsire koalicione probosanske stranke i ideje,....Interesantno je zakljuciti da su protiv SDP najveci i dokazani dvodecenijski neprijtlji BIH kao i bosnajcki etno torovski saveznici tih istih dvodecenijskih saucesnika podjela i unistenja BiH,....

Javni servis je servis gradana koji je otvoren za sve stranke pa tako i za SDP...Covic i njegova stanka su pozivani da gostuju na FTV oni su to mnogo puta odbijali s ciljem da se prikaze kako je FTV anti hrvatska televizija.

Covicu treba hajka na FTV da bi pojacao razlog trazenja televizije za svoj entitet,Napadi na Bakira H je u stvari dio sire anti BH kampanje a napad na SDP koja nece dozovliti podjelu i unistenje BiH od istih onih koji sanjau i rade na realizaciji Karadordeva kojima asistiraju oni koji u SDP-u vide najvecu branu tom projektu,

Secijasko minderaski bosnajcki praznoglavci takode u SDP-u vide prijetnju da ce otvoriti oci mnogima koji su bili zaslijepljeni dvije decenije etno sektaskim ublehama koji su takode radili na podjeli i unistenju BiH,......

Ma to je i maloj djeci danas jasno. :)
NightSkyWalker

#1742 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Bosnolog wrote:
Javni servis je servis gradana koji je otvoren za sve stranke pa tako i za SDP...
Jedno je biti otvoren za SDP a drugo biti pod palicom SDP-a.
O upravo zato sto je javni servis svih gradjana, nema pravo da radi za jednu stranku!
JBT

#1743 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

NightSkyWalker wrote:
Bosnolog wrote:
Javni servis je servis gradana koji je otvoren za sve stranke pa tako i za SDP...
O upravo zato sto je javni servis svih gradjana, nema pravo da radi za jednu stranku!

Dobro, ti to mozes tako misliti i bez da imas i argumenata za to, ali nemoj misliti da ce drugi ljudi to prihvatiti samo zbog toga sto ti tako mislis. Razocaraces se. :)
NightSkyWalker

#1744 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

JBT wrote:Pa zato sto se sam nije tako nikada izjasnio.
:-) :-)

I tebi je sve ovo nabrojano dokaz da Bakir nije pristrsan SDP-u?
Od kada to televizija mora zvanicno biti u vlasnistvu jedne stranke da bi joj bila pristrasna??

Eto ti kazes da je TV1 u sluzbi SBiH. Ima li SBiH ugovor sa TV1? Je li SBiH vlasnik TV1? Je li SBiH finansira TV1? Je li SBiH tvrdi da je TV1 njihova tv?
NightSkyWalker

#1745 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

JBT, evo jedno kratno i direktno pitanje za tebe:

Je li FTV, za tvoju inteligenciju, objektivna i nepristrasna televizija u kojoj SDP nema nikakav uticaj??
NightSkyWalker

#1746 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

JBT wrote:
NightSkyWalker wrote:
Bosnolog wrote:

Dobro, ti to mozes tako misliti i bez da imas i argumenata za to, ali nemoj misliti da ce drugi ljudi to prihvatiti samo zbog toga sto ti tako mislis. Razocaraces se. :)
Nije to ono sto ja mislim, vec je to ono sto je na terenu. Samo naivan ne vidi za koga radi FTV!
Vi koji branite pristrasnost i kriminal FTV niste nista bolji od onih koji brane Dodikovu RTRS.
Sve je to isto sranje samo druge boje. :wink:
JBT

#1747 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

NightSkyWalker wrote:

Od kada to televizija mora zvanicno biti u vlasnistvu jedne stranke da bi joj bila pristrasna??

Eto ti kazes da je TV1 u sluzbi SBiH. Ima li SBiH ugovor sa TV1? Je li SBiH vlasnik TV1? Je li SBiH finansira TV1? Je li SBiH tvrdi da je TV1 njihova tv?

Kopiraj moj post u kojem sam to rekao, da ne ispadne da lazes. :)
NightSkyWalker

#1748 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

JBT wrote:
NightSkyWalker wrote:

Kopiraj moj post u kojem sam to rekao, da ne ispadne da lazes. :)
Bez obzira, jel ti moslis da mora postojati ugovor na papiru da bi jedan novinar bio pristrasan jednoj partiji? :-)

Sve gore nabrojano nema nikakvu tezinu jer nista od toga ne sprecava pristrasnost. I jos uvjek mi nisi dao argumente po kojima FTV nije pristrsna SDP-u? :arrow:
JBT

#1749 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

NightSkyWalker wrote:JBT, evo jedno kratno i direktno pitanje za tebe:

Je li FTV, za tvoju inteligenciju, objektivna i nepristrasna televizija u kojoj SDP nema nikakav uticaj??

Jeste.
Jedino sta je zajednicko izmedju FTV-a i SDP je postivanje BiH kao drzave ravnopravnih naroda i njenih gradjana bez obzira na vjeru, rasu, naciju ili seksualno opredjeljenje.
NightSkyWalker

#1750 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

JBT wrote:
NightSkyWalker wrote:JBT, evo jedno kratno i direktno pitanje za tebe:

Jeste.
Jedino sta je zajednicko izmedju FTV-a i SDP je postivanje BiH kao drzave ravnopravnih naroda i njenih gradjana bez obzira na vjeru, rasu, naciju ili seksualno opredjeljenje.
:lol: :lol:

Vozdra :run:
Locked