Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

stecak

#1576 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by stecak »

madner wrote:
Pa onda prebaci kanal, sigurno vecina tako misli :D
Glupost.
NEĆU da prebacim kanal! Nije privatni nego javni emiter.

To je moja televizija! I ja je plaćam. I Bakr platu prima od mog/našeg novca. I hoću da gledam javnu, neutralnu, profesionalnu TV.

Narodski, i ti vjerovatno kada na pijaci platiš jabuke i ustanoviš kući da su ti podvalili gnjile, vratiti ćeš se i tražiti povrat novca ili kvalitetnu robu koja vrijedi onoliko koliko je plaćena (možda šta i o'sovat' trgovcu).

Stoga je kritikovanje FTV od strane nezadovoljnih gledaoca na mjestu i niko ne treba mjenjati kanal. Dakle FTV mora da bude na usluzi svih građana na zakonski propisan način (što oni to nažalost ne čine).

No pade mi i krilatica na pamet: "Šest maraka za FTV je šest maraka za SDP". Nažalost, ispada tako :roll:
madner

#1577 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

NightSkyWalker wrote:
madner wrote:Ne radi Bakir u SIPI :roll:
Zasto onda ljude i politicare naziva kriminalcima, i to bez sudske presude??
Valjda su i ljudi politicari. Zato sto misli da ima toliko cvrste dokaze da mu ne mogu nista na sudu. Posto nije jos izgubio, izgleda da dobro istrazuje.
JBT

#1578 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

NightSkyWalker wrote:
JBT wrote:
Pa kako ce "razvaliti crveni kriminal" kad ga nema. Ne mozemo napamet pricati. Kad je bila aktuelna prica o "Aferi reket" Bakir je pozvao Zlataka u studio i postavljao mu je pitanja koja su se postavljala po raznim medijima u to vrijeme. Zlatko je odgovarao. A pitanja su bila osjetljive prirode, pa cak su postavljana ona koja su bila totalno prejudiciranje. Ali od te "afere" evo do danas nema nista. Ne vjerujem da SDP kontrolise sudstvo kao sto to radi Dodik u RS-u pa da ga ne bi ganjali da ima razloga.
Opet kazem, napamet pricati i optuzivati nekoga za kriminal iz svojih licnih ubjedjenja je bezze i nije dobronamjerno.
A Bakira etiketirati na takav nacin je posljedica frustracije koja nije Bakirova greska.
:roll: :roll: :-) :-)

Nema SDP-ovog kriminala, ti vjerujes :?:
Kada je bilo o aferi reket, Bakir je pozvao Zlaju u studio i dao mu cijelu emisiju da se ovaj ispovijedi. Zasto tako ne pozove i mnoge druge koje vec preventivno proglasi kriminalcima bez optuznice i validne sudske presude.
Ti vjerujes da se Zlaja ne bavi uplitanjem u sudstvo :?:
A kad vec kazes da je bezze optuziti nekoga za kriminal iz licnih ubjedjenja, reci mi koliko je osoba Bakir preventivno proglasio kriminalcima i koliko je od tih odoba kasnije bilo osudjeno za kriminal? Navedi osobe?
Ne etiketiram ga ja, on sam sebe svojim radom etiketira kao SDP-ovog demagoga i propagandistu.

Ne znam da je sjeo ispred kamere i nekoga optuzio sa rijecima "taj i taj je kriminalac jer ja tako kazem". Nakon toga su slijedili dokumenti i svjedocenja o onome sto se tvrdi. Dakle, jedino sto ljudi u 60 minuta rade je da na ekran postavljaju dokumente i svjedocenja, tj. oni su postari, a dokumenti i svjedocenja su to sta oni tvrde.
Ne znam da ih je iko tuzio i da su odgovarali zbog klevete, da su osudjeni zbog toga. Zar to ne govori sve?

Jos mi nisi odgovorio argumentovano zasto je Bakir po tebi SDP-ov. Jedino si naveo nesto sto ti ja pojasnih sa Messijem. :)
madner

#1579 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

stecak wrote:
madner wrote:
Glupost.

To je moja televizija! I ja je plaćam. I Bakr platu prima od mog/našeg novca. I hoću da gledam javnu, neutralnu, profesionalnu TV.

Narodski, i ti vjerovatno kada na pijaci platiš jabuke i ustanoviš kući da su ti podvalili gnjile, vratiti ćeš se i tražiti povrat novca ili kvalitetnu robu koja vrijedi onoliko koliko je plaćena (možda šta i o'sovat' trgovcu).

Stoga je kritikovanje FTV od strane nezadovoljnih gledaoca na mjestu i niko ne treba mjenjati kanal. Dakle FTV mora da bude na usluzi svih građana na zakonski propisan način (što oni to nažalost ne čine).

No pade mi i krilatica na pamet: "Šest maraka za FTV je šest maraka za SDP". Nažalost, ispada tako :roll:
Neovisnost znaci da Bakir ne smije da se obazire na to koliko tebi godi neki prilog (ili ne godi).
NightSkyWalker

#1580 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

madner wrote:
NightSkyWalker wrote:
madner wrote:Ne radi Bakir u SIPI :roll:
Valjda su i ljudi politicari. Zato sto misli da ima toliko cvrste dokaze da mu ne mogu nista na sudu. Posto nije jos izgubio, izgleda da dobro istrazuje.
Koliko je od tih njemu po mjeru kriminalaca kasnije bilo osudjeno?
Zasto i Zlaju ne nazove kriminalcem s obzirom da je ovaj pod istragom za ozbiljan i krupan kriminal, za sta navodno postoje i jaki dokazi. Zasto nikad au svojoj emisiji nije emitovao presretnute tel razgovore?
JBT

#1581 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

stecak wrote:
madner wrote:
Glupost.

Ta TV je najgledanija i 99% gledaoca ne razmislja kao ti.
A sad, ako ti imas neke dokaze za nekoga koga Bakir ne optuzuje jer on nema dokaza, onda ih objavi ovdje, svi cemo mu poslati mail sa dokazima pa cemo cekati reakciju.
Ali lakse je pljuvati i napadati bez argumenata.
madner

#1582 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

NightSkyWalker wrote:
madner wrote:
NightSkyWalker wrote:
Zasto i Zlaju ne nazove kriminalcem s obzirom da je ovaj pod istragom za ozbiljan i krupan kriminal, za sta navodno postoje i jaki dokazi. Zasto nikad au svojoj emisiji nije emitovao presretnute tel razgovore?
Zato sto vjerovatno misli da ce isto zavrsiti kao afera "drzavni udar" pa nece da unisti svoju profesionalnu reputaciju.

To sto sudovi nisu ili jesu odradili svoj dio posla nije bitno, svako ko je bio prozvan mogao je tuziti Bakira za klevetu.
Kao sto je Zlaja tuzio Avaz i dobio presuda i presuda.
NightSkyWalker

#1583 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

JBT wrote:
Ne znam da je sjeo ispred kamere i nekoga optuzio sa rijecima "taj i taj je kriminalac jer ja tako kazem". Nakon toga su slijedili dokumenti i svjedocenja o onome sto se tvrdi. Dakle, jedino sto ljudi u 60 minuta rade je da na ekran postavljaju dokumente i svjedocenja, tj. oni su postari, a dokumenti i svjedocenja su to sta oni tvrde.

Jos mi nisi odgovorio argumentovano zasto je Bakir po tebi SDP-ov. Jedino si naveo nesto sto ti ja pojasnih sa Messijem. :)
Zasto tako na ekran ne postave i dokumente, svjedocenja, i presretnute tel razgovore u slucaju reket??

Pristrasan je SDP-u jer sam priznaje da pripada toj politickoj ideologiji i jer nikada u svom radu nije udario na SDP. Meni tu nesto smrdi. A ti i dalje mislis da Bakir nije pristrasan SDP-u??
Bosnolog

#1584 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Bosnolog »

NightSkyWalker wrote:
zagazaga wrote:
NightSkyWalker wrote:
Znaci ti kao gradjanin pretplatnik nemas nista protiv da ti se za tvoje pare laze i vrsi propaganda??
oooooo....đe si care :lol: :lol: zar za ovoliko forumanja nisi mogao pokupiti jos koju recenicu :lol: ili bar ovu ispremetati
Nema potrebe premetati cinjenice. Cinjenice su klasika.
Saja i slicna raja su ideoloska i moralna skala onih koje postivas i on bijahu njablizi haver sefa(princa) svih mafijasko podzemnih sefova,....Natalozilo se toga razumijemo razlog tvojih frustracija prama FTV-u-,......http://www.youtube.com/watch?v=TDjD-jAHQjM
NightSkyWalker

#1585 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

madner wrote:
Neovisnost znaci da Bakir ne smije da se obazire na to koliko tebi godi neki prilog (ili ne godi).
Ali se zato itekako obazire na to sta godi SDP-u. INace bi smo u ovih 10 godina barem jednom culi o nekom njihovom kriminalu, ali jok. :wink:
JBT

#1586 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

Zasto i Zlaju ne nazove kriminalcem s obzirom da je ovaj pod istragom za ozbiljan i krupan kriminal, za sta navodno postoje i jaki dokazi. Zasto nikad au svojoj emisiji nije emitovao presretnute tel razgovore

Pa nije njegovo da se petlja u sudstvo. Bakirovo, mislim. On je svoj dio posla odradio. Niko ga nije tuzio zbog klevete (ako i jeste nije osudjen) i sada je na sudstvu da preduzme mjere i da se postavi prema navedenim dokazima.

Kao sto rekoh, imao je Zlaju po tom pitanju u emisiji i pustio je taj razgovor. Opet pricas napamet i na osnovu insinuacija donosis netacne zakljucke.
A sad, sta je pod istragom je pitanje jer kako Zlaja rece, izgleda da je i reket i teren otisao u vrazju mater. :)
Komrad

#1587 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote:
madner wrote:
Ali se zato itekako obazire na to sta godi SDP-u. INace bi smo u ovih 10 godina barem jednom culi o nekom njihovom kriminalu, ali jok. :wink:
Mora da ne pratis redovno :)
JBT

#1588 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

NightSkyWalker wrote:
JBT wrote:

Zasto tako na ekran ne postave i dokumente, svjedocenja, i presretnute tel razgovore u slucaju reket??

Pristrasan je SDP-u jer sam priznaje da pripada toj politickoj ideologiji i jer nikada u svom radu nije udario na SDP. Meni tu nesto smrdi. A ti i dalje mislis da Bakir nije pristrasan SDP-u??
Izgleda da ti gledas i vidis samo ono sto je u skladu sa tvojim prilicno neutemeljenim zakljuccima. :)
NightSkyWalker

#1589 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

JBT wrote:
Zasto i Zlaju ne nazove kriminalcem s obzirom da je ovaj pod istragom za ozbiljan i krupan kriminal, za sta navodno postoje i jaki dokazi. Zasto nikad au svojoj emisiji nije emitovao presretnute tel razgovore

Pa nije njegovo da se petlja u sudstvo. Bakirovo, mislim. On je svoj dio posla odradio. Niko ga nije tuzio zbog klevete (ako i jeste nije osudjen) i sada je na sudstvu da preduzme mjere i da se postavi prema navedenim dokazima.

Kao sto rekoh, imao je Zlaju po tom pitanju u emisiji i pustio je taj razgovor. Opet pricas napamet i na osnovu insinuacija donosis netacne zakljucke.
A sad, sta je pod istragom je pitanje jer kako Zlaja rece, izgleda da je i reket i teren otisao u vrazju mater. :)
Odakle mu pravo da ljude naziva kriminalcima ako ne treba da se petlja u sudstvo??
Zasto tako nije Zlaju preventivno nazvao kriminalcem?

Zlaju je pozvao u emisiju da se ovaj opere od svog kriminala. Da je Bakir htjeo mogao je da oplete po njemu kao sto to radi u slucaju drugih koji su njemu nepodobni. :wink:
mO k3

#1590 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by mO k3 »

Komrad wrote:
NightSkyWalker wrote:
madner wrote:
zagor se pravo momacki zaletio ;)
jojo zagore deder nam malo o crvenim koferima pishi :))
da procitam koju bajku..
NightSkyWalker

#1591 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Komrad wrote:
NightSkyWalker wrote:
madner wrote:
Ona me ti prosvijetli reci nam kada je Bakir razvalio neki SDP-ov kriminal i njihove clanove nazvao kriminalcima??
NightSkyWalker

#1592 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

JBT wrote:
NightSkyWalker wrote:
JBT wrote:

Izgleda da ti gledas i vidis samo ono sto je u skladu sa tvojim prilicno neutemeljenim zakljuccima. :)
Zasto ne odgovoris na moje pitanje: zasto na ekran ne postavi sve do sada dostupne dokaze u slucaju reket??
popajic

#1593 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by popajic »

Zar RAK ne kontolise javne medije ?
Ako je tako i ako se FTV pretvorila u medij jedne stranke , gdje su te zvanicne optuzbe ?
Sad ne ne znam...ili RAK- ovci ne rade svoj posao , ili antiSDP- ovci bljuju uprazno vatru ( sto je apsolutno bilo za ocekivati ) :zzzz:
mO k3

#1594 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by mO k3 »

popajic wrote:Zar RAK ne kontolise javne medije ?
Ako je tako i ako se FTV pretvorila u medij jedne stranke , gdje su te zvanicne optuzbe ?
Sad ne ne znam...ili RAK- ovci ne rade svoj posao , ili antiSDP- ovci bljuju uprazno vatru ( sto je apsolutno bilo za ocekivati ) :zzzz:
a i RAK je dobitnik crvenih kofera po zagoru.... ;)
JBT

#1595 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

Ti izgleda ne znas citati. Pusten je razgovor, navedeno je ono sto je bilo u vezi tog slucaja, ali sta se sad tu moze kad nema vise. To sto si ti to fulao to je tvoja stvar.
Osim toga, je li sad Bakir treba kopiratim tekstove iz SB-a ili Glasa srpske u svojoj emisiji?
60 minuta i jeste gledana zato sto objavljuju stvari koje niko drugi nece ili nema m... da objavi. I zbog toga su pod prijetnjama smrcu.
A ako ti imas nesto o toj tkz "aferi" a sto nije objavljeno, daj postavi ovdje pa cemo slati Bakiru pa ako ne objavi tad cemo moci razmatrati eventualnu pristrasnost prema SDP-u.

Ovako je sve sto navodis jako ofarbano tvojom politickom pripadnoscu, a koja je oponent i Bakirovom angazmanu u istinitom informisanju i SDP-u i samo zbog toga pokusavas povezati te dvije institucije i time ih diskreditovati.
A ne kontas da time samo sebe i upravo tu svoju politicku opciju opasno diskreditujes u ocima ljudi koji nemaju filtere u glavi iste boje kao ti.
NightSkyWalker

#1596 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Ljudi brane RAK. A ista ta postena agencija suti i ne sankcionise Dodikovu RTRS. :-)

Jaka vam je agencija na koju se pozivate. :lol:
Last edited by NightSkyWalker on 26/01/2011 17:33, edited 1 time in total.
NightSkyWalker

#1597 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

popajic wrote:ili RAK- ovci ne rade svoj posao
Ocito da ne, inace bi RTRS trebala davno da bude kaznjena, bas kao i FTV. Sve zbog politicke propagande!
Ili ti mislis da RAK radi dobro svoj posao i zato nema potrebe da kazne RTRS?

Ili cemo se ipak sloziti da i ta agencija ima ruke u politici?
stecak

#1598 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by stecak »

JBT wrote:
stecak wrote:
madner wrote:
Glupost.

Ta TV je najgledanija i 99% gledaoca ne razmislja kao ti.
A sad, ako ti imas neke dokaze za nekoga koga Bakir ne optuzuje jer on nema dokaza, onda ih objavi ovdje, svi cemo mu poslati mail sa dokazima pa cemo cekati reakciju.
Ali lakse je pljuvati i napadati bez argumenata.
- Kada si to ti, ili neko treći napravio istraživanje gledansoti FTV-a, i kako znaš da 99% populacije ne razmišlja kao ja?

- Što skrećeš s teme? Ja Bakira nisam optuživao za to koga on optužuje a koga ne? Bakir je samo sinonim. To može biti i urednik Darjan koji u subotnjem dnevniku na javnom servisu ugosti političara i dozvoli mu da mu ekskluzivnih 20. minuta centralnog dnevnika (od 30. mogućih).

Dakle poenta moje priče je neprofesionalizam FTV-a.

- Ako nisam iznio dovoljno argumenta, onda ne znam šta znači tebi argument. No, nekolicina expresnih pitanja i molim za odgovor:

1- Da li FTV krši (vlastite) kodekse, etiku, novinarski zanat i zakone dozvoljavajući jednoj političkoj opciji nevjerovatnu minutažu, a da ne čujemo bar i drugu stranu?

2- Da li je moje poređenje sa kupovinom jabuka na pijaci i programa FTV-a na mjestu?

3- Da li i ja koji plaćam FTV tamošnjim urednicima i novinarima obezbjeđujem platu?

4- Da li za naplaćenu uslugu trebam dobiti kvalitetan proizvod, dakle objektivno, nepristrasno, profesionalno izvještavanje?

5- Da li je FTV i moja televizija, te da li mi neko smije reći ukoliko ti se ne sviđa (uređivačko-jednostranačka politika) prebaci kanal?
NightSkyWalker

#1599 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

JBT wrote:sve sto navodis jako ofarbano tvojom politickom pripadnoscu
A Bakirova emisija nije ofarbana politickom pripadnoscu?? Ti u to vjerujes?? :-)
Komrad

#1600 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote: Ona me ti prosvijetli reci nam kada je Bakir razvalio neki SDP-ov kriminal i njihove clanove nazvao kriminalcima??
Zasto bih?
Nakon toga bi ti promijenio misljenje o njemu i njegovoj emisiji?
Locked