Politicka pozadina FTV i 60 minuta
- madner
#1501 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Jaaaa?
Moras malo razraditi misao, ne ide mi telepatija.
Obrati paznju da je ovo jedna emisija, koja moze ispunjavati samo jednu od navedenih programskih nacela (dakle ne mora svaka pojedinacna emisija ispunjavati sva programska nacela)
Moras malo razraditi misao, ne ide mi telepatija.
Obrati paznju da je ovo jedna emisija, koja moze ispunjavati samo jednu od navedenih programskih nacela (dakle ne mora svaka pojedinacna emisija ispunjavati sva programska nacela)
-
VjecitiStudent
#1502 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Jasta, Zlaju cemo gledati u 'prime time', a ostali mogu u Jutarnji program ili kod Kiketa.
Glede telepatije, dovoljno je uporediti oznacene dijelove iz zakona za bilo kojom epizodom 60' ...
Glede telepatije, dovoljno je uporediti oznacene dijelove iz zakona za bilo kojom epizodom 60' ...
Programska načela
Član 13.
(1) RTV FBiH program služi interesu javnosti i mora biti u skladu sa profesionalnim standardima i propisima i pravilima CRA. RTV FBiH je dužna osigurati raznovrstan i izbalansiran radijski i televizijski program, koji ispunjava visoke etičke standarde i standarde kvaliteta, poštovanja ljudskog života, dostojanstva i fizičkog integriteta ličnosti, i promoviranja demokratskih sloboda, društvene pravde i međunarodnog razumijevanja i mira.
...
(3) RTV FBiH program će uvažavati nacionalne, regionalne, tradicijske, vjerske, kulturne, jezičke i druge karakteristike konstitutivnih naroda i svih građana Federacije. Program RTV FBiH također će afirmirati kulturne i druge potrebe nacionalnih manjina u Federaciji.
(4) RTV FBiH će proizvoditi i uređivati programe u skladu sa najvišim profesionalnim kriterijima, uz poštivanje umjetničkih i stvaralačkih sloboda, nezavisno od stavova državnih organa, političkih stranaka i drugih interesnih grupa.
(5) RTV FBiH ima pravo da, u skladu sa svojim uređivačkim smjernicama, prenosi sjednice ili dijelove sjednica parlamenata, odnosno da na drugi pogodan način informira javnost o parlamentarnim aktivnostima. U tu svrhu, RTV FBiH ima slobodan pristup sjednicama parlamenata.
Ostvarivanje programskih načela
Član 14.
(1) U ostvarivanju temeljnih programskih načela, RTV FBiH će naročito:
· istinito, cjelovito, nepristrasno i blagovremeno informirati javnost o političkim, ekonomskim, obrazovnim, naučnim, religijskim, kulturnim, sportskim i drugim događanjima;
· osigurati otvorenu i slobodnu raspravu o pitanjima od javnog interesa, vodeći računa o zastupljenosti svih interesa i ukusa;
· poštivati i podsticati pluralizam političkih, religijskih i drugih ideja;
· sva politička, ekonomska, obrazovna, naučna, religijska, kulturna i druga pitanja tretirati nepristrasno, omogućavajući ravnopravno sučeljavanje različitih stajališta, sa ciljem jačanja demokratskog duha, međusobnog razumijevanja i tolerancije;
· njegovati i razvijati sve oblike stvaralaštva koji doprinose razvoju kulture, umjetnosti i zabave.
(2) RTV FBiH će poštivati programski kodeks sistema javnog emitiranja u Bosni i Hercegovini, kojim se uređuju osnovna načela uređivačke politike, u skladu sa najvišim profesionalnim kriterijima.
(3) Vijesti moraju biti nepristrane, nezavisne i tačne. Prije objavljivanja, sa razumnom pažnjom, ovisno o okolnostima, mora se provjeriti sadržaj, porijeklo i istinitost informativnog materijala predviđenog za vijesti. Komentari moraju biti na jasan način odvojeni od vijesti.
- madner
#1503 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ovo postaje smjesno. Pa ne postoji emisija koja je istovremeno i politicki magacin i kviz i emisija za djecu
Sto se tice netacnih navoda, te stvari se itekako ganjaju po sudu.
-
VjecitiStudent
#1504 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Bingo!madner wrote:Ovo postaje smjesno. Pa ne postoji emisija koja je istovremeno i politicki magacin i kviz i emisija za djecu![]()
No do '60 minuta', na neki magican nacin, dobacuje samo SDP.
Inace bi vec odavno dobili 40 minuta i Silajdzica, Izetbegovica, opozicioni Silajdzic bi vec dobio mjesta da komentarise stogod na slican nacin na koji je opozicioni Lagumdzija to redovno dobivao zadnje cetiri godine, itd.
Netacni, kompromitirajuci navodi se ganjaju, no kako ganjati FTV zbog minutaze koje dobiva jedna politicka opcija???
Kako utuziti novinara samo zato sto gladi m...a sagovorniku u inace ostroj politickoj emisiji?
- Banksy
#1505 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
60 min je tu negdje.madner wrote:
Ovo postaje smjesno. Pa ne postoji emisija koja je istovremeno i politicki magacin i kviz i emisija za djecu![]()
- madner
#1506 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Prvo bi se preispitao, da li je to objektivno ili do mene. Onda bi razmislio da, kad bi to bila istina, gledanost ne bi bila ni blizu one koja jeste.VjecitiStudent wrote:Bingo!madner wrote:Ovo postaje smjesno. Pa ne postoji emisija koja je istovremeno i politicki magacin i kviz i emisija za djecu![]()
Inace bi vec odavno dobili 40 minuta i Silajdzica, Izetbegovica, opozicioni Silajdzic bi vec dobio mjesta da komentarise stogod na slican nacin na koji je opozicioni Lagumdzija to redovno dobivao zadnje cetiri godine, itd.
Netacni, kompromitirajuci navodi se ganjaju, no kako ganjati FTV zbog minutaze koje dobiva jedna politicka opcija???
Kako utuziti novinara samo zato sto gladi m...a sagovorniku u inace ostroj politickoj emisiji?
Rekoh ti da ne mozes ganjat FTV zbog minutaze, to je utopija svugdje.
- madner
#1507 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Pa onda prebaci kanal, sigurno vecina tako misliBanksy wrote:60 min je tu negdje.madner wrote:
Ovo postaje smjesno. Pa ne postoji emisija koja je istovremeno i politicki magacin i kviz i emisija za djecu![]()
-
VjecitiStudent
#1508 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Koja fucking gledanost, i Avaz je citan, pa sta nam to uopste govori?madner wrote:Prvo bi se preispitao, da li je to objektivno ili do mene. Onda bi razmislio da, kad bi to bila istina, gledanost ne bi bila ni blizu one koja jeste.Bingo!
Rekoh ti da ne mozes ganjat FTV zbog minutaze, to je utopija svugdje.
Pink zaostaje za FTV-om tek za pola procenta (premda sam Pink tvrdi suprotno
Last edited by VjecitiStudent on 26/01/2011 14:12, edited 1 time in total.
- Corto Maltese
#1509 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Meni više vuče na "Farmu".Banksy wrote:60 min je tu negdje.madner wrote:
- madner
#1510 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Mjesas FTV i 60 minuta. O cemu govorimo?VjecitiStudent wrote: Koja fucking gledanost, i Avaz je citan, pa sta nam to uopste govori?
Pink zaostaje za FTV-om tek za pola procenta (premda sam Pink tvrdi suprotno), nije valjda gledan zbog Zabranjenog foruma?
- madner
#1511 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Let me guess: Nasa Stranka.Corto Maltese wrote:Meni više vuče na "Farmu".Banksy wrote:60 min je tu negdje.madner wrote:
Bice bolje, sljedeci put se mozda dobaci i do 1% na nivou federacije
-
VjecitiStudent
#1512 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Sta mi uopste znamo o gledanosti 60 minuta, osim onoga sto nam ovi iz 60 minuta saopste?madner wrote:Mjesas FTV i 60 minuta. O cemu govorimo?VjecitiStudent wrote: Koja fucking gledanost, i Avaz je citan, pa sta nam to uopste govori?
Pink zaostaje za FTV-om tek za pola procenta (premda sam Pink tvrdi suprotno), nije valjda gledan zbog Zabranjenog foruma?
No i da su najgledaniji, i Avaz je najcitaniji, pa sta????
Tacnost Marekovih podataka je tek tema za sebe.
- madner
#1513 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Pa znamo da, kad ne bi bili relevatni, ne bi bilo ove teme.
Uticaj Dnevnog Avaza je takodje neosporan.
- Corto Maltese
#1514 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Čuo sam da je Pink planirao emitovanje sedmičnog presjeka "Farme" za ponedeljak navečer, ali je odustao zbog prejake konkurencije.madner wrote:Let me guess: Nasa Stranka.Corto Maltese wrote:Meni više vuče na "Farmu".Banksy wrote: 60 min je tu negdje.
Last edited by Corto Maltese on 26/01/2011 14:24, edited 2 times in total.
-
VjecitiStudent
#1515 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Jel tema nerelevantnost ili nezavisnost?madner wrote:Pa znamo da, kad ne bi bili relevatni, ne bi bilo ove teme.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1516 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Da zakljucimo
Problem je emisija koju u stvari niko i ne gleda
zbog toga sto u njoj ne gostuju Covic & Co, a da ih i pozovu, oni ne bi gostovali u emisiji koju niko i ne gleda
Problem je emisija koju u stvari niko i ne gleda
zbog toga sto u njoj ne gostuju Covic & Co, a da ih i pozovu, oni ne bi gostovali u emisiji koju niko i ne gleda
- madner
#1517 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ja odgovaram na "argumente", ti si potegao relevantnost.VjecitiStudent wrote:Jel tema nerelevantnost ili nezavisnost?madner wrote:Pa znamo da, kad ne bi bili relevatni, ne bi bilo ove teme.
Sto se tice nezavisnosti, licni utisci se ne pikaju.
- madner
#1518 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Cuo sam da je NS pomjerila skupstinu zbog sajma pcelarstva, kao nece da im i do 25% clanstva izostane.Corto Maltese wrote:Čuo sam da je Pink planirao emitovanje nedeljnog presjeka "Farme" za ponedeljak navečer, ali je odustao zbog prejake konkurencije.madner wrote:Let me guess: Nasa Stranka.Corto Maltese wrote:
Meni više vuče na "Farmu".
- JBT
#1519 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Primjecujem da bi par ljudi ovdje zeljelo da se SDP-u ne smije dozvoliti gostovanje na FTV, a da ostali ne trebaju dolaziti na FTV gostovati.
A televizija FTV, ovakva kakva je sada, je najgledanija u BiH.
To ja zovem ljubomorom.
A televizija FTV, ovakva kakva je sada, je najgledanija u BiH.
To ja zovem ljubomorom.
- Been
#1520 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ako vam se ne plaća pretplata, nemojte je ni plaćati. A kad vam dođe sudski poziv vi recite : "To je politički podobna televizija i nećemo je plaćati". Pa da vidim šta će vam drug sudija reći... 
- Corto Maltese
#1521 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ne znam za to, ali zadnji put kada sam pročitao naziv teme je bio "Politicka pozadina FTV i 60 minuta".madner wrote:Cuo sam da je NS pomjerila skupstinu zbog sajma pcelarstva, kao nece da im i do 25% clanstva izostane.Corto Maltese wrote:Čuo sam da je Pink planirao emitovanje nedeljnog presjeka "Farme" za ponedeljak navečer, ali je odustao zbog prejake konkurencije.madner wrote: Let me guess: Nasa Stranka.
Ko ne može da se sa temom nosi, taj od teme bježi, pa kad već bježiš- ne okreći se sine!
- Banksy
#1522 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Tačno. Samo, ko bi bio Ekrem? Konkurencija je jaka ...Corto Maltese wrote:Meni više vuče na "Farmu".Banksy wrote:60 min je tu negdje.madner wrote:
- madner
#1523 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Kad predjes sa kvazi argumenata "Farma", "Pink" na nesto konkretno mozes dobiti i konkretniji odgovor.Corto Maltese wrote:Ne znam za to, ali zadnji put kada sam pročitao naziv teme je bio "Politicka pozadina FTV i 60 minuta".madner wrote:Cuo sam da je NS pomjerila skupstinu zbog sajma pcelarstva, kao nece da im i do 25% clanstva izostane.Corto Maltese wrote: Čuo sam da je Pink planirao emitovanje nedeljnog presjeka "Farme" za ponedeljak navečer, ali je odustao zbog prejake konkurencije.
Ko ne može da se sa temom nosi, taj od teme bježi, pa kad već bježiš- ne okreći se sine!
-
VjecitiStudent
#1524 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Sad vise ne znas ni sta ti je teza!!????madner wrote:Ja odgovaram na "argumente", ti si potegao relevantnost.VjecitiStudent wrote:Jel tema nerelevantnost ili nezavisnost?madner wrote:Pa znamo da, kad ne bi bili relevatni, ne bi bilo ove teme.
Sto se tice nezavisnosti, licni utisci se ne pikaju.
Ja svo vrijeme trubim o ZLOUPOTREBI JAVNOG SERVISA, a ti skaces sa teme na temu, od suda do gledanosti.
- Banksy
#1525 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
JBT wrote: Primjecujem da bi par ljudi ovdje zeljelo da se SDP-u ne smije dozvoliti gostovanje na FTV
Gluho bilo