U tom slucaju onda ne stoje ni kritike na racun uredjivacke politike RTRS-a, jedna partija-jedna televizijamadner wrote:
a sami mediji nemaju obavezu da jednak prostor daju NS i SDP-u
Politicka pozadina FTV i 60 minuta
- felipe kajetano
#1476 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
- Corto Maltese
#1477 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Pokušao sam prevesti na engleski tu rečenicu. Olovka je pukla.Co0l wrote: Doduse,nekome za koga su recenicne konstrukcije tipa:'Mozes sta hoces,mozes dokle hoces,ali ne mozes dokle hoces ono sto hoces' retoricki uzor i nije za ocekivat da zna o cemu govori.
Onda sam pokušao sam pomoću automatskog prevodioca.
Kompjuter mi je na popravci, a ovo zadnje što sam uspio izvući iz njega:
"You can do what you want, you can as long as you like, but you can not as long as you want what you want "
- madner
#1478 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Zavisi na koji racunfelipe kajetano wrote:U tom slucaju onda ne stoje ni kritike na racun uredjivacke politike RTRS-a, jedna partija-jedna televizijamadner wrote:
Rekoh da je problem nezavisnost pravosudja u RSu.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1479 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Pa imali smo prijedlog da u iducu emisiju pozove Covica, Ljubica ili Kristo i da im sat vremena prostora, ali se pobunise adzovci, kazu-sta ce tamo. Ne znaju ni oni sta bi sa sobom, vazno je samo biti kontrafelipe kajetano wrote:U tom slucaju onda ne stoje ni kritike na racun uredjivacke politike RTRS-a, jedna partija-jedna televizijamadner wrote:
- Co0l
#1480 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Vjerovatno bi prevod bio tecniji na koreanskom,po mogucnosti onoj sjevernijoj varijanti tog jezikaCorto Maltese wrote:Pokušao sam prevesti na engleski tu rečenicu. Olovka je pukla.Co0l wrote: Doduse,nekome za koga su recenicne konstrukcije tipa:'Mozes sta hoces,mozes dokle hoces,ali ne mozes dokle hoces ono sto hoces' retoricki uzor i nije za ocekivat da zna o cemu govori.
Onda sam pokušao sam pomoću automatskog prevodioca.
Kompjuter mi je na popravci, a ovo zadnje što sam uspio izvući iz njega:
"You can do what you want, you can as long as you like, but you can not as long as you want what you want "
- BHCluster
#1481 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Milorad Dodik je tuzio dva puta Politicki Magazin "60Minuta" radi klevete, itd... i oba puta izgubio! Ovdje se radi o politickom magazinu a ne o informativnom programu poput vijesti, kada svatis razliku imedju ta dva pojma sve ce ti biti jasno.VjecitiStudent wrote:
Daj nadji neku presudu.
De ti odgovore na gornje pitanje oko minutaze koju dobije predsjednice Federacije u odnosu na sefa opozicione stranke.
- BHCluster
#1482 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Samo ti poredis uredivacku praksu jednu emisiju sa javnim emiterom (RTRS) valjda i sam vidis razliku i gresku toga sto ti iznosis.felipe kajetano wrote:U tom slucaju onda ne stoje ni kritike na racun uredjivacke politike RTRS-a, jedna partija-jedna televizijamadner wrote:
- felipe kajetano
#1483 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ko je imao prijedlogplain vanilla wrote:Pa imali smo prijedlog da u iducu emisiju pozove Covica, Ljubica ili Kristo i da im sat vremena prostora, ali se pobunise adzovci, kazu-sta ce tamo. Ne znaju ni oni sta bi sa sobom, vazno je samo biti kontrafelipe kajetano wrote:U tom slucaju onda ne stoje ni kritike na racun uredjivacke politike RTRS-a, jedna partija-jedna televizijamadner wrote:
Jel govoris u svojstvu urednika FTV-a ili Zlajine sekretarice?
U predizborno vrijeme nisi operisala po forumu, bilo je i tada gafova sa nepozivanjem NS-a ni u jednu emisiju, to je valjda normalna stvar
- plain vanilla
#1484 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ja uvijek govorim samo u svoje ime, ali sad sam rekla u mnozini jer smo sinoc na ovoj temi pricali o tome, i kako treba poslati mail s tim prijedlogomfelipe kajetano wrote:
Ko je imao prijedlog?
U predizborno vrijeme nisi operisala po forumu, bilo je i tada gafova sa nepozivanjem NS-a ni u jednu emisiju, to je valjda normalna stvar, eto oni bas i nisu bili kontrashi kao hercegovacki jastrebovi
...sustina je da ne smijes biti kontra Zlaje&Co a ne kontras po karakternom opredijeljenju
Ja se slazem s tim da svi trebaju doci u te emisije, i vrlo bih rado vidjela Covica u ponedjeljak, da nam npr prezentira svoju Platformu..sto da ne?
- felipe kajetano
#1485 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Greska!!!plain vanilla wrote:Ja uvijek govorim samo u svoje ime, ali sad sam rekla u mnozini jer smo sinoc na ovoj temi pricali o tome, i kako treba poslati mail s tim prijedlogomfelipe kajetano wrote:
Ko je imao prijedlog?
U predizborno vrijeme nisi operisala po forumu, bilo je i tada gafova sa nepozivanjem NS-a ni u jednu emisiju, to je valjda normalna stvar, eto oni bas i nisu bili kontrashi kao hercegovacki jastrebovi
...sustina je da ne smijes biti kontra Zlaje&Co a ne kontras po karakternom opredijeljenju
pa ja i poslah mail
Ja se slazem s tim da svi trebaju doci u te emisije, i vrlo bih rado vidjela Covica u ponedjeljak, da nam npr prezentira svoju Platformu..sto da ne?
Mail si poslala na pogresno mjesto
Na zalost o tome se vrlo vjerovatno odlucuje u komitetu a ne na uredjivackom kolegiju FTV-a
Druga stvar, i da Covic(bez obzira ko je on) ne dodje ja ga shvatam.Nakon svih napada u zadnje vrijeme potpuno je razumljivo odbijanje davanja izjava za FTV, ne znam ko je jos takav mazohista
-
VjecitiStudent
#1486 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ovaj gore link ti je "nidze veze".madner wrote:http://www.guardian.co.uk/politics/2004/feb/25/uk.raceVjecitiStudent wrote: Daj nadji neku presudu.
De ti odgovore na gornje pitanje oko minutaze koju dobije predsjednice Federacije u odnosu na sefa opozicione stranke.
Prosle godine je Die Linke tuzio Der Spiegel zbog defamacije itd...
Rekoh da je to potpuno ne bitan argument. Nisam ni ja dobio minutazu a zanimljiv sam skroz, ali to ne znaci da je to zloupotreba medija.
Ne odgovori mi na pitanje oko nesklada izmedju minutaze koju dobije npr. predsjednica Federacije u odnosu na sefa nekakve opozicione stranke na javnom mediju Federacije.A British National party election candidate is suing opponents who called him a racist, complaining he might be viewed as a "vile individual" as a result.
http://www.guardian.co.uk/politics/2004/feb/25/uk.race
Kako objasniti taj "nesklad"?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1487 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Predsjednica Federacije je inkognituša, nije sposobna pola sata ili dvadeset minuta pričati o svom poslu!VjecitiStudent wrote: Ne odgovori mi na pitanje oko nesklada izmedju minutaze koju dobije npr. predsjednica Federacije u odnosu na sefa nekakve opozicione stranke na javnom mediju Federacije.
-
VjecitiStudent
#1488 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Zasto nam politicki magazin javnog emitera '60 minuta' nije dao priliku da to sami skontamo?PipiDugaDevetka wrote:Predsjednica Federacije je inkognituša, nije sposobna pola sata ili dvadeset minuta pričati o svom poslu!VjecitiStudent wrote: Ne odgovori mi na pitanje oko nesklada izmedju minutaze koju dobije npr. predsjednica Federacije u odnosu na sefa nekakve opozicione stranke na javnom mediju Federacije.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1489 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Vjerovatno su je zvali, ali nije pristala da gostuje.VjecitiStudent wrote:Zasto nam politicki magazin javnog emitera '60 minuta' nije dao priliku da to sami skontamo?PipiDugaDevetka wrote:Predsjednica Federacije je inkognituša, nije sposobna pola sata ili dvadeset minuta pričati o svom poslu!VjecitiStudent wrote: Ne odgovori mi na pitanje oko nesklada izmedju minutaze koju dobije npr. predsjednica Federacije u odnosu na sefa nekakve opozicione stranke na javnom mediju Federacije.
-
VjecitiStudent
#1490 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Da, ko sto je sa istom vjerovatnocom i RTRS zvao Lagumdziju, no ovaj nije pristao da gostuje.PipiDugaDevetka wrote:Vjerovatno su je zvali, ali nije pristala da gostuje.VjecitiStudent wrote: Zasto nam politicki magazin javnog emitera '60 minuta' nije dao priliku da to sami skontamo?
- felipe kajetano
#1491 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Naravno...Zeljko aka Ciceron nam je odrzao cas retorike u posljednjem monologu gostujuci kod Bakira FurtulePipiDugaDevetka wrote:Predsjednica Federacije je inkognituša, nije sposobna pola sata ili dvadeset minuta pričati o svom poslu!VjecitiStudent wrote: Ne odgovori mi na pitanje oko nesklada izmedju minutaze koju dobije npr. predsjednica Federacije u odnosu na sefa nekakve opozicione stranke na javnom mediju Federacije.
- plain vanilla
#1492 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Zeljko je bio odlican u ponedjeljakfelipe kajetano wrote:Naravno...Zeljko aka Ciceron nam je odrzao cas retorike u posljednjem monologu gostujuci kod Bakira FurtulePipiDugaDevetka wrote:Predsjednica Federacije je inkognituša, nije sposobna pola sata ili dvadeset minuta pričati o svom poslu!VjecitiStudent wrote: Ne odgovori mi na pitanje oko nesklada izmedju minutaze koju dobije npr. predsjednica Federacije u odnosu na sefa nekakve opozicione stranke na javnom mediju Federacije.
-
VjecitiStudent
#1493 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Na isti nacin, i meni gosti Mate Djakovica uvijek budu jednako odlicni, a pogotovo Dodik, Mato im nikada ne postavlja teska pitanja, a Dodika ko da cak i po m... a gladi.plain vanilla wrote:Zeljko je bio odlican u ponedjeljakfelipe kajetano wrote: Naravno...Zeljko aka Ciceron nam je odrzao cas retorike u posljednjem monologu gostujuci kod Bakira Furtule
No, Mati, iako je novinarska gnjida, nekako i mogu oprostiti, jer ne placam pretplatu za OBN.
Last edited by VjecitiStudent on 26/01/2011 12:47, edited 1 time in total.
- plain vanilla
#1494 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Pa stvar ukusa, ako volis gledati gladjenje Dodika po .. , samo uzivajVjecitiStudent wrote:Na isti nacin, i meni gosti Mate Djakovica uvijek budu jednako odlicni, a pogotovo Dodik, Mato im nikada ne postavlja teska pitanja, a Dodika ko da cak i po m... a gladi.plain vanilla wrote:Zeljko je bio odlican u ponedjeljakfelipe kajetano wrote: Naravno...Zeljko aka Ciceron nam je odrzao cas retorike u posljednjem monologu gostujuci kod Bakira Furtule
Poslat cemo i Mati mail, nek pozove Dodika, nek student uziva
-
VjecitiStudent
#1495 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Zar to nije univerzalno odvratan prizor, kad novinar sagovornika gladi po m...a, pa ko god taj sagovornik bio?plain vanilla wrote: Pa stvar ukusa, ako volis gledati gladjenje Dodika po .. , samo uzivaj
- felipe kajetano
#1496 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Zaista nisam upucen u plan i program studija zurnalistike, ali me interesuje jedna stvar
?
Da li ce se u reformi obrazovanja koje nudi platforma naci i predmet " savremeno poltronstvo " sa obaveznim vjezbama etickog dupelizanja
Vec mi padaju na pamet neki koji bi odmah mogli uskociti kao sefovi katedri
Da li ce se u reformi obrazovanja koje nudi platforma naci i predmet " savremeno poltronstvo " sa obaveznim vjezbama etickog dupelizanja
-
VjecitiStudent
#1497 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Imamo mi kadra da se cijeli fakultet popuni.felipe kajetano wrote:Zaista nisam upucen u plan i program studija zurnalistike, ali me interesuje jedna stvar?
Da li ce se u reformi obrazovanja koje nudi platforma naci i predmet " savremeno poltronstvo " sa obaveznim vjezbama etickog dupelizanja![]()
Bh. novinarstvo nikada nije bilo jadnije, ukljucujuci i ratni period, jedva da ima izuzetaka.
- madner
#1498 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Procitaj link, tuzio je i dva novinara.VjecitiStudent wrote:Ovaj gore link ti je "nidze veze".madner wrote:http://www.guardian.co.uk/politics/2004/feb/25/uk.raceVjecitiStudent wrote: Daj nadji neku presudu.
Prosle godine je Die Linke tuzio Der Spiegel zbog defamacije itd...
Rekoh da je to potpuno ne bitan argument. Nisam ni ja dobio minutazu a zanimljiv sam skroz, ali to ne znaci da je to zloupotreba medija.
Ne odgovori mi na pitanje oko nesklada izmedju minutaze koju dobije npr. predsjednica Federacije u odnosu na sefa nekakve opozicione stranke na javnom mediju Federacije.A British National party election candidate is suing opponents who called him a racist, complaining he might be viewed as a "vile individual" as a result.
Odgovorio sam ti nekoliko puta, nigdje, bas nigdje ne pise da predsjednica Federacije mora dobiti i jednu minutu u bilo kojoj emisiji. Odkud ti opste ta ideja?
-
VjecitiStudent
#1499 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Tuzio dva novinara zloupotrebe javnog servisa ili ..?madner wrote:Procitaj link, tuzio je i dva novinara.VjecitiStudent wrote: Ovaj gore link ti je "nidze veze".
Odgovorio sam ti nekoliko puta, nigdje, bas nigdje ne pise da predsjednica Federacije mora dobiti i jednu minutu u bilo kojoj emisiji. Odkud ti opste ta ideja?
Ta "Ideja" pise u zakonu o federalnoj tv
http://www.ohr.int/decisions/mediadec/d ... nt_id=8449
osvrni se pogotovo na clanove 13. i 14
- Co0l
#1500 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Pa naravno da nije,sve dok su gladjena m*da nasaVjecitiStudent wrote:Zar to nije univerzalno odvratan prizor, kad novinar sagovornika gladi po m...a, pa ko god taj sagovornik bio?plain vanilla wrote: Pa stvar ukusa, ako volis gledati gladjenje Dodika po .. , samo uzivaj