Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

felipe kajetano

#1476 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by felipe kajetano »

madner wrote:
a sami mediji nemaju obavezu da jednak prostor daju NS i SDP-u :D
U tom slucaju onda ne stoje ni kritike na racun uredjivacke politike RTRS-a, jedna partija-jedna televizija :-?
Corto Maltese

#1477 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Corto Maltese »

Co0l wrote: Doduse,nekome za koga su recenicne konstrukcije tipa:'Mozes sta hoces,mozes dokle hoces,ali ne mozes dokle hoces ono sto hoces' retoricki uzor i nije za ocekivat da zna o cemu govori.
Pokušao sam prevesti na engleski tu rečenicu. Olovka je pukla.
Onda sam pokušao sam pomoću automatskog prevodioca.
Kompjuter mi je na popravci, a ovo zadnje što sam uspio izvući iz njega:
"You can do what you want, you can as long as you like, but you can not as long as you want what you want "
madner

#1478 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

felipe kajetano wrote:
madner wrote:
U tom slucaju onda ne stoje ni kritike na racun uredjivacke politike RTRS-a, jedna partija-jedna televizija :-?
Zavisi na koji racun :D

Rekoh da je problem nezavisnost pravosudja u RSu.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1479 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

felipe kajetano wrote:
madner wrote:
Pa imali smo prijedlog da u iducu emisiju pozove Covica, Ljubica ili Kristo i da im sat vremena prostora, ali se pobunise adzovci, kazu-sta ce tamo. Ne znaju ni oni sta bi sa sobom, vazno je samo biti kontra
Co0l

#1480 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Co0l »

Corto Maltese wrote:
Co0l wrote: Doduse,nekome za koga su recenicne konstrukcije tipa:'Mozes sta hoces,mozes dokle hoces,ali ne mozes dokle hoces ono sto hoces' retoricki uzor i nije za ocekivat da zna o cemu govori.
Pokušao sam prevesti na engleski tu rečenicu. Olovka je pukla.
Onda sam pokušao sam pomoću automatskog prevodioca.
Kompjuter mi je na popravci, a ovo zadnje što sam uspio izvući iz njega:
"You can do what you want, you can as long as you like, but you can not as long as you want what you want "
Vjerovatno bi prevod bio tecniji na koreanskom,po mogucnosti onoj sjevernijoj varijanti tog jezika :D :D
BHCluster

#1481 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by BHCluster »

VjecitiStudent wrote:
Daj nadji neku presudu.
De ti odgovore na gornje pitanje oko minutaze koju dobije predsjednice Federacije u odnosu na sefa opozicione stranke.
Milorad Dodik je tuzio dva puta Politicki Magazin "60Minuta" radi klevete, itd... i oba puta izgubio! Ovdje se radi o politickom magazinu a ne o informativnom programu poput vijesti, kada svatis razliku imedju ta dva pojma sve ce ti biti jasno.
BHCluster

#1482 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by BHCluster »

felipe kajetano wrote:
madner wrote:
Samo ti poredis uredivacku praksu jednu emisiju sa javnim emiterom (RTRS) valjda i sam vidis razliku i gresku toga sto ti iznosis.
felipe kajetano

#1483 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

plain vanilla wrote:
felipe kajetano wrote:
madner wrote:
Pa imali smo prijedlog da u iducu emisiju pozove Covica, Ljubica ili Kristo i da im sat vremena prostora, ali se pobunise adzovci, kazu-sta ce tamo. Ne znaju ni oni sta bi sa sobom, vazno je samo biti kontra
Ko je imao prijedlog :-? ?
Jel govoris u svojstvu urednika FTV-a ili Zlajine sekretarice?

U predizborno vrijeme nisi operisala po forumu, bilo je i tada gafova sa nepozivanjem NS-a ni u jednu emisiju, to je valjda normalna stvar :-) , eto oni bas i nisu bili kontrashi kao hercegovacki jastrebovi :roll: ...sustina je da ne smijes biti kontra Zlaje&Co a ne kontras po karakternom opredjeljenju :wink:
plain vanilla

#1484 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

felipe kajetano wrote:

U predizborno vrijeme nisi operisala po forumu, bilo je i tada gafova sa nepozivanjem NS-a ni u jednu emisiju, to je valjda normalna stvar :-) , eto oni bas i nisu bili kontrashi kao hercegovacki jastrebovi :roll: ...sustina je da ne smijes biti kontra Zlaje&Co a ne kontras po karakternom opredijeljenju :wink:
Ja uvijek govorim samo u svoje ime, ali sad sam rekla u mnozini jer smo sinoc na ovoj temi pricali o tome, i kako treba poslati mail s tim prijedlogom :D pa ja i poslah mail
Ja se slazem s tim da svi trebaju doci u te emisije, i vrlo bih rado vidjela Covica u ponedjeljak, da nam npr prezentira svoju Platformu..sto da ne?
felipe kajetano

#1485 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

plain vanilla wrote:
felipe kajetano wrote:

U predizborno vrijeme nisi operisala po forumu, bilo je i tada gafova sa nepozivanjem NS-a ni u jednu emisiju, to je valjda normalna stvar :-) , eto oni bas i nisu bili kontrashi kao hercegovacki jastrebovi :roll: ...sustina je da ne smijes biti kontra Zlaje&Co a ne kontras po karakternom opredijeljenju :wink:
Ja uvijek govorim samo u svoje ime, ali sad sam rekla u mnozini jer smo sinoc na ovoj temi pricali o tome, i kako treba poslati mail s tim prijedlogom :D pa ja i poslah mail
Ja se slazem s tim da svi trebaju doci u te emisije, i vrlo bih rado vidjela Covica u ponedjeljak, da nam npr prezentira svoju Platformu..sto da ne?
Greska!!!
Mail si poslala na pogresno mjesto :wink:
Na zalost o tome se vrlo vjerovatno odlucuje u komitetu a ne na uredjivackom kolegiju FTV-a :roll:

Druga stvar, i da Covic(bez obzira ko je on) ne dodje ja ga shvatam.Nakon svih napada u zadnje vrijeme potpuno je razumljivo odbijanje davanja izjava za FTV, ne znam ko je jos takav mazohista :roll: ..
VjecitiStudent

#1486 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:
VjecitiStudent wrote: Daj nadji neku presudu.
De ti odgovore na gornje pitanje oko minutaze koju dobije predsjednice Federacije u odnosu na sefa opozicione stranke.
http://www.guardian.co.uk/politics/2004/feb/25/uk.race

Prosle godine je Die Linke tuzio Der Spiegel zbog defamacije itd...

Rekoh da je to potpuno ne bitan argument. Nisam ni ja dobio minutazu a zanimljiv sam skroz, ali to ne znaci da je to zloupotreba medija.
Ovaj gore link ti je "nidze veze".
A British National party election candidate is suing opponents who called him a racist, complaining he might be viewed as a "vile individual" as a result.
Ne odgovori mi na pitanje oko nesklada izmedju minutaze koju dobije npr. predsjednica Federacije u odnosu na sefa nekakve opozicione stranke na javnom mediju Federacije.
Kako objasniti taj "nesklad"?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1487 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by PipiDugaDevetka »

VjecitiStudent wrote: Ne odgovori mi na pitanje oko nesklada izmedju minutaze koju dobije npr. predsjednica Federacije u odnosu na sefa nekakve opozicione stranke na javnom mediju Federacije.
Predsjednica Federacije je inkognituša, nije sposobna pola sata ili dvadeset minuta pričati o svom poslu!
VjecitiStudent

#1488 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

PipiDugaDevetka wrote:
VjecitiStudent wrote: Ne odgovori mi na pitanje oko nesklada izmedju minutaze koju dobije npr. predsjednica Federacije u odnosu na sefa nekakve opozicione stranke na javnom mediju Federacije.
Predsjednica Federacije je inkognituša, nije sposobna pola sata ili dvadeset minuta pričati o svom poslu!
Zasto nam politicki magazin javnog emitera '60 minuta' nije dao priliku da to sami skontamo?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1489 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by PipiDugaDevetka »

VjecitiStudent wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Zasto nam politicki magazin javnog emitera '60 minuta' nije dao priliku da to sami skontamo?
Vjerovatno su je zvali, ali nije pristala da gostuje.
VjecitiStudent

#1490 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

PipiDugaDevetka wrote:
VjecitiStudent wrote: Zasto nam politicki magazin javnog emitera '60 minuta' nije dao priliku da to sami skontamo?
Vjerovatno su je zvali, ali nije pristala da gostuje.
Da, ko sto je sa istom vjerovatnocom i RTRS zvao Lagumdziju, no ovaj nije pristao da gostuje.
felipe kajetano

#1491 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

PipiDugaDevetka wrote:
Naravno...Zeljko aka Ciceron nam je odrzao cas retorike u posljednjem monologu gostujuci kod Bakira Furtule :)
plain vanilla

#1492 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

felipe kajetano wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Naravno...Zeljko aka Ciceron nam je odrzao cas retorike u posljednjem monologu gostujuci kod Bakira Furtule :)
Zeljko je bio odlican u ponedjeljak
VjecitiStudent

#1493 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

plain vanilla wrote:
felipe kajetano wrote: Naravno...Zeljko aka Ciceron nam je odrzao cas retorike u posljednjem monologu gostujuci kod Bakira Furtule :)
Na isti nacin, i meni gosti Mate Djakovica uvijek budu jednako odlicni, a pogotovo Dodik, Mato im nikada ne postavlja teska pitanja, a Dodika ko da cak i po m... a gladi. :oops:
No, Mati, iako je novinarska gnjida, nekako i mogu oprostiti, jer ne placam pretplatu za OBN.
Last edited by VjecitiStudent on 26/01/2011 12:47, edited 1 time in total.
plain vanilla

#1494 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

VjecitiStudent wrote:
plain vanilla wrote:
felipe kajetano wrote: Naravno...Zeljko aka Ciceron nam je odrzao cas retorike u posljednjem monologu gostujuci kod Bakira Furtule :)
Na isti nacin, i meni gosti Mate Djakovica uvijek budu jednako odlicni, a pogotovo Dodik, Mato im nikada ne postavlja teska pitanja, a Dodika ko da cak i po m... a gladi. :oops:
Pa stvar ukusa, ako volis gledati gladjenje Dodika po .. , samo uzivaj
Poslat cemo i Mati mail, nek pozove Dodika, nek student uziva :oops:
VjecitiStudent

#1495 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

plain vanilla wrote: Pa stvar ukusa, ako volis gledati gladjenje Dodika po .. , samo uzivaj
Zar to nije univerzalno odvratan prizor, kad novinar sagovornika gladi po m...a, pa ko god taj sagovornik bio?
felipe kajetano

#1496 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Zaista nisam upucen u plan i program studija zurnalistike, ali me interesuje jedna stvar :-? ?

Da li ce se u reformi obrazovanja koje nudi platforma naci i predmet " savremeno poltronstvo " sa obaveznim vjezbama etickog dupelizanja :?

Vec mi padaju na pamet neki koji bi odmah mogli uskociti kao sefovi katedri :roll:
VjecitiStudent

#1497 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

felipe kajetano wrote:Zaista nisam upucen u plan i program studija zurnalistike, ali me interesuje jedna stvar :-? ?

Da li ce se u reformi obrazovanja koje nudi platforma naci i predmet " savremeno poltronstvo " sa obaveznim vjezbama etickog dupelizanja :?

Vec mi padaju na pamet neki koji bi odmah mogli uskociti kao sefovi katedri :roll:
Imamo mi kadra da se cijeli fakultet popuni.
Bh. novinarstvo nikada nije bilo jadnije, ukljucujuci i ratni period, jedva da ima izuzetaka.
madner

#1498 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:
madner wrote:
VjecitiStudent wrote: Daj nadji neku presudu.

Prosle godine je Die Linke tuzio Der Spiegel zbog defamacije itd...

Rekoh da je to potpuno ne bitan argument. Nisam ni ja dobio minutazu a zanimljiv sam skroz, ali to ne znaci da je to zloupotreba medija.
Ovaj gore link ti je "nidze veze".
A British National party election candidate is suing opponents who called him a racist, complaining he might be viewed as a "vile individual" as a result.
Ne odgovori mi na pitanje oko nesklada izmedju minutaze koju dobije npr. predsjednica Federacije u odnosu na sefa nekakve opozicione stranke na javnom mediju Federacije.
Procitaj link, tuzio je i dva novinara.

Odgovorio sam ti nekoliko puta, nigdje, bas nigdje ne pise da predsjednica Federacije mora dobiti i jednu minutu u bilo kojoj emisiji. Odkud ti opste ta ideja?
VjecitiStudent

#1499 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:
VjecitiStudent wrote: Ovaj gore link ti je "nidze veze".
Procitaj link, tuzio je i dva novinara.

Odgovorio sam ti nekoliko puta, nigdje, bas nigdje ne pise da predsjednica Federacije mora dobiti i jednu minutu u bilo kojoj emisiji. Odkud ti opste ta ideja?
Tuzio dva novinara zloupotrebe javnog servisa ili ..?

Ta "Ideja" pise u zakonu o federalnoj tv
http://www.ohr.int/decisions/mediadec/d ... nt_id=8449
osvrni se pogotovo na clanove 13. i 14
Co0l

#1500 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Co0l »

VjecitiStudent wrote:
plain vanilla wrote: Pa stvar ukusa, ako volis gledati gladjenje Dodika po .. , samo uzivaj
Zar to nije univerzalno odvratan prizor, kad novinar sagovornika gladi po m...a, pa ko god taj sagovornik bio?
Pa naravno da nije,sve dok su gladjena m*da nasa :D
Locked