Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1451 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

JBT wrote: Ma gledao u 60 m. kako ih traze. Govorili kako su ih zvali da dodju. Jednog po jednog, ali nisu htjeli. njima je FTV neprijateljska TV jer govori istinu. I zbog toga i jeste najgledanija u BiH. A nama mora biti jasno (a vjerujem da nema tog kojem nije jasno) da nekima istina i napredak BiH ne idu na ruku.
Evo, hajmo zajednicki uputiti pitanje na Bakirov mail zasto nema Covica, kriste, Ljubica u 60 minuta. :)
Mozes i ti sama pitati ispred forumasha SA-X.

malo to bolje citiraj :mrgreen:
ima li neko mail?
JBT

#1452 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

Ma ja budala hocu svima udovoljiti odgovorom na post i onda 20-30 puta u komadu kopiram, prebacujem, kontam, pisem..... Izvinjavam se na greskama. Trudim se da ih bude sto manje. :)
VjecitiStudent

#1453 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

JBT wrote: pa da se malo informisete prije nego pocnete pisati provale po ovom forumu znali bi da je i Dodik imao izjasnjavanje po pitanju iskljucenja SNSD-a iz internacionale. Ali jedno je zagrijati stolicu, a drugo je pljuvati po svemu sto zeli povuci naprijed iz dreka u kojem pojedinci izgleda uzivaju. :)
Pa sto onda ta "uvazena ljevicarska organizacija", cijim se clanstvom SDP tako dici, ne izbaci nacionalisticki SNSD????
Nego su i dalje na listi punopravnih clanova, nacionalisticki SNSD, rame uz rame sa "ljevicarskim" SDP-om?
VjecitiStudent

#1454 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

Komrad wrote:
VjecitiStudent wrote:
Branioci "objektivne i nepristrasne" 60', kako bi ovo prokomentarisali?
Nisam branioc 60 minuta niti mislim da su nepristrasni
Ali je cinjenica da su zvali i Borjanu Kristo i Dragana Covica pogotovo u toku izborne kampanje
medjutim niko od njih se nije htio odazvati
Borjana Kristo nije isla ni na jedno suceljavanje sa ostalim kandidatima za predsjednistvo
JBT ce nesto priupitati:
JBT wrote: Pa zar ne bi Javni entitetski emiter trebao dati prostor za predstavljanje institucija tj. ljudi koji su izabrani na te funkcije?
plain vanilla

#1455 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

juznije wrote:
plain vanilla wrote:Evo da apelujemo na Bakira da pozove Covica, Ljubica i Kristo u iducu emisiju, a ako odbiju poziv neka to javno kaze.

Znamo mi da i on prati forum
Bili bi totalni kreteni kad bi mu dosli. Covjek napravio stranacku propagandnu tv i sad bi mu neko svojim dolaskom trebao davati novinarski kredibilitet. Zlatko, Zeljko, Zvonko, Jerko, Denis, oba Damira i tako u krug .....pravim patriotama Ne moze dosaditi....:)

Dok se skontate da je to Tv u koju vjeruju jos aktivisti sdp-a i narod koji nemds kablovsku
Pa suze isplakaste jer je Komsic gostovao sat vremena, a kad treba Covic, neka ne ide on, to je SDP TV.
De se odlucite malo
madner

#1456 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

Koji kompleks od obicne emisije. :D
plain vanilla

#1457 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

Jest, imaju TV1 ako pozele stagod priopciti,a i Poskok je pripravan
VjecitiStudent

#1458 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Koji kompleks od obicne emisije. :D
Koja zloupotreba JAVNOG medija.
madner

#1459 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:
Koliko presuda zbog klevete je 60 minuta izgubilo?
VjecitiStudent

#1460 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:
VjecitiStudent wrote:
Koliko presuda zbog klevete je 60 minuta izgubilo?
Kakve sad to veze ima sa zloupotrebom javnog medija od jedne politicke partije?
Otkad to sud sudi i presudjuje o pristrasnosti medija?
madner

#1461 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

Zato sto bez istog to predstavlja tvoje apsolutno subjektivno misljenje.
Postoje mehanizmi da se sprijeci zloupotreba, sud i RAK. Posto ti mehanizmi nisu bili pod uticajem iste politicke opcije, mora se zakljuctii da se tvoje subjektivno misljenje ne poklapa sa cinjenicama.
VjecitiStudent

#1462 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Zato sto bez istog to predstavlja tvoje apsolutno subjektivno misljenje.
Postoje mehanizmi da se sprijeci zloupotreba, sud i RAK. Posto ti mehanizmi nisu bili pod uticajem iste politicke opcije, mora se zakljuctii da se tvoje subjektivno misljenje ne poklapa sa cinjenicama.
S obzirom da isto tako ni za RTRS nema sudskih presuda, samo je nase subjektivno misljenje da Dodik potpuno upravlja tom televizijom???
Takodjer, RAK se bavio RTRS-om samo oko uvodjenja digitalne, o sadrzaju nije nikad bilo ni govora.
Jednako tako, nikakvih sudskih presuda nema ni za RTS-ovo emitovanje devedesetih, Smiljka Sagolja niko nikad nije izveo na sud, ... sve su to fini, objektivni mediji o kojima samo ludi pojedinci imaju negativno i subjektivno misljenje.
madner

#1463 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:
madner wrote:Zato sto bez istog to predstavlja tvoje apsolutno subjektivno misljenje.
S obzirom da isto tako ni za RTRS nema sudskih presuda, samo je nase subjektivno misljenje da Dodik potpuno upravlja tom televizijom???
Takodjer, RAK se bavio RTRS-om samo oko uvodjenja digitalne, o sadrzaju nije nikad bilo ni govora.
Jednako tako, nikakvih sudskih presuda nema ni za RTS-ovo emitovanje devedesetih, Smiljka Sagolja niko nikad nije izveo na sud, ... sve su to fini, objektivni mediji o kojima samo ludi pojedinci imaju negativno i subjektivno misljenje.
Ko je trebao suditi za 90te i ko je bio nadlezan? Putpuno nerelevatno.

Ignorises jako bitnu cinjenicu da u proteklom periodu SDP nije bio na vlasti, dok je MD uspostavio kontrolu nad sudstvom i medijima.
VjecitiStudent

#1464 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:
VjecitiStudent wrote:

Ignorises jako bitnu cinjenicu da u proteklom periodu SDP nije bio na vlasti, dok je MD uspostavio kontrolu nad sudstvom i medijima.
Gdje jos u svijetu sudovi sude o pristrasnosti medija???
Da, SDP nije bio na vlasti, no ipak smo Zlaju cesce vidjali u 60' nego gorespomenutu predsjednicu FBiH, stavise ne sjecam se da je ikada gostovala u glavnoj politickoj emisiji javnog emitera FBiH???

Kako to objasniti?
Last edited by VjecitiStudent on 26/01/2011 11:29, edited 1 time in total.
madner

#1465 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

O pristrastrasnosti ne sude nigdje, ti si govorio o ZLOUPOTREBI sto je nesto sasvim drugo.
BHCluster

#1466 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by BHCluster »

VjecitiStudent wrote:
madner wrote:
VjecitiStudent wrote:

Gdje jos u svijetu sudovi sude o pristrasnosti medija???
Da, SDP nije bio na vlasti, no ipak smo Zlaju cesce vidjali u 60' nego gorespomenutu predsjednicu FBiH???
Kako to objasniti?
Turska zavjera ili pak Americka, mozda vanzemaljska. :-)
VjecitiStudent

#1467 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:O pristrastrasnosti ne sude nigdje, ti si govorio o ZLOUPOTREBI sto je nesto sasvim drugo.
Svejedno, gdje jos sudovi sude zloupotrebi javnih medija u svrhu propagande jedne politicke partije?
dadasapic

#1468 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by dadasapic »

Chmoljo wrote:ove "rasprave" su uzele maha u zadnje vrijeme više nego inače. gore nego pred izbore. ubuduće, svako insinuiranje i nabijanje etiketa sugovorniku (četnik, ustaša, zlatkovi plaćenici itd.) će povlačiti ban. ili ćete se ophoditi normalno jedni prema drugima, ili lupajte parole na blogovima.

ako nemate šta pametno napisati, suzdržite se.

posmatrajte ovo kako hoćete, apel, upozorenje, opomena...

ovo će upozorenje biti zakačeno na nekoliko "užarenih" tema...
ZAŠTO!
elektronski,štampani mediji puni su četnika ustaša....tako nam je i na ulici. zašto ovde da bude iznimka?
neki dan na faksu profesor je srbe regularno zvao četnicima.ako je takav vokabular zastupljen i na našem univerzitetu(predavanja na postdiplomskom kod grebe)zašto bi ovdje bilo zabranjeno? opet uljepšavamo sliku svakodnevnice.
madner

#1469 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:
madner wrote:O pristrastrasnosti ne sude nigdje, ti si govorio o ZLOUPOTREBI sto je nesto sasvim drugo.
Svejedno, gdje jos sudovi sude zloupotrebi javnih medija u svrhu propagande jedne politicke partije?
Svugdje, jel zloupotreba implicira iznosenje neistine i klevete.
Dakle, to je linija koja se ne prelazi, a sami mediji nemaju obavezu da jednak prostor daju NS i SDP-u :D
Co0l

#1470 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Co0l »

JBT wrote:
Znao je Hadziomerovic vrlo dobro sta i zasto radi kad je to sakrio.Ti smatras da bi to bilo sega vidjeti na TV,ja smatram isto da bi se vjerovatno ismijao tome ali da bi Komsic profitirao od toga to ne smatram i jedino sto bi mogao dobiti je krivicna prijava a ne neki poeni a ocito je tako mislio i B.H. cim to nije emitovao.A morao je da je onakav novinar kakvim voli da se smatra.A nazalost nije
Ne znam ja sta je Bakir H. mislio, niti sam njegov odvjetnik niti citam misli. Sto se mene tice, trebao je objaviti. A i kaznena prijava je za ljude, sta fali.
Ljudi od krvi i mesa ne mogu uvijek ostati hladni na provokacije, nema tu nista novo. Vise se plasim onih sa ledenim licima, za koje nikad ne znas sta misle.
Ma Komsic je meni OK u principu,dobar covjek ali ne toliko dobar politicar,sto je uostalom i taj incident potvrdio.Ali uopste mu ne zamjeram na takvom ispadu,ja bi u slicnim situacijama mozda i burnije reagovao,zamjeram Bakiru sto ga je sakrio a to je ovdje tema.[/quote]

A je jest ti procjena i analiza, svaka ti cast. :)
Ne zelim nikoga vrijedjati, ali jarane, pa moje 10-godisnje dijete je za tebe doktor. :)
Sto pises, bolannebio, kad nemas sta napisati. A ima se sta napisati, ali ti eto nemas. E, moj ti. :sad:[/quote]
Iskreno bih se zabrinuo kad bi ti odobrio bilo sta sto ja napisem.Ne zelim ni ja nikog vrijedjati,ali jarane,zao mi je tog djeteta koje spominjes.Nadam se,za njegovo dobro,da ce povuc na maminu stranu pa kad odraste da bude u stanju bar nekoliko smislenih recenica sastavit u kojima ne demantuje sam sebe.Doduse,nekome za koga su recenicne konstrukcije tipa:'Mozes sta hoces,mozes dokle hoces,ali ne mozes dokle hoces ono sto hoces' retoricki uzor i nije za ocekivat da zna o cemu govori. :sad:
VjecitiStudent

#1471 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:
VjecitiStudent wrote:
Dakle, to je linija koja se ne prelazi, a sami mediji nemaju obavezu da jednak prostor daju NS i SDP-u :D
Daj nadji neku presudu.
De ti odgovore na gornje pitanje oko minutaze koju dobije predsjednice Federacije u odnosu na sefa opozicione stranke.
Corto Maltese

#1472 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Corto Maltese »

dadasapic wrote: ZAŠTO!
elektronski,štampani mediji puni su četnika ustaša....tako nam je i na ulici. zašto ovde da bude iznimka?
neki dan na faksu profesor je srbe regularno zvao četnicima.ako je takav vokabular zastupljen i na našem univerzitetu(predavanja na postdiplomskom kod grebe)zašto bi ovdje bilo zabranjeno? opet uljepšavamo sliku svakodnevnice.
Ne znam za ovo!? Možeš li dati više informacija
BHCluster

#1473 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by BHCluster »

dadasapic wrote:
ZAŠTO!
Zato sto krse pravila koristenja foruma!
plain vanilla

#1474 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

kakve ovo veze ima s temom?
madner

#1475 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:
madner wrote:
VjecitiStudent wrote: Svejedno, gdje jos sudovi sude zloupotrebi javnih medija u svrhu propagande jedne politicke partije?
Daj nadji neku presudu.
De ti odgovore na gornje pitanje oko minutaze koju dobije predsjednice Federacije u odnosu na sefa opozicione stranke.
http://www.guardian.co.uk/politics/2004/feb/25/uk.race

Prosle godine je Die Linke tuzio Der Spiegel zbog defamacije itd...

Rekoh da je to potpuno ne bitan argument. Nisam ni ja dobio minutazu a zanimljiv sam skroz, ali to ne znaci da je to zloupotreba medija.
Locked