Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1376 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

Pa nek gostuje iduci put Covic sat vremena, samo ne znam da li bi se odazvao pozivu
letacina

#1377 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by letacina »

JBT wrote:[U cemu je problem, prijatelju? Bezze je samo prstom pokazivati i smijati se. Stvaras loshu sliku o sebi. Sliku klovna. :sad:

Nek si ti nas prosvijetlio da je Lagumdžija predsjednik POBJEDNIČKE STRANKE, i da kao takav zaslužuje da svojim tiradama uzurpira 20 minuta u centralnom Dnevniku koji traje pola sata. Pa to ni u Sjevernoj Koreji nema.

Pa ovi crveni totalitaristi su urnbesniji od Monty Python :D
letacina

#1378 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by letacina »

plain vanilla wrote:Pa nek gostuje iduci put Covic sat vremena, samo ne znam da li bi se odazvao pozivu
ko

Ako bude potpisao platformu vrlo moguće.

Tako smo godinama o Bakiru Izetbegoviću slušali kako je kriminalac, ratni profiter štićenik Gašijevih, kako anti-korupcioni tim protiv njega vodi istragu. Prođoše izbori, SDP i SDA uđoše u koaliciju, a Bakir nam se u 60 minuta u mjesec dana pojavi tri puta kao relevantan sagovornik kome se imenjak uvlačio u pakaš :D
plain vanilla

#1379 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

letacina wrote:
plain vanilla wrote:Pa nek gostuje iduci put Covic sat vremena, samo ne znam da li bi se odazvao pozivu
ko

Tako smo godinama o Bakiru Izetbegoviću slušali kako je kriminalac, ratni profiter štićenik Gašijevih, kako anti-korupcioni tim protiv njega vodi istragu. Prođoše izbori, SDP i SDA uđoše u koaliciju, a Bakir nam se u 60 minuta u mjesec dana pojavi tri puta kao relevantan sagovornik kome se imenjak uvlačio u pakaš :D
sta ko?

Kazem da sumnjam da bi se Covic odazvao pozivu da gostuje u 60 minuta, bez obzira sto sad svi prosvjeduju zbog duljine trajanja gostovanja Komsica.
I Komsic je bio odlican sinoc, nije dopustao da ga Bakir nalozi svojim skandaloznim glasom pri postavljanju pitanja, bio je bas odmjeren i prizemljen.
letacina

#1380 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by letacina »

plain vanilla wrote:
letacina wrote:
ko

sta ko?

Kazem da sumnjam da bi se Covic odazvao pozivu da gostuje u 60 minuta, bez obzira sto sad svi prosvjeduju zbog duljine trajanja gostovanja Komsica.
I Komsic je bio odlican sinoc, nije dopustao da ga Bakir nalozi svojim skandaloznim glasom pri postavljanju pitanja, bio je bas odmjeren i prizemljen.

Onaj ko je SDP-u u datom trenutku poželjan, poželjan je kao i gost u 60 minuta. I od tog novinatskog televizijskog smeća mene apsolutno ništa više ne može iznenaditi.

A što se tiče Bakirovih intervjua, na osnovu bi studenti žurnalistike trebali učiti kako ne treba voditi razgovor. Dovede podobnog gosta i onda ga huška da govori protiv oponenata, kao kakva mahaluša u svijetu. To je posebno komično kada mu gostuju strani diplomati. Mr. Skandalozni nam kao sivonja zapne u navođenju gosta da kaže nešto negativno o primjerice Dodiku i Čoviću, a ovi hladno diplomatski izbjegavaju da daju odgovor i drže se na distanci. Jebeš nadrealiste :D

Komšić je juče bio dostojanstven ;-)
plain vanilla

#1381 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

Zato i kazem da je Komsic bas bio dobar, na kraju je i Bakir malo smirio dozivljaje. Komsic, kao clan predsjednistva, ne bi sebi smio dopustiti histericne ispade na koje ga je navodio Bakir.
Bas ga je iskulirao.
JBT

#1382 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

Aaaaaaa..... Usrah se :lol: :lol: :lol: :lol: Nemoj više molim te :lol: :lol
To je vec tvoj problem. Sebi ces smrditi, ne meni. :)

Nego, je li ti opet kriza za argumente. Hajd` bogati, nema veze, nije ti prvi put. :)
stecak

#1383 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by stecak »

JBT wrote: Pa zar ne bi Javni entitetski emiter trebao dati prostor za predstavljanje institucija tj. ljudi koji su izabrani na te funkcije?
Zlatko je predsjednik partije koja je osvojila najvise glasova u BiH, a pogotovo na entitetskom nivou, covjek koji ima glavnu rijec u formiranju Vlada na oba nivoa.
Zeljko Komsic je clan Predsjednistva BiH i ujedno onaj od njih koji je osvojio ubjedljivo najvise glasova.
I sad kao smeta sto dobiju prostor u Centralnom dnevniku ili nekoj politickoj emisiji.
Razumijem ja da se Dodik, covic i Radoncic pojedose od muke zbog toga, razumijem da bi oni najradje Zlatka i Zeljka sakrili pod tepih da niko ne zna ko su i sta im je raditi.
Malo se vi, pljuvaci, smirite. Ta pljuvacka vam se vraca u lice. Zapuhalo je. :)
Ovisno na koji način ih predstavlja. Svi moraju biti podjednako zastupljeni u javnom RTV sistemu i zakonski i profesionalno i moralno i na 100. drugih načina. Jer tu TV i ja plaćam i ne želim gledati stranači inventar na istoj (bez obzira o kojoj se političkoj opciji radi).

Dalje, tzv. "pobjednicima" se može tolerisati dodatno (ali u raumnim granicama) vrijeme, ali NE simpatisanje od strane novinara/voditelja i uzurpiranje prostora u nevjerovatno dugim sjelima gdje nam se pobjednici obraćaju i doslovno siluju gledateljstvo svojim palamudama. Toga dekle NEMA i NE SMIJE BITI! Jedino ako, što neko reče, se poredimo sa Sjevernom Korejom.

Fino brate odeš do prve banke i uzmeš kredit (mada u dušeku pojedini imaju više nego pojedine banke) i otvoriš sebi svoj vlastiti medij i tamo, što se mene tiče, napravi live prijenos Big brothera 24h dnevno direktno iz centrale.

I ko si ti da mi govoriš da se primirim i moje stavove nazivaš pljuvanjem (jer argumentovano govorim o dešavanjima na, između ostalog, i MOG medija)?
cikafe

#1384 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by cikafe »

NightSkyWalker wrote:JBT, on kao novinar na javnom sesrvisu nema pravo da bude pristrasan pojedinim partijama i pojedincima.

Koji dio ove recenice ne razumijes?
na svakoj strani frajer ima po jedan ovakav post... :lol:
letacina

#1385 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by letacina »

plain vanilla wrote:Zato i kazem da je Komsic bas bio dobar, na kraju je i Bakir malo smirio dozivljaje. Komsic, kao clan predsjednistva, ne bi sebi smio dopustiti histericne ispade na koje ga je navodio Bakir.
Bas ga je iskulirao.

Pa zbog Komšićevih prijašnjih gafova Bakir je očekivao da je doveo odgovarajućeg sagovornika za mahalsku pljuvačinu. Ali ga je ovaj u maniru stranih diplomata potpuno iskulirao (sasvim ga sigurno savjetuju o javinm nastupima), a Bakir još jednom pokazao sav svoj novinarski očaj. Ako se ono novinartsvom uopšte može nazvati.
letacina

#1386 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by letacina »

JBT wrote:
Aaaaaaa..... Usrah se :lol: :lol: :lol: :lol: Nemoj više molim te :lol: :lol
To je vec tvoj problem. Sebi ces smrditi, ne meni. :)

Nego, je li ti opet kriza za argumente. Hajd` bogati, nema veze, nije ti prvi put. :)

Pa ako obratiš pažnju vidjećeš da ja razgovaram ozbiljno ali sa ozbiljnim ljudima. A za tvoj nivo su te dvije riječi naučna fantastika.
Co0l

#1387 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Co0l »

plain vanilla wrote:Zato i kazem da je Komsic bas bio dobar, na kraju je i Bakir malo smirio dozivljaje. Komsic, kao clan predsjednistva, ne bi sebi smio dopustiti histericne ispade na koje ga je navodio Bakir.
Bas ga je iskulirao.
Mislis histericne ispade kao u zadnjoj emisiji 60 minuta pred izbore kad je gadjao Bakira Izetbegovica papirima i psovao mu koristeci psovke kakvih bi se i kocijasi postidjeli?Naravno,Bakir H.je poslije sprijecio da taj ispad koji je zabiljezen kamerama poslije bude i emitovan u emisiji,posto cijela debata nije isla uzivo.Ne bi izgledalo najljepse za Zelju da su bas svi vidjeli takvo ulicarsko ponasanje,svjestan je bio toga Bakir H... :D :D
JBT

#1388 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

letacina wrote:
JBT wrote:[U cemu je problem, prijatelju? Bezze je samo prstom pokazivati i smijati se. Stvaras loshu sliku o sebi. Sliku klovna. :sad:

Nek si ti nas prosvijetlio da je Lagumdžija predsjednik POBJEDNIČKE STRANKE, i da kao takav zaslužuje da svojim tiradama uzurpira 20 minuta u centralnom Dnevniku koji traje pola sata. Pa to ni u Sjevernoj Koreji nema.

Dobro, vjerujem da tebi i nije Lagumdzija toliko bitan. (ozbiljan si ti za njega :) )
Ali meni jeste i mislim da ga treba vise na medijima iz prostog razloga da bi na jasan nacin pojasnio svoja zaduzenja i ciljeve pri formiranju vlada na oba nivoa jer ce u tome imati jednu od glavnih uloga jer je lider partije koja je osvojila najvise glasova u BiH.
To su bitne stvari i tu sve treba biti jasno. A da bi dosli do toga onda mu moramo dati dovoljno vremena. :)
plain vanilla

#1389 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

Co0l wrote:
Bas ga je iskulirao.
Mislis histericne ispade kao u zadnjoj emisiji 60 minuta pred izbore kad je gadjao Bakira Izetbegovica papirima i psovao mu koristeci psovke kakvih bi se i kocijasi postidjeli?Naravno,Bakir H.je poslije sprijecio da taj ispad koji je zabiljezen kamerama poslije bude i emitovan u emisiji,posto cijela debata nije isla uzivo.Ne bi izgledalo najljepse za Zelju da su bas svi vidjeli takvo ulicarsko ponasanje,svjestan je bio toga Bakir H... :D :D
Koliko god covjek bio smiren, ne moze uvijek tako i ostati. Evo, pogledaj samo na forumu koliko je provokatora i kakve rijeci teske padnu, a u zivotu se vidjeli nismo..jos da nema straha od Banovica, mogu misliti na sta bi forum licio.

I Komsic je covjek od krvi i mesa, i naravno da ce reagovati. Ali Bakir, za kojeg smo se slozili da je navijac SDP-a, je sinoc pokazao, da on jednostavno ne zna drugacije. Pokusao je nalozhiti Komsica, pa da ovaj krene s optuzbama, nekim visokim tonovima, skandaloznim izjava, koje bi se u medijima pojavljivale narednih dana.

Ali, eto, Komsic je to stvarno fino iskulirao, i cak primirio i Bakira, tako da je ova pred kraj emisije prestao citati pitanja skandaloznim glasom i sa iskolacenim ocima.
letacina

#1390 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by letacina »

JBT wrote:
letacina wrote:

Dobro, vjerujem da tebi i nije Lagumdzija toliko bitan. (ozbiljan si ti za njega :) )
Ali meni jeste i mislim da ga treba vise na medijima iz prostog razloga da bi na jasan nacin pojasnio svoja zaduzenja i ciljeve pri formiranju vlada na oba nivoa jer ce u tome imati jednu od glavnih uloga jer je lider partije koja je osvojila najvise glasova u BiH.
To su bitne stvari i tu sve treba biti jasno. A da bi dosli do toga onda mu moramo dati dovoljno vremena. :)

A pošto je vama aktivistima SDP-a bitno da gledate svog predsjednika, FTV mu treba obezbijediit prostor da drži svoje tirade? Znači ti se slažeš s tim da FTV treba biti, tj. ostati partijsko glasilo SDP-a na kome će funkcioneri samo ove partije držati svoje monologe. Ako je tako, onda je pošteno da simpatizeri i članovi SNSD-a i SDP-a finansiraju svoje stranačke televizije, a nas ostale građane oslobode od obaveze plaćanja tih ogavnih propagandističkih medija. Pošteno?
Last edited by letacina on 25/01/2011 19:20, edited 1 time in total.
JBT

#1391 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

letacina wrote:
ko

Dakle, nije samo SDP na FTV-u i na 60 minuta. Polako "isplivavaju" i drugi sagovornici. tako clan Predsjednistva BiH. I nije mu prvi put da gostuje.
Prijatelju, vrijeme je da naucis razliku izmedju pojedinca i institucije koju neki pojedinac moze predstavljati.
Cini mi se da si selektivno iskljuciv. :)
NightSkyWalker

#1392 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

plain vanilla wrote: I Komsic je bio odlican sinoc, nije dopustao da ga Bakir nalozi svojim skandaloznim glasom pri postavljanju pitanja, bio je bas odmjeren i prizemljen.
:roll: je li ti stvarno mislis da je Bakir htjeo da nalozi Zeljku???

Bakir mu je postavljao lagana pitanja na koja je tacno znao kako ce Zeljko da odgovori. To se u novinarstvu zove soft ball questions.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1393 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JoseMujica »

JBT wrote:
JoseMujica wrote:
JBT wrote:Pa zar nije SDP kao ljevica uzela najvise glasova na proslim izborima. Nisu jos ni poceli voditi drzavu, a vi ih vec nazivate propalim.
Sta Avaz radi ovo od ljudi?
Bakir je izuzetno profesionalan novinar. Istrazivackog epiteta. Zbog toga i jeste trn u oku prevashodno onima sto se okupise oko Dodika u koaliciju.
To sto nekom postavlja "teza", a nekom "laksa" pitanja, to je do dosijea covjeka koji mu sjedi preko puta.
Nisu svi isti, gospodo.
Znamo da izjednacavanje kako se kome cefne ne prolazi vise nigdje. :)
za mene je SDP ljevica koliko i SNSD. Obje stranke bi valjda trebalo smatrati lijevim zbog on "socijaldemo..." negdje u nazivniku. BiH faktički nema prave političe ljevice.

SDP je proBosanska državotvorna stranka i na toj priči je satrala Lepog Harija i uzela progresivnije SDA glasače. SDP se ovim praktičnim otklonom od ideološke ljevice ne razlikuje nimalo od sestrinskih stranaka diljem Evrope, gdje je ove salonske revolucionare popapao kapitalizam...kao što je onomad švapskom SPD-u napisao velikan Gunter Grass "srce bije u lijevo, a džep u desno" i vratio partijsku knjižicu

tako da ljevica nije pobijedila na izborima...pobijedila je platforma Bosanske državnosti, odnosno Bosanski nacionalizam i to je jedini razlog zašto niko iz iredentističkog bloka neće sa SDP-om i razlog zašto se diže tolika medijska haranga na SDP

Pa ne znam koja su ti mjerila vrijednosti ako postavljas SDP i SNDS u situ ravan.
SDP je, prijatelju, punopravna clanica Svjetske internacionale, a sto je jedan skup lijevo orjentisanih partija. SNSD je dobio nogu u guzicu iz te organizacije i to zato sto je nacionalisticka stranka i nema veze sa socijaldemokratijom.
Zasto mislis da SDP ne moze biti ljevica samo zato sto je i probosanska i koja se zalaze za BiH drzavnost?
Pripadnici SDP-a nisu samo Bosanci i Hercegovci u BiH. Tu su i bosanski Hrvati, Srbi, Bosnjaci.
Imas i statut SDP-a na njihovoj stranici pa prelistaj.

Mada uvazavam tvoj licni odnos prema selekciji na lijevo i desno. Svako ima pravo vjerovati u sta hoce. :)
drug...pažljivo pročitaj pa komentariši...ne stavljam nikoga u istu ravan...šta se pališ ko hepo kocka dok su u istoj rečenici spomenuti SDP i SNSD?! Ali moraš priznati, kolko god ti mrsko bilo, da obje stranke imaju "socijaldemokrat" u svom nazivu a suštinski niti jedna nije lijeva. Na zadnjim izborima su obje zastupale različite vidove nacionalizma...jedna državni (pri tome ne sporim niti multietničnost, a ni građanstvo SDP-a) a druga hardcore (č)etnički

znam ja i da je SDP član Socijalističke internacionale....i Zlobin SPS je član iste internacionale, a ja nešto ne poimam Dačića kao socijalistu ma koliko karanfila za 8. mart podijelio. al nije to bitno...eto briši da sam i spomenuo i SNSD i SPS u ovom postu

Bitno je da je u cijeloj Evropi, a i svijetu ljevica u ideološkoj krizi...krizi između ideje iz koje je potekla i prakse globalnog kapitalizma tako, da SDP nije izuzetak. SDP glumi, kao i komplet evropska "ljevica", ljevičare...ono folovi crvene kravate, čestitke za 8. mart, 1. maj itd. pa koje prigodno saopštenje kad je kakav štrajk. Prava ljevica je usko vezana za radništvo, za sindikate (koji su ujedno i regrutni centri) i pravi ljevičari stoje sa radnicima na barikadama a ne šalju saopštenja. Volio bih samo vidjeti te žuljevite ruke naših crvenokravataša...mogu možda jedino hemoroide od fotelja pokazat.

Zato tvrdim da BiH nema pravu ljevicu...to je i poenta.
letacina

#1394 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by letacina »

JBT wrote:
letacina wrote:
ko

Dakle, nije samo SDP na FTV-u i na 60 minuta. Polako "isplivavaju" i drugi sagovornici. tako clan Predsjednistva BiH. I nije mu prvi put da gostuje.
Prijatelju, vrijeme je da naucis razliku izmedju pojedinca i institucije koju neki pojedinac moze predstavljati.

Nije samo SDP, u posljednje vrijeme gostuju i potpisnici platforme. Recimo Tihić, onaj matičar, izdajnik koji je potpisao Prudski sporazum, Dodikovo potrčkalo, štetočina....i podsjeti me koje su mu nadimke još dijelili? :?
Jeli se ti namjerno praviš budala ili stvarno vjeruješ u to što pišeš? Da, Komšić je zasigurno gostovao kao ćlan predsjedništva, a ne SDP-a i sasvim je slučajno glavni akcent bio na stranačkim temama. Što onda nije predsjedavajućeg zvao?
Javni servis MORA biti otvoren i transparentan za sve značajne političke faktore u zemlji, bez obzira šta neko mislio o njihovim politikama. A mi nemamo javne, nego dva partijska servisa. I to i ptice na grani vide.
Last edited by letacina on 25/01/2011 19:26, edited 1 time in total.
JBT

#1395 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

Onaj ko je SDP-u u datom trenutku poželjan, poželjan je kao i gost u 60 minuta. I od tog novinatskog televizijskog smeća mene apsolutno ništa više ne može iznenaditi.

A što se tiče Bakirovih intervjua, na osnovu bi studenti žurnalistike trebali učiti kako ne treba voditi razgovor. Dovede podobnog gosta i onda ga huška da govori protiv oponenata, kao kakva mahaluša u svijetu. To je posebno komično kada mu gostuju strani diplomati. Mr. Skandalozni nam kao sivonja zapne u navođenju gosta da kaže nešto negativno o primjerice Dodiku i Čoviću, a ovi hladno diplomatski izbjegavaju da daju odgovor i drže se na distanci. Jebeš nadrealiste :D

Komšić je juče bio dostojanstven
Da imalo poznajes novinarstvo znao bi da novinarstvo, pogotovo istrazivacko MORA BITI provokativno. Mora se bara sukomesati pa onda kako kome. Ne znam koga imamo u Srbiji, ali u Hrvatskoj imamo Aleksandra iz Neljom u 2. Bakir je otisao malo naprijed jer nam je zemlja podjeljena u torove pa je malo teze doci na fin nacin do ispravne i istinite informacije. A jos uz to rizikuju zivote. Mislim da su zasluzili svi zajedno sa 60 minuta mnajvecu nagradu za novinarstvo kaja moze biti u svijetu. Mislim da je Pulizer u pitanju. :)

A sto se tice Komsica, nije slucajno u samom vrhu SDP-a. Reprezentativni kadar. :)
plain vanilla

#1396 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

NightSkyWalker wrote:
plain vanilla wrote: I Komsic je bio odlican sinoc, nije dopustao da ga Bakir nalozi svojim skandaloznim glasom pri postavljanju pitanja, bio je bas odmjeren i prizemljen.
:roll: je li ti stvarno mislis da je Bakir htjeo da nalozi Zeljku???

Bakir mu je postavljao lagana pitanja na koja je tacno znao kako ce Zeljko da odgovori. To se u novinarstvu zove soft ball questions.
htio se kaze, ne htjeo
a procitaj sta sam pisala, pa ce ti biti jasnije
letacina

#1397 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by letacina »

JBT wrote:

Komšić je juče bio dostojanstven
Da imalo poznajes novinarstvo znao bi da novinarstvo, pogotovo istrazivacko MORA BITI provokativno. Mora se bara sukomesati pa onda kako kome. Ne znam koga imamo u Srbiji, ali u Hrvatskoj imamo Aleksandra iz Neljom u 2. Bakir je otisao malo naprijed jer nam je zemlja podjeljena u torove pa je malo teze doci na fin nacin do ispravne i istinite informacije. A jos uz to rizikuju zivote. Mislim da su zasluzili svi zajedno sa 60 minuta mnajvecu nagradu za novinarstvo kaja moze biti u svijetu. Mislim da je Pulizer u pitanju. :)

A sto se tice Komsica, nije slucajno u samom vrhu SDP-a. Reprezentativni kadar. :)

Je li ovo on meni našao pričati šta je novinarstvo. Aaaaaa :mrgreen:

Zaista je otužno vidjeti ovako indoktriniranu i zatupljenu osobu. Ovo bi vjerujem i samom šefu bilo degutantno. Žalosno :wink:
JBT

#1398 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

stecak wrote:
JBT wrote: Pa zar ne bi Javni entitetski emiter trebao dati prostor za predstavljanje institucija tj. ljudi koji su izabrani na te funkcije?
Zlatko je predsjednik partije koja je osvojila najvise glasova u BiH, a pogotovo na entitetskom nivou, covjek koji ima glavnu rijec u formiranju Vlada na oba nivoa.
Zeljko Komsic je clan Predsjednistva BiH i ujedno onaj od njih koji je osvojio ubjedljivo najvise glasova.
I sad kao smeta sto dobiju prostor u Centralnom dnevniku ili nekoj politickoj emisiji.
Razumijem ja da se Dodik, covic i Radoncic pojedose od muke zbog toga, razumijem da bi oni najradje Zlatka i Zeljka sakrili pod tepih da niko ne zna ko su i sta im je raditi.
Malo se vi, pljuvaci, smirite. Ta pljuvacka vam se vraca u lice. Zapuhalo je. :)
Ovisno na koji način ih predstavlja. Svi moraju biti podjednako zastupljeni u javnom RTV sistemu i zakonski i profesionalno i moralno i na 100. drugih načina. Jer tu TV i ja plaćam i ne želim gledati stranači inventar na istoj (bez obzira o kojoj se političkoj opciji radi).

Dalje, tzv. "pobjednicima" se može tolerisati dodatno (ali u raumnim granicama) vrijeme, ali NE simpatisanje od strane novinara/voditelja i uzurpiranje prostora u nevjerovatno dugim sjelima gdje nam se pobjednici obraćaju i doslovno siluju gledateljstvo svojim palamudama. Toga dekle NEMA i NE SMIJE BITI! Jedino ako, što neko reče, se poredimo sa Sjevernom Korejom.

Fino brate odeš do prve banke i uzmeš kredit (mada u dušeku pojedini imaju više nego pojedine banke) i otvoriš sebi svoj vlastiti medij i tamo, što se mene tiče, napravi live prijenos Big brothera 24h dnevno direktno iz centrale.

I ko si ti da mi govoriš da se primirim i moje stavove nazivaš pljuvanjem (jer argumentovano govorim o dešavanjima na, između ostalog, i MOG medija)?

Izadji sa konkretnim primjerima i realnim stavovima pa cemo dalje.
A sto se tice "silovanja gledateljstva" FTV je najgledanija TV u BiH. Sta ces kad je BiH narod mazohistican. Ako cemo po tvome. :)
srklet

#1399 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by srklet »

JBT wrote:
letacina wrote:
ko
Sad nesto kontam, ispravi me ako grijesim, zar nije i predsjednik FBiH NEKAKVA INSTITUCIJA ?!

Pardon, do mene je, zabunih se - institucije FBiH obradjuje druga TV, FTV je zaduzena za drzavni nivo.

Duboko se ispricavam na ovoj neumjesnoj upadici.
JBT

#1400 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

letacina wrote:
Bas ga je iskulirao.

Pa zbog Komšićevih prijašnjih gafova Bakir je očekivao da je doveo odgovarajućeg sagovornika za mahalsku pljuvačinu. Ali ga je ovaj u maniru stranih diplomata potpuno iskulirao (sasvim ga sigurno savjetuju o javinm nastupima), a Bakir još jednom pokazao sav svoj novinarski očaj. Ako se ono novinartsvom uopšte može nazvati.

Jako ozbiljan komentar. :)
Priznaj, koliko vremena provodis pred ogledalom!? :)
Sta kazu Azirine kasike? Ima li sihira? :)
Locked