Politicka pozadina FTV i 60 minuta
- NightSkyWalker
#1 Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Politicka pozadina i metode tzv. novinara doticne emisije i televizije su svima jasne kao dan. Svjedoci smo toga vec 10 godina. Sada se postavlja pitanje do kada ce gradjani trpjeti i sa svojih 6KM finansirati medijski kriminal, pristrasnost, neprofesionalnost, lopovluk, papanluk, i mahalizam, televizije koja je postala privatna prcija jedne grupe politickih i medijskih kriminalaca? Svi znamo da bi FTV trebala da bude javni servis gradjana, i svi znamo da to FTV nije! Mediji imaju veliki uticaj na drstvo, i ako su nam novinari korumpirani i u sluzbi lopova, kako mozemo ocekivati da imamo zdravo drustvo i da nam politicari budu posteni kada nemamo novinare koji ce bez predrasuda i tamne pozadine uprijeti prstom u one izabranike koji rade ruzne stvari. Umjesto toga imamo novinare koji su sami sebi svrha, a sto najbolje odgovara kriminacima svih sorti. Izgleda da smo u jednom ruznom i zacaranom krugu! 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Uključiš TV, isključiš pamet!
Da nema FTV emisije ''60 dekika'', ne bih ni gledao TV.
Da nema FTV emisije ''60 dekika'', ne bih ni gledao TV.
-
laks
#3 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Pa i jeste javni servis građana. Kriminalci i i sve što si gore naveo su sa suprotne strane.NightSkyWalker wrote:Politicka pozadina i metode tzv. novinara doticne emisije i televizije su svima jasne kao dan. Svjedoci smo toga vec 10 godina. Sada se postavlja pitanje do kada ce gradjani trpjeti i sa svojih 6KM finansirati medijski kriminal, pristrasnost, neprofesionalnost, lopovluk, papanluk, i mahalizam, televizije koja je postala privatna prcija jedne grupe politickih i medijskih kriminalaca? Svi znamo da bi FTV trebala da bude javni servis gradjana, i svi znamo da to FTV nije! Mediji imaju veliki uticaj na drstvo, i ako su nam novinari korumpirani i u sluzbi lopova, kako mozemo ocekivati da imamo zdravo drustvo i da nam politicari budu posteni kada nemamo novinare koji ce bez predrasuda i tamne pozadine uprijeti prstom u one izabranike koji rade ruzne stvari. Umjesto toga imamo novinare koji su sami sebi svrha, a sto najbolje odgovara kriminacima svih sorti. Izgleda da smo u jednom ruznom i zacaranom krugu!
- NightSkyWalker
#4 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Kriminalci su unutar televizije, i to je upravo ono sto tu televiziju ne cini javnim servisom u sluzbi gradjana nego privatnim servisom u sluzbi kriminalaca. Kada telezivija stiti svoje kriminalce tada gradjani trpe.laks wrote: Pa i jeste javni servis građana. Kriminalci i i sve što si gore naveo su sa suprotne strane.
-
sakop
#5 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
ne zaslužuju 1 (jednu) KM a kamoli 6 takvih
primjetio sam da nakon što je zlatko lagumdžija osvojio značajan dio glasova na izborima, ne stavljaju u fokus afere sdp-ovih ljudi i sl. a opet gost im je najčešće lagumdžija. (bilo bi zanimljivo da nam daju ispis učešća svih političkih prvaka stranaka na gostovanju u emisiji 60 min, mislim da bi lagumdžija bio prvi)
medjutim, za pohvalu su istraživački dijelovi emisije (gluha bukovica, sve emisije o stradanju hrvata u srednjoj bosni, ubistva i likvidacije npr. pokojnog ministra policije i dr.), ali zato nikada nisu do kraja insistirali na kadrovanju po javnim preduzecima, osporavali su projekat energetike (čitaj protiv Harisa) jer su lagumdžijini ljudi imali i imaju svoje šeme
dokaz da se mnogo toga dobrog ne odvija na ftv i da je politika uplela prste je smjena duške jurišić,toga me lično najviše sramota kao gledaoca
svi znamo da svaka stranka/stranke imaju po svoju tv, ali ova zato što joj plaćam taksu ne zasluzuje prolaznu ocjenu
primjetio sam da nakon što je zlatko lagumdžija osvojio značajan dio glasova na izborima, ne stavljaju u fokus afere sdp-ovih ljudi i sl. a opet gost im je najčešće lagumdžija. (bilo bi zanimljivo da nam daju ispis učešća svih političkih prvaka stranaka na gostovanju u emisiji 60 min, mislim da bi lagumdžija bio prvi)
medjutim, za pohvalu su istraživački dijelovi emisije (gluha bukovica, sve emisije o stradanju hrvata u srednjoj bosni, ubistva i likvidacije npr. pokojnog ministra policije i dr.), ali zato nikada nisu do kraja insistirali na kadrovanju po javnim preduzecima, osporavali su projekat energetike (čitaj protiv Harisa) jer su lagumdžijini ljudi imali i imaju svoje šeme
dokaz da se mnogo toga dobrog ne odvija na ftv i da je politika uplela prste je smjena duške jurišić,toga me lično najviše sramota kao gledaoca
svi znamo da svaka stranka/stranke imaju po svoju tv, ali ova zato što joj plaćam taksu ne zasluzuje prolaznu ocjenu
-
convict
#6 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
FTV zaslužuje 6 KM. Nažalost od 6 KM za RTV taksu, FTV dobije max. 2 KM. Čudno je kako se svi kače za FTV, jedini medij koji nije naklonjen još uvijek vladajućoj eliti, a niko ne spominje silne kantonalne i opštinske radio stanice, za koje ne postoji taksa nego su direktno na budžetu. Nedavno je bio neki štrajk na RTV Travnik i tad se ispostavilo da je vlasnik stanice centrala SDA?! Na takve stvari smo se već navikli, to je normalno, problem je jedan urednik "komunista"
- karanana
#7 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
jucer u onom specijalu 60 minuta, avdo pobroja sve slucajeve gdje je drzavni sud zakazo. sve osim jednog.
- nosara
#8 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Nisam zapazio da je neki slucaj izostavljen...karanana wrote:jucer u onom specijalu 60 minuta, avdo pobroja sve slucajeve gdje je drzavni sud zakazo. sve osim jednog.
Inace, da je srece da FTV dobije svih 6 KM... Na zalost 3/4 tog novca ode na druge strane...
Bilo kako bilo, dajem potpunu podrsku FTV... Istinski prodrzavni i patriotski medij sa jasnom probosanskohercegovackom orjentacijom...
Ekipi 60 minuta, kao i uvijek, cestitke na hrabrosti i beskompromisnosti...
- karanana
#9 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
a spominjali su slucaj reket? e onda sam to fulio jer sam prebacivao izmedju ove emisije i tekme arsenal-chelsea .nosara wrote:Nisam zapazio da je neki slucaj izostavljen...karanana wrote:jucer u onom specijalu 60 minuta, avdo pobroja sve slucajeve gdje je drzavni sud zakazo. sve osim jednog.![]()
Inace, da je srece da FTV dobije svih 6 KM... Na zalost 3/4 tog novca ode na druge strane...
Bilo kako bilo, dajem potpunu podrsku FTV... Istinski prodrzavni i patriotski medij sa jasnom probosanskohercegovackom orjentacijom...
Ekipi 60 minuta, kao i uvijek, cestitke na hrabrosti i beskompromisnosti...![]()
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#10 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Imam pitanje zaa postavljaca teme( shetacha).
Placas li ti tih 6KM?
Placas li ti tih 6KM?
-
VjecitiStudent
#11 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Placas li pretplatu?karanana wrote:jucer u onom specijalu 60 minuta, avdo pobroja sve slucajeve gdje je drzavni sud zakazo. sve osim jednog.
- Vragolan
#12 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
ova tema otvorena za ljubitelje SZBIHovske televizije da mogu pljuvati po ftv-u
sto ne mogu corbe viljuskom
sto patiJote jos uvijek tuguju zbog izbornog fijaska utemeljitelja i stranke mu unjega
sto patiJote jos uvijek tuguju zbog izbornog fijaska utemeljitelja i stranke mu unjega
- GAU 8
#13 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Reci fino da se bojis "mrskih komunjara" i postedi nas suplje.NightSkyWalker wrote:Politicka pozadina i metode tzv. novinara doticne emisije i televizije su svima jasne kao dan. Svjedoci smo toga vec 10 godina. Sada se postavlja pitanje do kada ce gradjani trpjeti i sa svojih 6KM finansirati medijski kriminal, pristrasnost, neprofesionalnost, lopovluk, papanluk, i mahalizam, televizije koja je postala privatna prcija jedne grupe politickih i medijskih kriminalaca? Svi znamo da bi FTV trebala da bude javni servis gradjana, i svi znamo da to FTV nije! Mediji imaju veliki uticaj na drstvo, i ako su nam novinari korumpirani i u sluzbi lopova, kako mozemo ocekivati da imamo zdravo drustvo i da nam politicari budu posteni kada nemamo novinare koji ce bez predrasuda i tamne pozadine uprijeti prstom u one izabranike koji rade ruzne stvari. Umjesto toga imamo novinare koji su sami sebi svrha, a sto najbolje odgovara kriminacima svih sorti. Izgleda da smo u jednom ruznom i zacaranom krugu!
- nosara
#14 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Reket...?karanana wrote:a spominjali su slucaj reket? e onda sam to fulio jer sam prebacivao izmedju ove emisije i tekme arsenal-chelsea .nosara wrote:Nisam zapazio da je neki slucaj izostavljen...karanana wrote:jucer u onom specijalu 60 minuta, avdo pobroja sve slucajeve gdje je drzavni sud zakazo. sve osim jednog.![]()
Ekipi 60 minuta, kao i uvijek, cestitke na hrabrosti i beskompromisnosti...![]()
- karanana
#15 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
ne.VjecitiStudent wrote:Placas li pretplatu?karanana wrote:jucer u onom specijalu 60 minuta, avdo pobroja sve slucajeve gdje je drzavni sud zakazo. sve osim jednog.
zar ne mogu naci dovoljno komercijalnih sponzora nego im zbog mog neplacanja pretplate sponzor treba biti politicka partija.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#16 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
karanana wrote:ne.VjecitiStudent wrote:Placas li pretplatu?karanana wrote:jucer u onom specijalu 60 minuta, avdo pobroja sve slucajeve gdje je drzavni sud zakazo. sve osim jednog.
zar ne mogu naci dovoljno komercijalnih sponzora nego im zbog mog neplacanja pretplate sponzor treba biti politicka partija.
pa zasto onda kritikujes rad FTV?
ti ne ispunjavas svoju obavezu, oni svoju ( po tvome)
u cemu je razlika?
- Za i Protiv
#17 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Vragolan wrote:ova tema otvorena za ljubitelje SZBIHovske televizije da mogu pljuvati po ftv-u
Pa djes Avdo legendo, nisam te prepoznao
Neka pljuju, to im je jos ostalo... Baska sto je to jedina TV stanica u drzavi koja se moze gledati (obrazovni program, filmovi, informativni program, istrazivacko novinarstvo, dokumentarni program)... Ali neka oni pljuju!
- karanana
#18 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
ma znas ono...jeli se zove popularno afera reket?...one optuzbe imamovica konto rukovodstva sdp-a za trazenje mita? spomenuse li sinoc da je sud zakazao i po tom slucaju?nosara wrote:
Reket...?
- Za i Protiv
#19 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ja koliko znam, tu jos nema ni optuznice... a kamoli procesa pred sudomkaranana wrote:ma znas ono...jeli se zove popularno afera reket?...one optuzbe imamovica konto rukovodstva sdp-a za trazenje mita? spomenuse li sinoc da je sud zakazao i po tom slucaju?nosara wrote:
Reket...?
- Vragolan
#20 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
definisi koji avdo da se ljudski upoznamoZa i Protiv wrote:Vragolan wrote:ova tema otvorena za ljubitelje SZBIHovske televizije da mogu pljuvati po ftv-u
sto patiJote jos uvijek tuguju zbog izbornog fijaska utemeljitelja i stranke mu unjega![]()
Pa djes Avdo legendo, nisam te prepoznao![]()
Neka pljuju, to im je jos ostalo... Baska sto je to jedina TV stanica u drzavi koja se moze gledati (obrazovni program, filmovi, informativni program, istrazivacko novinarstvo, dokumentarni program)... Ali neka oni pljuju!
![]()
a sto se nasih televizija tice ne gledam ni jednu pa ni dnevnike, pa ni politicke emisije
ako neltim na nesta listajuci kanale a da je intereesantno to i pogledam
kod mene ti drma BN,DM,PINK MUSIC,petkom u 8 na vece TV VOGOSCA, BN MUSIC itd itd
tako da ne placam ni pretplatu
- karanana
#21 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
pa nema optuznice ni protiv milorada pa kritikovase tuzilastvo zbog nerada i sporosti.Za i Protiv wrote:Ja koliko znam, tu jos nema ni optuznice... a kamoli procesa pred sudomkaranana wrote:ma znas ono...jeli se zove popularno afera reket?...one optuzbe imamovica konto rukovodstva sdp-a za trazenje mita? spomenuse li sinoc da je sud zakazao i po tom slucaju?nosara wrote:
Reket...?
- Za i Protiv
#22 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Avdo AvdicVragolan wrote:definisi koji avdo da se ljudski upoznamoZa i Protiv wrote:Vragolan wrote:ova tema otvorena za ljubitelje SZBIHovske televizije da mogu pljuvati po ftv-u
sto patiJote jos uvijek tuguju zbog izbornog fijaska utemeljitelja i stranke mu unjega![]()
Pa djes Avdo legendo, nisam te prepoznao![]()
![]()
a sto se nasih televizija tice ne gledam ni jednu pa ni dnevnike, pa ni politicke emisije
kod mene ti drma BN,DM,PINK MUSIC,petkom u 8 na vece TV VOGOSCA, BN MUSIC itd itd
On ima tako obicaj tako po stranci ZaGraBiH...
Ja sa druge strane placam pretplatu! Podsjetio bi da je zakonska obaveza! Ja sam legalista i postujem zakon... Eh sada na stranu sto od mojih 6 KM (ili 7 cini mi se) ide vecina BHT i RTRS-u, a manji dio FTV-u. Volio bi da se mogu opredjeliti kome sve dati, i sigurno bi sve islo FTV-u.
I FTV je jedina nasa tv stanica koju ja pratim... ostalo je bezze... A tvoje gore pobrojane tv stanice nemam ni snimljene
- nosara
#23 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ovaj je na vlasti, pa vjerovatno moze uticat na sudstvo i tuzilastvo... Malo je nevjerovatno da bi opoziciona partija mogla blokirat nekakvu istragu, ako vec ima temelja za istu... To se oteglo godinama... Ne prejudiciram, samo mi je sve to skupa cudno...karanana wrote:pa nema optuznice ni protiv milorada pa kritikovase tuzilastvo zbog nerada i sporosti.Za i Protiv wrote:Ja koliko znam, tu jos nema ni optuznice... a kamoli procesa pred sudomkaranana wrote:
ma znas ono...jeli se zove popularno afera reket?...one optuzbe imamovica konto rukovodstva sdp-a za trazenje mita? spomenuse li sinoc da je sud zakazao i po tom slucaju?
Inace, ko god da je krao, treba ga jebat na sto nacina, nema dalje...
- Vragolan
#24 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Avdo AvdicZa i Protiv wrote: definisi koji avdo da se ljudski upoznamo
Ja sa druge strane placam pretplatu! Podsjetio bi da je zakonska obaveza! Ja sam legalista i postujem zakon... Eh sada na stranu sto od mojih 6 KM (ili 7 cini mi se) ide vecina BHT i RTRS-u, a manji dio FTV-u. Volio bi da se mogu opredjeliti kome sve dati, i sigurno bi sve islo FTV-u.
I FTV je jedina nasa tv stanica koju ja pratim... ostalo je bezze... A tvoje gore pobrojane tv stanice nemam ni snimljene
e nijesam ti ja otaj avdo ali nema veze, eto za tebe cu biti avdo avdic ako treba
sta cu ja kada nemam kucni telefon, nece da mi ga prikljuce, ja zvao mjesecima oni nece i et....tako da sam onemogucen placati pretplatu
da hoce krenuti taj proces, taj famozni "reket" pa da vidimo sta ce bit
vise mi pun k... fasiticica i patiJota (ne odnosi se na druga karananu) koji ko papagaji ponavljaju reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket
- Za i Protiv
#25 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
e nijesam ti ja otaj avdo ali nema veze, eto za tebe cu biti avdo avdic ako trebaVragolan wrote:Avdo AvdicZa i Protiv wrote: definisi koji avdo da se ljudski upoznamo
tako da ne placam ni pretplatu![]()
sta cu ja kada nemam kucni telefon, nece da mi ga prikljuce, ja zvao mjesecima oni nece i et....tako da sam onemogucen placati pretplatu
da hoce krenuti taj proces, taj famozni "reket" pa da vidimo sta ce bit
vise mi pun k... fasiticica i patiJota (ne odnosi se na druga karananu) koji ko papagaji ponavljaju reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket reket[/quote]
potpis!