Naravno, najljepse na svojoj grudi... Nije Bosna za meneRaščupana wrote:Krasno, samo ostanite u Hercegovini.....neretvanac wrote:Posto sam i sam konzervativnih pogleda na zivot, i djevojka mi je takva. Slazemo se u dosta stvari zbog toga.
I ne sad sto se tice politike (to uopste nije tema), vec sto se tice religije, obrazovanja, zivota skupa, osjecaja patriotizma... Konzervativne Hercegovke su najbolje cure![]()
![]()
Politička opredijeljenost partnera
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
neretvanac
#51 Re: Politička opredijeljenost partnera
Last edited by neretvanac on 20/06/2010 00:40, edited 1 time in total.
- Globus
#52 Re: Politička opredijeljenost partnera
Ako nema neku vezu u SDA nista od nje 
- cyprus
#53 Re: Politička opredijeljenost partnera
Raščupana wrote:Krasno, samo ostanite u Hercegovini.....neretvanac wrote:Posto sam i sam konzervativnih pogleda na zivot, i djevojka mi je takva. Slazemo se u dosta stvari zbog toga.
I ne sad sto se tice politike (to uopste nije tema), vec sto se tice religije, obrazovanja, zivota skupa, osjecaja patriotizma... Konzervativne Hercegovke su najbolje cure![]()
![]()
Šala mala
-
Kristijana
#54 Re: Politička opredijeljenost partnera
Ja simpatišem anarhistički pokret. Mrzim kapitaliste i dečko mora makar biti svjestan da je samo pijun države i kapitalizma ( tj. svi mi ), a ako već neće da se odrekne šljake za male pare za nekog guzonju i osnuje sa mnom skvotersku zajednicu gdje ćemo živjeti kao slobodni ljudi a ne porobljena stoka, onda bar u dokono vrijeme mora studiozno proučavati Davida Icke-a, Čomskog i klasične anarhiste, te rondati protiv ultra desničara i državnog aparata koji nam isisava krv na slamku i tu i tamo bacit koje jaje na kaku instituciju
, te jasno, nonšalantnije shvaćati obaveze prema državi, nipošto plaćati TV pretplatu i ne tresti se od straha kad sud pošalje opomenu. U dogledno vrijeme kad prištedi početni ulog pokrenuti mali biznis gdje će raditi sam za sebe i neće eksploatisati druge i gdje neće biti eksploatisan. 
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#55 Re: Politička opredijeljenost partnera
Ja sam kompletnu uzu porodicu moje djevojke izveo ,,na pravi put''
-
Officer Crabtree
#56 Re: Politička opredijeljenost partnera
Jeftino si se prod'o. Za par glasova sad moraš niz dlaku. Da bi neki novi dasa posto kantonalni ministar.A1fa wrote:![]()
Ja sam kompletnu uzu porodicu moje djevojke izveo ,,na pravi put'', do sad su ljudi uvijek glasali za SDA, ali kod njih je to hvala Bogu bila izljeciva bolest, uz malo razgovora i objasnjavanja zasto smo svi mi a i drzava nam u govnima dozavrata, babuka joj, mati, sestra a vala i ona sad koriste vlastiti mozak prilikom odabira politickih partija i prestali su da zaokruzuju na listicu stranke vođeni parolom ,,Srbi ce za se, Hrvati ce zna se, a vi..???''
Bolje da si za sebe nešto izborio.
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#57 Re: Politička opredijeljenost partnera
Sebe sam ja davno osigurao, emancipacija birackog tijela mi je samo hobiOfficer Crabtree wrote:Jeftino si se prod'o. Za par glasova sad moraš niz dlaku. Da bi neki novi dasa posto kantonalni ministar.A1fa wrote:![]()
Ja sam kompletnu uzu porodicu moje djevojke izveo ,,na pravi put'', do sad su ljudi uvijek glasali za SDA, ali kod njih je to hvala Bogu bila izljeciva bolest, uz malo razgovora i objasnjavanja zasto smo svi mi a i drzava nam u govnima dozavrata, babuka joj, mati, sestra a vala i ona sad koriste vlastiti mozak prilikom odabira politickih partija i prestali su da zaokruzuju na listicu stranke vođeni parolom ,,Srbi ce za se, Hrvati ce zna se, a vi..???''
Bolje da si za sebe nešto izborio.
- cyprus
#58 Re: Politička opredijeljenost partnera
sanabe wrote:Dobro iko i s kim 'fura" u ovoj "drzavi", kolko smo muhanati. Sve neshta vagamo, gledamo, cij/a je, odakle je, za koga navija, shta je po struci, radi li, koje je vjere, hocel dati na prvom sastanku, hocel ovaj traziti ne do mu Bog, koliko je imao/la partnera/ki do sada, ima li fejs, spejs, shta vozi, kako vozi, nije valjda herecegovac, misli li suknju nositi kad to bude in, brije li se dje treba, je li feminiziran, gdje gleda, vara li, moze li ko burek
....
![]()
i sad josh koju stranku podrzava![]()
Moj jedini kriterij je: puši li ono što ne treba
-
Ljubicasta27
#59 Re: Politička opredijeljenost partnera
Ma dobro, generalno, nije to toliko bi bitno ali indirektno jest, jer ako je neko pristalica stranke sa nacionalnim preznakom mene to asocira na ljude koji su konzervativni i staromodni uglavnom (mada ne mora uvijek znacit) a posto ja licno nisam takva, takav mi covjek ne moze ni odgovaratsanabe wrote:Dobro iko i s kim 'fura" u ovoj "drzavi", kolko smo muhanati. Sve neshta vagamo, gledamo, cij/a je, odakle je, za koga navija, shta je po struci, radi li, koje je vjere, hocel dati na prvom sastanku, hocel ovaj traziti ne do mu Bog, koliko je imao/la partnera/ki do sada, ima li fejs, spejs, shta vozi, kako vozi, nije valjda herecegovac, misli li suknju nositi kad to bude in, brije li se dje treba, je li feminiziran, gdje gleda, vara li, moze li ko burek
....
![]()
- JThomas
#60 Re: Politička opredijeljenost partnera
generalno, za neku ozbiljnu vezu dvoje ljudi bi trebali imati slične makar one najvažnije stavove, a tu su neizbježno i politički. stranke i detalji manje-više, ali mislim, ja nemam šta tražiti s nekim ko je fanatik ili ekstremist bilo koje vrste, ko misli da neku naciju/grupu/rasu treba istrijebiti s lica zemlje, da su "oni" manje vrijedni od "nas ili tako nešto. malo ekstremni primjeri, ali sve su to politički stavovi.
-
Ljubicasta27
#61 Re: Politička opredijeljenost partnera
JThomas wrote:generalno, za neku ozbiljnu vezu dvoje ljudi bi trebali imati slične makar one najvažnije stavove, a tu su neizbježno i politički. stranke i detalji manje-više, ali mislim, ja nemam šta tražiti s nekim ko je fanatik ili ekstremist bilo koje vrste, ko misli da neku naciju/grupu/rasu treba istrijebiti s lica zemlje, da su "oni" manje vrijedni od "nas ili tako nešto. malo ekstremni primjeri, ali sve su to politički stavovi.
-
Gospoda Ministarka
#62 Re: Politička opredijeljenost partnera
sanabe wrote:Dobro iko i s kim 'fura" u ovoj "drzavi", kolko smo muhanati. Sve neshta vagamo, gledamo, cij/a je, odakle je, za koga navija, shta je po struci, radi li, koje je vjere, hocel dati na prvom sastanku, hocel ovaj traziti ne do mu Bog, koliko je imao/la partnera/ki do sada, ima li fejs, spejs, shta vozi, kako vozi, nije valjda herecegovac, misli li suknju nositi kad to bude in, brije li se dje treba, je li feminiziran, gdje gleda, vara li, moze li ko burek
....
![]()
Sanebe, kako padnu ti kriteriji kad se vidi neka dobra maca ili macan
- bez_ideje
#63 Re: Politička opredijeljenost partnera
Samo sa ekoloski osvjestenim liberalima 
-
neretvanac
#64 Re: Politička opredijeljenost partnera
Stranka zelenih- Bundesrepublik Deutschlandsanabe wrote:koja je to strankabez_ideje wrote:Samo sa ekoloski osvjestenim liberalima![]()
-
neretvanac
#65 Re: Politička opredijeljenost partnera
Pa naravno da ne pricamo o politickim programima, strankama... Pa to nije tema ni medju rajom, a ne sa partnerom ! Barem meni licno.sanabe wrote:Eno, odmah u extremizam, fanatizam, pa naravno da ne bih mogla biti se nekim ko je fanatik, exstreman, zadrt, ali mislila sam da je rijec o POLITICKIM STRANKAMA u BiH, a njihovi "programi"su u pet deka.
![]()
Nejse, najljepshe je biti apolitican, vako ko ja
ALi opceniti stavovi prema zivotu ( a onda iz toga i proizilazi i politicko uvjerenje) su ili liberalni, ili umjereni, ili konzervativni... A to ima puno veze sa cinjenicom odakle su ljudi, u kakvoj se sredini odrastalo itd... Za mene su vecina Tuzlaka npr. ultraliberalni, vecina Hercegovaca jako konzervativni i desnije orjentisani i takvi se pronalaze... Ja iskreno ne poznajem nijedan par da je jedno konzervativno,a druga polovica liberalna... SVaki lonac nadje svoj poklopac
-
suspect_zero
#66 Re: Politička opredijeljenost partnera
Bitno je da ima pravo glasa i da uvijek glasa za mene 
-
suspect_zero
#67 Re: Politička opredijeljenost partnera
sanabe wrote:poshtenosuspect_zero wrote:Bitno je da ima pravo glasa i da uvijek glasa za mene
Znaš mene
-
Ljubicasta27
#68 Re: Politička opredijeljenost partnera
Joooj ja sam imala jednog, zakletva mu Alija bio...al doslovno...i ta stranka i sve...joooj
Tad sam shvatila da je i slaganje u politickim stavovima krucijalno za vezu..al fakat
Tad sam shvatila da je i slaganje u politickim stavovima krucijalno za vezu..al fakat
- respo
#69 Re: Politička opredijeljenost partnera
sto se tice muskaraca vecina su desnicari 
a ako naidjes na nekog suprotnog politickog pogleda napravis koaliciju na svim nivoima i rijesis stvar
ja komunjara hoce li me koja
a ako naidjes na nekog suprotnog politickog pogleda napravis koaliciju na svim nivoima i rijesis stvar
ja komunjara hoce li me koja
- respo
#70 Re: Politička opredijeljenost partnera
idemo odmah na kafuKristijana wrote:Ja simpatišem anarhistički pokret. Mrzim kapitaliste i dečko mora makar biti svjestan da je samo pijun države i kapitalizma ( tj. svi mi ), a ako već neće da se odrekne šljake za male pare za nekog guzonju i osnuje sa mnom skvotersku zajednicu gdje ćemo živjeti kao slobodni ljudi a ne porobljena stoka, onda bar u dokono vrijeme mora studiozno proučavati Davida Icke-a, Čomskog i klasične anarhiste, te rondati protiv ultra desničara i državnog aparata koji nam isisava krv na slamku i tu i tamo bacit koje jaje na kaku instituciju, te jasno, nonšalantnije shvaćati obaveze prema državi, nipošto plaćati TV pretplatu i ne tresti se od straha kad sud pošalje opomenu. U dogledno vrijeme kad prištedi početni ulog pokrenuti mali biznis gdje će raditi sam za sebe i neće eksploatisati druge i gdje neće biti eksploatisan.
zaboravila si kleina
i usput saznadoh da je u opticaju i "pozicija" za rascupanu
- Mis mekinjas
#71 Re: Politička opredijeljenost partnera
Ko mene spominje ovdje?

- respo
#72 Re: Politička opredijeljenost partnera
proleterko hocemo li se ujediniti 
- Ridjobrki
#73 Re: Politička opredijeljenost partnera
Ljevičarke su zakon - ne prigovaraju kad dadnu... 
- Mis mekinjas
#74 Re: Politička opredijeljenost partnera
Ako idemo na radnu akciju ćemoho....respo wrote:proleterko hocemo li se ujediniti
- respo
#75 Re: Politička opredijeljenost partnera
nego sta nego radna akcija
nismo mi lijeni pa da samo lezimo
e sad mi fino nastavljamo sjednicu iz zatvorenih vrata
prva skupstina 2 sekretara spoja
nismo mi lijeni pa da samo lezimo
e sad mi fino nastavljamo sjednicu iz zatvorenih vrata
prva skupstina 2 sekretara spoja