Koliko vam je bitna politička opredijeljenost vašeg partnera ili potencijalnog partnera? Ne govorim to samo iz perspektive BH-svakodnevnice i "ko će na vlast" nego smatram da politički stavovi u velikoj mjeri odražavaju neke druge životne stavove ljudi zbog kojih bi moglo doći do konflikta u budućnosti (religija, rasa, ekonomija, rat, stranci itd.). Mogu li se takvi ljudi uopće slagati?
Naravno da govorimo o ozbiljnim vezama i početnim fazama istih, kako biste se slagali sa osobom čiji su stavovi dijametralno suprotni od vaših?
Evo, meni to predstavlja "problem" u tolikoj mjeri jer bih kao morao paziti šta govorim, ne bih mogao lanuti, opsovati ove ili one sa merakom i prije ili kasnije bi došlo do rasprave ko griješi.
Opet - tu je jedan paradoks. Treba voljeti ljude onakve kakvi su, ali kako ih voljeti ukoliko vi smatrate da je to u šta oni vjeruju duboko pogrešno i to nikada nećete prihvatiti?
Ja sam gledao jednu malu, ali kada sam je vidio na skupu jedne stranke koju očima ne mogu nekako sam se ohladio. Nekako mi bezveze, ne utoliko zbog potencijalnog konflikta, koliko sam smatrao da ima inteligentnije ideje i da je malo načitanija.