POLITICKA KLADIONICA

Post Reply
Almir Arnaut-Belli

#51 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Almir Arnaut-Belli »

Dear mladoliki!
Nije bitno da li neko napravi grešku u afrikatima, bitno je biti sa pravim ljudima u pravo vrijeme :D .
Tvoju kritiku prihvatam kao dobronamjernu i unajmio sam lektora da te zadovoljim što se tiče pravopisa, a svoje vrijeme ja ne trošim na zavidne ljude kao što si ti, nego na sve dobronamjerne ljude u Bosni i Hercegovini. Bitno je šta se kaže a ne da li je pravopisno ispravno. Još nešto - ukoliko si imao prilike da slušaš lingviste kada drže govore - kada si toliko pismen - mogao si primijetiti da i oni prave lapsuse u govoru, jer su svjesni da je bitno šta se kaže a ne kako se kaže, a bitno je i ko je to rekao. U pravu si i da iznosim stavove koji su politički, ali nisi u pravu da su oni samo vezani za stranku, a što se tiče "seljačkog", mislim da si se otkrio kome i čemu pripadaš, a glupo bi bilo da govorim i pišem da nismo najbolji i nismo naj, jer u ovoj našoj BIH nema boljih i sposobnijih a ni hrabrijih od nas - da svakom papku odgovorimo u brk, a to mi i dokumentujemo.
Ja sam svoje opredeljenje našao u BPS-u, kandidat sam BPS-a a ovo je stranica o politici i ti si polupao lončiće u svom komentaru, previše si prisan tuđem razmišljanju i dobro bi bilo da imaš svoj stav.
U Tuzli u BPS-u na listi su pod brojem 1 BOSANCI, a multietnični smo više nego ijedna stranka, tako da i to možeš provjeriti.
Što se tiče BPS-a, mi svoja djela ne dokazujemo pisanim tekstom, nego u praksi, a ako ne vjeruješ, pozivam te u Tuzlu da provjeriš :run:
kosmos

#52 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by kosmos »

BPS ? Da li je puni tj pravi naziv BPS Sefer Halilovic ? Bitna je razlika u pitanju ako se gleda sa teoretskog aspekta, a drugi aspekti me ne zanimaju.
Babonić

#53 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Babonić »

Što se tiće izbora 2008 godine ja mislim da če BPS biti prijatno iznenađenje na općini Novo Sarajevo.Pročitao sam imena kandidata konkretno na mojoj općini Novo Sarajevo i kao dugogodišnji stanovnik mogu reči da im je lista ok i dosta ljudi znam sa te liste koji su pošteni i stručni ljudi i mislim da bi mogli dosta doprinjeti u boljem kvalitetu života u mojoj općini.Novo Sarajevo je imalo na vlasti do sada ljude iz parija SDA SDP i SZBiH koji se nisu nešta specijalno pokazali jer su itekako zloupotrebili vlast za lično bogačenje tu bi samo izuzeo Željka Komšića a ostalo je bože sačuvaj.Sadašnji načelnik Nedžad Koldžo je došao na čelo općine najviše zahvaljujuči dogovoru između stranaka SDA i SDP zbog čega je to tako pitajte vodstva tih stranaka.Tako če biti i ovih oktobarskih izbora jer niko nije postavio pravog protukandidata Koldži sem BPS koji je postavio kao kandidata za načelnika Adnana Kozića diplomiranog ekonomistu koji je bio izvršni direktor Merkura a sada je vlasnik privatne firme.Ja ga poznajem i kao borca koji je bio u 101 mot brigadi koja je pokrivala strojorad.Znam da je mlad pošten i sposoban čovjek koji bi itekako prosperitetnije vodio općinu od ovih dosadašnjih glumaca.BPS se reorganizovao odkada im je došao general Sefer Halilović i sada oni su dobro organizovani i uspjeli su u stranku dovesti dosta stručnog i prije svega poštenog kadra treba istaći da su i multi etnička stranka i tamo su svi aktivni i nesluže samo kao ikebana kao što to biva u jednonacionalnim strankama.Želim im svako dobro i da budu pravo istinsko iznenađenje na oktobarskim izborima.
mladoliki

#54 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by mladoliki »

Stranka koja nosi naziv po imenu predsjednika predstavlja vlasništvo predsjednika i njegov projekat. Takvih slučajeva imamo na pretek, i moje pitanje vama, kandidatima i članovima BPS-S.H. jeste šta će se dogoditi ako vam predsjednik ned`o Bog umre? I da li postoji imalo šanse da predsjednik vaše stranke bude A.A. Beli iz Tuzle i ako postoji da li će se stranka zvati BPS-A.A.B. ili će opet biti Seferova stranka. Kada je u pitanju multinacionalnost liste vaše ili bolje rečeno Seferove, a ne vaše stranke, priču o vašoj multinacionalnosti možete okačiti mačku o rep, jer je postotak nedominatnog naroda mizeran, a to možemo provjeriti pogledom na spisak kandidata vaše, pardon Seferove stranke, objavljen u novinama i na službenim stranicama Izborne komisije. Kad spominjete Novo Sarajevo, kandidat za načelnika Kozić je izuzetan kandidat i o njemu sam čuo sve najbolje. Ali svoju multinacionalnost nemojte isticati jer je jednostavno nemate dovoljno- koliko je Hrvata i Srba kandidata za načelnika ili nosioca liste u Seferovoj stranci? Blizu nula (0)! Dakle, nemojte ljudi k`o Boga vas molim pričati gluposti. Prema mom skromnom mišljenju multinacionalne su SDP, Penzioneri, E-5, GDS, Lijanovići, Naša stranka i SDU, jer to prikazuju i praktično, vi ostali ste brate dominantno jednonacionalne stranke!
Babonić

#55 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Babonić »

U ovakve polemike nevoljno ulazim,smješno je govoriti da je BPS jednonacionalna stranka prije svega jer su Sefera Halilovića isti ti nacionalisti pokušali likvidirati i u tome su djelomično uspjeli jer su mu ubili ženu i šuru zbog njegovog otpora nacionalnoj podjeli BiH za vrjeme rata.Treba biti pošten pa reči da je platio visoku cjenu za to i da još dodam da kada isti ti ljudi nisu uspjeli ubiti njega onda su ga poslali u Hag da ga se rješe ali na njihovu nesreču Hag ga je oslobodio kao što je svima nama poznato.Koji je to od političara sada u BiH platio takvu cjenu koliko ja znam niko i svi sadašnji političari bez izuzetka su se krili iza skuta SDA za vrjeme rata.Kada je Sefer Halilović bio u Hagu stranka je funkcionisala i izlazila na izbore.Naziv BPS-Sefer Halilović je zbog toga jer na predhodnim izborima su birači mnogo puta brkali ovu stranku sa strankom BOSS da bi se to izbjeglo zato je dodan prefiks Sefer Halilović samo iz tog razloga i nijednog drugog izvolite pitajte lično Sefera Halilovića jer on nije nedodirljiv kao mnogi političari i dače vam isti odgovor.Koliko ja poznajem stanje u Sarajevskom BPS nažalost što se moramo prebrojavati ima ljudi koji su nebošnjaci navest ču samo neke:Mirjana Đorđević,Milan Mitrović,Krunoslav Nemet,Nada Putica,Slobodan Tubin,Mirjana Duraković,Branko Galić,Vera Jovljević,Gajanović Ranko,Rade Jovanović i mnogi drugi ali to provjerite kod njih u centrali BPS svakome je pristup slobodan bez ikakvih problema.Nikad nisam dao glas nacionalistima niti ču dati da sam osjetio u njihovim istupima nacionalizam pljuvao bi po njima.Toliko od mene.
mladoliki

#56 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by mladoliki »

Tipično objašnjenje i opravdavanje sebe-ti nisi nikad glasao za nacionaliste- mene se ne tiče za koga ti glasaš, ali nemoj vrijeđati moju inteligenciju i odgovori mi na pitanje ko je od tih nabrojanih, nosilac liste ili kandidat za načelnika ispred Seferove stranke ili koliko je nebošnjaka u cijeloj zemlji na čelu izbornih listi BPS-S:F. na ovim izborima ? Ima li ijedan u državi? U Hadžićima i Vogošći na listi nema nijednog vlaha, na Ilidži prvi vlah je tek 15. na listi, u Novom gradu tek na 20. mjestu, u Novom Sarajevu na 11. mjestu, u Starom Gradu da ne govorimo, u Centru doduše gore spomenuta Mirjana je 2. na listi i to je plafon! Imate vi i Srbe i Hrvate samo su vam bezveze, jer ste ih tako rasporedili na vašoj, pardon Seferovoj listi! Pa za vas je stranka za BiH pojam multietničnosti!!! :lol:
Seferova stranka, iako u njoj kao i u svakoj drugoj ima sigurno dobrih ljudi, ne može izgraditi mir koji treba našoj djeci- i neće to učiniti ni jedna u kojoj su lideri ratni akteri bez obzira ko bio i gdje bio za vrijeme rata!
Ja sam više za pacifističke opcije, evropa, stvarna ravnopravnost, ekonomija, budućnost,a ne prošlost! :bih:
MuaDib

#57 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by MuaDib »

Evo rezultati izbora, kada se gledaju kandidati stranaka, koji su izabrani za načelnike.
Image

A pošto vidim da se vodi polemika oko BPS, mogu da kažem da je BPS stranka kakva treba našoj političkoj sceni, ne treba ulaziti odmah u etnički sastav njihovih liste, već treba gledati za šta se zalažu. A to je jaka Federacija BiH (mislim na entitet), koja će biti nosilac budućih ustavnih promjena, odnosno reintengracije BiH. :bih:
seln

#58 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by seln »

Zalaze se i Haris za jedinstvenu i visokoprocentnu...rijeci su jeftine.
dix106

#59 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by dix106 »

mene samo zanima ko je vama bps-ovcima dao pravo da odustanete od milion i pol srba i dobar dio hrvatske populacije, takodje drzavljana bosne i hercegovine? vasa prica i retorika, politicki program i ciljevi oslanjaju se na samo jedan dio populacije u ovoj zemlji. ovo ostalo je jednostavno iskljuceno. sve o cemu vi pricate i sta zelite u buducnosti je grubo i zlonamjerno nerealno. zlonamjerno, jer izaziva strahove (ponovo) i omogucava nacionalistima da i dalje tjeraju svoje kolo, a to je, i za ideju bosanstva, porazavajuce.

sta je rjesenje? ljudima se mora ponuditi politicka opcija koja ce vratiti osjecaj sigurnosti u politicki prostor. niko nikog ne ugrozava. hajmo rjesavati stvarne probleme. ovo su LOKALNI izbori, ali vi to prerado zaboravljate, jer ne znate sta biste konkretno uradili.
MuaDib

#60 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by MuaDib »

dix106 wrote:mene samo zanima ko je vama bps-ovcima dao pravo da odustanete od milion i pol srba i dobar dio hrvatske populacije, takodje drzavljana bosne i hercegovine? vasa prica i retorika, politicki program i ciljevi oslanjaju se na samo jedan dio populacije u ovoj zemlji. ovo ostalo je jednostavno iskljuceno. sve o cemu vi pricate i sta zelite u buducnosti je grubo i zlonamjerno nerealno. zlonamjerno, jer izaziva strahove (ponovo) i omogucava nacionalistima da i dalje tjeraju svoje kolo, a to je, i za ideju bosanstva, porazavajuce.

sta je rjesenje? ljudima se mora ponuditi politicka opcija koja ce vratiti osjecaj sigurnosti u politicki prostor. niko nikog ne ugrozava. hajmo rjesavati stvarne probleme. ovo su LOKALNI izbori, ali vi to prerado zaboravljate, jer ne znate sta biste konkretno uradili.
Ti očito ne znaš političku platformu BPS-a, a ona se temelji na Platformi Predsjedništva RBiH, a to je RBiH država ravnopravnih građana i naroda. A to što većinsko srpsko ili hrvatsko stanovništvo ne podržava BPS je rezultat rata i izdaje RBiH. Također u BPS-u ima jastrebova, tipa gosp. Lučarević, ali jedna osoba ne čini stranku. 8)
mladoliki

#61 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by mladoliki »

Rekao sam vama iz Seferove stranke da nećete ništa napraviti, nego još više podijeliti Bosnu i Hercegovinu, jer ste previše radikalni! Vi ste, kao i većina ljudi u ovoj zemlji duboko okrenuti prošlosti, a ja želim budućnost za sebe i svoju djecu. Vaša priča se svodi na tridesetak % BiH, i dalje ne možete dobaciti. S platformom ili bez-to je tako i sami ste toga svjesni. Dok se vi borite za prošlost, a mi živimo kao u srednjem vijeku, moj život će proći, a vi ništa nećete postići! Platforma ratnog Predsjedništva BiH je derogirana tzv. Daytonskim sporazumom i voditi politiku kakva nema realne podrške,ni šanse da postane univerzalno prihvaćena u BiH je nonsens i jedino se može uspostaviti ratom. Ja nikad više ni za koga neću ratovati-da se "generali" pretvore u milonere, a obični ljudi i ratnici u sirotinju. Hajde malo budite realni, gdje vi sa tom pričom možete proći izvan 30 % teritorije-nigdje! A nisu svi ljudi nacionalisti, nisu, ali kad čuju vašu priču odmah se iz straha i oni radikalizuju. Baš zamišljam Sefera kako diplomatski objašnjava Hrvatima iz Zapadne Hercegovine Platformu Predsjedništva! Mi platformu tek moramo praviti, ali svi narodi zajedno, a ne samo neki. Ako je zajedno napravimo i poštujemo, ova zemlja će imati perspektivu, ako ne ona će opstati, ali će biti ovakva kao danas- retardirana! Usput rečeno i što je najvažnije, pred nama su opštinski-lokalni izbori, a priča o Platformi Predsjedništva, Ustavu i 100% nečega je ZAVOĐENJE JADNOG NARODA, jer opština nema ingerencije za rješavanje tih pitanja!!! Kladim se da će opet veći nacionalizam dovesti do boljih izbornih rezultata, daj Bože da "normalne" stranke uspiju izvući birače na izbore-radikali sigurno hoće! Šteta što građanske stranke nisu napravile predizbornu koaliciju, pa da se obračunamo s nacionalizmom u vlastitom dvorištu prvo, a onda dalje! Ali nadam se da će se nešto takvo desiti vrlo brzo u budućnosti!
Babonić

#62 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Babonić »

Pošto mladoliki svrstava BPS u nacionalističke stranke o čemu je bespredmetno pričati ali svako ima pravo na svoje mišljenje,žarko me interesuje kako po njemu "normalne" stranke mogu objediniti BiH i odvesti državu i svjetlu perspektivu.Žarko me interesuje koje su to "normalne" stranke jesu li to one stranke ili ljudi iz tih stranaka koji su za vrjeme rata pomagali u nacionalističkoj podjeli BiH na sve tri strane onda su poslje rata postali demokrati i patrioti.Ko su ti ljudi koji su bili samo deklarativno za republiku BiH a na terenu su drukčije radili.Prebrzo se zaboravlja ko je gdje bio i šta je radio pričao i slično.Stvarno je smješno pričati u ludnici ko je normalan a ko nenormalan.
MedinaNS

#63 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by MedinaNS »

Almir Arnaut-Belli wrote:BPS-SH je po prognozi svih nezavisnih organizacija koje prate političke partije,jedina stranka u progresu unazad dvije godine,tako da i na ovim izborima je očekivati da če bitno promijeniti političku sliku u BiH,jer mi radimo svaki dan bez obzira na izbore i sve nas je više i više,imamo kadar koji može državu vratiti na kolosijek ka evropskoj uniji,imamo hrabrost da se odbranimo i od najačeg neprijatelja BiH,a imamo i dovoljno godina predsobom da to tako bude.
I nečemo mi pričati šta je ko uradio,mi zanmo kakva je situacija širom Bosne,mi čemo ovo popraviti i dovest u red,ovo nije obečanje nego se to i događa ,ali je veliki problem što se svađamo na osnovu stranačke pripadnosti,jer da sno više zainteresovani za rješavanje problema brže bi i doživjeli bolje sutra,ako ništa drugo razmislite i o ovome,drugarsko jaranski pozdrav svim Bosancima i Hercegovcima,ZAUVIJEK DO POBJEDE
Pozdrav. I ja takođe mislim da će BPS da mnoge iznenadi, nevjerovatno je koliko omladine pristpa BPS-u. Nekako mi se sve to izgleda kao 1992 kada su se okupljali oko svog komandanta za odbranu BiH. Izgleda da je došao opet vakat da se organizovano brani. Puno srece BPS-ovcima.
amrica

#64 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by amrica »

Babonić wrote:Pošto mladoliki svrstava BPS u nacionalističke stranke o čemu je bespredmetno pričati ali svako ima pravo na svoje mišljenje,žarko me interesuje kako po njemu "normalne" stranke mogu objediniti BiH i odvesti državu i svjetlu perspektivu.Žarko me interesuje koje su to "normalne" stranke jesu li to one stranke ili ljudi iz tih stranaka koji su za vrjeme rata pomagali u nacionalističkoj podjeli BiH na sve tri strane onda su poslje rata postali demokrati i patrioti.Ko su ti ljudi koji su bili samo deklarativno za republiku BiH a na terenu su drukčije radili.Prebrzo se zaboravlja ko je gdje bio i šta je radio pričao i slično.Stvarno je smješno pričati u ludnici ko je normalan a ko nenormalan.
Smjernice djelovanja jedne stranke su, izmedju ostalog odredjene njenim nacionalnim sastvaom, a u tom konkretnom slucaju bps sh i istorijskim djelovanjem i samim likom i djelom sefa.

De nam navedi multikulti sastav stranke i program probosansko-hercegovackog djelovanja, ima li tu nebosnjaka i nepodrinjca i nebivsih seferovih boraca....

I zasto stavljas potencijanle multikulti stranke pod navodnike "normalne"?????? Zato smo tu sto takvi kao ti misle da ih jednonacionalne stranke, bivsi ratni komandanti :( i likovi sa slicnom istorijom, koji su zadnjih 17 godina na (i oko) vlasti mogu pomaci naprijed iz ove crne rupe? Ne mogu! I bice tragedija jos veca ako bps dobije glasove. Idemo nazad, pobjeda ratnog komandanta, bez obzira sto je oslobodjen u Hagu, stvara negativnu percepciju kod Hrvata i Srba, koja samo moze dovesti do zahtjeva za otcjepljenje rs ili do zahtjeva za stvaranje treceg entiteta, direktno ugrozavnje integriteta Bih
Babonić

#65 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Babonić »

Stvarno nekad me možete dobro nasmijati.Koliko je meni poznato večina sadašnjih političkih lidera su obnašala neke funkcije u ratu.Zar Haris Silajđić bio predsjednik vlade R BiH u ratu,Zlatko Lagumđija potpresjednik iste,Nijaz Duraković član predsjedništva,Tatjana Ljujić-Mijatović i Mirko Pejanović isto tako,i mnogi drugi da ih sad ne nabrajam.Pa od 1996 godine do sada su bili na vlasti na raznim nivoima.Željko Komšić je bio pripadnik Armije BiH pa je sada član predsjedništva sve to nije problem i neka nije,ali je problem Sefer Halilović pa to je stvarno smješno.Ponoviču se opet svi ti ini političari su se za vrjeme rata sakrili iza skuta SDA stranke i nisu nešta bili glasni kada se djelilo sve po nacionalnim šavovima,samo je Sefer Halilović i još neki časni pojedinci se oduprli podjelama i za to platili visoku cjenu.Zar treba sumnjati u poštenje i pravdu koju BPS nudi svim građanima Bosne i Hercegovine,naravno da poštujem mišljenje svih ljudi koji su opredjeljeni za svoje političke opcije.Sve te opcije su se smjenjivale proteklih godina a rezulati su više nego očiti.BPS je multietnička stranka i svako može da provjeri te navode,a patriotizam i borba za socijalnu pravdu i privredni prospreritet su neizostavna smjernica svih članova i simpatizera stranke za dobrobit svih građana ove naše napačene države.Niko ne osporava da ostale stranke nemaju sposobne ljude ali BPS je prerastao u jedan ozbiljan politički faktor da se ravnopravno uključi zajedno sa ostalima u kreiranju budučnosti BiH koja bi trebala biti ljepša.
CLIO

#66 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by CLIO »

Mozemo biti protiv BPS-a i neslagati se sa njima,ali je evidentno da su stranka koja je zabiljezila najveci porast u zadnje vrijeme, mislim na broj poslanickih mjesta te izgradnji stranacke infrastrukture...odakle im samo lova :D
Ovi iz SDP- ne znaju iskoristiti ni ovo sto dobiju. Jadan smo mi narod.
SDA vec i ptice na grani znaju kakvi su i ko su njihovi glasaci.
SZBiH stranka prilivoda koji prosipaju suplju (biznis, strane investicije i sl. s..nja),
SDP stranka koja se ponasa tako kao da misli da ce ovi ranije pomenuti sami otici. Ljudi treba nesto uciniti da bi oni otisli. Uspjeh BPS-a mi dodje u tom slucaju kao logican slijed dogadjaja.
"NENACIONALISTI" treba raditi nije dovoljno samo biti u pravu i ne mrziti druge i drugacije.
MAX68

#67 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by MAX68 »

CINJENICA JE DA NA SVIM BITNIM POZICIJAMA UNUTAR BPS SH SU LJUDI PORIJEKLOM IZ SANDAKA I OVO O MULTIETNICKOJ STRANCI JE U NAJMANJU RUKU SMIJESNO . MEDUTIM MORA SE PRIZNATI DA TRENUTNO BPS U KANT. SARAJEVO VODE ZAISTA SPOSOBNI LJUDI A TO SE VIDI PO NIZU POTEZA KOJE POVLACE UNAZAD GODINU DANA A STO SE OGLEDA U IZGRADNJI INFRASKTUTURE IAKO SMATRAM DA UNUTAR 4 GRADSKE OPSTINE NECE NISTA ZNACAJNO NAPRAVITI
CAKAL

#68 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by CAKAL »

BPS ima u državnom parlamentu jednog poslanika,u federalnom četri,po kantonima jednog ili dva,i pošto sudjeluju u vlasti dobijaju dio buđeta od države za finansiranje stranaka.To je manje više poznato svima nama ali poenta je u tome što oni taj novac koji dobiju od države ulažu u infrastrukturu svoje stranke a ne ko večina ostalih ulažu ali u ličnu infrastrukturu.Znam neke prijatelje koji su u BPS-u i kažu mi kako maksimalno rade na terenu u cilju jačanja opštinskih infrastruktura po njihovoj priči oni to rade volonterski i koliko sam doznao dosta članstva iz BOSS-a,Liberala i drugih stranaka im pristupa u članstvo.Koliko sam pratio rad ostalih stranaka BPS se kadrovski za zadnje dvije godine poprilično dobro ojačala i koliko sam mogao upratiti rad njihovih poslanika na raznim nivoima vlasti mogu reči da su ostali na fonu onoga za šta su se zalagali u svojoj programskoj deklaraciji.Ja sam kao i večina bio ubjeđen u onu priču da stranku čine same sanđaklije što sam se kasnije uvjerio da nije istina jer im je to nametnuto od strane SDA a sama SDA ima više ljudi porjeklom iz sanđaka nego BPS.Naravno da ih ima u BPS ali to su vrjedni i pošteni ljudi koji ravnopravni članovi našeg društva koji žele da učestvuju u izgradnji BiH.Pošto se ljudi najteže rješavaju predrasuda treba napokon razbiti i tu predrasudu koja se provlači još iz vremena rata za ljude porjeklom iz sanđaka.Mogu reči sa obzirom na sadašnju situaciju da BPS ima ljepe predispozicije da bude jedno od iznenađenja predstoječih lokalnih izbora u oktobru 2008 godine.
MedinaNS

#69 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by MedinaNS »

MAX68 wrote:CINJENICA JE DA NA SVIM BITNIM POZICIJAMA UNUTAR BPS SH SU LJUDI PORIJEKLOM IZ SANDAKA I OVO O MULTIETNICKOJ STRANCI JE U NAJMANJU RUKU SMIJESNO . MEDUTIM MORA SE PRIZNATI DA TRENUTNO BPS U KANT. SARAJEVO VODE ZAISTA SPOSOBNI LJUDI A TO SE VIDI PO NIZU POTEZA KOJE POVLACE UNAZAD GODINU DANA A STO SE OGLEDA U IZGRADNJI INFRASKTUTURE IAKO SMATRAM DA UNUTAR 4 GRADSKE OPSTINE NECE NISTA ZNACAJNO NAPRAVITI
POZDRAV.NE SLAŽEM SE DA BPS ČINE SAMO SANDŽAKLIJE, JER POZNAJEM ČLANOVE I ZNAM DA IH IMA SA SVIH STRANA. BPS JE SIGURNO STRANKA KOJA IMA NAJPOZITIVNIJU ATMOSFERU, NE POTROŠENE LIKOVE, PUNE ENTUZIJAZMA I POLETA. I JAKO SU HRABRI. IMAJU PETLJU DA USTANU I DA KAŽU DA SE MOŽE NEŠTO URADITI ZA BIH, BEZ STRAHA OD SDA ILI SZBIH. SVI VEĆ ZNAMO DA SU OVE DVIJE STRANKE POKAZALE ŠTA MOGU, SADA JE VRIJEME NA BPS.
Babonić

#70 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Babonić »

Tako je Medina ljudi neče da izađu iz okvira prerasuda.BPS je stranka svih Bosanaca i Hercegovaca otvorena za sve pozitivne ljude sa jasnom perspektivom koji žele dobro svim građanima.To če se dokazati u doglednoj budučnosti jer svaki pošteni rad i trud če dati rezultate. :bih:
MuaDib

#71 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by MuaDib »

amrica wrote:
Babonić wrote:Pošto mladoliki svrstava BPS u nacionalističke stranke o čemu je bespredmetno pričati ali svako ima pravo na svoje mišljenje,žarko me interesuje kako po njemu "normalne" stranke mogu objediniti BiH i odvesti državu i svjetlu perspektivu.Žarko me interesuje koje su to "normalne" stranke jesu li to one stranke ili ljudi iz tih stranaka koji su za vrjeme rata pomagali u nacionalističkoj podjeli BiH na sve tri strane onda su poslje rata postali demokrati i patrioti.Ko su ti ljudi koji su bili samo deklarativno za republiku BiH a na terenu su drukčije radili.Prebrzo se zaboravlja ko je gdje bio i šta je radio pričao i slično.Stvarno je smješno pričati u ludnici ko je normalan a ko nenormalan.
Smjernice djelovanja jedne stranke su, izmedju ostalog odredjene njenim nacionalnim sastvaom, a u tom konkretnom slucaju bps sh i istorijskim djelovanjem i samim likom i djelom sefa.

De nam navedi multikulti sastav stranke i program probosansko-hercegovackog djelovanja, ima li tu nebosnjaka i nepodrinjca i nebivsih seferovih boraca....

I zasto stavljas potencijanle multikulti stranke pod navodnike "normalne"?????? Zato smo tu sto takvi kao ti misle da ih jednonacionalne stranke, bivsi ratni komandanti :( i likovi sa slicnom istorijom, koji su zadnjih 17 godina na (i oko) vlasti mogu pomaci naprijed iz ove crne rupe? Ne mogu! I bice tragedija jos veca ako bps dobije glasove. Idemo nazad, pobjeda ratnog komandanta, bez obzira sto je oslobodjen u Hagu, stvara negativnu percepciju kod Hrvata i Srba, koja samo moze dovesti do zahtjeva za otcjepljenje rs ili do zahtjeva za stvaranje treceg entiteta, direktno ugrozavnje integriteta BiH
Odavno nisam pročitao veću nebulozu. :shock:
dix106

#72 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by dix106 »

stranke koje imaju nacionalni predznak dugorocno nemaju buducnost. njih je pregazila vlastita nesposobnost djelovanja izvan okvira zadovoljavanja svojih nacionalnih interesa. hoce li promjena doci sada, 2010., 2012., 2014., to je pitanje koliko brzo se se bosna otvarati prema vani i koliko ce nam biti lose. sa nacionalistima nam ne moze biti bolje, jer ne postoji nikakva osnova medju suparnicima za zajednicki rad. najbolji primjer je reforma policije. pet godina su se natezali oko necega sto nikome jos uvijek nije jasno. i tako unedogled
convict

#73 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by convict »

politicar wrote:U FBIH SDA I HDZBIH,a u RS SNSD I SDS
Jaoooo, zar je moguce opet?

Jesmo li mi zemlja mazohista? 50% ljudi ne izlazi na izbore, znaci ne smeta im ovakvo stanje, a od ovih sto izadju 60-70% glasa za nacionaliste. Znaci oko 80% ljudi podrzava ovo, a svi nesto kao kukaju.
The__Doctor

#75 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by The__Doctor »

U RS-u Igram na sigurno igram na SNSD :D

Sto se tice Federacije nadam se da ce SDP dobiti koju opstinu vise ali i dalje ce u vecini opstina pobjediti zeleni....
Post Reply