Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
da li je kod nas moguce barem virtualno okupiti beskompromisnu ljevicarsku opciju koja bi bila spremna na politicko djelovanje? Ima li dovoljno motivisanih musterija za ovu ideju?
na ovaj korak me inspirisalo postojanje sajta http://www.zamislisrbiju.org kao i njihova poletnost, entuzijazam i vjera da se ovakvim koracima nesto moze promijeniti.
Komentari dobro dosli
Last edited by St.Germain on 19/09/2005 16:15, edited 3 times in total.
Qwert wrote:Vrlo interesantno, mada danas ljevicari ne postoje (licno misljenje).Nego jel se primaju i oni malo lijevi sa ponekim centarforskim stavovima.
svako sa zdravim stavovima bi bio dobrodosao. ljevicari postoje, ali ne organizovano pa ti se cini da ne postoje. btw, pogledaj sajt koji sam naveo. Sve je jos ideja.
umro je mostar wrote:a primate li one koji su malo vise lijevo od klasicne ljevice
lijeve radikale uvijek rado
btw, ne prima niko nikog ni u sta, ja bih volio kad bi se mi malo organizovali na ovom forumu. Znam da je moguce, potrebna je samo volja a ja je imam napretek
hm.. kao prvo da organizujemo svoj portal
ovaj forum je forum otvorenog tipa tako da nije dovoljan za organizovanje ljevicara. kad napravimo svoj net- portal, onda mozemo dalje razmisljati.
danas wrote:pa sta mozemo mi iz vana da uradimo? jer meni se fakat ne palamudi u prazno, tek da cujem sebe kako nesto pricam...
hm, nisam ja ni mislio da pokretacku snagu cini dijaspora, mi bi bili potpora u idejama i novcu. Znam da u Sarajevu postoje ljudi koji bi bili spremni nesto organizovati, cekam da se jave
sad bez zeze: vjerujem da ce od ovog nesto biti.
ako se niko ne javi da nam napravi stranicu, ja cu nesto organizovat.
St.Germain wrote:da li je kod nas moguce barem virtualno okupiti beskompromisnu ljevicarsku opciju koja bi bila spremna na politicko djelovanje? Ima li dovoljno motivisanih musterija za ovu ideju?
St.Germain wrote:pape...mi ovo (ovaj put) ozbiljno
Pa Germa, .... i onda sam bio i sada jesam sasvim ozbiljan. Pogledaj onaj sastav ljevice i lijevog centra i samo ce ti se kazati. Nema fule, ... samo jos treba dodati par novopridoslih lijevo orjentiranih forumasa i imas bazu. (na forumu pokreces temu, zato je logicno da su ti forumasi osnova "projekta")
pa ima bolan zainteresovanih (cekaj da toozla dodje sa odmora ) samo mi je sve ovo jos onako nedefinisano... sta bi tacno trebao da bude cilj, to mi nije bas jasno -- da kazemo svijetu "evo, ima jos ljevicara, nismo svi pomrli?"
danas wrote:pa ima bolan zainteresovanih (cekaj da toozla dodje sa odmora ) samo mi je sve ovo jos onako nedefinisano... sta bi tacno trebao da bude cilj, to mi niej ba sjasno -- da kazemo svijetu "evo, ima jos ljevicara, nismo svi pomrli?"
za pocetak bi bilo i to dovoljno, da se ne samo svijetu nego i bh eliti pokaze da ima ljevicara. Posto ima dovoljno naroda dole koji sigurno podrzava moje ideje, mogli bi napraviti barem promjenu. Bitno je da se NESTO mijenja i da pokazemo svoje lice. Ne slazes se da na bh politickoj sceni nema friskih ideja? rekoh vec, napravimo nas portal oko ciljeva cemo se sloziti.