Politicka akademija SDA

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
HZArnel

#1 Politicka akademija SDA

Post by HZArnel »

Pozdrav,poprilicno sam pretzraio forum,nisam nasao slicne teme,pa se unaprijed izvinjajem ako tema postoji.
Al' zanima me vase misljenje o ovoj akademiji?Informacije,najpozeljnije bi bilo iz prve ruke,ako ko ima,uopce?
Unaprijed hvala. :-D
nellington

#2 Re: Politicka akademija SDA

Post by nellington »

Lično iskustvo: Jedno zanimljivo i korisno iskustvo, kao i svaki kurs tog tipa, dosta stvari nije novo, ali se uvijek sazna nešto korisno. Čak se tu nađe i ljudi poput mene koji nemaju gotovo nikakvih dodirnih tačaka sa politikom stranke, nego su došli da čuju zanimljive stvari i vide kako aparat funkcioniše.
HZArnel

#3 Re: Politicka akademija SDA

Post by HZArnel »

nellington wrote:Lično iskustvo: Jedno zanimljivo i korisno iskustvo, kao i svaki kurs tog tipa, dosta stvari nije novo, ali se uvijek sazna nešto korisno. Čak se tu nađe i ljudi poput mene koji nemaju gotovo nikakvih dodirnih tačaka sa politikom stranke, nego su došli da čuju zanimljive stvari i vide kako aparat funkcioniše.
Hvala ti.
Da li bi mi mogao opisati program malo bolje?Stupio sam sa njima u kontakt neki dan,jedini odgovor koji sam dobio(iako ruku na srce,pitao sam samo okvirne informacije)bilo je kad pocinje kurs i koliko traje.
Sad cekam drugi odgovor,nazalost,sad malo duze nego prvi put :-D
Sta je sa stranim drzavljanima,imaju ono (sad neznam kako se to zove)ako zivis u dr drzavi imas neke pogodnosti,glede dolaska na predavanje i ispiti se ugovaraju-u Sloveniji za to kazu jednostavno-pogodba? :D
Kakvi su preduslovi za upis?Vidio sam da primaju max 40 kandidata,pa pretpostavljam da imaju neko ogranicenje.
Ne bi mi bilo zao odvojiti godinu dana i prozivjeti je u Sarajevu,ionako taj grad volim,ali cekaju me i obaveze ovde,pa bih puno rizikovao da se preselim na godinu dana.
Usput,ako budes dobre volje,pa mi odgovoris,postavio bih jos nekih pitanja,al' da ne budem prebrz,sacekat cu da da dobijem prvo odgovor. :D
nellington

#4 Re: Politicka akademija SDA

Post by nellington »

Ja sam bio 2007, ako se dobro sjećam - i to u Zenici - otad se dosta stvari promijenilo, to je bila prva generacija. Lično sam imao jako puno mogućnosti pogodbe, organizacija je bila prilično fleksibilna. U programu su tada bila predavanja, izleti, ispiti, pisanje rada - nisam više siguran ni koliko je trajalo. Puno bolje bi bilo da ti se javi neko ko je u Sarajevu pohađao kurs i to nedavno.
HZArnel

#5 Re: Politicka akademija SDA

Post by HZArnel »

nellington wrote:Ja sam bio 2007, ako se dobro sjećam - i to u Zenici - otad se dosta stvari promijenilo, to je bila prva generacija. Lično sam imao jako puno mogućnosti pogodbe, organizacija je bila prilično fleksibilna. U programu su tada bila predavanja, izleti, ispiti, pisanje rada - nisam više siguran ni koliko je trajalo. Puno bolje bi bilo da ti se javi neko ko je u Sarajevu pohađao kurs i to nedavno.
da,hvala ti :)
Pozanimat cu se ja jos oko svega toga,ima vremena :wink:
ps.imao bih jos jedno pitanje:
Nakon zavrsenog kursa dobijes diplomu,pretpostavljam,a ta diploma je vrijedna koliko?
Ja sam imao priliku,pa odbio(odnosno nisam htio da idem),da studiram u Finskoj,na jednom ekonomskom fakultetu,traje 2 godine i nakon toga si diplomirani ekonom. za to sam se bas raspitao kod jedne prijaetljice,koju imam tamo i koja je to zavrsila,no,to je prilicno ne bitno,pretpostavljam da taj kurs nije u rangu fakultetskog obrazovanja i samim time i vrijednost diplome je manja.Ali bi svejedno,osim iskustva,trebao da imam neke koristi od toga,pretpostavljam.
Ono sto me zanima je sta ce ta diploma da mi znaci u nastavku zivota?
Post Reply