Političari vs. Forumaši
- ibrahim_tanovic
#1 Političari vs. Forumaši
Da li se internet u međuvremenu jako približio političkom realnom životu ili je njegov uticaj i dalje zanemarljiv?
Last edited by ibrahim_tanovic on 20/03/2008 10:08, edited 1 time in total.
- vjesticanametli
#2 Re: Političari vs. Forumaši
hebe se njima sta kazu forumasi a raja i ne zna sta je forum a kamoli forumasi. na radio 202 je neko pitao ko organizuje proteste subotom i voditelj rece forumasi a ciko pita fo.... staaaaaa
vlada nas zove anonimusima iako su joj nasi identiteti poznati JEL TAKO SEMIHA
posalji semi pp sve cu ti reci (bar si pocela nesto radit)

posalji semi pp sve cu ti reci (bar si pocela nesto radit)
-
Umjetnik a
#3 Re: Političari vs. Forumaši
je si li ti dobro
političari ne znaju ni upaliti kompjuter, a kamoli surfati po internetu
a o poznavanju engleskog jezika da ne govrim
nikola špirić zna ruski jedino (pitanje je koliko i taj jezik zna)
pa ako se može komp prebaciti na rsuki onda može
-
zrikavac48
#4 Re: Političari vs. Forumaši
Ah, sto vi puno ocekujete. Forum, internet, komunikacija,..... ma sta ce mi to, ono sto mi treba to je televizija. Oni mi sve kazu i jos slikom prikazu. Razmisljanje, ah ko ce se jos time bakcati, sta ja tu imam da razmisljam, pa ja placam porez da oni za mene razmisljaju, dovoljno je da ja zaokruzim tamo gdje i kako oni to kazu....Umjetnik a wrote:je si li ti dobro
Cuj, jos i da treba da su kadri da govore nakav engleski jezik ili vise nekih tamo jezika. Ma ne moze to, sta bi onda radila moje komsinice unuka, a znas njoj je dajdja tamo neki .... a i..... ama znas onog iz komsiluka sto radi u posti ili telekomu, ma ne znam ti tacno dje, ima ti on svastiku, pa njen sin tamo nesto politicarima tumaci sa nekog stranog jezika. A da ovi nasi politicari nauce te sve jezike sta bi onda djeca nasa radila.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5 Re: Političari vs. Forumaši
ljudi
ko god vrijedi... bježi iz politike jer zna što se tamo dešava
ne ulazi u kuhinju i politiku jer će ti se zgaditi
ko god vrijedi... bježi iz politike jer zna što se tamo dešava
ne ulazi u kuhinju i politiku jer će ti se zgaditi
- ibrahim_tanovic
#6 Re: Političari vs. Forumaši
komi wrote:ne ulazi u kuhinju i politiku jer će ti se zgaditi
A gdje ce onda "kuhati" svi nasi dobri i ambiciozni kuhari?
- simonese
#7 Re: Političari vs. Forumaši
Kod Arduane,naravno.ibrahim_tanovic wrote:komi wrote:ne ulazi u kuhinju i politiku jer će ti se zgaditi
A gdje ce onda "kuhati" svi nasi dobri i ambiciozni kuhari?
-
zrikavac48
#8 Re: Političari vs. Forumaši
Mislim da veliki broj korisnika interneta su istomisljenici ili poslusnici/ovisnici politicke pozicije. Poslusnici/ovisnici sute, ne oglasavaju se. Prate situaciju jer su uplaseni da li ce njihov "gazda" u slucaju neke politicke promijene biti pod udarom te promijene sto se direktno odrazava na njegovu polozaj i egzistenciju.Jedan od njih ovako a (nimalo atipicno) razmislja: " Imam posao. Dobro mi je. Da li moze biti bolje? Mozda da, ali bolje je nista ne diraj, ne talasaj, vako je sigurnije. Jes´ ono da bi trbalo stosta promijeniti, radne uvijete u vrticima i skolama, i osoblju i djeci, pa onda.... i moj dedo da prima bolju penziju da mu moze biti do kraja mjeseca, i moja mati kad je bolesna i ode doktoru da dobije bolovanje i terapiju kako treba,....a sto mi se vise na vrh glave popelo ocevo prigovaranje za platu, ma gazda mu kaze ....."ma sta hos, nemoze i dobar topli obrok i plata",.... a moj otac ce skoro u penziju i sta ce onda biti ....? ......sve pojo topli obrok..... pa i meni bi trebalo biti puno bolje,...nisam djaba zuljo klupu, zavrsio fakultet,...vozam neku krntiju ...pa kad vidim one mafioze po gradu projure pored mene, a auta im se bljeskaju, ....takav jedan juce bio kod mog gazde,....sekretarica rece da su dugo nesto pricali i kahvu pili, .....kakvu li ce "sef" sad odluku donijeti ili neki novi predlog,......ah sto bi volio otici na godisnji da ne moram misliti bas na svaku marku, a jos kad bi mogao negdje u inostranstvo,.......ma zeljan sam odmora , ..... da nista od ovog ne gledam i da ne slusam o ovoj tmurnoj i jadnoj svakodnevnici.... jeste da je to sve tako ali nedo Bog meze ono biti i gore, ....zato sijedi, suti i radi.ibrahim_tanovic wrote:Da li se internet u međuvremenu jako približio političkom realnom životu ili je njegov uticaj i dalje zanemarljiv?
Ima i onih drugih, koji se javljaju na forumima i to ponajvise na "Islam-Bosna". Vecina njih je svoju sufaricu i postekijucu u Svetskoj dopunila internetom. Koristeci pogodnosti skandinavskog drustva svesrdno pljuju po tom istom drustvu, a majcicu Bosnu (BiH) bi na naprave po svojoj mijeri ( srednjovijekovni vilajet u najcrnjem obliku). Takva Bosna (BiH) bi njima odgovarala. Pozitivno bi dijelovala na njihovu psihu.
Tesko je to kada covijek iz svog sela prvim korakom dodje direkt u Svetsku. To je strasan psihicki šok. On se prije nije nikada susreo sa necim sto se u bilo cemu razlikovalo od njega i njegove sredine/okoline. Za sve šokove, koje je on dozivio i prezivio od vremena odlaska iz svog sela, silno zeli da kazni sve stanovnike BiH koji se po bilo cemu razlikuju od njega.
Dosta takvi glasa u Bosni i Hercegovini.
- zgembo_sa
#9 Re: Političari vs. Forumaši
Ne budite neozbiljni, svaka cast forumu, ali par stotina korisnika, vecinom izvan granice BiH i nisu neki faktor na koji bi specijalno, odvojeno od ostalog naroda trebalo obracati paznju. Politicke odluke ne nastaju niti se sprovode putem interneta, za takvo nesto treba protegnut noge, a ponekad i ruke i otkriti svoj supertajni identitet.