Politicari iz vaše sredine?!

Post Reply
Nadzorna_ploca

#1 Politicari iz vaše sredine?!

Post by Nadzorna_ploca »

Da li i u ovom slučaju ima generaliziranja ili ipak (vrlo)cesto može da to bude pogrešno. Naime radi se o tome da vrlo često pozitivni likovi ne mogu da dodju do izrazaja ili se i oni etiketiraju zbog sveukupne situacije u politici, korumpirani, ganjaju lične interese i profitiraju na uštrb sitne buranije. Vjerujem da je masa ovih i ovakvih ali ipak ne bi trebalo da i u ovoj sferi života fali poštenih i časnih ljudi. Da li se oni izgube u masi i vremenom postanu slični zbog surovosti tog zvanja ili napuštaju politiku? Vrlo često imam osjecaj da politika stvarno pokvari ljude do srži ili bar na čistac iznese poganluk kojeg istina ima u svima nama. Ima li u vašoj okolini kakvih pozitivnih primjera, ili se sve svelo na ustaljenu proceduru tu sam da se uhljebim za druge me briga. Sta je sa onim načelnikom Olova koji je odbio da prima platu, kakva je to pozadina? Dajte kakvih pozitivnih prica i primjera jer imam osjećaj da mi sutra stari udje u stranku da bi ga opisao lopovom bez griznje savjesti. Jeli u pitanju moj mentalitet ili pogresna percepcija teško je reći a vrijeme je jako surovo.
apsidejzi

#2 Re: Politicari iz vaše sredine?!

Post by apsidejzi »

Nadzorna_ploca wrote:Da li i u ovom slučaju ima generaliziranja ili ipak (vrlo)cesto može da to bude pogrešno. Naime radi se o tome da vrlo često pozitivni likovi ne mogu da dodju do izrazaja ili se i oni etiketiraju zbog sveukupne situacije u politici, korumpirani, ganjaju lične interese i profitiraju na uštrb sitne buranije. Vjerujem da je masa ovih i ovakvih ali ipak ne bi trebalo da i u ovoj sferi života fali poštenih i časnih ljudi. Da li se oni izgube u masi i vremenom postanu slični zbog surovosti tog zvanja ili napuštaju politiku? Vrlo često imam osjecaj da politika stvarno pokvari ljude do srži ili bar na čistac iznese poganluk kojeg istina ima u svima nama. Ima li u vašoj okolini kakvih pozitivnih primjera, ili se sve svelo na ustaljenu proceduru tu sam da se uhljebim za druge me briga. Sta je sa onim načelnikom Olova koji je odbio da prima platu, kakva je to pozadina? Dajte kakvih pozitivnih prica i primjera jer imam osjećaj da mi sutra stari udje u stranku da bi ga opisao lopovom bez griznje savjesti. Jeli u pitanju moj mentalitet ili pogresna percepcija teško je reći a vrijeme je jako surovo.
Ja znam jednog momka (Zenica) koji je bio aktivan pred prosle izbore. Sitna je boranija i nije nesto Bog zna sta uticajan ali ipak... sjedili smo na kafi i ja ga pitam sto ce u politici da bih dobio eksplicitan odgovor: IMT, i to ne indirektno nego direktno da direktnije ne moze biti uz koristenje upravo tih rijeci. Po njemu su svi takvi pa se on uklapa u okolinu. Ja sam politicki neaktivan u potpunosti tako da mi je on jedina referenca kada su lokalni politicari ili politicari u pokusaju, u pitanju.
ExNihilo

#3 Re: Politicari iz vaše sredine?!

Post by ExNihilo »

Sa mnom na fucks išao lik koji je postao kantonalni zastupnik. Nepismen, glup i nestručan u svakom pogledu. Kada skontam da ga je raja masovno birala, a bira i gore od njega, postaje mi jasno kako naš narod zaslužuje ama baš svako pojedino sranje koje mu se desi, a vjerovatno i gore.
Nadzorna_ploca

#4 Re: Politicari iz vaše sredine?!

Post by Nadzorna_ploca »

Prije par mjeseci situacija kod biranja onih izbornih komisija u opstinskom vijecu. Vijecnik iz malo manje zvucne stranke, inace znam covjeka posten i radan biva ugnjetavan jer se digao protiv ustolicenih u toj istoj komisiji jer doticni nemaju strucne spreme da bi bili tu. Inace su vec godinama na toj poziciji i valjda racunaju da ne moze bez njih. Kako je zavrsilo ne znam, borba protiv vjetrenjaca jer se nista desilo nije.
Post Reply