Poliranje
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- slobodni armirach
#1 Poliranje
Ide proljece i vrijeme Poliranja, pretpostavljam da ima forumasha koji se raditi vlastorucno poliranje svoih automobila,
pa ko ima iskustva nek navede koje polir paste koristi,gdje se mogu nabaviti, cijene i iskustva
Ovih dana trazim Sonaxove proizvode i prilicno sam razocaran, slabo ih ima po prodajnim mjestima.
pa ko ima iskustva nek navede koje polir paste koristi,gdje se mogu nabaviti, cijene i iskustva
Ovih dana trazim Sonaxove proizvode i prilicno sam razocaran, slabo ih ima po prodajnim mjestima.
- AmADin_gospo
#2 Re: Poliranje
ako nisi prije polirao, preporučujem da to i ne počinješ da nebi dobio šareno auto.
bolje plati 50 KM pa da ljudi ispoliraju da valja.
nije to samo namazati pastom pa s mašinom šarati po autu...
bolje plati 50 KM pa da ljudi ispoliraju da valja.
nije to samo namazati pastom pa s mašinom šarati po autu...
- Bakir1
#3 Re: Poliranje
sonax ima u interex-u,barem sam ja kupovao 600 ml 24 KM ima i olovka
postupak poliranja znas nadam se?
postupak poliranja znas nadam se?
- testovi
#4 Re: Poliranje
nebitno ali ako hoces napisi koje auto a svejedno napisi koja je boja auta
u zgradi gdje je sud radnja se zove mislim AVANTI tu mozes kupit dobru pastu nekad davno sam to radio mislim da su paste naziva 3M koje sam koristio i kvalitetne su 2001-2 nisam siguran sam sa njima poliro tada novi đip ciroki a bio je izgreban od razni losi magicni krpa iz autopraonica a super je ispalo poliranje
htio sam rec da je bilo i rizika kako ce da ispadne a auto je skupo
nikad ne bi kupio u merkatoru ili slicnoj radnji ili neku pastu koja je npr 5km
ako nemas iskustvo sa poliranjem to nije problem
zadas sam sebi npr danas uradis krov ,sutra haubu ,sljedeci dan , vrata sa jedne strane itd itd
podijelis postupak poliranja na vise dijelova
vrijeme da bude umjereno ni hladno ni vruce
prije poliranja fino oprat auto ili dio auta koji poliras i dobro posusis
masinu sigurno nemas kupi vatu sto koriste zene najbolja je nakapaj paste na haubu i pocni vatom da razmazujes pastu (sto bi reko đuro U SMJERU KAZALJKE NA ZIDU ) samo kruzno i ima da se stvori blagi sloj gustoce na haubi a u isto vrijeme da kad je trljas vatom da se taj sloj ne skida vec ga samo vrtis u krug jer je vata vec puna paste
pritiskat ne previse da ne udubis lim a ni premalo vec prema osjecaju
odradis haubu onda uzmes drugi cist komad vate i radis isto to i sa njim polako skidas sloj paste
ja licno postupak nanosenja paste ponovim 2x na isti dio
nakon sto skines sloj paste ponovo saperes auto i nasamponiras malo vise oko kedera sofersajbe ako si je zamazo pastom onda saperes pjenu i tada ce se kapljice vode vise zadrzat na dijelu auta koji je poliran posusi sa jelenskom krpom i vidis razliku
dopuna: vezano za vrijeme sto sam napiso sunce ne smije da bude jako da ti se pasta ne bi osusila i skorila isto tako kada radis kruzne pokrete ne idi do granice kada ce pasta da postane suha kruta i pocne da puca
u zgradi gdje je sud radnja se zove mislim AVANTI tu mozes kupit dobru pastu nekad davno sam to radio mislim da su paste naziva 3M koje sam koristio i kvalitetne su 2001-2 nisam siguran sam sa njima poliro tada novi đip ciroki a bio je izgreban od razni losi magicni krpa iz autopraonica a super je ispalo poliranje
htio sam rec da je bilo i rizika kako ce da ispadne a auto je skupo
nikad ne bi kupio u merkatoru ili slicnoj radnji ili neku pastu koja je npr 5km
ako nemas iskustvo sa poliranjem to nije problem
zadas sam sebi npr danas uradis krov ,sutra haubu ,sljedeci dan , vrata sa jedne strane itd itd
podijelis postupak poliranja na vise dijelova
vrijeme da bude umjereno ni hladno ni vruce
prije poliranja fino oprat auto ili dio auta koji poliras i dobro posusis
masinu sigurno nemas kupi vatu sto koriste zene najbolja je nakapaj paste na haubu i pocni vatom da razmazujes pastu (sto bi reko đuro U SMJERU KAZALJKE NA ZIDU ) samo kruzno i ima da se stvori blagi sloj gustoce na haubi a u isto vrijeme da kad je trljas vatom da se taj sloj ne skida vec ga samo vrtis u krug jer je vata vec puna paste
pritiskat ne previse da ne udubis lim a ni premalo vec prema osjecaju
odradis haubu onda uzmes drugi cist komad vate i radis isto to i sa njim polako skidas sloj paste
ja licno postupak nanosenja paste ponovim 2x na isti dio
nakon sto skines sloj paste ponovo saperes auto i nasamponiras malo vise oko kedera sofersajbe ako si je zamazo pastom onda saperes pjenu i tada ce se kapljice vode vise zadrzat na dijelu auta koji je poliran posusi sa jelenskom krpom i vidis razliku
dopuna: vezano za vrijeme sto sam napiso sunce ne smije da bude jako da ti se pasta ne bi osusila i skorila isto tako kada radis kruzne pokrete ne idi do granice kada ce pasta da postane suha kruta i pocne da puca
- mayab
#5 Re: Poliranje
Jesi li ti siguran da tvom autu bas treba poliranje, jeli ti lak bas toliko upropasten?
Ili zapravo mislis na premazivanje tekucim voskom i glancanje do sjaja, kao zastitu za lak na autu?
Pretpostavljam da je ovo drugo, i to nije problem sam uraditi, samo prati sta pise na uputsvu na boci sredstva!
A Sonax se prodaje i u OBI-u!
Ili zapravo mislis na premazivanje tekucim voskom i glancanje do sjaja, kao zastitu za lak na autu?
Pretpostavljam da je ovo drugo, i to nije problem sam uraditi, samo prati sta pise na uputsvu na boci sredstva!
A Sonax se prodaje i u OBI-u!
- slobodni armirach
#6 Re: Poliranje
e jebiga golfista fali ono najbitnije Partiska knjizica
i gdje nabavljate dostupne polir paste,
nemojte mi slagat priče Swixwaxx je bog za poliranje, a nema ga nigdje uzet, ili onog americkog mekguire
i gdje nabavljate dostupne polir paste,
nemojte mi slagat priče Swixwaxx je bog za poliranje, a nema ga nigdje uzet, ili onog americkog mekguire
- jazzer
#7 Re: Poliranje
A zna li neko nekoga ko dobro ispolira auto i koja je cijena??
Hvala.
Hvala.
- dottore
#8 Re: Poliranje
http://svig.biz/default.aspxjazzer wrote:A zna li neko nekoga ko dobro ispolira auto i koja je cijena??
Hvala.
- jazzer
#9 Re: Poliranje
Hvala dottore na trudu ali ima li neko blize Sarajevu??dottore wrote:http://svig.biz/default.aspxjazzer wrote:A zna li neko nekoga ko dobro ispolira auto i koja je cijena??
Hvala.
Ne ide mi se u Zagreb radi poliranja auta
- japo
#10 Re: Poliranje
ručno poliro dva dana krpicama raznim pamučnim (gaće, podkošulje itd...
) e koji je to ćejf, piva se hladi i laganini 
- jazzer
#11 Re: Poliranje
Kako cu dva dana posvetiti poliranju a radim od 8 do 16:30??japo wrote:ručno poliro dva dana krpicama raznim pamučnim (gaće, podkošulje itd...) e koji je to ćejf, piva se hladi i laganini
Zato i trazim nekoga ko to dobro radi da mu platim za poliranje.
Zna li iko ili svi sami sebi polirate auta???
- japo
#12 Re: Poliranje
subota -nedjelja
al pod uslovom da ne moraš voziti auto ..
- AmADin_gospo
#13 Re: Poliranje
šuti ba, zato ti je blatobran otpao za 2 dana, polirao ga dok do kita nisi došaojapo wrote:ručno poliro dva dana krpicama raznim pamučnim (gaće, podkošulje itd...) e koji je to ćejf, piva se hladi i laganini
-
Oxygenn
#14 Re: Poliranje
Potrazi na http://www.bhtuning.com forumu momak sa nickom MTR radi poliranje vozilajazzer wrote:Kako cu dva dana posvetiti poliranju a radim od 8 do 16:30??
Zato i trazim nekoga ko to dobro radi da mu platim za poliranje.
Zna li iko ili svi sami sebi polirate auta???
-
lady_like
#15 Re: Poliranje
jazzer wrote:A zna li neko nekoga ko dobro ispolira auto i koja je cijena??
Hvala.
Ja sam polirala kod jednog covjeka, zove se Šemso i nalazi se u svrakinom. Peporucujem ga svima, inace sam picajzla sto se auta tice ali kad mi je uradio bila sam bas zadovoljna. Njegov broj telefona je 061 218 167.
-
MUAAMER
#16 Re: Poliranje
robot hrasno 4 sprat profi 3m pastama rade poliranje netrazi dalje najbolji u gradu
-
dariomiamigo
#17 Re: Poliranje
Imam pitanje ,
da li se može ovo reparirati ?

-
JASKO33
#18 Re: Poliranje
dariomiamigo wrote:Imam pitanje ,
Imao sam slican problem, odvezi auto kod ovog Semse u svakinom i nek ti on to popravi, imaju posebne paste za to...
- testovi
#19 Re: Poliranje
robot komercu u hrasnom zaobiđite tamo nemaju uslova za poliranje polira u vodi
polira dok radnici peru auta i tako kvase i auto koje se polira i nema tu kvaliteta + prostor je neuslovan jedan box i za pranje i poliranje postoji mogucnost da peruci auto ogrebu ono koje se polira
polira dok radnici peru auta i tako kvase i auto koje se polira i nema tu kvaliteta + prostor je neuslovan jedan box i za pranje i poliranje postoji mogucnost da peruci auto ogrebu ono koje se polira
- uradi sam
#20 Re: Poliranje
polir pasta Abro zuta kutija...kupljena u El Tarik pumpi super se pokazala.
- donsedin
#21 Re: Poliranje
Mislis da se ugledamo na onog golf/inzenjera ili Bobija il druga emkagolfista wrote:nekoliko preporuka
u svakom slucaju, najbolje je biti odlikaš, maniti se alkohola, kladionice i sličnog gubljenja vremena, diplomirati na dobrom univerzitetu, zaposlitit se u dobroj firmi i mijenjati automobil svakih 4-5 godina i zaboli vas za poliranje, u suprotnom, pridržavati se teksta gore.
-
argeta i hljeb
#22 Re: Poliranje
da malo aktiviramo temu, ko zna gdje se kvalitetno moze polirati auto i koliko kosta?