Cime (tj kojom polir pastom) je najbolje rijesiti par ogrebotina na autu (i gdje kupiti, servisi ili neki trnzni centri).
Povrsinke su, kod nekih je sino ogreab lak, na jednoj ima crna linija od plastike drugog automobila iz kontakta kao i ostaci lijepljenih slova.
Poliranje
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- dottore
#2 Re: Poliranje
mislim da ces to lijepilo od naljepnica morati malo brusiti sa vodobrusnim papirom 2000
a polir pasti imas
Sensu Anex od 13 km/kg pa do 50
onda blizu Merkatora na alipasinu, imaju isto dobar izbor
i ilidza Luzani, prodaju sve od 3M.a
a polir pasti imas
Sensu Anex od 13 km/kg pa do 50
onda blizu Merkatora na alipasinu, imaju isto dobar izbor
i ilidza Luzani, prodaju sve od 3M.a
-
rusmir.ba
#3 Re: Poliranje
hvala 
ima momak u Svrakinom za 60KM polira cijelo auto, no kod mene se to ne isplati obzirom da ima masu ostecenja od kamencica gdje nedostaje boja pa jos vise dodju do izrazaja
)
ima momak u Svrakinom za 60KM polira cijelo auto, no kod mene se to ne isplati obzirom da ima masu ostecenja od kamencica gdje nedostaje boja pa jos vise dodju do izrazaja
- sinus
#4 Re: Poliranje
Da ne otvaram novu temu....
Majstor mi je radio dvoja vrata (donji dio vrata tačnije ivice) na jednoj strani vozila. I ofarbao ih je s vanjske strane 5-10 cm i prelakirao, ali ostala mi je blago linija ( Jebem ti nesposobnog majstora) pa mi se sada vidi da je farbano. Mene zanima nakon koliko vreman smijem ispolirati taj ofarbani dio da ga ujednačim sa dijelom vrata koji nije farban
Radio je jučer ali nakon što sam vidio šta je uradio, morao je danas ponovo da to prefarba jer je ostavio očitu liniju, tako da je sada dosta blaže, ali i dalje se vidi linija koju ja želim da otklonim...
Eh znači koliko mora vremena da prođe pa da ja to smijem ispolirati ne bi li uspio da to sve izjednačim...da ne moram tražiti drugog majstora
Ako neko zna bio bih zahvalan na odgovoru...
P.S.
Boja je metalik crna ako to išta znači.
Majstor mi je radio dvoja vrata (donji dio vrata tačnije ivice) na jednoj strani vozila. I ofarbao ih je s vanjske strane 5-10 cm i prelakirao, ali ostala mi je blago linija ( Jebem ti nesposobnog majstora) pa mi se sada vidi da je farbano. Mene zanima nakon koliko vreman smijem ispolirati taj ofarbani dio da ga ujednačim sa dijelom vrata koji nije farban
Radio je jučer ali nakon što sam vidio šta je uradio, morao je danas ponovo da to prefarba jer je ostavio očitu liniju, tako da je sada dosta blaže, ali i dalje se vidi linija koju ja želim da otklonim...
Eh znači koliko mora vremena da prođe pa da ja to smijem ispolirati ne bi li uspio da to sve izjednačim...da ne moram tražiti drugog majstora
Ako neko zna bio bih zahvalan na odgovoru...
P.S.
Boja je metalik crna ako to išta znači.
-
LeKo
#5 Re: Poliranje
Ako ga je farbao u komori slobodno odmah poliraj.
- sinus
#6 Re: Poliranje
Evo uslikano da se vidi kako to izgleda...ovaj zamagljeni dio je samo lak jer sam mu rekao da neću liniju da se vidi i sad ja taj lak moram nekako da uklonim...skoro dva sata sam polirao jedan mali dio od nekih 10 cm i vrlo malo sam uspio laka ukloniti...

Nakon dvije paste idem da tražim treću, probam da pronađem Sonax pa da vidim da li ću njome uspjeti...Ili na kraju da idem nekome ko ima polir mašinu pa da probam da li će uspjeti otkloniti to...

Nakon dvije paste idem da tražim treću, probam da pronađem Sonax pa da vidim da li ću njome uspjeti...Ili na kraju da idem nekome ko ima polir mašinu pa da probam da li će uspjeti otkloniti to...
- dottore
#7 Re: Poliranje
probaj sa brus papirom 2000 pa 3000 pa onda poliranje 
brusi sa vodom
brusi sa vodom
-
trippy
#8 Re: Poliranje
pozdrav
ima li neko preporuciti dobrog auto-lakirera u Sa?
hvala unaprijed
ima li neko preporuciti dobrog auto-lakirera u Sa?
hvala unaprijed
- dottore
#9 Re: Poliranje
senad sa anexa
mazalo iz hrasnice
mazalo iz hrasnice
-
trippy
#10 Re: Poliranje
dottore wrote:senad sa anexa
mazalo iz hrasnice
adresa?