Poliranje prednje sajbe ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
UterivacDugoga

#1 Poliranje prednje sajbe ?

Post by UterivacDugoga »

Imam problem nakon koristenja fush brisaca.Pojavio se mat efekat ili tragovi koji su zamrljali prednju sajbu i ometa me dok vozim. Znaci ne radi se o nekim parnicama,ili mozda ako i jesu parnice onda su u mikronima. Kada predjem rukom preko,apsolutno ne osjetim nikakvu razliku izmedju glatkoce stakla .Pokusavao sam da ispoliram obicnom polir pastom masinski,apsolutno nista nije pomoglo. Ima li neko neki tips ili trik?
Kupio sam nekih navodno specijalnih sprejeva za poliranje stakla,neke hemikalije na bazi nekih kiselina pa pokusat cu i sa tim.

Prijedlog? Iskustva?

Image

Image

Image
kabal1337

#2 Re: Poliranje prednje sajbe ?

Post by kabal1337 »

Za poliranje stakla potrebna ti je posebna pasta za staklo. Staklo me malo teze polirati. Preporucio bi ti da uzmes nastavak za busilicu i da tokom poliranja dobro pazis da ne pregrijes staklo.
Mislim da ti hemikalije nece pomoci u tom slucaju.
Pasta za staklo i nastavak za busilicu ili sl.
UterivacDugoga

#3 Re: Poliranje prednje sajbe ?

Post by UterivacDugoga »

Probao sve,nemoguce.Koristio raznorazne hemikalije od Wurtha pa nadalje,nista. Mjenjanje sajbe jedina opcija.

Tako pouka drugima,ne stedite sa jeftinim brisacima/metlicama.
Throttle

#4 Re: Poliranje prednje sajbe ?

Post by Throttle »

Otidji kod ovih sto se bave detailingom auta, poliranje i to, možda uspiju nečim izvući, vjerovatno imaju i agresivnije paste
basicm

#5 Re: Poliranje prednje sajbe ?

Post by basicm »

Koji brisaci? Da slucajno ne naletimo.
KB9

#6 Re: Poliranje prednje sajbe ?

Post by KB9 »

jarane kod tebe haman smirgl na brisacima
_thedude

#7 Re: Poliranje prednje sajbe ?

Post by _thedude »

UterivacDugoga wrote:Imam problem nakon koristenja fush brisaca.Pojavio se mat efekat ili tragovi koji su zamrljali prednju sajbu i ometa me dok vozim. Znaci ne radi se o nekim parnicama,ili mozda ako i jesu parnice onda su u mikronima. Kada predjem rukom preko,apsolutno ne osjetim nikakvu razliku izmedju glatkoce stakla .Pokusavao sam da ispoliram obicnom polir pastom masinski,apsolutno nista nije pomoglo. Ima li neko neki tips ili trik?
Kupio sam nekih navodno specijalnih sprejeva za poliranje stakla,neke hemikalije na bazi nekih kiselina pa pokusat cu i sa tim.

Prijedlog? Iskustva?

Image

Image

Image
Stvar se zove
Image

Jedno 6 sati poliranja i stvar ce se jedva primjetiti.
Nemoj raditi sam jer ne znas kako se to radi.

Lijep pozdrav,
O'zone
Globalni moderator

#8 Re: Poliranje prednje sajbe ?

Post by O'zone »

UterivacDugoga wrote:Imam problem nakon koristenja fush brisaca.Pojavio se mat efekat ili tragovi koji su zamrljali prednju sajbu i ometa me dok vozim. Znaci ne radi se o nekim parnicama,ili mozda ako i jesu parnice onda su u mikronima. Kada predjem rukom preko,apsolutno ne osjetim nikakvu razliku izmedju glatkoce stakla .Pokusavao sam da ispoliram obicnom polir pastom masinski,apsolutno nista nije pomoglo. Ima li neko neki tips ili trik?
Ima čovjek negdje na područiju Ilidžanske opštine mislim da se Krunoslav zove i radi poliranje šajbi.

https://www.facebook.com/Poliranje-i-Du ... 049073469/

Potraži po Googlu imaju na drugim forumima i iskustva ljudi kojima je radio. Ja mislim otići (nekad) jer su mi isto brisači sjbali šajbu.
preludezalude

#9 Re: Poliranje prednje sajbe ?

Post by preludezalude »

UterivacDugoga wrote:Probao sve,nemoguce.Koristio raznorazne hemikalije od Wurtha pa nadalje,nista. Mjenjanje sajbe jedina opcija.

Tako pouka drugima,ne stedite sa jeftinim brisacima/metlicama.
Nije stvar u jeftinim metlicama vec u necistoci koja se nahvata na staklima i metlicama. Treba nekad i metlice ocistiti jer se i na njima nahvata grubosti i onda dobijes smirgl papir na metlicama. I ne stediti na tekucini za brisace.
UterivacDugoga

#10 Re: Poliranje prednje sajbe ?

Post by UterivacDugoga »

O'zone wrote:
Ima čovjek negdje na područiju Ilidžanske opštine mislim da se Krunoslav zove i radi poliranje šajbi.

Potraži po Googlu imaju na drugim forumima i iskustva ljudi kojima je radio. Ja mislim otići (nekad) jer su mi isto brisači sjbali šajbu.
Kruno je sa Stupa. Carobnjak sto se tice poliranja,ali nazalost meni se ovo ne isplati polirati jer izadje skuplje poliranje nego nova sajba. Osiguranje svakako pokriva
O'zone
Globalni moderator

#11 Re: Poliranje prednje sajbe ?

Post by O'zone »

UterivacDugoga wrote:
O'zone wrote:

Kruno je sa Stupa. Carobnjak sto se tice poliranja,ali nazalost meni se ovo ne isplati polirati jer izadje skuplje poliranje nego nova sajba. Osiguranje svakako pokriva
Koliko sam našao poliranje šajbe je nekih 60-ak KM-ića. Jesu ti stakla osigurana posebno ili imaš kasko?
UterivacDugoga

#12 Re: Poliranje prednje sajbe ?

Post by UterivacDugoga »

Ful kasko
condy

#13 Re: Poliranje prednje sajbe ?

Post by condy »

Gledam na FB stranici, ovaj Kruno baš zna raditi, svaka mu čast :)
Post Reply