Kupio sam nekih navodno specijalnih sprejeva za poliranje stakla,neke hemikalije na bazi nekih kiselina pa pokusat cu i sa tim.
Prijedlog? Iskustva?

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Stvar se zoveUterivacDugoga wrote:Imam problem nakon koristenja fush brisaca.Pojavio se mat efekat ili tragovi koji su zamrljali prednju sajbu i ometa me dok vozim. Znaci ne radi se o nekim parnicama,ili mozda ako i jesu parnice onda su u mikronima. Kada predjem rukom preko,apsolutno ne osjetim nikakvu razliku izmedju glatkoce stakla .Pokusavao sam da ispoliram obicnom polir pastom masinski,apsolutno nista nije pomoglo. Ima li neko neki tips ili trik?
Kupio sam nekih navodno specijalnih sprejeva za poliranje stakla,neke hemikalije na bazi nekih kiselina pa pokusat cu i sa tim.
Prijedlog? Iskustva?

Ima čovjek negdje na područiju Ilidžanske opštine mislim da se Krunoslav zove i radi poliranje šajbi.UterivacDugoga wrote:Imam problem nakon koristenja fush brisaca.Pojavio se mat efekat ili tragovi koji su zamrljali prednju sajbu i ometa me dok vozim. Znaci ne radi se o nekim parnicama,ili mozda ako i jesu parnice onda su u mikronima. Kada predjem rukom preko,apsolutno ne osjetim nikakvu razliku izmedju glatkoce stakla .Pokusavao sam da ispoliram obicnom polir pastom masinski,apsolutno nista nije pomoglo. Ima li neko neki tips ili trik?
Nije stvar u jeftinim metlicama vec u necistoci koja se nahvata na staklima i metlicama. Treba nekad i metlice ocistiti jer se i na njima nahvata grubosti i onda dobijes smirgl papir na metlicama. I ne stediti na tekucini za brisace.UterivacDugoga wrote:Probao sve,nemoguce.Koristio raznorazne hemikalije od Wurtha pa nadalje,nista. Mjenjanje sajbe jedina opcija.
Tako pouka drugima,ne stedite sa jeftinim brisacima/metlicama.
Kruno je sa Stupa. Carobnjak sto se tice poliranja,ali nazalost meni se ovo ne isplati polirati jer izadje skuplje poliranje nego nova sajba. Osiguranje svakako pokrivaO'zone wrote:Ima čovjek negdje na područiju Ilidžanske opštine mislim da se Krunoslav zove i radi poliranje šajbi.UterivacDugoga wrote:Imam problem nakon koristenja fush brisaca.Pojavio se mat efekat ili tragovi koji su zamrljali prednju sajbu i ometa me dok vozim. Znaci ne radi se o nekim parnicama,ili mozda ako i jesu parnice onda su u mikronima. Kada predjem rukom preko,apsolutno ne osjetim nikakvu razliku izmedju glatkoce stakla .Pokusavao sam da ispoliram obicnom polir pastom masinski,apsolutno nista nije pomoglo. Ima li neko neki tips ili trik?
https://www.facebook.com/Poliranje-i-Du ... 049073469/
Potraži po Googlu imaju na drugim forumima i iskustva ljudi kojima je radio. Ja mislim otići (nekad) jer su mi isto brisači sjbali šajbu.
Koliko sam našao poliranje šajbe je nekih 60-ak KM-ića. Jesu ti stakla osigurana posebno ili imaš kasko?UterivacDugoga wrote:Kruno je sa Stupa. Carobnjak sto se tice poliranja,ali nazalost meni se ovo ne isplati polirati jer izadje skuplje poliranje nego nova sajba. Osiguranje svakako pokrivaO'zone wrote:Ima čovjek negdje na područiju Ilidžanske opštine mislim da se Krunoslav zove i radi poliranje šajbi.UterivacDugoga wrote:Imam problem nakon koristenja fush brisaca.Pojavio se mat efekat ili tragovi koji su zamrljali prednju sajbu i ometa me dok vozim. Znaci ne radi se o nekim parnicama,ili mozda ako i jesu parnice onda su u mikronima. Kada predjem rukom preko,apsolutno ne osjetim nikakvu razliku izmedju glatkoce stakla .Pokusavao sam da ispoliram obicnom polir pastom masinski,apsolutno nista nije pomoglo. Ima li neko neki tips ili trik?
https://www.facebook.com/Poliranje-i-Du ... 049073469/
Potraži po Googlu imaju na drugim forumima i iskustva ljudi kojima je radio. Ja mislim otići (nekad) jer su mi isto brisači sjbali šajbu.