E ovako, mall više pitanje za detaillere i slične ljude ali svako iskustvo može pomoći.
Crna boja u pitanju, vrata bila zakačena, udarena, ulupljena... Helem vozalo se tako i onda se to uradilo kod lakirera jednog i izgledalo ok, medjutim sad vec godinu dana od postupka se strašno primjeti... Nakon lakiranja to nije bio slučaj... Meni je to jasno da tu malo odradi i kit, malo matira, oksidira lak, malo je to možda i sfušereno ali helem nejse, zanima me da, sa obzirom da taj dio izgleda kao da je lak matirao, ima čak i ogrebotinica koje su se ukazale u dubini i vidi se iz aviona da je farbano, ima li spasa nekog bez farbanja opet?
Može li se dobiti nešto vodobrusnim šmirglanjem od 1500 pa 2000 pa 2500 pa 3000 pa onda poliranje abrazivno pa fino da se to ujednači makar malo?
Hvala
Poliranje nakon lakiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
preludezalude
#2 Re: Poliranje nakon lakiranja
Ovisi od kvalitete laka i debljine laka. S obzirom da je matirao nakon samo godinu dana, onako na nevidjeno ja bih rekao da tu nema spasa.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#3 Re: Poliranje nakon lakiranja
de nam samo reci koji su strucnjaci farbali i gdje, da se i mi ne zajebemo
neces puno dobit poliranjem ako i ista dobijes
neces puno dobit poliranjem ako i ista dobijes
-
tokio25
#4 Re: Poliranje nakon lakiranja
ima li kakva slika da se vidi sta je to ustvari
-
laik1981
#5 Re: Poliranje nakon lakiranja
Ponovno farbanje ti je najisplativija opcija jer ces sa poliranjem vjerovatno baciti pare. Je li metalik boja sa perlom?dgL_ wrote: ↑16/09/2025 18:19 E ovako, mall više pitanje za detaillere i slične ljude ali svako iskustvo može pomoći.
Crna boja u pitanju, vrata bila zakačena, udarena, ulupljena... Helem vozalo se tako i onda se to uradilo kod lakirera jednog i izgledalo ok, medjutim sad vec godinu dana od postupka se strašno primjeti... Nakon lakiranja to nije bio slučaj... Meni je to jasno da tu malo odradi i kit, malo matira, oksidira lak, malo je to možda i sfušereno ali helem nejse, zanima me da, sa obzirom da taj dio izgleda kao da je lak matirao, ima čak i ogrebotinica koje su se ukazale u dubini i vidi se iz aviona da je farbano, ima li spasa nekog bez farbanja opet?
Može li se dobiti nešto vodobrusnim šmirglanjem od 1500 pa 2000 pa 2500 pa 3000 pa onda poliranje abrazivno pa fino da se to ujednači makar malo?
Hvala
-
dgL_
#6 Re: Poliranje nakon lakiranja
Lc9x je bojana VW jeste crna presijava se...laik1981 wrote: ↑16/09/2025 18:39Ponovno farbanje ti je najisplativija opcija jer ces sa poliranjem vjerovatno baciti pare. Je li metalik boja sa perlom?dgL_ wrote: ↑16/09/2025 18:19 E ovako, mall više pitanje za detaillere i slične ljude ali svako iskustvo može pomoći.
Hvala
Na slikama se to ne vidi ali uživo se vidi... Vrata su blago valovita postala, matirala su (ne možeš se npr. Ogledat u njih kao što možeš u svaka druga) hologrami neki se vide... Msm da farbanjem isto tako ne bih dobio ništa... Vjer. Jedino zamjenit vrata sa istom bojom al to je bas tesko...
-
laik1981
#7 Re: Poliranje nakon lakiranja
Najbolje ti je otici do nekog ko polira i pitati. Ne moze se napamet ni reci bez da pogleda neko strucan
- kabal1337
#8 Re: Poliranje nakon lakiranja
Nemoj pocinjat od 1500 brusnog, idi od 2000, Eventualno 2500 do 3000
problem koji ces napraviti poravnat ces svu narandzinu koru. Taj panel ce biti ogledalo dok drugi nece.
Ako je izgubilo sjaj bolje samo ispolirati i obavezno nanjeti neku vrstu zastite ( sealant, vosak) Nanosit barem svako 3mj.
Jednostavno jeftiniji lak koristen i tjt. + ne znas koliko ke debel.
Preleti polirom cijelu stranu. Ofarbat je najlakse
problem koji ces napraviti poravnat ces svu narandzinu koru. Taj panel ce biti ogledalo dok drugi nece.
Ako je izgubilo sjaj bolje samo ispolirati i obavezno nanjeti neku vrstu zastite ( sealant, vosak) Nanosit barem svako 3mj.
Jednostavno jeftiniji lak koristen i tjt. + ne znas koliko ke debel.
Preleti polirom cijelu stranu. Ofarbat je najlakse
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#9 Re: Poliranje nakon lakiranja
Tako mozes samo lak skinut, zaboravi to. Probaj polirati nista smirglati.dgL_ wrote: ↑16/09/2025 18:19 E ovako, mall više pitanje za detaillere i slične ljude ali svako iskustvo može pomoći.
Hvala