Poliraje i ciscenje auta iznutra

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

sarajka85

#1 Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by sarajka85 »

Nedavno sam kupila polovno auto, i voljela bih da ga ispoliram i iznutra ocistim.
Ima li neko neki prijedlog gdje bih mogla otici da to fino generalno uradim, ovdje u Sarajevu?
Cula sam za par lokacija, ali radije bih nesto provjereno. :)
Zna li neko vremenski koliko treba da se tako uradi auto?
dinaraaa

#2 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by dinaraaa »

Kako skontah :-? , ti žeMsko tražiš da ti auto očisti neko muško :D
Zar vama žeMskinju to nije urođenoImage , mislim zar nemate više taj gen Image

Vanish oxi u ruke i prihvati se posla ništa bolje jeftinije i kvalitetnije od domaćeg rada :lol: :lol: :lol:
citroen

#3 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by citroen »

sarajka85 wrote:Nedavno sam kupila polovno auto, i voljela bih da ga ispoliram i iznutra ocistim.
Ima li neko neki prijedlog gdje bih mogla otici da to fino generalno uradim, ovdje u Sarajevu?

Robot hrasno,auto praonica na zadnjem spratu,rade poliranje,dubinsko ciscenje itd.......par sati je potrebno da se ispolira auto(KVALITETNO) a momci rade sa kvalitetnim politurama proizvodjaca Mafra.Odes tamo i dogovoris sve .... :thumbup:
goran288

#4 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by goran288 »

dinaraaa wrote:Kako skontah :-? , ti žeMsko tražiš da ti auto očisti neko muško :D

Vanish oxi u ruke i prihvati se posla ništa bolje jeftinije i kvalitetnije od domaćeg rada :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
sarajka85

#5 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by sarajka85 »

dinaraaa wrote:Kako skontah :-? , ti žeMsko tražiš da ti auto očisti neko muško :D

Nisam rekla da mora biti musko :)
Necu komentirati ovo "musko-zenski" poslovi i obicaji, ipak je ovo skroz druga tema ;)
Hvala tebi u svakom slucaju. ..
sarajka85

#6 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by sarajka85 »

citroen wrote:
sarajka85 wrote:Nedavno sam kupila polovno auto, i voljela bih da ga ispoliram i iznutra ocistim.

Robot hrasno,auto praonica na zadnjem spratu,rade poliranje,dubinsko ciscenje itd.......par sati je potrebno da se ispolira auto(KVALITETNO) a momci rade sa kvalitetnim politurama proizvodjaca Mafra.Odes tamo i dogovoris sve .... :thumbup:
Hvala ti...javio mi se jedan momak preko privatnih poruka i rekao da ima jedan covjek u Svrakinom, kaze radi pravo dobro i POLIRANJE i HEMIJSKO CISCENJE , kaze on da je najbolji u gradu.
Jesi li mozda cuo za to ?
citroen

#7 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by citroen »

sarajka85 wrote:
citroen wrote:

Hvala ti...javio mi se jedan momak preko privatnih poruka i rekao da ima jedan covjek u Svrakinom, kaze radi pravo dobro i POLIRANJE i HEMIJSKO CISCENJE , kaze on da je najbolji u gradu.

nisam upoznat s tim,a jos zivim u svrakinu.....fakat ne znam ko bi mogao to da bude,raspitacu se
respo

#8 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by respo »

sarajka85 wrote:
poliranje je vanjsko "ugladjivanje" auta
nemoj se zeznuti pa da ti polira auto ako neces to
jer koliko sam shvatio ti samo zelis unutra dubinsko ciscenje

i ja sam cuo za tog u svrakinu ali stvarno ne znam gdje se nalazi

a kao sto neko pomenu imas fino preparate u avliji ako imas odvojis jednu nedjelju ili slobodan dan i lagano
po svom i usput vidis ako ima nekih nedostataka da znas
vozač

#9 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by vozač »

ne znam na šta je nalik to što si kupila, kakav je bio prethodni gazda, na moj auto možeš staviti natpis APOTEKA, bez pretjerivanja i ko god je od mene kupovao, uvijek je čistoća bila maltene odlučujući faktor

moj ti je savjet da se prihvatiš krpe i sama očistiš to što imaš, svaki dan po malo, koliko možeš za početak, to ti je isto kao da sređuješ kuću, samo lagano i bez frke, garantujem ti kad potrošiš sat vremena, onog pravog ženskog rada, da ćeš vidjeti razliku, onda eventualno da vidiš šta dalje,

osim toga ti ćeš to raditi puno pažljivije od onih u praonici, sami bog zna koliko su ljudima polomili plastikica po autima i šta, kad mu kažeš samo se pravi lud, pa ja, pa ovo, pa ono, na kraju izađeš i najradije bi sam sebe onom krpom (što je nisu oprali 3 mjeseca) odvalio

nadam se samo da auto nema neki specifični miris prethodnog vlasnika, ako ima neka flekica na sjedištima fino se naprave presvlake pa onda to puno ljepše izgleda
iceman ze

#10 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by iceman ze »

da kao sto neko rece, otici kod nekog provjerenog, meni su tako odvalili dzojstik od retrovizora, koji je skoro nemoguce nenamjerno odvaliti, mogu mislit kako je jako udario od njega.....on je u ASA-i oko 75 KM, tako da me to sredjivanje auta, poprilicno doslo..... :x
sarajka85

#11 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by sarajka85 »

Citroen :) bas bih ti bila zahvalna kada bi mi se raspitao za tog covjeka u Svrakinom :) Puno ga hvale.

Hvala
sarajka85

#12 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by sarajka85 »

respo wrote:
sarajka85 wrote:
poliranje je vanjsko "ugladjivanje" auta
nemoj se zeznuti pa da ti polira auto ako neces to
jer koliko sam shvatio ti samo zelis unutra dubinsko ciscenje

i ja sam cuo za tog u svrakinu ali stvarno ne znam gdje se nalazi

a kao sto neko pomenu imas fino preparate u avliji ako imas odvojis jednu nedjelju ili slobodan dan i lagano
po svom i usput vidis ako ima nekih nedostataka da znas
Hocu ja oboje da mi urade i iznuta i izvana poliranje. Auto mi je iznutra bez boje imaju dijelovi sa kozom i onaj obicni materijal i ima par flekica, ne bih da to sama cistim pa da mi kasnije ostane sareno i nejednako.
HAVANA

#13 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by HAVANA »

U švrakinom je Šemso...odlično radi.

061218167 Šemso
sarajka85

#14 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by sarajka85 »

vozač wrote:ne znam na šta je nalik to što si kupila, kakav je bio prethodni gazda, na moj auto možeš staviti natpis APOTEKA, bez pretjerivanja i ko god je od mene kupovao, uvijek je čistoća bila maltene odlučujući faktor

moj ti je savjet da se prihvatiš krpe i sama očistiš to što imaš, svaki dan po malo, koliko možeš za početak, to ti je isto kao da sređuješ kuću, samo lagano i bez frke, garantujem ti kad potrošiš sat vremena, onog pravog ženskog rada, da ćeš vidjeti razliku, onda eventualno da vidiš šta dalje,

osim toga ti ćeš to raditi puno pažljivije od onih u praonici, sami bog zna koliko su ljudima polomili plastikica po autima i šta, kad mu kažeš samo se pravi lud, pa ja, pa ovo, pa ono, na kraju izađeš i najradije bi sam sebe onom krpom (što je nisu oprali 3 mjeseca) odvalio

nadam se samo da auto nema neki specifični miris prethodnog vlasnika, ako ima neka flekica na sjedištima fino se naprave presvlake pa onda to puno ljepše izgleda
Auto je audi a6...iznutra je sve bez i bijelo, pravo je osjetljivo da se ociti...spomenula sam to vec ranije, ne bih da mi ostane sareno i nejednako ocisneno na nekim dijelovima. Hocu da to bude bas generalno uradjeno i da na kraju budem zadovoljna sa rezultatom. A nije valjda da ne postoji neko dovoljno pouzdan i siguran kod koga mogu ostaviti auto i da mi to kvalitetno uradi. Hocu i da ispoliram auto, kazu da se tako zastiti lak i da to moze drzati jedno pola godine.
respo

#15 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by respo »

sarajka85 wrote:
Hocu ja oboje da mi urade i iznuta i izvana poliranje. Auto mi je iznutra bez boje imaju dijelovi sa kozom i onaj obicni materijal i ima par flekica, ne bih da to sama cistim pa da mi kasnije ostane sareno i nejednako.
ok tvoj izbor havana ti je dao broj pa nazovi vidi
ja ti samo govorio kako ces eventualno jeftinije proci i upoznati auto koje si kupila
tako bar ja uradim prvi put ga ja temeljito ocistim a onda u praonice

al eto ti tako i da ti bar uradi kako valja pa javi kako je ispalo
sarajka85

#16 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by sarajka85 »

iceman ze wrote:da kao sto neko rece, otici kod nekog provjerenog, meni su tako odvalili dzojstik od retrovizora, koji je skoro nemoguce nenamjerno odvaliti, mogu mislit kako je jako udario od njega.....on je u ASA-i oko 75 KM, tako da me to sredjivanje auta, poprilicno doslo..... :x

Suti...nemoj me prepadati :(
sarajka85

#17 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by sarajka85 »

HAVANA wrote:U švrakinom je Šemso...odlično radi.

061218167 Šemso

HVALA :)

Jel´ on radi oboje i poliranje i iznutra ???
HAVANA

#18 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by HAVANA »

Sve radi i odlično radi.
musicd

#19 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by musicd »

Otidji u velesice prekoputa tahi standa autopraonica, najbolje u gradu rade dubinsko ciscenje! Mozda rade i poliranje.
sarajka85

#20 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by sarajka85 »

musicd wrote:Otidji u velesice prekoputa tahi standa autopraonica, najbolje u gradu rade dubinsko ciscenje! Mozda rade i poliranje.
Nema sanse da odem u autopraonicu, previse su neodgovorni. Cula sam svakakvih prica...cak da znaju izgrebati auto :-?
iceman ze

#21 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by iceman ze »

i obavezno nam ostavi feedback......nakon obavljene usluge, barem bi ovdje trebalo uvesti praksu, da se ne zalecemo na prva vrata...... :-)
mirzasila

#22 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by mirzasila »

Hocu i da ispoliram auto, kazu da se tako zastiti lak i da to moze drzati jedno pola godine.
Ako ti je lak u dobrom stanju nemoj da poliras. btw koje godiste je audi?
sarajka85

#23 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by sarajka85 »

iceman ze wrote:i obavezno nam ostavi feedback......nakon obavljene usluge, barem bi ovdje trebalo uvesti praksu, da se ne zalecemo na prva vrata...... :-)

Hocu...nema problema ;)
mayab

#24 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by mayab »

mirzasila wrote:
Hocu i da ispoliram auto, kazu da se tako zastiti lak i da to moze drzati jedno pola godine.
I ja mislim da poliranje laka nije potrebno, samo temeljito pranje i nanosenje kakvog zastitnog voska i glancanje (mnogi ovo mijesaju sa poliranjem, poliranje je valjda kad je lak izgubio povrsinski sjaj pa treba skinuti taj matirani gornji sloj)
sarajka85

#25 Re: Poliraje i ciscenje auta iznutra

Post by sarajka85 »

mayab wrote:
mirzasila wrote:
I ja mislim da poliranje laka nije potrebno, samo temeljito pranje i nanosenje kakvog zastitnog voska i glancanje (mnogi ovo mijesaju sa poliranjem, poliranje je valjda kad je lak izgubio povrsinski sjaj pa treba skinuti taj matirani gornji sloj)
Mislim da si ti donekle u pravu :) Meni su rekli da je poliranje ustvari izmedju ostalog i stavljanje tog voska i tako da se zastiti tak.
Post Reply