Polipi na mokracnoj cijevi?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
zemo_online

#1 Polipi na mokracnoj cijevi?

Post by zemo_online »

Jel zna iko ista o ovome?Male izrasline na mokracnoj cijevi kod zena i kako stim izaci na kraj?
Fala unaprijed.
JohnnyS

Post by JohnnyS »

Prvo slijedi biopsija da se uvidi potencijalna malignost polipa. Dalje, unatoč je li benigan ili maligan polip se mora skinuti. Problem je sa izraslinama urotelijalnog epitela (pokrovnog tkiva mokraćnog sustava) što se skoro uvijek vrate i to, na žalost, tada sa višim stupnjem malignosti. Zato, nakon skidanja polipa slijede redovne cistoskopije, a to su, vjerujte mi, užasno neugodne pretrage (ja kad to gledam na vježbama nije mi svejedno, mogu mislit kako je jadnim pacijentima).
U svakom slučaju:
slušat svog doktora, a ne studenta medicine na forumu :D
prekinut s pušenjem, jer su tumori mokraćnog sustava 7 puta učestaliji kod pušača
redovno kontrolirat mokraćni mjehur

p.s. @test01 nadam se da ovo ne pitaš za sebe, ili nekoga svoga jer nije ugodno imat polip sve i da je najbenigniji
zemo_online

#3 Re: Polipi na mokracnoj cijevi?

Post by zemo_online »

hvala johnnyS.
ima`li jos iko ikakvog iskustva s ovim?
goga+

#4 Re: Polipi na mokracnoj cijevi?

Post by goga+ »

Moja majka je imala polip na mokraćnoj cevi, koji joj je doktorica urolog pratila mesecima. Polip je krvario pa je zakazala uklanjanje. Kada ga je uklonila zaključila je da uopšte on nije krvario kako je mislila. Krvarenje je trajalo sedam meseci. Mama je odmah znala da je u pitanju rak i bila je u pravu. Nakon PAPA testa i eksplorativne kiretaže postavljena je dijagnoza karcinoma tela materice i operisana je. Nepotrebno se izgubilo sedam meseci. Nakon operacije je imala zračenje. Na kontroli su rekli da je dobro. Pišem ti ovo da bih ti sugerisala da ne čekaš mnogo. Idi i kod ginekologa i zahtevaj od urologa da se uradi biopsija i otkloni polip što pre. Nadam se da će sve biti bezazleno i da će se lako rešiti. Srećno.
Post Reply