'Polikita' ili 'Feral'

Post Reply
kub lajkan

#1 'Polikita' ili 'Feral'

Post by kub lajkan »

Da li je neko ovdje zainteresovan za pokretanje jednog satiricnog lista tipa 'Polikite' i "Ferala' i sta mislite o tako necem?

Nasa politicka scena je neiscrpan izvor svakojakih gluposti i stvarno je steta da to bogatstvo 'propada neiskoristeno'.

Ne bi to moralo biti papirnato izdanje. Moze i web-prezentacija...
Vodenjak

#2 Re: 'Polikita' ili 'Feral'

Post by Vodenjak »

kub lajkan wrote:Da li je neko ovdje zainteresovan za pokretanje jednog satiricnog lista tipa 'Polikite' i "Ferala' i sta mislite o tako necem?

Nasa politicka scena je neiscrpan izvor svakojakih gluposti i stvarno je steta da to bogatstvo 'propada neiskoristeno'.

Pa imamo vec to...
"Prosetaj" malo po Forumu pa ces vidjeti! :D
digger

#3 Re: 'Polikita' ili 'Feral'

Post by digger »

kub lajkan wrote:Da li je neko ovdje zainteresovan za pokretanje jednog satiricnog lista tipa 'Polikite' i "Ferala' i sta mislite o tako necem?

Sounds interesting; even challenging! Count me in.
Satriani

Post by Satriani »

Nasa politicka scena je satira sama po sebi, ne bi skodilo malo ozbiljnosti.
U svakom slucaju sretno sa idejom i realizacijom.
St.Germain

Post by St.Germain »

to sto se listovi poput Polikite nisu odrzali je kulturna katastrofa za Bosnu i Hercegovinu.
necu ulaziti u koncepciju te novine koja je ugasena licemjernim pritiscima vladajucih oligarhija uz svesrdnu podrsku nasih nezavisnih sudova, jer su momci bili tek otpoceli sa radom, izaslo je nekih stotinjak (ako uopste) brojeva i onda kapak...
to znaci da kod nas postoje stvari o kojima se ne smije pricati, a to nije dobro za demokratiju nikako...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Satriani wrote: Nasa politicka scena je satira sama po sebi, ne bi skodilo malo ozbiljnosti.
Mudro zboris. Znaci rjesenje problema je u tome da se bolje naguzimo?
Satriani

Post by Satriani »

kub lajkan wrote:
Satriani wrote: Nasa politicka scena je satira sama po sebi, ne bi skodilo malo ozbiljnosti.
Mudro zboris. Znaci rjesenje problema je u tome da se bolje naguzimo?
Mi to perfektno radimo i do sada, pa pogledaj recimo Dnevni Avaz, mrtva satira.
Ne kazem da ti ne valja ideja, ali ima brate toga dovoljno i u nasim medijima. Razmisli malo o Danima i naslovnici sa reisom, nije nas narod zreo za tu vrstu politicke komunikacije.
Ne znas naravno dok ne pokusas. Zato ti i kazem sretno!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Satriani wrote:
kub lajkan wrote: Mudro zboris. Znaci rjesenje problema je u tome da se bolje naguzimo?
Mi to perfektno radimo i do sada, pa pogledaj recimo Dnevni Avaz, mrtva satira.
Ne kazem da ti ne valja ideja, ali ima brate toga dovoljno i u nasim medijima. Razmisli malo o Danima i naslovnici sa reisom, nije nas narod zreo za tu vrstu politicke komunikacije.
Pa to uopste ne mora biti sasvim u tom folu. Ta naslovnica Dana je dosta diskutabilna, prije svega po efektima koje je izazvala.

Inace, kod nas su drugi uslovi nego sto je imao Feral, drugi uslovi nego kad je izlazila Polikita.

Ne mislim da je situacija bolja, nego da treba na drugi nacin...

A Avaz bi bio bolji kao satiricni list, ali nije shvacen :-D
St.Germain

Post by St.Germain »

heheh, mislim da je jedini razlog tvog neslaganja talking about own shit i nista drugo.

Zasto je naslovnica dana bila diskutabilna? Ako je povrijedila necije osjecaje, imaju sudovi. Da se ogoliceni potrudio da demantuje ijedan navod iz obrazlozenja ili iz ranijih pisanja magazina DANI, konto bih, ok, pretjerali su
ali ako se neko smatra nedodirljivim oli apsolutnim autoritetom i nema potrebe da reaguje na optuzbe o kaljanju funkcije Reisa i prostituisanju iste, nista bolje nije ni zasluzio
St.Germain

Post by St.Germain »

i da, o kakvim drugim uslovima pises? KOJI drugi uslovi?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Pitanja su dobra, ali odgovori dugacki. A meni je sad frka...

Odgovorim ti iduce godine :)

Pozdrav.
Engram::X

Post by Engram::X »

:D

fali red, rad i disciplina :D
St.Germain

Post by St.Germain »

Engram::X wrote::D

fali red, rad i disciplina :D
sta je u tome lose :roll:

fulio si temu, tj. fulio sam temu, tj. tema je fuljena...

tj...zanemari... :roll: :D
St.Germain

Post by St.Germain »

Engram::X wrote:fulio si temu, tj. fulio sam temu, tj. tema je fuljena...

tj...zanemari... :roll: :D
ko je fulio temu, ti ili ja :?

teme je fuljena, tj. fula je opca

tj. ne zamjeri :-)
kub lajkan

Post by kub lajkan »

St.Germain wrote: heheh, mislim da je jedini razlog tvog neslaganja talking about own shit i nista drugo.

Zasto je naslovnica dana bila diskutabilna? Ako je povrijedila necije osjecaje, imaju sudovi. Da se ogoliceni potrudio da demantuje ijedan navod iz obrazlozenja ili iz ranijih pisanja magazina DANI, konto bih, ok, pretjerali su
ali ako se neko smatra nedodirljivim oli apsolutnim autoritetom i nema potrebe da reaguje na optuzbe o kaljanju funkcije Reisa i prostituisanju iste, nista bolje nije ni zasluzio
Pazi ovako...

Mislim da se slazemo oko poruke te naslovnice. Reis je poceo da pokazuje one simptome koje vec odavno pokazuje Avaz, a koji se svode na sirovu "demonstraciju sile". I ta sila ce da se proteze sve dotle dok neko ne stavi rampu i kaze "e sad je dosta".
Pretpostavljam da se oko toga slazemo.
Stvarno cijenim one koji ustanu protiv toga i kazu "dosta te je vise".

Medjutim, diskutabilno je da li je to uradjeno na korektan nacin. Da li su pri tome povrijedjena pravila profesionalnog novinarstva. Mislim da jednim dijelom jesu, ali svega ti nemoj sad da ulazimo u raspravu o tome sta i kako jer nije to nesto extra vezano uz temu...

Druga stvar, sta su Dani dobili od toga? Koliko su citalaca izgubili i koliko su mrznje na sebe navukli? Mi sad mozemo tvrditi da ce ih citati oni koji ih razumiju, a neki od onih koji ih dosad nisu razumijevali na pravi nacin ce prestati da ih citaju zbog te naslovnice. Po mom misljenju su u blagom gubitku zbog svega ovoga.

U tom smislu sam ti govorio o tome...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

kub lajkan wrote:
St.Germain wrote: heheh, mislim da je jedini razlog tvog neslaganja talking about own shit i nista drugo.

Pazi ovako...

Mislim da se slazemo oko poruke te naslovnice. Reis je poceo da pokazuje one simptome koje vec odavno pokazuje Avaz, a koji se svode na sirovu "demonstraciju sile". I ta sila ce da se proteze sve dotle dok neko ne stavi rampu i kaze "e sad je dosta".
Pretpostavljam da se oko toga slazemo.
Stvarno cijenim one koji ustanu protiv toga i kazu "dosta te je vise".

Medjutim, diskutabilno je da li je to uradjeno na korektan nacin. Da li su pri tome povrijedjena pravila profesionalnog novinarstva. Mislim da jednim dijelom jesu, ali svega ti nemoj sad da ulazimo u raspravu o tome sta i kako jer nije to nesto extra vezano uz temu...

Druga stvar, sta su Dani dobili od toga? Koliko su citalaca izgubili i koliko su mrznje na sebe navukli? Mi sad mozemo tvrditi da ce ih citati oni koji ih razumiju, a neki od onih koji ih dosad nisu razumijevali na pravi nacin ce prestati da ih citaju zbog te naslovnice. Po mom misljenju su u blagom gubitku zbog svega ovoga.

U tom smislu sam ti govorio o tome...
Prvo mi nije jasno sto se Mujo buni!?
Tip je prikazan na naslovnici poznatih novina zgodniji nego sto je ikad bio! :D
Drugo, Dani su samo slikovito prikazali ono sto je Mujo pokazao svojim rijecima u zadnje vrijeme, a to je da se poceo petljati tamo gdje mu nije mjesto. Dakle u politiku s kojom ima tek toliko koliko i ja, obican gradjanin i drzavljanin drzave Bosne i Hercegovine.
I ni makac dalje!
A to sto je on pokazao da misli da kao tip koji, eto, ima neku visoku fuknkciju u hijerarhiji Islamske zajednice BiH, moze da radi od iste drzave sta se njemu cejfne, nije nista drugo do razgolicavanje poznate istine da se dzamija i crkva bave vise politikom nego onim za sta su placeni da rade!
I to podobro placeni!
I trece, svojim potezom su Dani samo (ponovo) pokazali da zele da ukazu na istinu i da im se hebe za tirazem samo sto to nekako ne ide u glavu onima koji redovno citaju Dnevni Havaz ciji gazda i novinari umjesto pigmenta u zjenicama imaju istetovirane konvertibilne marke!
I pokoji dolar ili Euro da se nadje za ne daj Boze! :x

A ako Dani i nestanu sa scene, ona shaka novinara ce se nekako i snaci, ali sta cemo mi???? :? :x

Image
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Engram::X wrote:Image
Seri seri, moj golube bijeli!
Post Reply