Oni radnici koji odbijaju da se "prikače" dobijaju momentalni otkaz.
Ljudi, je li ovo Zona sumraka i kada smo to mi ušli u nju?
Pa prvo su počeli sa kamerama da prate raju,a ni ovo me ni malo ne čudi,sad su radnici kod nas potrošni materijal,jedna švera i otkaz dože drugiToffee karamela wrote:Mislila sam da me u ovoj državi više ništa ne može šokirati, ali prevarila sam se! Prije dvije noći na dnevniku TVSA gledam prilog....u našim privatnim firmama sve je češća praksa da poslodavci i uposleni međusobne optužbe, sumnjičenja i šta još sve ne rješavaju-kačenjem ljudi na poligraf! Ono što je dosada samo policija imala pravo raditi sada ima pravo svaki poslodavac dovoljno imućan da plati (iznajmi!) poligraf. Posuđuje im ga i policija!
Oni radnici koji odbijaju da se "prikače" dobijaju momentalni otkaz.Da li ja živim na Mjesecu pa mi je promaklo donošenje zakona koje bi odobrilo ovakvo nešto! Odakle privatnim licima pravo da upotrebljavaju policijske metode? Hoće li uskoro imati i svoje privatne tamnice sa spravama za egzekuciju negdje u podrumu firmu i osumnjičene samo transportovati dolje na izvršenje presude nakon što su pali na poligrafu???
Ljudi, je li ovo Zona sumraka i kada smo to mi ušli u nju?
No, to nije sve...novinari TVSA zaustavili su par ljudi na ulici i pitali ih kakvo je njihovo mišljenje o svemu tome...dva starija čovjeka i mlada žena...SVO TROJE NISU VIDJELI NIŠTA LOŠE U TOME! Žena se čak i zapričala hvališući se kako je ona SIGURNA da svoj posao obavlja kako treba a ostale koji ne zadovoljavaju standarde ili što je već - neka kače! Pa je li moguće da takve osobe s kokošjim mozgom žive na ovom svijetu i još se diče nazivom homo sapisensa!Azamo wrote:
Pa prvo su počeli sa kamerama da prate raju,a ni ovo me ni malo ne čudi,sad su radnici kod nas potrošni materijal,jedna švera i otkaz dože drugi
samo malo wrote:s obzirom da su u Bosni privatnici uglavnom pripadnici novopecene novobosnjacke (i novosrpske i novohrvatske, ovisnho o kojem toru govorimo) elite, nema tu covjeka i karaktera ni kolko crnog ispod nokta.
Ali jebiga, zaiskali ste (izabrali ste), evo vam ga.

Džimi, jesi li i ti jedan od "nakačenih" na šejtansku spravu...pričaj, pričajdzimi wrote:Brzo maknite temu, dok ovo nije vidio moj gazda
Nisu me još kačili ni na šta, ali ništa nije isključeno, obzirom da sam kod privatnika i svega se do sad nagledala.Toffee karamela wrote:Džimi, jesi li i ti jedan od "nakačenih" na šejtansku spravu...pričaj, pričajdzimi wrote:Brzo maknite temu, dok ovo nije vidio moj gazda
Ovdje se ne radi o poštenju/nepoštenju naroda...na kraju ne radi se niti o jednom tako uopštenom pojmu kakav je narod. Ovdje se radi o radnicima, ljudima s imenom, prezimenom i matičnim brojem čija prava se pokušavaju kršiti (i krše se) na bezbroj načina, a sada ih se žele pritisnuti i ovakocyprus wrote:A ko ovdašnji nardo, tj. radnici pošteni, ma daaaj![]()
karanana wrote:ja sam cuo slicne slucajeve i cuo sam da su se radnici savjetovali sa advokatima i da su advokati rekli da po necemu, nekom zakonu ili nekoj rupi u zakonu poslodavci imaju pravo na ovo, sto je meni apsolutno nevjerovatno.
Toffee karamela wrote:Ovdje se ne radi o poštenju/nepoštenju naroda...na kraju ne radi se niti o jednom tako uopštenom pojmu kakav je narod. Ovdje se radi o radnicima, ljudima s imenom, prezimenom i matičnim brojem čija prava se pokušavaju kršiti (i krše se) na bezbroj načina, a sada ih se žele pritisnuti i ovakocyprus wrote:A ko ovdašnji nardo, tj. radnici pošteni, ma daaaj![]()
![]()
Odakle pravo privatnim licima da građane stavljaju na detektore laži i uručuju im momentalni otkaz u slučaju da oni to odbiju???
MAN-lion's coach wrote:
Bio, ali nisi rekao gdje,vjerovatno u policiji.
Nema ovlasti gazda da se bavi poligrafom,nije on tolika moć ni u mega kapitalisičkim zemljama da se stavlja iznad države.Za krađe u firmi postoji policija i nadležni organ koji će utvrditi elemente krivičnog djela,za to nije nadležan Bog Privatniković.
MAN-lion's coach wrote:Individualno,ko može ko ne može i sa šta odnosno za koga.A-R-N-I wrote:MAN-lion's coach wrote:
Bio, ali nisi rekao gdje,vjerovatno u policiji.
Nema ovlasti gazda da se bavi poligrafom,nije on tolika moć ni u mega kapitalisičkim zemljama da se stavlja iznad države.Za krađe u firmi postoji policija i nadležni organ koji će utvrditi elemente krivičnog djela,za to nije nadležan Bog Privatniković.
zamisli nije u policiji niti kao osumnjiceni ni kao optuzeni nego po redovnoj proceduri. a imas vrlo jednostavno rjesenje za to, niko te ne tjera da radis tamo gdje ne mozes da lazes!!!!!
MAN-lion's coach wrote:
Ah ugovorom i pravilnikom je definisano da te svako može zalijepiti na poligraf?Ok,uredu,tvoj problem što si isti potpisao.
Ah ako ugovorom nije?Ima te neko pravo testirati?
I još ima neko pravo ko je pod takvim tretmanom nekome govoriti da li je ispravno to ili ne.
Eh čudna mi ta mušterija na poligrafu sa svojim ljudskostima koje ispoljava na svom radnom mjestu,i to često.
Imaš li još neko opravdanje za ove psihijatrijske ispade pojedinih "buznismana"?