irfan2 wrote:da li su ljudi po prirodi poligamni?
za ljubav, tj za pojam "voliti" je to malo komplikovanije jer da bi se doslo do tog stadija potrebno je proc kroz jedan proces ... ali svidjati se, ili cak zaljubiti u vise osoba istovremeno ... da li je po vama moguce? tj, da vam se svidjaju dvije, ili cak tri osobe istovremeno, istim intenzitetom, i da nisu u koaliziji ..tj jednako vam je ugodno i super pricat i sa jednom, i drugom (ili drugim) ...
drugi dio je malo komplikovaniji za objasnit

.. ne morate citat ako vam se ne da

..ugl da li mislite da je uopste potrebno birati tada? ono, nijedna od datih osoba nije zakinuta, u oboje ste zaljubljeni istim intenzitetom .. zasto moramo biti ekskluzivni? ustvari najbolja veza koju sam imao bila je po paroli "radi sta hoces samo nek ne dodje do mene" ... i super meni, super njoj ...nema ljubomore, nema komplikacija ...
navalite

..
nije poenta vjernosti

za mene je to nesto na sto se odlucis....i mislim da je ok da ti se u odredjenom periodu u zivotu SVIDJA vise osoba istovremeno...dosta ljudi prodje kroz to....pa cak i zaljubljenost i ljubav, je li omakne se ono 2 istovremeno....to su za*ebane situacije

a vec vise od 2 tu bih pomislila da se radi o osobi koja se BOJI vezivanja, i namjerno i svjesno se rasipa na vise strana tako da ni jedan/jedna od partner(ic)a ne bi skontao/la ko je ta osoba u stvari....tu vec nema ni zaljubljenosti ni ljubavi, to je pitanje sharanja.....
nekim ljudi nemaju problema sa djeljenjem....ili su spremniji na kompromise iz raznih razloga (a cesto je taj razlog strah od samoce)...ja licno nisam jedna od njih....ne volim da djelim....tako da mi nije problem da i sebe ne djelim, jer jedino je tako fer

mislim da ta odredjena doza posesivnosti nije odraz drustvenih normi nego jednostavno osjecaj da zelimo nesto za sebe...na neki nacin cinjenica da se ta druga osoba odrekla "saranja" je onako kao vrhunski dokaz ljubavi
nije sve crno bijelo, ali zivot jeste niz odluka i izbora....ponekad je to jednostavno pitanje da je ljubav tako jako i zdrava (u obliku veze) da nam je prisustvo te osobe u nasem zivotu, kao i njena sreca, bitnije od degustiranja na trzistu ljubavi

jednostavno pitanje STA TI JE BITNIJE