POLIGAMIJA

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Kwaheri

Post by Kwaheri »

danas wrote:
zena wrote: a kako to stoji u odnosu sa sexualnom orijentacijom i onim pravima "drugacijih"... :D
mrzim da se ponavljam... ali izgleda da moram... :roll:

pa evo:
teta danas je da ono sto vazi za jedne, vazi za sve... ili nikoga... ako se dvoje odraslih ljudi mogu vjencati, onda je nebitno kojeg su spola... ako moze hetero treba da moze i homo... ili niko brate... ako covjek moze privesti 4 zene, onda nek i zena ima pravo da privede cetvoricu... ili svima samo po jedan supruznik... nek je jednako -- nemam problem onda nikakav... sve dok su odrasli ljudi u pitanju, i dok im se tako 'svidja', i dok nema -- kako ono bi -- prisile :oops:

e, sad mi reci kako ti stojis sa pravima 'drugacijih'... da, teoretski ja prihvatam 4 zene... ali ne serijat :wink:... a ti draga? :oops:
pošteno od tebe. :)
ja serijat ;) zasada 8-) hvala Bogu

i tesko da bih se nasla u konceptu poligamnog braka...ili bilo kojih "izleta"... mozda sam takva u karakteru, a mozda je to i religijsko uvjerenje... e to ti ne znam...
Sto se tice drugacijih po pitanju sexualne orijentacije, ni to ti ne znam...mogu ti ponoviti sta (uslovno) serijatske pravne skole kazu o tome, al to vec znash...mada, mene sto se tice, ja sam ti tu "nepismena" :D
Sve dok se mene ne prisiljava, ne zadirem u taj dio necijih zivota :)
Iskreno, ne znam kakav bih stav zauzela da je drzava u kojoj zivim "serijatska", ali sudeci po "tvrdolinijastvu" ali "svojeglavosti"... moguce je svasta :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

danas wrote:
zena wrote:
danas wrote: da, ne moze... kad se pita ta religija... da.... so much for equality... :oops:

a tamo dje ja zivim su zakoni izgleda malo pravicniji i jednakiji, jer zena ima pravo haman na ISTO muzeva koliko i muz ima pravo na zena... pa mi nije jasno kako to obican covjek napravio pravedniji zakon od bozjeg :oops:

a ja bih pristala -- pa jesam li vec imala haremic, gdje svaki od njih imao jos po 3 hanume pored mene :oops: i fino smo se slagali svi... ja recimo nisam od onih sto vole da cojeku peru noge, ali bilo ih je sto i to vole... pa rasporedismo :D tako kod nas sve ravnopravno bijase -- iJope mi skontasmo pravednije i ravnopravnije... od.... te religije :oops:
da te krunishemo? :D sreca pa se i religija bira, bar ovdje kod nas... a bez izbora nema slobode...
ja biram opet Boga i islam... :) ali opet, moj izbor jel de?

a za boldirano...
dakle... moze se... :D :oops:
neka bona, krunisi kakvog sto je od gladi spasio kakve cetiri curice time sto ih je ozenio :oops: on je mio bogu, a ne vaki ko ja :oops:

i ja velim -- sreca pa se ima izbora...
ja vidis uvijek biram principe i dosljednost... stas' kad sam naopak stvor...
:roll:
eto ja neprincipijelna i nedosljedna... c c c ... moji su principi malo drugaciji... al nejse to... No, ko je đe kod Boga...vidjet cemo, ako Bog da...
8-)
nek si ti meni ziva i zdrava :)
danas

Post by danas »

zena wrote: :roll:
eto ja neprincipijelna i nedosljedna... c c c ... moji su principi malo drugaciji... al nejse to... No, ko je đe kod Boga...vidjet cemo, ako Bog da...
8-)
nek si ti meni ziva i zdrava :)
koliko vidjeh -- nisam rekla nista za tebe, vec sam samo rekla za sebe...

ipak, izgleda da i sama priznajes da tvoj izbor ipak donekle limitira dosljednost kada dodje do jedne zene i 4 muza, ili pak muza i muza, i zene i zene... ma koliko se to njima svima 'svidjalo', i ma koliko malo tu prisile bilo... tu i dalje postoji okvir/limit koji tebi znaci nesto... nekima drugima pak ne znaci nista... stoga i razlicitost u dometu dosljednosti i principa... to je sve...
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

Latinica wrote:
KOGOD KADGOD wrote:
nemoj trositi vrijeme na ovome, pogleda dvije strane unazad, tema se davno "ofucala" i vise nema veze sa pocetnom :zzzz:
sigurno imas preca posla i boljih ideja :music2:
Izuzetno ruzan komentar od nekoga ko se dici vjerom.
@Latinica... zaista, pogledaj postove unazad... samo se ponavlja sto je vec receno, - u cemu je korist rasprave "rasprave radi"?... stvarno...

mislim, ako vam to pase i nije vam mrsko ponavljati jedno te isto (manje-vise) nastavite u svakom slucaju :)

Moje izvinjenje ako ti se ucinio komentar "ruznim". Nije namjeravano.
Tako inteligentne osobe bi do sad mogle pokrenuti temu (ne mora biti "nova" ali sa novim pogledima na isto) umjesto da se u nedogled vuce ista stvar.

Zakljuci se da je izneseno u sustini toliko i toliko stavova (sazeto) i neko ostane pri svom, neko malo preuredi svoj, neko mozda i uvidi da nije u pravu i dogovoreno da se ne slazemo u tome i tome, slazemo u tome i tome, i hajde sad nesta drugo.

Ako vam nije do zakljucka i identifikovanja iznesenih stavova - nego do caskanja i repeticije - samo nastavite.... :-D

Necu vam se mijesati u ove rasprave, da slucajno ne prekinem nesta od krucijalne vaznosti ok?
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

KOGOD KADGOD wrote:
Latinica wrote:
KOGOD KADGOD wrote:
nemoj trositi vrijeme na ovome, pogleda dvije strane unazad, tema se davno "ofucala" i vise nema veze sa pocetnom :zzzz:
sigurno imas preca posla i boljih ideja :music2:
Izuzetno ruzan komentar od nekoga ko se dici vjerom.
@Latinica... zaista, pogledaj postove unazad... samo se ponavlja sto je vec receno, - u cemu je korist rasprave "rasprave radi"?... stvarno...

mislim, ako vam to pase i nije vam mrsko ponavljati jedno te isto (manje-vise) nastavite u svakom slucaju :)

Moje izvinjenje ako ti se ucinio komentar "ruznim". Nije namjeravano.
Tako inteligentne osobe bi do sad mogle pokrenuti temu (ne mora biti "nova" ali sa novim pogledima na isto) umjesto da se u nedogled vuce ista stvar.

Zakljuci se da je izneseno u sustini toliko i toliko stavova (sazeto) i neko ostane pri svom, neko malo preuredi svoj, neko mozda i uvidi da nije u pravu i dogovoreno da se ne slazemo u tome i tome, slazemo u tome i tome, i hajde sad nesta drugo.

Ako vam nije do zakljucka i identifikovanja iznesenih stavova - nego do caskanja i repeticije - samo nastavite.... :-D

Necu vam se mijesati u ove rasprave, da slucajno ne prekinem nesta od krucijalne vaznosti ok?
mjesaj se ti u raspravu, nista ni neces prekinuti...izvinjavam se sto prekidam raspravu.. :P
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

KOGOD KADGOD wrote:

Heh...bojim se da nisi u pravu. Cijeli dan cekam da vam saopstim da sam se predomislila - od danas podrzavam i poligamiju i poliandriju . :D

Njemu cetr' zene - meni cetr' muza. :D Posteno, ne ? :oops: :P

( Salko, niko te nista nije pit'o. :D )
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

zena wrote:
danas wrote:
zena wrote: a kako to stoji u odnosu sa sexualnom orijentacijom i onim pravima "drugacijih"... :D
mrzim da se ponavljam... ali izgleda da moram... :roll:

pa evo:
teta danas je da ono sto vazi za jedne, vazi za sve... ili nikoga... ako se dvoje odraslih ljudi mogu vjencati, onda je nebitno kojeg su spola... ako moze hetero treba da moze i homo... ili niko brate... ako covjek moze privesti 4 zene, onda nek i zena ima pravo da privede cetvoricu... ili svima samo po jedan supruznik... nek je jednako -- nemam problem onda nikakav... sve dok su odrasli ljudi u pitanju, i dok im se tako 'svidja', i dok nema -- kako ono bi -- prisile :oops:

e, sad mi reci kako ti stojis sa pravima 'drugacijih'... da, teoretski ja prihvatam 4 zene... ali ne serijat :wink:... a ti draga? :oops:
pošteno od tebe. :)
ja serijat ;) zasada 8-) hvala Bogu

i tesko da bih se nasla u konceptu poligamnog braka...ili bilo kojih "izleta"... mozda sam takva u karakteru, a mozda je to i religijsko uvjerenje... e to ti ne znam...
STO SE TICE DRUGACIJIH PO PITANJU SEXUALNE ORIJENTACIJE, NI TO TI NE ZNAM...MOGU TI PONOVITI STA (uslovno) SERIJATSKE PRAVNE SKOLE KAZU o tome, al to vec znash...mada, mene sto se tice, ja sam ti tu "nepismena" :D
Sve dok se mene ne prisiljava, ne zadirem u taj dio necijih zivota :)
Iskreno, ne znam kakav bih stav zauzela da je drzava u kojoj zivim "serijatska", ali sudeci po "tvrdolinijastvu" ali "svojeglavosti"... moguce je svasta :D
:?
amrino

Post by amrino »

Haman ste svi brak sveli samo na sex i na to ko ce kome...

Mislim stvarno...
Ako zena treba raditi i zaradjivati da bi izdrzavala cetvoricu mudonja i jos ih sve podjednako voljeti, maziti, paziti, svima podjednako davati i svima djecu izroditi i odgojiti....pa ko bi se normalan borio za to "pravo" ??? :-?
Post Reply