pošteno od tebe.danas wrote:mrzim da se ponavljam... ali izgleda da moram...zena wrote: a kako to stoji u odnosu sa sexualnom orijentacijom i onim pravima "drugacijih"...
pa evo:
teta danas je da ono sto vazi za jedne, vazi za sve... ili nikoga... ako se dvoje odraslih ljudi mogu vjencati, onda je nebitno kojeg su spola... ako moze hetero treba da moze i homo... ili niko brate... ako covjek moze privesti 4 zene, onda nek i zena ima pravo da privede cetvoricu... ili svima samo po jedan supruznik... nek je jednako -- nemam problem onda nikakav... sve dok su odrasli ljudi u pitanju, i dok im se tako 'svidja', i dok nema -- kako ono bi -- prisile
e, sad mi reci kako ti stojis sa pravima 'drugacijih'... da, teoretski ja prihvatam 4 zene... ali ne serijat... a ti draga?
ja serijat
i tesko da bih se nasla u konceptu poligamnog braka...ili bilo kojih "izleta"... mozda sam takva u karakteru, a mozda je to i religijsko uvjerenje... e to ti ne znam...
Sto se tice drugacijih po pitanju sexualne orijentacije, ni to ti ne znam...mogu ti ponoviti sta (uslovno) serijatske pravne skole kazu o tome, al to vec znash...mada, mene sto se tice, ja sam ti tu "nepismena"
Sve dok se mene ne prisiljava, ne zadirem u taj dio necijih zivota
Iskreno, ne znam kakav bih stav zauzela da je drzava u kojoj zivim "serijatska", ali sudeci po "tvrdolinijastvu" ali "svojeglavosti"... moguce je svasta