Ne cijenim te dovoljno da bi s tobom nastavio polemizirati !
A sta je moja mama , a sta si ti pokazujete obadvije svojim javnim nastupima , sto ce okolina dobro prepoznati !
Sto se mene tice , ti me se od sad uopce ne tices !!!
STELLA :
Da bi se nesto prihvatilo kao cinjenica, za to covjek mora dobiti dokaze !
Tvoju teza :
bi se mogla uzeti u razmatranje mozda prije nekih 30 ili 40 godina , danas se babo ili majka u takvim sredinama pita kao sto se pita neki kaludjer !E malo ces da izvines...u cisto nacionalnim ruralnim sredinama kakvih je vjerovao ti ili ne u Bosni jako mnogo, i to muslimanskim izmedju ostalog, zena ima pravo da se uda za nekog tamo...jasta, bas.
Stela, iako djelujes iskreni, i iako ja mislim da i j esi iskrena, ipak smatram da je tvoje misljenje o islamu i bosanskim muslimanima, oblikovano nekim tekstovima o Bosni za vrijeme turskog carstva, pogotovo onim zlonamjernim tekstovima kakve je pisao i nas "vrli" nobelovac Andric !
Ne vjerujem da si upoznata sa stanjem bosnjackog "zivlja" iz prve ruke, i neposrednim kontaktom, jer bi znala da su ruralna naselja danas dijametralno suprotna onima iz dalje ili blize proslosti, pa se i mlade bosnjakinje u vecini tih naselja sasvim normalno do jutarnjih sati zabavljaju po diskotekama, a brojna mjesta u srcu >Bosne imaju tri javne kuce na 10 stanovnika !
A da netko danas baba pita za koga ce se udat, i da nekome danas babo to moze naredit, ma batali !
Ne pitaju one baba ni kad ce kuci doci , a ne za koga ce se udat !
Glasanje za nacionalne stranke ce se dogadjati jos puno godina, ali stavimo naglasak na ovo NACIONALNE, jer nacionalnost nema nikakve veze sa islamom, kao sto i elita tih stranaka nema nikakve veze sa bilo kojom religijom.
Oni se na nacionalnost ireligiju pozivaju samo kad treba u fotelje zasjest, ostatak mandata je grabljenje za stare dane !
Kad ovo procitah, plaho se zamislih da ti nemas mozda neki primjerak Kurana u kojem pise da zene muslimanke, a pogotovo one iz poligamnih zajednica trebaju bit neobrazovane i da im se zvanje treba svodit na krompirusu i sarmu, od koje ne mogu zivjet !Sta li ce tada biti sa zenama koje misle drugacije, koje zele da se obrazuju i zive od svog rada i znanja? Pitam se.....
A sto se tice onih koje misle drugacije - kaze Uzviseni LA IKRAHE FI DINNI ( u vjeri nema prisile - ajet se odnosi na nemuslimane ), a iz pravilne primjene svih segmenata Serijata kojaje vladala za vrijeme mulimanske zajednice prvih generacija se zna da nemuslimani u muslimanskoj drzavi ne spadaju pod jurisdikciju Serijatskog suda, vec izmedju sebe sude po svom sudu.
Pa sve i da Bosna bude drzava u kojoj ce se Serijat u potpunosti provodit ( sto nazalost nece bit skoro, ma koliko god ja i moja sestra amatullah sanjali o tome ), ti si sigurna sa svojim razlicitim razmisljanjem