Ti mozda poznajes educirane zene koje zive u poligamnom braku, ja ne poznajem niti jednu; ali recimo citala sam bas ovdje na forumu neki clanak o nekim ortodoksnim muslimanima koji zive izolovano u nekom selu u Bosni u poligamnim brakovima
Ja sam nekoliko puta procitao Don Qouihota , ali bas nesto ne vjerujem da je postojao neki glupi vitez kao sto je on !
Prvo pitanje :
STA PODRAZUMIJEVAS POD ORTODOKSNIM MUSLIMANOM ?
Da li onoga koji je odlucio u potpunosti se posvetiti svojoj vjeri ili mozda onog Muja koji sa pivom u ruci sjedi ispred nekog granapa u po ramazanskog dana ?
Pretpostavljam da ti je drazi ovaj granaplija, a siguran sam da ovog drugog smatras konzervativnim, ortodoksnim ...
U Gornjoj Maoči zivi skupina od 12 familija koji su u to " izolovano mjesto " dosli nakon sto su protjerani iz sela Bocinje, jer medjunarodnoj zajednici nikako nije odgovaralo vece grupiranje muslimana koji transparentno nose sehadet, niti veca zajednica koja bi u svom zivotu prakticirala osnovne odrednice Serijata !
Ta skupina od 12 familija je dosad prozvana z apokusaj napada na bar 10 drzava na svim meridijanima Zemlje !
S obzirom da je na glasu kao zajednica koja je zaostala u svojoj ortodoksnosti, zaista je smijesno sta im se sve podmece !
A na kraju, pa sve da je to ortodoksna, neobrazovana zajednica, zaostala u svim mogucim pogledima, je li totvoj problem ?
Je li tvoj problem sto oni zice u poligamnim brakovima ?
je li tvoj problem sto su se oni izolovali i sto zive "zaostalo"
Je li ti to njih zalis mozda ?
Nemoj, Allaha ti, ih ti zalit !
A da bi mogla pricat o njima i stvorit svoju percepciju o njima, trebala bi ih malo upoznat !
Ja jesam, i bez problema ti mogu reci da - niti su zaostali, niti su neobrazovani, niti su ortodoksni, niti su kome prijetnja, NITI IH JE BRIGA STA TI O NJIMA MISLIS !!!
Oni su samo muslimani i muslimanke, i savrseno su sretni zvog toga !
BAS KAO I JA !!!