Poligamija se širi Bosnom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
flora.sa

Post by flora.sa »

Stella k:kako ces tu zavesti reda ( u poligamiji), kad ce on (ako ga vec tako karakterisemo) vise biti kod ove novije odn. mladje, sladje....ona starija ce svejedno patiti i biti nezadovoljna isto kao da je otisao ljubavnici....jedina je razlika sto je on svoju potrebu za razvratnoscu OZVANICIO! Pa jos njih tri ili cetiri u krevetu ODJEDNOM...meni je ovo odvratno.

ne, mislim da po Šerijatskom zakonu, on mora jednaku pažnju posvećivati svakoj ženi..i ne može imati sexualne odnose sa svim ženama odjednom, svaku noć ide drugoj...ukoliko se ovo ne poštuje tj.ukoliko je jedna privilegirana u odnosu na ostale, ima se pravo tražiti razvod braka...

apsolutno sam protiv Bigamije i Poligamije!!!!
Last edited by flora.sa on 04/11/2005 12:28, edited 2 times in total.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

amatullah wrote:Da se muskarac zeni vise puta, to je njegovo pravo, koje mu je njegov Stvoritelj dao i to iz sigurno velikih razloga.
Po mom misljenju je bolje da se muskarac i ozeni jos dva ili tri puta nego da blud cini.
Misljenja sam da kad muskarac ozenjen blud pocini da on time toliko ponizi svoju suprugu da je nista vise poniziti nemoze.
Ako muskarac stvarno ima potrebu za jos kojom zenom a pri tome ima i financijske mogucnosti da izdrazava te zene, pa zasto ne!
Zasto da ne zivimo onako kako to od nas Allah zahtjeva?
Nije uredu da se covjek spusti na nivo zivotinje, pa da se pari s kim stigne i kad stigne bez ikakve obaveze.
Mi smo ljudi i jos uz to smo muslimani, kojima je Allah objasnio kako da zivimo normalan i fin zivot bez problema, kako bi na kraju jos zaradili i vjecni zivot.
Ja kao zena bi dozvolila da mi se muz jos jednom ozeni( mada bi se trudila non-stop da mu to ne padne napamet ), nego da se vuca okolo kao neki pas!
Kad bi saznala da mi muz blud cini ja bi ga ostavila istog trena bez imalo razmisljanja, ma koliko mi on znacio i koliko ga voljela.
A razloga za to je dosta.
Za mene je bolji onaj koji prizna i sebi i svijetu da ima potrebu za vise zena , nego onaj koji se vuca i ponizava sebe i svoju suprugu..
FAKAT STRASNO...prestrasno svijetla buducnost za sve nas sa ovakvim stavovima...

nego, cinjenje bluda i imanje vise zena nema veze jedno sa drugim...

ako ti iz IZ stvarno zele uvesti visezenstvo onda neka prosetaju do afganistana pa nek to tamo uvode...ovdje NO PASSARAN!!!

a jos nesto, jednom kad se covjek odluci za nesto ozbiljno kao brak, onda valjda treba biti svjestan i da zeli da dok to traje ima samo jednu zenu za koju smatra da mu je potpuna i dovoljna...

ako nije spreman na to, onda nek se i ne zeni...ili nek radi sta drugo, posveti se umjetnosti ili radu i slicno
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

opet sam zaboravio---

nisam strucnjak ali znam nesto o ovome...

mislim (ako grijesim nek me isprave) da Bog nije dao ovu mogucnost (visezenstva) zato da se zadovoljavaju niske strasti nego iz dublje socijalne potrebe, da se udome zene i djeca koji su ostali bez muza (odnosno oca) a koje bi u to vrijeme (znajuci kakvi su nakardani obicaji tada vladali) bili dovedeni u egzistencijalnu nesigurnost sa nesagledivim drustvenim posljedicama...

A zasto je to uobliceno u poligamiju, odnosno zasto je taj nacin pomoci bio institucionalno regulisan? Zato da se neke druge stvari (poput stvarnog bluda) ne bi pravdale toboznjom brigom koja ne bi proizvodila obaveze nego samo prava za "muskarcine" tog vremena. Ovako uoblicavanjem toga u instituciju braka, oni koji bi zeljeli samo blud bi bili obeshrabreni jer bi sada uz prava dolazile i obaveze koje brak povlaci.

Naravno, ovo nikad ne moze sprijeciti zloupotrebe kojih ce uvijek biti i kretena da time pravdaju svoju dominirajuci zivotinjsku prirodu i nemogucnost da kontroliraju svoje jebene nagone ali oni koji vjeruju i koji se Boga boje, imat ce sve ovo na umu.
flora.sa

Post by flora.sa »

amatullah:Ja kao zena bi dozvolila da mi se muz jos jednom ozeni( mada bi se trudila non-stop da mu to ne padne napamet ), nego da se vuca okolo kao neki pas!
Kad bi saznala da mi muz blud cini ja bi ga ostavila istog trena bez imalo razmisljanja, ma koliko mi on znacio i koliko ga voljela.

koja je razlika između toga što ti muž ima seksulani odnos sa drugom ženom, u braku, i van njega???

on te je svejedno prevario, tj.učinio blud, samo što ovdje postoji rupa u Zakonu, u ovom slučaju Šerijatskom, koju su muškarci iskoristili...
flora.sa

Post by flora.sa »

S_J:ako ti iz IZ stvarno zele uvesti visezenstvo onda neka prosetaju do afganistana pa nek to tamo uvode...ovdje NO PASSARAN!!!

slažem se...ali sam prije 2-3 mjeseca gledala na TU-u, kako čovjek u nekom selu ovdje živi normalno sa dvije žene istovremeno, u istoj kući...kao prva mu nije mogla podariti dijete, i složili su se da nađe i drugu ženu koja će to moći :roll: ...sada svi žive zajedno, on dvije žene, i njihovo dvoje djece...

elem, to znači, da ovo traje već par godina...eh, što država nije ništa preduzela da spriječi ovu situaciju, ukoliko je već Bigamija KD Protiv braka i obitelji(S_J ispravi me ako griješim, nisam sigurna da se ova grupa KD 100% ovako zove), jer u BiH bi trebalo da je Zakon iznad Običajnog Prava, u ovom slučaju Šerijata...
stella_k

Post by stella_k »

flora.sa wrote: ne, mislim da po Šerijatskom zakonu, on mora jednaku pažnju posvećivati svakoj ženi..i ne može imati sexualne odnose sa svim ženama odjednom, svaku noć ide drugoj...ukoliko se ovo ne poštuje tj.ukoliko je jedna privilegirana u odnosu na ostale, ima se pravo tražiti razvod braka...

Mozda po zakonu....ali u praksi....?
I sta nakon razvoda? Kakve su joj sanse da neko prihvati njenu djecu kao svoju....da prihvati nju jer vise nije "cista"...
stella_k

Post by stella_k »

Svemirski_Jebach wrote: FAKAT STRASNO...prestrasno svijetla buducnost za sve nas sa ovakvim stavovima...

nego, cinjenje bluda i imanje vise zena nema veze jedno sa drugim...

ako ti iz IZ stvarno zele uvesti visezenstvo onda neka prosetaju do afganistana pa nek to tamo uvode...ovdje NO PASSARAN!!!

a jos nesto, jednom kad se covjek odluci za nesto ozbiljno kao brak, onda valjda treba biti svjestan i da zeli da dok to traje ima samo jednu zenu za koju smatra da mu je potpuna i dovoljna...

ako nije spreman na to, onda nek se i ne zeni...ili nek radi sta drugo, posveti se umjetnosti ili radu i slicno
Slazem se... :)
flora.sa

Post by flora.sa »

stella_k wrote:
flora.sa wrote: ne, mislim da po Šerijatskom zakonu, on mora jednaku pažnju posvećivati svakoj ženi..i ne može imati sexualne odnose sa svim ženama odjednom, svaku noć ide drugoj...ukoliko se ovo ne poštuje tj.ukoliko je jedna privilegirana u odnosu na ostale, ima se pravo tražiti razvod braka...

Mozda po zakonu....ali u praksi....?
I sta nakon razvoda? Kakve su joj sanse da neko prihvati njenu djecu kao svoju....da prihvati nju jer vise nije "cista"...
mislim da je i u praksi slično...ako primijeti da je u podređenom položaju automatski će tražiti ili da se popravi stanje, ili slijedi razvod...

šta nakon razvoda, i u "normalnim" brakovima???
da li su muškarci spremni stupiti u "normalni" brak sa ženom koja ima djecu iz prethodnog braka???

mislim da postoji problem sa ovim i u "normalnim" situacijama...

Meni Bigamija i Poligamija smeta, iz razloga što ženu postavlja u toliko potčinjen položaj da je to nevjerovatno!!! :x :x :x
Muškarci mogu imati žena koliko su u mogućnosti da ih izdržavaju...žena može imati samo jednog, i to još da ga dijeli sa još 2-3...
e pa ne mre... :x :x :x

i niko me ne može ubijediti da on svoju "ljubav :shock: ", može podijeliti na 2-3 jednaka dijela...

ono što je moje, moje je...i ne pada mi na pamet da svog muža dijelim sa drugim ženama... :D :D :D

on ako hoće...fajrunat :D ...eto silentbobo razloga za skidanje prstena sa ruke :D
danas

Post by danas »

Svemirski_Jebach wrote:opet sam zaboravio---

nisam strucnjak ali znam nesto o ovome...

mislim (ako grijesim nek me isprave) da Bog nije dao ovu mogucnost (visezenstva) zato da se zadovoljavaju niske strasti nego iz dublje socijalne potrebe, da se udome zene i djeca koji su ostali bez muza (odnosno oca) a koje bi u to vrijeme (znajuci kakvi su nakardani obicaji tada vladali) bili dovedeni u egzistencijalnu nesigurnost sa nesagledivim drustvenim posljedicama...

A zasto je to uobliceno u poligamiju, odnosno zasto je taj nacin pomoci bio institucionalno regulisan? Zato da se neke druge stvari (poput stvarnog bluda) ne bi pravdale toboznjom brigom koja ne bi proizvodila obaveze nego samo prava za "muskarcine" tog vremena. Ovako uoblicavanjem toga u instituciju braka, oni koji bi zeljeli samo blud bi bili obeshrabreni jer bi sada uz prava dolazile i obaveze koje brak povlaci.

Naravno, ovo nikad ne moze sprijeciti zloupotrebe kojih ce uvijek biti i kretena da time pravdaju svoju dominirajuci zivotinjsku prirodu i nemogucnost da kontroliraju svoje jebene nagone ali oni koji vjeruju i koji se Boga boje, imat ce sve ovo na umu.
pa vidis, meni bas to nije jasno -- ovo sto ti kazes je neko "humano" tumacenje dijela kurana koji odobrava mnogozenstvo. kao, nije to radi seksa, nego je da se pomogne udovicama. ako je zaista tako, mogao je kuran reci da se udovicama i njihovoj djeci pomaze na neki drugi nacin, da se oformi vakuf za njihovo izdrzavanje i slicno (kao sto je recimo zekat propisan)... ali nije... nego se zeni sa njima...

elem, nemojmo se lagati. mnogozenstvo je postojalo prije kurana i poslije njega, i kako god se ovo htjelo upakovati -- jasno je da nema veze sa "zastitom" zena vec sa seksualnim prohtjevima muskaraca i (ponekad, daleko rijedje) sa zeljom za potomstvom...

biblija je puna primjera mnogozenstva; od abrahama do jakova, pa do kralja solomona kojemu ni 300 konkubina u haremu nije bilo dosta nego je dao ubiti batsibinog muza kako bi se ona udala za njega (dijete iz ove nadasve moralne zajednice je inace bozji miljenik)... u kini je do komunisticke revolucije mnogozenstvo bilo odobreno, i ferceralo je po istom ovom principu kao i serijat: mozes imati zena koliko hoces, sa time da im svima moras obezbjediti posebne odaje/kuce, i nastojati da ih tretiras jednako. mislim da je i prva zena imala poseban status, i da je morala odobriti iduce supruge. nigdje kurana ali vrlo slicni principi -- kako li to?!? u USA mormoni praktikuju mnogozenstvo, ne zbog samilosti prema zenama i sirocadima poginulih mormona (kako se cesto historijski pokusava prikazati ova praksa) vec iz ciste pozude. posto je mormonstvo mlada religija, vrlo je zanimljivo (i moguce) pratiti kako je bog "poslao" obavijest o mnogozenstvu njihovom proroku joseph smith-u -- gle cuda, to je bilo kad je on setao gradom i vidio lijepu djevojku od 15-ak godina... a posto je vec bio ozenjen, bog mu je sutradan rekao da je OK da se ima vise zena (sve dok ih tretiras jednako :wink: )... :-)
Ina

Post by Ina »

Nista me ne bi zacudila expanzija ove anomalije.
Ali cisto sumnjam da ovi nasi dicni muski mogu imati i izdrzavati ( finansijski ) svoje dragane, s tim da pod izdrzavanjem podrazumijevam i ono fizicko :-)
A, inace kakav je ovo kuraz za nas muski svijet :-D Ucinit ce im se da im se nebeska vrata otvaraju :-D ... a ne znaju oni sta su zene ustvari :)
digger

Post by digger »

stella_k wrote:....Mislim da se poligamija forsira iz razloga: sto nas je vise, to nam je bolje, jaci smo...
Poligamija je postojala i prije religioznih pravila i uvijek je bila ekonomski uslovljena: kao razlog ili poslijedica. Nekada je bila solucija oko poginulih muzeva u sukobima. U nekim africkim dijelovima je dozvoljena na prakticnoj bazi: ako ih mozes izdrzavati, zeni se.

Ali nekako uvijek muski biraju... :)
Fair Life

Post by Fair Life »

Onome koga religija mentalno opustosi... koga religija kroz vjeru napravi mentalnim robom prema bogu... nema pomoci.

Neka mu je bog u pomoci...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
digger

Post by digger »

Fair Life wrote:Onome koga religija mentalno opustosi... koga religija kroz vjeru napravi mentalnim robom prema bogu... nema pomoci.

Nazalost, za mnoge je tako lakse. Da drugi nesto ucini za njih--i to bez naknade. Kako da ne. :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

digger wrote:
Fair Life wrote:Onome koga religija mentalno opustosi... koga religija kroz vjeru napravi mentalnim robom prema bogu... nema pomoci.

Nazalost, za mnoge je tako lakse. Da drugi nesto ucini za njih--i to bez naknade. Kako da ne. :-)
Poznajem nekolicinu... opustosenih. Njima je savjest misaona imenica. Zbog nekih stvari koje oni sasvim svjesno urade i zbog kojih ja ne bih mogao mjesecima spavati od grize savjesti da sam ih ja pocinio... oni problem rjese jednom recenicom: "Ako sam kriv bog ce me kazniti..."

Nema nesanice za njih... jer za svoja djela/nedjela ocekuju bozju kaznu. To sto ce neko na zemlji propistati zbog njih, jebe se njima.
bolje_grob_nego_rob

Post by bolje_grob_nego_rob »

Fair Life wrote:
danas wrote:fair,
previdio si mali detalj... :D :D :D i nadasve "originalni" twist klona koji je ko biva zena... :D :D :D

ma jel' nam ovo opet dosla mala edna... :D

ama -- gdje nam je becho... :-)
amatullah wrote:Ja kao zena bi dozvolila da mi se muz jos jednom ozeni( mada bi se trudila non-stop da mu to ne padne napamet ), nego da se vuca okolo kao neki pas!
Treba je jebati da se razmnozava... Prosla bi je volja za kloniranjem.

Kako te nije sramota majmune jedan nekulurni !

Lahko ti se iza nicka kriti smradu jedan, kako bih volio da si tako hrabar pa da to javno kazes, stoko nekulturna !
Fair Life

Post by Fair Life »

bolje_grob_nego_rob wrote:
Fair Life wrote:
danas wrote:fair,
previdio si mali detalj... :D :D :D i nadasve "originalni" twist klona koji je ko biva zena... :D :D :D

ma jel' nam ovo opet dosla mala edna... :D

ama -- gdje nam je becho... :-)
Treba je jebati da se razmnozava... Prosla bi je volja za kloniranjem.
Kako te nije sramota majmune jedan nekulurni !

Lahko ti se iza nicka kriti smradu jedan, kako bih volio da si tako hrabar pa da to javno kazes, stoko nekulturna !
Ne guraj se preko reda... vehabijo...
Stani u red i cekaj... Samo jedan po jedan...

PS__Dobar ti nick... iza kojeg se krijes.

Image
bolje_grob_nego_rob

stella_k wrote:
amatullah wrote:Eh, trebalo bi zakonom dozvoliti visezenstvo, a odmah sa tim i zakon koji bi kaznajavo bludnike :D
Tako da bi rezultat bio sto bolji.
Ako nista radalo bi se manje vanbracne djece,a za ostalo da i ne govorim.

Ma ne! Po vasem treba muskarac da bude pas, pa od jedne do druge bez obaveza i ikakvog reda,FUUUUUJ.
Samo sto sad ovom usporedbom uvrijedi psa.
Jer mislim covjek sa razumom da se spusti na nivo hajvana :lol:

btw. rijecnik vam je ulicarsko-huliganski. Nemate argumenata, nemate sta napisati pa samo dobacite koju rijec koja svakako mnogo o vama govori :lol: :lol:
Muskarac ne smije biti "kao pas" (sa dubokim izvinjenjem neduznim zivotinjama) ni u monogamnom braku, i ako ima imalo mozga i duse on to ne radi....sasvim je druga prica sto je odvajkada, voce u tudjoj basci nekako vazda sladje....bilo da se radi o monogamnom ili poligamnom braku....
Mislim da se poligamija forsira iz razloga: sto nas je vise, to nam je bolje, jaci smo.....Katolicka crkva (bez uvrede) to radi drugacije; nema abortusa...

I kako ces tu zavesti reda ( u poligamiji), kad ce on (ako ga vec tako karakterisemo) vise biti kod ove novije odn. mladje, sladje....ona starija ce svejedno patiti i biti nezadovoljna isto kao da je otisao ljubavnici....jedina je razlika sto je on svoju potrebu za razvratnoscu OZVANICIO! Pa jos njih tri ili cetiri u krevetu ODJEDNOM...meni je ovo odvratno....Naravno, sve to on moze i u monogamnom braku ali mnogo rijedje, kad mu se ukaze prilika....u poligamnom braku to moze uvijek kad pozeli, odnosno kad moze.
Pa umjesto "udri Mujo u tamburu" bilo bi "udri Mujo u sve cetiri tambure", ili ako je kakav plemic "udri po cijelom orkestru"....
Kakav nemoral. Strasno!Image

tela, ako vec nesto ne znas pitaj, pa nek ti se objasni !

Ne moze on biti stalno kod mladje sladje, jer je pravilo da sa svim zenam proovodi jednako vremena-
Znaci jednu noc kod jedne, slijedecu kod druge..

Kazes sa sve cetri odjednom !
Islam je cist od takvog ponasanja, o kojem sanja vecina isfrustriranih debilnih forumasa kao sto je fair life i ekipa !

Zasto se poligamija forsira, to nije vazno. Cak je pitanje da li se uopce forsira, po mom sudu ne !

Allah s.w.t je to dopustio, i to je dio Serijata.
Oni koji se osjecaju muslimanima, i ovdje pisu razne gadosti bi se trwbali upitati sta im daje pravo da se osjecaju muslimanom, ako se u isto vrijeme izruguju sa Allahovom rijeci iz Kurana Casnog !

Oni koji nisu i ne osjecaju se muslimanima, bi bar trebali imati dovoljno kulture da ne vrijedjaju druge !

A tebi fair life uvijek stojim na raspolaganju da ti zube polomim zbog uvrede koju si uputio sestri amatullah, samo si ti bijedni i iskompleksirani mulcic koji svoje frustracije skrivas iza tog nicka, jer si u biti "curica" na javi
Fair Life

Post by Fair Life »

bolje_grob_nego_rob wrote:(...)
A tebi fair life uvijek stojim na raspolaganju da ti zube polomim zbog uvrede koju si uputio sestri amatullah, samo si ti bijedni i iskompleksirani mulcic koji svoje frustracije skrivas iza tog nicka, jer si u biti "curica" na javi
Predaleko sam da bi me ubijedjivao argumentom sile... Imas li sta pametnije??

PS__Zapamti da... snaga klade valja.
Pamet caruje!
nebi

Post by nebi »

Ne moze on biti stalno kod mladje sladje, jer je pravilo da sa svim zenam proovodi jednako vremena-

Cak i poslanik s.a.v.s. je najradije boravi kod Aise,najmladje i najljepse.
Niko nije timeshare-procesor.

A ovaj drugi pasus je tipican za nove muslimane... :D ....ili brada ili bez zuba.
bolje_grob_nego_rob

nebi wrote:

Cak i poslanik s.a.v.s. je najradije boravi kod Aise,najmladje i najljepse.
Niko nije timeshare-procesor.

A ovaj drugi pasus je tipican za nove muslimane... :D ....ili brada ili bez zuba.
Poslanik s.a.w.s NAJRADIJE boravi kod Aise , sto ne znaci da kod nje boravi i minutu vise nego kod ostalih zena.

Allah Uzviseni je naredio pravednost u svim elementima, osim u ljubavi.
Dvije, tri, cetiri zene je nemoguce voljeti jednako, to je logicno, ali sa svima se mora provoditi jednako vremena, na sve se mora trositi jednako novca, .....

A sad malo o tipicnosti novih muslimana i lomljenju novih zuba !

Za vrijeme Allahovog poslanika s.a.w.s je u Medini zivjela zajednica zidova koja je imala svoj kvart u gradu.
jednom prilikom je jedna muslimanka otisla na pijacu da kupi nesto kod tih zidova.
Zidovi, koji su i tad bil ovakvi kao i danas, su odmah naumili da joj napakoste, iako su imali ugovor sa muslimanima !
Pa je vlasnik trgovine stao na kraj njezine odjece, sa namjerom kad se ona pokrene da joj padne nikab sa lica i da je osramoti.
To se i dogodilo - sestra se pokrenula, otkrilo joj se lice i ona je vrisnula !
U blizini je bio jedan musliman koji je to cuo ! Odmah je dotrcao i ubio tog zidova koji je obescastio muslimanku, a onda je grupa zidova skocila na njega i ubila ga.
Kada je ta vijest dosla do poslanika s.a.w.s, on se strasno naljutio, i odmah je naredio pokretanje vojske i krenuo u pohod na taj dio Medine u kojem su zivjeli zidovi !
Razlog je naravno, bio nepostivanje ugovora, i POGOTOVO cast jedne muslimanke !

Kako je taj pohod zavrsio, i tko je izvukao deblji kraj, procijenite sami !!!

U vrijeme halife Muatesima , u jednoj krscanskoj drzavi je ucinjen zulum ( nepravda ) jednoj muslimanci u krscanskoj zemlji, bila je omalovazena njezina cast. Ona je u tom trenutku uzviknula : " O Muatesime "

Iako je halifa bio mnogo daleko od mjesta tog dogadjaja, do njeg su dosle te dvije rijeci : O MUATESIME

I sta radi halifa, on naredjuje okuplanje vojske koja ce stati u obranu casti te muslimanke cija su prava osporena i cija je cast omalovazena. Neki su ga pokusali odgovoriti od toga, ali on im to nije dozvolio !

Njemu su bile dovoljne DVIJE RIJECI u IEDAN VAPAJ MUSLIMANKE da opremi vojsku i krene da zastiti njena prava !

Kako je zavrsio i taj pohod, ostavljam vam da sami zamislite !

I da ima imalo kulture, humanosti i dostojanstva u tebi , ti bi rekao onom majmunu da se ne izrazava na onakav nacin prema, nadam se tvojoj sestri , pa bi se i naljutio zbog toga.
Ali ne, ti stajes na njegovu stranu, sto je skoro kao da si izgovorio i sam one rijeci !

Neka te bude stid !
bolje_grob_nego_rob

Fair Life wrote:

Pamet caruje!
Nista cudno, psi poput tebe laju samo sa sigurne udaljenosti !

Curica si ti u stvarnosti, i siguran sam sam da bi pognuo glavu poput pseta da nas ne dijeli world wide web i ovolika udaljenost !

A kamo srece da imam mogucnosti halife koji je krenuo preko pola svijeta da obrani cast muslimanke, kamo sree !

Jer izvlacenje usiju takvima poput tebe je jedini argument koji vasa bolesna srca prihvataju !

I,da nisi budala , kao sto jesi, ne bi drugima pamet preporucavao, nakon sto si uputio onako pogane rijeci, sestri amatullah !

Ali ti si idiot, i to je sasvim jasno, medjutim zalosno je da se drugi muslimani i muslimanke nisu sjetili casti i islama sestre amatullah, pa da te opomenu zbog toga !
stella_k

Post by stella_k »

bolje_grob_nego_rob wrote: tela, ako vec nesto ne znas pitaj, pa nek ti se objasni !

Kazes sa sve cetri odjednom !
Islam je cist od takvog ponasanja, o kojem sanja vecina isfrustriranih debilnih forumasa kao sto je fair life i ekipa !

Zasto se poligamija forsira, to nije vazno. Cak je pitanje da li se uopce forsira, po mom sudu ne !

Allah s.w.t je to dopustio, i to je dio Serijata.
Oni koji se osjecaju muslimanima, i ovdje pisu razne gadosti bi se trwbali upitati sta im daje pravo da se osjecaju muslimanom, ako se u isto vrijeme izruguju sa Allahovom rijeci iz Kurana Casnog !

Oni koji nisu i ne osjecaju se muslimanima, bi bar trebali imati dovoljno kulture da ne vrijedjaju druge !

Ne znam da li si ovim htio reci kako ja pisem gadosti...ako jesi neka si, sve je tebi na dusu. Svak za sebe odlucuje.
A ovo provest ce kod svake jednako vremena...ma nije covjece stvar u "provodjenju vremena", nego o razlogu zasto ljudi stupaju u tu zajednicu...To bi valjda trebala biti emocija, koju ni jedan muskarac ne moze podjednako raspodjeliti na cetiri strane...uvijek ce jedna biti draza, pa tako mozda i njena djeca ce biti na neki nacin ispred ostale djece...uvijek ce biti ona koja je najmanje ili nikako voljena.....da ne nabrajam, sta sve iz toga moze proisteci...
Koliko je mocan taj imaginarni muskarac da sve podjednako rasporijedi....a samo je Uzviseni prema svima isti, i svima po zasluzi...
Jer ipak je on, samo mali covjek, taj muskarac....

I nije tacno da se poligamija ne forsira; znas onu staru...gdje ima dima, i vatre ima...
Licno se nadam da imo to nece proci....jer ovo je IPAK 21. stoljece, ljudi vec odavno imaju mozak koji trebaju upotrijebiti (dar od Stvoritelja), a sloboda izbora je nesto sto se ne stice, vec ono sa cim se radja...bar kad su intimne stvari u pitanju...
stella_k

Post by stella_k »

@bolje_grob_nego_rob
I vazno je zasto se poligamija forsira!! Kako mozes reci da nije?
U surovim vremenima u kojim zivimo vazno je, i te ako je vazno...
Duh bez sjekire

Post by Duh bez sjekire »

Fair Life wrote:

Pamet caruje!
Nista cudno, psi poput tebe laju samo sa sigurne udaljenosti !

Curica si ti u stvarnosti, i siguran sam sam da bi pognuo glavu poput pseta da nas ne dijeli world wide web i ovolika udaljenost !

A kamo srece da imam mogucnosti halife koji je krenuo preko pola svijeta da obrani cast muslimanke, kamo sree !

Jer izvlacenje usiju takvima poput tebe je jedini argument koji vasa bolesna srca prihvataju !

I,da nisi budala , kao sto jesi, ne bi drugima pamet preporucavao, nakon sto si uputio onako pogane rijeci, sestri amatullah !

Ali ti si idiot, i to je sasvim jasno, medjutim zalosno je da se drugi muslimani i muslimanke nisu sjetili casti i islama sestre amatullah, pa da te opomenu zbog toga !
Ja,vehebije agresivca,koji ti je,ti bi odmah izbijao zube,obracunavao se,e jesi mi mnogo zajeban.
Dobra ti je prica,sestre i braca,valjda to znaci da vam roditelji zive u braku(poligamija ili slicno).
A sta kazes Zidov stao muslimanki na nikab i odma vojska i izbijanje zuba, vadzenje krajnika i slicno.Pa jednostavnije bi Zidovima bilo da koriste nasu taktiku iz Afghanistana,das 'sestri" 10 afghana(oko 20 pfeninga i ona sama skine nikab uz srecu i smijeh.
Ja,kad smo kod Afghanistana,mladi svijet se tamo ostro protivi poligamiji,jer sluzi samo zato da bogati,kupuju mlade djevojke,dok momci bez para ostaju suhog qurca.
Poligamija je postajala i prije i mimo islama,u odbranu poligamije moze se reci jedino ovo svi covjekoliki majmuni su poligamni.Pa i nas priroda vuce.Zov divljine,sta li.
Protiv poligamije ima mnogo toga a ono glavno je da je prevazidzena drustveno i da nije sukladna modernom nacinu zivota.
Zena bi trebala biti i danas na srecu cak i kod nas sve vise jeste,svjesno odraslo bice,dovoljno obrazovano,dovoljno sposobno i dovoljno hrabro da se brine za sebe i svoj zivot.Sve manje ima glupih i zatucanih zena koje su spremne na sve samo zato da ih neko hrani i oblaci.
Jedna normalna moderna zena,nikad nece prihvatiti poligamiju kao ni prevaru od strane partnera a da bar ne uzvrati istom mjerom.
Sto se tice necije glupe price da je to kao dobro za natalitet.Obrazovana,zaposlena zena moze sebi priustiti dijete sa muzem ili bez njega i da bude savim u redu.Nije ovo 6 vijek u Arabiji,pa da se zivi od okopavanja pustinje i cuvanja ovaca,danas u Evropi se sistem zivota poprilicno izmijenio.
Jedini problem je ultrakonzervativna bosanska sredina,ali nadolazeca Evropa ce to sprati kao govna iz kanalizacije,skupa sa serijatlijama i vehabijama.
Iman20

Post by Iman20 »

Ovakvi su rezultati ankete iz BHdana:

Podržavate li sve glasnije istupe Islamske zajednice BiH o potrebi legalizacije poligamije, odnosno višeženstva?
odgovor %
Da 53
Ne 47
ukupan broj glasova: 1627 Vrijeme trajanja: 12.10.2005-05.11.2005

Ja licno kao muslimanka mislim da svako ko ima uslove treba da ima i pravo na vise od jedne zene.To je u Bosni prakticirano prije a i danas se praktikuje.Ja znam jednog covjeka koji ima dvije zene,one ne zive zajedno i on je prema njima pravedan kao pravi musliman,i nikako ne vidim da to skodi bilo kome.One kao muslimanke i kao zene drzave BIH imaju pravo da traze razvod ako im nesto fali...no to nisam cula jos.
Post Reply