Policisticni jajnici

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
meryyy

#1 Policisticni jajnici

Post by meryyy »

Drage moje..nadam se da cete mi moci pomoci..Prije godinu dana mi je moj ginekolog diagnosticirao policisticne jajnike (iako sam mnogo prije toga bila kod ginekologa radi kasnjenja mensturacije, a on kaze "sredi ce se to" :S ). Zbog takvih jajnika imam neradovan ciklus i iz istih razloga ne mogu zatrudniti, a jako to zelim...
Da li ste imale slicnih problema i imate li neki savjet za mene???
Hvala!!
djana h

#2 Re: Policisticni jajnici

Post by djana h »

meryyy wrote:Drage moje..nadam se da cete mi moci pomoci..Prije godinu dana mi je moj ginekolog diagnosticirao policisticne jajnike (iako sam mnogo prije toga bila kod ginekologa radi kasnjenja mensturacije, a on kaze "sredi ce se to" :S ). Zbog takvih jajnika imam neradovan ciklus i iz istih razloga ne mogu zatrudniti, a jako to zelim...
Da li ste imale slicnih problema i imate li neki savjet za mene???
Hvala!!
Imala sam isti problem,godinama nisam mogla zatrudnjeti,a sad imam troje djece :D
Nisam lijecila jajnike,i meni su doktori govorili,srediti ce se i jeste sredilo se,zatrudnjela sam kad sam se najmanje nadala.
Mnogo srece i opusti se jer to je prvi korak ka trudnoci :)
meryyy

#3 Re: Policisticni jajnici

Post by meryyy »

hvala puno...
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#4 Re: Policisticni jajnici

Post by WipeOut »

Meryyy,
ne znam da li Diana35 iskljucivo koristi kao kontracepcijske pilule,mozda je u kombinaciji s Dobrostanom ubitacna kombinacija za policisticne jajnike.U svakom slucaju,napisah ti da djeluje.
Pitaj svog ginekologa,pa mozda i to uspije.
Predlazem ti da pijes puno caja,posebno macine trave...
evo ja malo progugla pa nadjoh ovo:

Opis biljke: macina trava, očajnica,marulja, tetrljan ili jetrenjača, biljka je uspravne i dlakave stabljike visine 40 do 60 cm, raste iz vretenastog korijena, listovi su srebreno bijeli pokriveni gustim bijelim dlakama, cvijetovi su bijeli i zbijeni ima ih puno.
Bere se dok još ima cvijeta bez korijena,i suši se u hladu.
Macina trava spada u najstarije biljke, razmnožava se sjemenom i može da uspijeva skoro na svakom sunčanom tlu.
Macina trava koristi se kod plućnih bolesti, prehlada, tuberkuloze, groznice. Takođe uspješno liječi neplodnost kod žena, normalizuje menstruaciju odnosno uravnoteženje hormona. Od ove trave treba da piju čaj žene koje žele da zatrudne po tri čaše dnevno.Pomaže kod manjka apetita, poboljšava rad jajnika.Čaj je najbolje zasladiti sa medom.Biljka koju tražite pod nazivom macina trava najbolje se nalazi pod imenom: OCAJNICA , Marrubium Vulgare , Marulja.Jer travari tvrde za četiri biljke da je macina trava.

Sretnooo :)
sabrinna

#5 Re: Policisticni jajnici

Post by sabrinna »

kontraceptivne pilule plus ne pusiti, vjezbati, smrsaviti(ako postoji visak kilograma) i uskoro bi policisticni jajnici mogli biti proslost. plus slazem se za sve vrste alternativne medicine, tipa raznih trava.
No_oNe__

#6 Re: Policisticni jajnici

Post by No_oNe__ »

Osim macine trave mozes piti i caj od kadulje/zalfije i pokusaj naci algu koja se zove Kelp (naravno sto veci postotak alge u pilulama - 99% ima u zagrebu) ta je alga svetinja za regulisanje rada jajnika kod zena, samo to poprilicno puno zena ne zna.

Ako vec ne pijes diane35 ili neke druge k.p pocni to (naranvo prvo dr pa onda pocni piti) - pilule ustvari imaju funkciju ocuvanja jajnika jer bi ih inace ciste "pojele" i unistile. Ovako ih pilule usmjeravaju da rade kako treba... a kada jednom prestanes sa pilulama ... jajnici ce imati "naviku" da rade u ciklusu (samo je pitanje koliko dugo!)

vjezbanje
pravilna prehrana
zdrav zivot

:)
kogaba

#7 Re: Policisticni jajnici

Post by kogaba »

Čitaj ovdje i možda ti pomogne:http://neplodno.blogspot.com/
kogaba

#8 Re: Policisticni jajnici

Post by kogaba »

Vodene ciste pucaju ali se i vraćaju,dobro neka se vraćaju ali da u onom trenutku kada puknu oni koji su neplodno ostanu u drugom stanju.to se može izvesti na prirodan način,sve je više onih koji se uzdaju u majku prirodu i uspiju.čitaj detalje https://sites.google.com/site/prirodnol ... su-nestale
male_okice

#9 Re: Policisticni jajnici

Post by male_okice »

sabrinna wrote:kontraceptivne pilule plus ne pusiti, vjezbati, smrsaviti(ako postoji visak kilograma) i uskoro bi policisticni jajnici mogli biti proslost. plus slazem se za sve vrste alternativne medicine, tipa raznih trava.
bas tako trenutno sam i ja na terapiji a pilulama moja dr mi je rekla da idemo 3 mjeseca sa pilulama microgynon a zatim cemo pokusati 2 mjeseca da napravimo bebu jer tad koncentracija hormona najveca tj taj period odmah poslije prestanka uzimanja pilule...takodjer smrsaj ako imas visak kg i ova macina trava stvarno nije losa...samo sa njom moram biti oprezna ona se pije od prvog dana menst do sredine ciklusa ne smije se piti ako se vec sumnja na trudnocu. i bez nerviranja jer isto jedan od glavnih razloga nastanka tih jajnika je stres i nerviranje...samo opusteno ja znam licno 3 zene koje su imali takve jajnike i rodile po 2 djece...bitno je samo biti opusten i polako kad bude bice ne moze na silu
LieToMe

#10 Re: Policisticni jajnici

Post by LieToMe »

Meni je moj ginekolog prije 2 godine dijagnosticirao policisticne jajnike, rekao da trebam smrsati (mozda da sam imala 4-5 kg viska), uradila sve moguce nalaze, hormone stitne zlijezde, ma bruku nekih nalaza i sve bilo odlicno...nikad nisam imala nikakvih problema, upala, bolova...papa testovi uvijek bili odlicni...
Prvu godinu sam se previse zamarala, puno citala, vec sam se blago pocela zamarati mislju da ne mogu ostati trudna...svaki put kad bi gospoja kasnila ja sam se nadala da sam trudna. Prije 7-8 mjeseci prestala sam razmisljati o bebi, imala sam i problem sa hrskavicom koljena, dijagnosticirali mi trkace koljeno i u svemu tome, svim tim brigama i terapijama ja ostanem trudna :D Mislim da se najljepse stvari desavaju onda kad se najmanje nadas...
E da, promijenila sam ginekologa :D Ovaj mi nije rekao da je ista cudno sa mojim jajnicima. Vrijedi nekad potraziti i drugo misljenje. Sretno i probaj se opustiti :thumbup:
mericak

#11 Re: Policisticni jajnici

Post by mericak »

Svim zenama koje imaju PCOS i debljinu kao povezani problem, savjetujem da se obrate dr. Zeliji - Veliji (endokrinolog), specijalista za te probleme. Ja nisam pojma imala da sam inzulin rezistentna i da to itekako ima veze i sa debljinom isa jajnicima, zena mi prepisala metformin tablete i iste godine sam glatko ostala trudna!
Artemida84

#12 Re: Policisticni jajnici

Post by Artemida84 »

Ja isto imam policistične jajnike (isto tako mi godinama govorili da ce se ciklus "srediti" sa vremenom). Nazalost to sam tek otrila kada sam imala rani spontani. Od svih simptoma policisticnih jajnika ja sam imala jedino neredovan ciklus i inzulinsku rezistenciju (sad kilogram dva vise mozda i to). Otisla sam kod dr. Zelija Velija i od tada pijem siofor, nalazi su mi se popravili (malo se i stitna upetljala ali napredujem). Isto moj savjet otici kod endokrinologa, a jos ja pijem caj od vrkute. ;-) ;-)
njonjica

#13 Re: Policisticni jajnici

Post by njonjica »

Moja preporuka su biljne kapi FemiSan A. Mogu se nabaviti u svakoj apoteci po cijeni od 13,85 i uz Siofor su odlicna, odlicna terapija u borbi protiv policisticnih jajnika. Moja topla preporuka (iz prve ruke).
Post Reply