POLICISTČNI JANICI-LIJEČENJE(alternativna ili savremena med)
Moderator: anex
-
Maritta
#1 POLICISTČNI JANICI-LIJEČENJE(alternativna ili savremena med)
Vjerovatno se o ovome vec puno pricalo, ali eto zanima me da li ko ima iskustva sa lijecenjem policisticnih jajnika. Meni je dijagnoza uspostavljena prije nekih 5 godina i dan danas ih nisam "ocistila". Pila sam kontracepcijske pilule neke 3 god.otprilike i mogu reci da su mi samo napravile vise stete nego koristi. Upocetku sam ih dobro podnosila dok su mi kasnije pocele praviti probleme. Inace pila sam ih zbog neredovnih menstruacija. Prestala sam ih piti prije godinu dana, kupila sam u biljnoj apoteci neku mjesavinu cajeva prvi mjesec sam ih pila po preporuci apotekara i dobih mecu!
Drugi mjesec, mi je moja baka napravila neki "lijek za sve" (od svega necega
) pa sam pila to...i dobih mecu ponovo!
Da napomenem, takva sam u svemu pa i u ovom, pomalo neodgovorna, pa nisam bas, bas redovno pila ove djakonije. I iskreno zanima me strasno da li cu zbog ovoga imati problema da ostanem trudna, jer koga god sam pitala neko kaze jedno, neko drugo...???? 
- manekenka u penziji
#2 Re: POLICISTČNI JANICI-LIJEČENJE(alternativna ili savremena
Prvo treba odrediti da li imas ovulaciju, obzirom da ti menzes kasni. Kada uradis folikulometriju moći ćeš znati da li ćeš imati ili nemati problema sa zatrudnjivanjem.
Edit: Isto tako, prvi i drugi menzes, koji si dobila nakon prestanka uzimanja tableta, si mogla dobiti zbog hormona u krvi koji su još uvijek prisutni zbog konzumacije tableta tako da čajevi u ovom slučaju nemaju nikakve veze sa tim menzesima.
Ne kažem da oni ne pomažu, naprotiv, treba ih i piti, ali u tvom slučaju, prva dva menzesa koja si dobila, dobila si zbog tableta.
Edit: Isto tako, prvi i drugi menzes, koji si dobila nakon prestanka uzimanja tableta, si mogla dobiti zbog hormona u krvi koji su još uvijek prisutni zbog konzumacije tableta tako da čajevi u ovom slučaju nemaju nikakve veze sa tim menzesima.
Ne kažem da oni ne pomažu, naprotiv, treba ih i piti, ali u tvom slučaju, prva dva menzesa koja si dobila, dobila si zbog tableta.
-
Maritta
#3 Re: POLICISTČNI JANICI-LIJEČENJE(alternativna ili savremena
a ne, ne, ne...nisam ja te dvije menstruacije dobila nakon prestanka uzimanja tableta. njih sam prestala uzimati prije godinu dana. tada se desilo to sto si rekla da sam dobila zbog kolicine hormona koji su ostali u organizmu, zatim se menstruacija izgobila. zaboravila sam napomenuti da sam pila i Dabroston tab.i opet uredno dobijala menstruaciju, zatim prestala i sa tim i nisam je dobila 2,5 mjeseca, tacnije do kraja decembra 2013. kada se pojavila menstruacija. tada sam kupila cajeve i nakon sto se ciklus zavrsio pocela da pijem...i onda ide sve kako sam vec napisala u proslom postu. tako da hormoni sadrzani u tabletama ne vjerujem da su bas odigrali ulogu da dobijem 2 mj. za redom i to na 28 dana.
- manekenka u penziji
#4 Re: POLICISTČNI JANICI-LIJEČENJE(alternativna ili savremena
Aha, nisam te onda dobro shvatila. Pij čajeve, sigurno ti neće odmoći. A za trudnoću, folikulometrija, kao sto sam već napisala.
Evo kod mene, hvala Bogu, 8.mjesec trudnoće sa policisticnim jajnicima. Prošla sam sve "tretmane" kao i ti... I Yazz i Dabroston...
Evo kod mene, hvala Bogu, 8.mjesec trudnoće sa policisticnim jajnicima. Prošla sam sve "tretmane" kao i ti... I Yazz i Dabroston...
-
Maritta
#5 Re: POLICISTČNI JANICI-LIJEČENJE(alternativna ili savremena
joj draga onda sve znas...smucile su mi se te tableturine a nikakve vajde od njih. sad mi je jos draze kad mi kazes da si trudna a imas policisticne jajnike!
Mozes li mi reci kakva je procedura da se uradi taj nalaz i koliko to kosta odprilike? i da li si to radila privatno ili u drzavnoj ustanovi? ja licno ne volim ove ginekologe iz drzavnih ustanova jer te samo smlate...jos se pitam uvijek da necu jos pokupiti kakvu zarazu tamo koliko je sve siromasno. nemoj misliti da sam umisljena ali je to realnost bar ovdje u BL... 
Mozes li mi reci kakva je procedura da se uradi taj nalaz i koliko to kosta odprilike? i da li si to radila privatno ili u drzavnoj ustanovi? ja licno ne volim ove ginekologe iz drzavnih ustanova jer te samo smlate...jos se pitam uvijek da necu jos pokupiti kakvu zarazu tamo koliko je sve siromasno. nemoj misliti da sam umisljena ali je to realnost bar ovdje u BL... - manekenka u penziji
#6 Re: POLICISTČNI JANICI-LIJEČENJE(alternativna ili savremena
Ja sam radila u domu zdravlja. Bitno je da se javis ginekologu i dogovoris folikulometriju koja se radi mislim, ali nisam sigurna, 11. dan nakon prvog dana menzesa. Sve ostalo ce ti ginekolog reci nakon toga. To nije nikakva aman-zaman procedura, to je obični uzv gdje on gleda da li ti se javljaju folikuli koji bi se mogli eventualno oploditi ako već razmisljas o trudnoći.
Izbor doktora i način liječenja ukoliko bude potreban, prilagodi sebi, ako jednoj ženi odgovara jedan privatni/drzavni gin.ne znaci da ce on odgovarati i tebi.
Izbor doktora i način liječenja ukoliko bude potreban, prilagodi sebi, ako jednoj ženi odgovara jedan privatni/drzavni gin.ne znaci da ce on odgovarati i tebi.
-
Maritta
#7 Re: POLICISTČNI JANICI-LIJEČENJE(alternativna ili savremena
ok. hvala ti puno na odgovoru. 
-
jasam1234
#8 Re: POLICISTČNI JANICI-LIJEČENJE(alternativna ili savremena
Zdravo, imam pitanje vezano za ovu temu. Imam problema s menstruacijom, nikad ne stize na vrijeme vazda kasni 10-15 dana tako da nikako ne mogu da upratim kao neke zene kad ce stici, znam samo par dana kad me stomak pocne boljeti i to je to. Uglavnom, zadnju menstruaciju sam imala prije 47 dana znaci da i ovaj put stvarno kasni
. Pila sam antibaby pilule 1 godinu tj. do oktobra 2013 njih sam uzimala bas iz razloga ne bili regulisala ciklus i dok sam ih pila bilo je sve ok prestala sam je mi nisu godine nisam se jednostavno osjecala dobro. Posto sam u braku i planiramo bebu aBd strah me da ne mogu ostati trudna ili da ce biti teze bas iz tog razloga sto mi menstruacija ovoliko kasni. Na koji naci mogu provjriti sta se to dole desava
i ako ima neko neki savijet sta mi je cinit 
- manekenka u penziji