Policijski lov na dijasporu, zavrsio ulovljenim strancima!
- Gojeni H
#76 Re: Policijski lov na dijasporu, zavrsio ulovljenim strancim
Ja sam na svakakve nesorte nalijetao, ali i na korektne policajce.
Sto se dijaspore tice, isto kao i u Bosni. Od telaca do izuzetno korektnih, pametnih i obrazovanih ljudi.
Mnogi u Bosni medjutim prave jednu, po meni, ozbiljnu gresku ...
U dijaspori ima dosta miseva koji svojoj zemlji i nijednoj drugoj nece nikada ni htjeti ni znati pomoci jer su odgojeni paraziti.
U dijaspori ima takodje masa protjerane raje, kojoj ne trebamo mi pristajati na muku.
Dosta ljudi u toj dijaspori su veoma aktivno ucestvovali u odbrani zemlje, ali su se ispucali vani jer nije bilo posla kod kuce.
Oni su za svoju zemlju znali kad je bilo tesko.
Nervira i mene majmun koji iz auta sa luksemburskim tablicama izbaci koru od banane kroz prozor. Ali takvih pasmina ima i u Bosni.
Sto se dijaspore tice, isto kao i u Bosni. Od telaca do izuzetno korektnih, pametnih i obrazovanih ljudi.
U dijaspori ima dosta miseva koji svojoj zemlji i nijednoj drugoj nece nikada ni htjeti ni znati pomoci jer su odgojeni paraziti.
U dijaspori ima takodje masa protjerane raje, kojoj ne trebamo mi pristajati na muku.
Dosta ljudi u toj dijaspori su veoma aktivno ucestvovali u odbrani zemlje, ali su se ispucali vani jer nije bilo posla kod kuce.
Nervira i mene majmun koji iz auta sa luksemburskim tablicama izbaci koru od banane kroz prozor. Ali takvih pasmina ima i u Bosni.
- Šveđanin
#77 Re: Policijski lov na dijasporu, zavrsio ulovljenim strancim
Pretprošle godine na ulazu u Prijedor, bmw x6, tablice luksemburg baci kroz prozor pola kese smeća, kontam gotovo je, kad ono leti još pola kore od lubenice iz auta..
Ja već prije toga bio izašao iz auta, pokupio sve što je on bacio, već sam imao nekog smeća za baciti, kad sam naišao na prvi kontejner, bacio tamo.
Meni rekoše stariji ljudi, da je nekad davno narod išao na zapad kao 2 krajnosti:
1) totalno neobrazovani, oni što su tamo otišli da vuku, čiste, peru, fizikalija uglavnom, oni su bili većina.
2) stručnjaci, naš izuzetno stručni visoko obrazovani kadar na koji se tamo ozbiljno računalo..
A što se 90tih i poslije tiče, bezveze je praviti neku podjelu kad je nema. Vani su išli svi, od ljudi koji nikad grada vidjeli nisu, pa do najvećih građana, onih sa pedigreom što vi kažete.
Meni rekoše stariji ljudi, da je nekad davno narod išao na zapad kao 2 krajnosti:
1) totalno neobrazovani, oni što su tamo otišli da vuku, čiste, peru, fizikalija uglavnom, oni su bili većina.
2) stručnjaci, naš izuzetno stručni visoko obrazovani kadar na koji se tamo ozbiljno računalo..
A što se 90tih i poslije tiče, bezveze je praviti neku podjelu kad je nema. Vani su išli svi, od ljudi koji nikad grada vidjeli nisu, pa do najvećih građana, onih sa pedigreom što vi kažete.
-
jefferson
#78 Re: Policijski lov na dijasporu, zavrsio ulovljenim strancim
Ova tema je slika i prilika zbog cega je BiH u sranju u kakvom je.
Ovo se odnosi na obe strane.
Ovo se odnosi na obe strane.
- Edin H.
#79 Re: Policijski lov na dijasporu, zavrsio ulovljenim strancim
Ma samo ih udarati po dzepu, ali ono 2, 3 stoje maraka za takve prekrsaje.Gojeni H wrote:Ja sam na svakakve nesorte nalijetao, ali i na korektne policajce.
Problem je kokosarenje, ono vozio si deset, dvadeset preko, a frajer vozi zvijer, ubija, i sad kao nije sigurno sto vozi malo brze od ogranicenja kojim voze nakon drugog svjetskog rata proizvedeni kamioni.
Drugo Policija ne bi smjela postavljati radare na pravcima, kojima nikom greskom su zadrzali prethodno ogranicenje, kao naseljeno mjesto, a nigdje kuce u okolini. Radari i kamere se postavljaju na mjestima gdje su se desavali udesi sa ozbiljnim posljedicama, ukljucujuci smrtne slucajeve.
Trece, trebaju prestati sa onim budalastinama da naplacuju kaznu za poziciona svjetla, kao nisi upalio kratka. U vecini evropskih zemalja nisu svjetla obavezna preko dana, ako hoces upali, ako ne, nikom nista. Znaci trebalo bi se raditi o preporuci, a ne obavezi.
Cini se da je nasa policija zaboravila da je njihova uloga i obrazovna i da je nekada upozorenje dovoljno.
-
zlajapravaraja
#80 Re: Policijski lov na dijasporu, zavrsio ulovljenim strancim
KatarinaKosaca wrote:Pa, ovo je slika i prilika, manje -više. Sem one što iz austrije dođe sa tablicama MUNIRAzlajapravaraja wrote:Kad i ako dodjem, doletim jeftinim avionom, a po gradu se vozam tramvajem i trolejbusom bez ponistene karte![]()
I nikada nikome nista ne donosim i uvijek se pravim kokuzom, pa se cesto tu i tamo ogrebem za obrok, cigaru ili pivo.. i onda otplaćuju dvije naredne godine taj jeftin let. Upravo to kako si naveo, slika i prilika.
Ma jok bona, ja to da se uklopim, ili pak ne budem upadljiv, ali i da frustriranim tetama kao tebi ne nabijam komplekse
Jel' ti krivo?
- stakasa
#81 Re: Policijski lov na dijasporu, zavrsio ulovljenim strancim
Sanjam liKatarinaKosaca wrote:S obzirom da je boldiramo i drugi put pravilno napisano, jasno je da se radi o slovnoj grešci.stakasa wrote:Supremtijom kazes ahahahahahah. Haj reci supremtija na latinskom kad si tako pametnaKatarinaKosaca wrote:Kako da ne, svi iz dijaspore uspješni, bogati i pametni![]()
Koja bolesna želja za supremtijom.. nevjerojatno. Kao da je trebalo biti puno pametan 1992 i dobiti politički azil kao BIH državljanin.
To je bilo na bosanskoj krvi, sad svu nemogućnost imanja ravnopravnoig statusa vani , treba nadomiriti lažnom suprematijom, hvalisanjem, željom za ideopoklonstvom, lažnim pričama o blagostanju itd![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Inače, otvorih temu par puta, javi mi se želja da branim muriju, pa se toliko prepadnem te pomislida
A inače u latinskom se T između dva samoglasnika čita C, tako da jesam tako pametna
- dobojlija81
#82 Re: Policijski lov na dijasporu, zavrsio ulovljenim strancim
Neko spomenu zube ili krezube prije nekoliko stranica,da su u dijaspori zubari jeftiniji ne bi vas pola dolazilo ovamo...jbt pa ne mogu od vas stici ni ošišati se kad vaše zenturače zazmu salone...kad vas u Sloveniji i Hrvatskoj otresu ne smijete pisnut,plus moras otici zamjeniti u kune..ma hajd da ne dužim dobro nam došli 
- _mufljuz_
#83 Re: Policijski lov na dijasporu, zavrsio ulovljenim strancim
de nam daj dojmove i opisi smisao zivota kad stojis pred frizerskim salonima i gledas koliko dijasporskih teta dolazi da se frizira i sto stojis pred stomatoloskim ordinacijama brojeci strane tablice? de nam reci koji se zubi najvise rade jedinice ili sestice?
-
cindrlimindrli
#84 Re: Policijski lov na dijasporu, zavrsio ulovljenim strancim
Potpuno besmislena tema, valjda se radi o lijecenju nekih sitnih kompleksa. U biti, boli me qrac sta domicilni misle
o mojim hlacama, autu, frizuri...kao sto me boli milorad dodik za svim tim budalastinama sto oni vozaju, nosaju...
taslace...sto se mene tice mogu svi dubiti na glavi, nek' me svi jebu ako koga pitam sto to radi.
Budimo pristojni ljudi, gledajmo svoja posla i svi sretni i zadovoljni.
o mojim hlacama, autu, frizuri...kao sto me boli milorad dodik za svim tim budalastinama sto oni vozaju, nosaju...
taslace...sto se mene tice mogu svi dubiti na glavi, nek' me svi jebu ako koga pitam sto to radi.
-
mefistofilis
#85 Re: Policijski lov na dijasporu, zavrsio ulovljenim strancim
Postenocindrlimindrli wrote:Potpuno besmislena tema, valjda se radi o lijecenju nekih sitnih kompleksa. U biti, boli me qrac sta domicilni misle
taslace...sto se mene tice mogu svi dubiti na glavi, nek' me svi jebu ako koga pitam sto to radi.![]()
Pretpostavljam da ti kad dodes u Bosnu (random bijesnom limuzinom, hipoteticki) ne kukas kako je zivot u stranstvima tezak i kako ljudi u Bosni nece da rade, jer bi, da hoce raditi, svi mogli vozati limuzine i graditi vile
-
cindrlimindrli
#86 Re: Policijski lov na dijasporu, zavrsio ulovljenim strancim
Ama kad dodjem jedina bitna stvar mi je da vidim meni drage ljude, a ja da sam vam znao popraviti politiku,atorniji putnik wrote:Postenocindrlimindrli wrote:Potpuno besmislena tema, valjda se radi o lijecenju nekih sitnih kompleksa. U biti, boli me qrac sta domicilni misle
taslace...sto se mene tice mogu svi dubiti na glavi, nek' me svi jebu ako koga pitam sto to radi.![]()
Pretpostavljam da ti kad dodes u Bosnu (random bijesnom limuzinom, hipoteticki) ne kukas kako je zivot u stranstvima tezak i kako ljudi u Bosni nece da rade, jer bi, da hoce raditi, svi mogli vozati limuzine i graditi vile
ekonomiju, zdravstvo...pa ne bih se ufatio noge i spuco na kraj svijeta.
- fridmann
#87 Re: Policijski lov na dijasporu, zavrsio ulovljenim strancim
A ko to kaze da je zivot u dijaspori tezak i da se rad u dijaspori sastoji iskljucivo od bijesnih limuzina ?atorniji putnik wrote:Postenocindrlimindrli wrote:Potpuno besmislena tema, valjda se radi o lijecenju nekih sitnih kompleksa. U biti, boli me qrac sta domicilni misle
Vecina dijasporasa u dijaspori imaju jedan sasvim normalan i bezbrizan zivot, oni koji u Austriji, Njemackoj, Swicarskoj i Skandinavskim zeljmama kuka, mozes ga hebati.
-
mefistofilis
#88 Re: Policijski lov na dijasporu, zavrsio ulovljenim strancim
ma ima ih kolko hoces... mada sad kad malo bolje razmislim mozda je to kukanje u "bosanskom kodu" jer i ovdje ljudi na sve strane kukaju 
-
jefferson
#89 Re: Policijski lov na dijasporu, zavrsio ulovljenim strancim
Apsolutno. Jbt, gdje god dodjes samo kuknjava.atorniji putnik wrote:ma ima ih kolko hoces... mada sad kad malo bolje razmislim mozda je to kukanje u "bosanskom kodu" jer i ovdje ljudi na sve strane kukaju
- stakasa
#90 Re: Policijski lov na dijasporu, zavrsio ulovljenim strancim
Bravo mufljuz. Ovim je sve receno._mufljuz_ wrote:de nam daj dojmove i opisi smisao zivota kad stojis pred frizerskim salonima i gledas koliko dijasporskih teta dolazi da se frizira i sto stojis pred stomatoloskim ordinacijama brojeci strane tablice? de nam reci koji se zubi najvise rade jedinice ili sestice?
Nego, ide nam ljeto, red je da i kompleksasi dobiju svojih pet minuta. I oni su ljudi
- muha_sa
#91 Re: Policijski lov na dijasporu, zavrsio ulovljenim strancim
cindrlimindrli wrote:Potpuno besmislena tema, valjda se radi o lijecenju nekih sitnih kompleksa. U biti, boli me qrac sta domicilni misle
- _mufljuz_
#92 Re: Policijski lov na dijasporu, zavrsio ulovljenim strancim
jebi ga ja bi mor'o ic malo na liposukciju da svoje komplekse malo zakrpim a cuo sam da je u bih povoljno - kila sala sto ispumpaju vele kosta 20 marki, jos cu rec ciki da mi spakuje da spucam u rezervar da zamijesam sa dizelom da se ne baca da mi ostane vise za kahvestakasa wrote:Bravo mufljuz. Ovim je sve receno._mufljuz_ wrote:de nam daj dojmove i opisi smisao zivota kad stojis pred frizerskim salonima i gledas koliko dijasporskih teta dolazi da se frizira i sto stojis pred stomatoloskim ordinacijama brojeci strane tablice? de nam reci koji se zubi najvise rade jedinice ili sestice?
Nego, ide nam ljeto, red je da i kompleksasi dobiju svojih pet minuta. I oni su ljudi
- seln
#93 Re: Policijski lov na dijasporu, zavrsio ulovljenim strancim
Hvala, Radovane, bolje te snaslo....dobojlija81 wrote:ma hajd da ne dužim dobro nam došli
- seln
#94 Re: Policijski lov na dijasporu, zavrsio ulovljenim strancim
Tako je!cindrlimindrli wrote:Potpuno besmislena tema, valjda se radi o lijecenju nekih sitnih kompleksa. U biti, boli me qrac sta domicilni misle
Ja vec godinama zivim u zgradi sa ca. 50 stanova. Poznajem 2-3 komsije za "dobar dan", vecinu ne poznajem cak ni po izgledu. Niti se neko nekome zali, niti neko nekome smeta.
Isto tako i u Bosni: posjetim one koji su mi bliski i dragi, druge zaobilazim i svi sretni.