Policijoneri ?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

BigGringo

#1 Policijoneri ?

Post by BigGringo »

Interesuje me da li neko od vas zna bar jednoga policajca koji kad se nasmije ima sve zube u glavi, ili je to neki kriteri prilikom zaposljavanja da ih neposjeduju pa ovo je bruka!!!! mislim da bi trebali da budu ogledalo jedne drzave od nosenja uniforme pa do ponasanja ali nista ni sa cime!!! kad ovo govorim mislim na takozvane prasinare , kako ih narod u zargonu zove ovi sto ubise narod pisuci prijave za saobracajne nazovimo "prekrsaje", da nije zabluda mislim da bi trebalo da su svi uzor kao momci iz specijalnih policiskih snaga.

Jedan primjer: vozim se ja sa djevojkom kad ovi iz specijalne, pitaju ima li naoruzanja droge malo pogledase i prije nego me pustise kaze radi vase sigurnosti zavezite pojas i upalite oborena svijetla radi vam samo pozicija da su me kojim slucajem prasinari zaustavili popusio bih stoju ko super light :)
Šole

#2 Re: Policijoneri ?

Post by Šole »

Brate nisu iz specijalne već iz jedinice za podršku MUP-a Kantona. Šta malo pogledaše? unutrašnjost auta? (nemaju pravo bez pismenog naloga tužitelja ulaziti i roviti po autu), Djevojku? (bez uvrede, u što sam siguran). Pošto nisu imali nalog da te oderu po ZOBS-u, a mrsko im bilo da zovu, kako kažeš "prašinare" fino te upozorili, što je prva stvar u policijskim ovlaštenjima, a da si im bio interesantan, "popušio" bi ti kako kažeš i maru i to ne super light, već classic. Bez uvrede i teških riječi.
DaysleepeR

#3 Re: Policijoneri ?

Post by DaysleepeR »

Šole wrote:Brate nisu iz specijalne već iz jedinice za podršku MUP-a Kantona. Šta malo pogledaše? unutrašnjost auta? (nemaju pravo bez pismenog naloga tužitelja ulaziti i roviti po autu), Djevojku? (bez uvrede, u što sam siguran). Pošto nisu imali nalog da te oderu po ZOBS-u, a mrsko im bilo da zovu, kako kažeš "prašinare" fino te upozorili, što je prva stvar u policijskim ovlaštenjima, a da si im bio interesantan, "popušio" bi ti kako kažeš i maru i to ne super light, već classic. Bez uvrede i teških riječi.
imaju ako im ti to dozvoliš, ako ti kažeš da nemogu onda im treba nalog tužitelja, mada ja mislim da oni imaju generalni nalog za to

:run:
BigGringo

#4 Re: Policijoneri ?

Post by BigGringo »

Dobro jedinica za podrsku MUP-a kantona jbg. zovu ih specijalcima :). Nisu nista rovili nego osvjetlili bateriskom lampom unutrasnjos auta i meni rekli da otvorim bubreg-torbicu da vide ima li sta u njoj nedozvoljeno djevojku nisu nista ni pitali, i neznam zasto bih popusio maru ako sam normalan gradjanin ove zemlje to mi se moze dogoditi samo od ovih prasinara jer sam imao nekih situacija u kojima sam bio blizu toga radi jesam nisam prosao kroz crveno - zuto svijetlo
chuchumbamayumbe

#5 Re: Policijoneri ?

Post by chuchumbamayumbe »

Ovi momci iz podrske su daleko najprofesionalniji sto se tice posla koji obavljaju. Zaustavljali su me nekoliko puta...krajnje su fer i korektni, profesionalni i ljubazni, odrade svoj posao i pozele ti sretan put i ugodnu voznju.
Naravno, sve dok se ti ne kofchish, izigravas mangupa i izvodis slicne karafeke.
Ja nisam kabadahija niti trazim belaja i nemam problema sa policijom u bilo kom pogledu.
alica.k

#6 Re: Policijoneri ?

Post by alica.k »

chuchumbamayumbe wrote:Ovi momci iz podrske su daleko najprofesionalniji sto se tice posla koji obavljaju. Zaustavljali su me nekoliko puta...krajnje su fer i korektni, profesionalni i ljubazni, odrade svoj posao i pozele ti sretan put i ugodnu voznju.
Naravno, sve dok se ti ne kofchish, izigravas mangupa i izvodis slicne karafeke.
Ja nisam kabadahija niti trazim belaja i nemam problema sa policijom u bilo kom pogledu.
i jos se izvinu sto su te uznemirili (posto ja odma nervni slom dobijem kad me oni zaustave).
dimu

#7 Re: Policijoneri ?

Post by dimu »

alica.k wrote: i jos se izvinu sto su te uznemirili (posto ja odma nervni slom dobijem kad me oni zaustave).
cuj nervni slom,boze dragi pa nisu cudovista da si tako isprepadana, pogotovo kad nemas nista sto oni traze...
milivoje

#8 Re: Policijoneri ?

Post by milivoje »

chuchumbamayumbe wrote:Ovi momci iz podrske su daleko najprofesionalniji sto se tice posla koji obavljaju. Zaustavljali su me nekoliko puta...krajnje su fer i korektni, profesionalni i ljubazni, odrade svoj posao i pozele ti sretan put i ugodnu voznju.
:thumbup:
milivoje

#9 Re: Policijoneri ?

Post by milivoje »

BigGringo wrote:Interesuje me da li neko od vas zna bar jednoga policajca koji kad se nasmije ima sve zube u glavi, ili je to neki kriteri prilikom zaposljavanja da ih neposjeduju pa ovo je bruka!!!! mislim da bi trebali da budu ogledalo jedne drzave od nosenja uniforme pa do ponasanja ali nista ni sa cime!!! kad ovo govorim mislim na takozvane prasinare , kako ih narod u zargonu zove ovi sto ubise narod pisuci prijave za saobracajne nazovimo "prekrsaje", da nije zabluda mislim da bi trebalo da su svi uzor kao momci iz specijalnih policiskih snaga.

Jedan primjer: vozim se ja sa djevojkom kad ovi iz specijalne, pitaju ima li naoruzanja droge malo pogledase i prije nego me pustise kaze radi vase sigurnosti zavezite pojas i upalite oborena svijetla radi vam samo pozicija da su me kojim slucajem prasinari zaustavili popusio bih stoju ko super light :)
ccc
ne postoji nazovi ''prekrsaj''...ili jesi ili nisi
a ti jesi...ochito
nekada je lijepo kada te upozore (preventivno djelovanje) ali je najbolje kada kazne (represivno djelovanje).
najvise boli kada te po dzepu lupe...odmah dodjes tobe...em se vezes, em farovi upaljeni...a i jedno i derugo se radi radi sebe, nikada radi murije
chuchumbamayumbe

#10 Re: Policijoneri ?

Post by chuchumbamayumbe »

Oni dziberi sto se kurche uokolo i upale maglenjake u po bijela dana, a ne vidi se iza table koliko zavali sjediste, ti mi idu na qratz pravo.
Ali ima druga tema o tome.
:)
Šole

#11 Re: Policijoneri ?

Post by Šole »

DaysleepeR wrote:
Šole wrote:Brate nisu iz specijalne već iz jedinice za podršku MUP-a Kantona. Šta malo pogledaše? unutrašnjost auta? (nemaju pravo bez pismenog naloga tužitelja ulaziti i roviti po autu), Djevojku? (bez uvrede, u što sam siguran). Pošto nisu imali nalog da te oderu po ZOBS-u, a mrsko im bilo da zovu, kako kažeš "prašinare" fino te upozorili, što je prva stvar u policijskim ovlaštenjima, a da si im bio interesantan, "popušio" bi ti kako kažeš i maru i to ne super light, već classic. Bez uvrede i teških riječi.
imaju ako im ti to dozvoliš, ako ti kažeš da nemogu onda im treba nalog tužitelja, mada ja mislim da oni imaju generalni nalog za to

Generalni nalog ne postoji. Ako te pitaju mogu li fizički uči u tvoj posjed (npr. sjesti na tvoj motor) e to nije više prekoračenje ovlaštenja jer imaju tvoju dozvolu. U ovom slučaju mogu tražiti da otvoriš pretinac, pomakneš sjedište i sl. pitaju te šta imaš u gepeku, ali bez naloga fizički ne smiju povrijediti tvoj posjed ili imovinu. Drugi je par čarapa na koji način če te "nagovoriti" da otvoriš gepek. paljene dugih svjetala i baterije "u lice" je dozvoljeno u cilju preventivnog djelovanja prema tebi i po potrebi lakšeg stavljanja pod kontrolu istog.
dimu

#12 Re: Policijoneri ?

Post by dimu »

milivoje wrote:
BigGringo wrote:Interesuje me da li neko od vas zna bar jednoga policajca koji kad se nasmije ima sve zube u glavi, ili je to neki kriteri prilikom zaposljavanja da ih neposjeduju pa ovo je bruka!!!! mislim da bi trebali da budu ogledalo jedne drzave od nosenja uniforme pa do ponasanja ali nista ni sa cime!!! kad ovo govorim mislim na takozvane prasinare , kako ih narod u zargonu zove ovi sto ubise narod pisuci prijave za saobracajne nazovimo "prekrsaje", da nije zabluda mislim da bi trebalo da su svi uzor kao momci iz specijalnih policiskih snaga.

ccc
ne postoji nazovi ''prekrsaj''...ili jesi ili nisi
a ti jesi...ochito

misli covjek na to kako se nasa policija uglavnom bavi parkiranim autima koja nikome ne smetaju i ne vezanjem pojasa pri voznji od 25km/h a okolo djeca i kojekakvi kreteni divljaju u autima bez posljedica (dok ne opale naravno)
milivoje

#13 Re: Policijoneri ?

Post by milivoje »

dimu wrote: misli covjek na to kako se nasa policija uglavnom bavi parkiranim autima koja nikome ne smetaju i ne vezanjem pojasa pri voznji od 25km/h a okolo djeca i kojekakvi kreteni divljaju u autima bez posljedica (dok ne opale naravno)
Cim udjes u auto sta radis?
Palis CD... :lol: ...a onda? onda se vezes...is'o ti 25 ili 125 na sat ima da se vezes...jbg- zakon je zakon.
A to sto drugi divljaju...jbg- ne postoji savrsenost :lol:
dimu

#14 Re: Policijoneri ?

Post by dimu »

ma 25 i 125 nije isto, jest zakon takav ali meni je besmisleno ici u koloni od skenderije do pofalica mic po mic i da sjedim svezan, pa nisam cuko :lol:

uostalom ako cu se vezat, zbog sebe cu, ne zbog murije.
Neelix

#15 Re: Policijoneri ?

Post by Neelix »

dimu wrote:ma 25 i 125 nije isto, jest zakon takav ali meni je besmisleno ici u koloni od skenderije do pofalica mic po mic i da sjedim svezan, pa nisam cuko :lol:

i zbog drugog koji te moze udarit pa ubit i odgovarat za to. drugo je kad si povrijedjen.
semmy

#16 Re: Policijoneri ?

Post by semmy »

dimu wrote:ma 25 i 125 nije isto, jest zakon takav ali meni je besmisleno ici u koloni od skenderije do pofalica mic po mic i da sjedim svezan, pa nisam cuko :lol:

a za zasto se ne bi vezao i na 25...i ja sam se vozila u koloni i to u jutarnjoj spici i naisla budala koja nit je vezana bila nit je vozila po propisima koja mi je raznijela auto da je zavrsilo na otpadu a mene zavezala z akrevet 15 dana...sreca pa sam bila svezana inace me nebi bilo medju zivima..

sto se tice policije, gadi mi se kad ih vidim...hem sto nemaju zuba kako vec rece, hem sto ih redovno vidjam kako telefoniraju, zvacu zvake obavezno i to sto je moguce upadnije...ni jedan od njih nema uniformu u svom broju...izgledaju pravo neugledno, traljavo i otrcano...
d2

#17 Re: Policijoneri ?

Post by d2 »

:thumbup:
DaysleepeR

#18 Re: Policijoneri ?

Post by DaysleepeR »

Šole wrote:
DaysleepeR wrote:

Generalni nalog ne postoji. Ako te pitaju mogu li fizički uči u tvoj posjed (npr. sjesti na tvoj motor) e to nije više prekoračenje ovlaštenja jer imaju tvoju dozvolu. U ovom slučaju mogu tražiti da otvoriš pretinac, pomakneš sjedište i sl. pitaju te šta imaš u gepeku, ali bez naloga fizički ne smiju povrijediti tvoj posjed ili imovinu. Drugi je par čarapa na koji način če te "nagovoriti" da otvoriš gepek. paljene dugih svjetala i baterije "u lice" je dozvoljeno u cilju preventivnog djelovanja prema tebi i po potrebi lakšeg stavljanja pod kontrolu istog.
znaci donekle sam pogodio :D
Šole

#19 Re: Policijoneri ?

Post by Šole »

Ma to ti je suština kako god okreneš.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#20 Re: Policijoneri ?

Post by mIRCerka »

Da su te oderali i uzeli ti par stoja, bili bi odron, sve najgore. Ljudi te zaustavili, fino ti naveli par stvari koje nisi uradio a ZAKONOM SI OBAVEZAN URADITI i tebi sad smeta sto su te samo upozorili?????

Ja naopaka naroda Tito mili, ne valja kad kazne, ne valja kad ne kazne...

Pa meni juce policajac na semaforu (moja greska, prazna cesta ali meni pjesaku CRVENO i ja presla) prstom pokazuje na crveno. Ja njemu rukom na praznu cestu. Kaze on CRVENO JE NEMA VEZE. Kazem ja, spustajuci kese sa hranom za macke "Gospodine, da ja vama dam svoju licnu pa vi pisite kaznu slobodno, nemam se kad raspravljat, ako niste primjetili STOJIMO NA TRAMVAJSKIM SINAMA DIREKT"...kaze on "Nemoj se ti meni nista smjeskat, sljedeci put cu te kaznit"...ja mu kazem NIJE PROBLEM HVALA I PRIJATNO :D

Sta sad trebam reci? Da je debil sto me nije kaznio? PA njegovo i jest da me upozori, pa i na forumu se prvo upozori pa banira...
vela havle...
belissima

#21 Re: Policijoneri ?

Post by belissima »

Eh ta Jedinca za podrsku je puna najkvalitetnijih papaka,vjerujte mi...prse se samo na tv-u ili na obicnim gradjanima...ovim preko druge strane zakona ne smiju nista...BAS NISTA!!!..znam iz licnog iskustva koji su to debili!!!!
milivoje

#22 Re: Policijoneri ?

Post by milivoje »

belissima wrote:Eh ta Jedinca za podrsku je puna najkvalitetnijih papaka,vjerujte mi...prse se samo na tv-u ili na obicnim gradjanima...ovim preko druge strane zakona ne smiju nista...BAS NISTA!!!..znam iz licnog iskustva koji su to debili!!!!
iskustvo ti ne valja
no comment
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#23 Re: Policijoneri ?

Post by mIRCerka »

belissima wrote:Eh ta Jedinca za podrsku je puna najkvalitetnijih papaka,vjerujte mi...prse se samo na tv-u ili na obicnim gradjanima...ovim preko druge strane zakona ne smiju nista...BAS NISTA!!!..znam iz licnog iskustva koji su to debili!!!!
Obzirom na tvoj stil pisanja po forumu, pretpostavimo da si 2% takva u stvarnom zivotu...Dobro te nisu prebili :D
munevera44

#24 Re: Policijoneri ?

Post by munevera44 »

...
Last edited by munevera44 on 06/10/2008 13:53, edited 1 time in total.
munevera44

#25 Re: Policijoneri ?

Post by munevera44 »

...
Last edited by munevera44 on 04/10/2008 22:53, edited 1 time in total.
Post Reply