Policijo, ZAŠTITI NAS!
Moderator: O'zone
-
#1 Policijo, ZAŠTITI NAS!
Šta još treba da se desi da nas policija konačno zaštiti. Svi znamo da se u Sarajevu noževi i pištolji potežu brže nego igdje na svijetu. Evo maloprije pročitah da upucaše čovjeka zbog parkinga. Ej, zbog parkinga upuca čovjeka. Ja se u Sarajevu odavno ne osjećam sigurnom. Policije nema na ulicama. Može Irfan Nefić govoriti šta hoće ali ih nema. I ono malo što je na terenu su obično na glavnim ulicama, a svi mnogi od nas osjete na svojoj koži šta se sve dešava u sporednim ulicama. Mnogi su naoružani i jedva čekaju priliku da se "dokažu" tako što će upotrijebiti oružje. Ljudi hajmo napraviti nekakvu peticiju za konačni izlazak policije na ulice, kao i za pritvaranje onih koji čine grad nesigurnim. Pritom ne mislim na pritvaranje na 24 sata, nego da maknu gamad sa ulice.
- Naslovnica
#2 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Ne budi naivna.
Za ovakvo stanje nije odgovorna policija, nego isključivo vlast kojoj sve ovo odgovara.
Sve je ovo jedna velika igra, od vrha prema dnu.
Droga se dila javno, padne tura samo kada padne tal.
Velike su pare u igri, zajebani igrači, a vlast je u to debelo upetljana i nema izlaska.
Ili igraš igru ili si donji.
Niko mi ne može reći da se sigurnosna situacija u Sarajevu ne može riješiti u roku od 7 dana, pohvatati glavni dileri, kokošari, kriminalci.
Samo kada bi postojala volja, ali volje nema, pošto su svi u igri.
Za ovakvo stanje nije odgovorna policija, nego isključivo vlast kojoj sve ovo odgovara.
Sve je ovo jedna velika igra, od vrha prema dnu.
Droga se dila javno, padne tura samo kada padne tal.
Velike su pare u igri, zajebani igrači, a vlast je u to debelo upetljana i nema izlaska.
Ili igraš igru ili si donji.
Niko mi ne može reći da se sigurnosna situacija u Sarajevu ne može riješiti u roku od 7 dana, pohvatati glavni dileri, kokošari, kriminalci.
Samo kada bi postojala volja, ali volje nema, pošto su svi u igri.
#3 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Nemaju vremena pisu kazne oko bolnice kosevo, evo gledam par dana tri ekipe rade bez da odmore. Znci 6 dzandara pisu kazne na jednom mjestu u istoj smjeni! Zavalilo para u budjetu za plate.
#4 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Ljudi nemaju posla,nemaju zivaca..ovo je dobro kako ce nam biti vjerujte mi 

#5 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Policija na balkanu je davno pokazala svoje lice, samo vama lakse metar u dupe neg cenat u glavu.
Ne shvatam i ne mogu se nacudit da nekoga to dan danas nesta frapira i cudi.
Uzecemo istocne susjede i spregu njihovog policijsko obavjestajnog aparata sa kriminalcima, desetljecima njegovanu, ja stvarno ne razumijem sta vas tu ima vise cudit.
Isti sablon u toj sluzbi vlada i kod nas, i kod zapadnih susjeda i tako ce na balkanu vazda bit.
Najveca i najorganizovanija mafija na balkanu je murija i kraj price.
To je jasno cak i iole inteligentnijem djetetu, a vama nesta cudno kobiva
Uzecemo istocne susjede i spregu njihovog policijsko obavjestajnog aparata sa kriminalcima, desetljecima njegovanu, ja stvarno ne razumijem sta vas tu ima vise cudit.
Isti sablon u toj sluzbi vlada i kod nas, i kod zapadnih susjeda i tako ce na balkanu vazda bit.

#6 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
daj mi pendrek jedno pola sata pa da vidis
- ho oponopono
#7 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
...srednji prst u vis, za revolt! 

-
#8 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
APELUJEM DA SVI OVU TEMU SERUJETE NA VASIM FB PROFILIMA. AKO SE SADA NE POKRENEMO NECEMO NIKADA 

#9 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
A ko ce da zastiti policiju ?? Mislim, u slucaju da oni nas krenu zaista stititi ?
#10 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Kako brate nas ne štite?
Pa onaj dan kada su protesti bili došlo stotine policajaca i nikom od građana koji su sjedili u parlamentu nije dlaka sa glave falila.
I kakva je sada to priča ne štite nas.
Ma ajde molim vas
Pa onaj dan kada su protesti bili došlo stotine policajaca i nikom od građana koji su sjedili u parlamentu nije dlaka sa glave falila.
I kakva je sada to priča ne štite nas.
Ma ajde molim vas
-
#11 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Policija služi samo da ti piše kazne za parking i kad prekoračiš ograničenje sa 40 km/h na 60 km/h.
Jedne prilike, nakon situacije gdje me vozač automobila malo udario dok sam išao pješice preko pješačkog, zapišem broj registracije i u policiju. Kaže meni lola sa stomakom i masnim brkovima od bureka: PA ETO NIJE TI NIŠTA BILO ŠTA HOĆEŠ !!! Ja njemu kažem: KAD TI VEČERAS MALO DIJETE PREGAZIM ŠAKAMA REĆI ĆU TI ISTO OVO; PA NIJE MU NIŠTA BILO.
Jedne prilike, nakon situacije gdje me vozač automobila malo udario dok sam išao pješice preko pješačkog, zapišem broj registracije i u policiju. Kaže meni lola sa stomakom i masnim brkovima od bureka: PA ETO NIJE TI NIŠTA BILO ŠTA HOĆEŠ !!! Ja njemu kažem: KAD TI VEČERAS MALO DIJETE PREGAZIM ŠAKAMA REĆI ĆU TI ISTO OVO; PA NIJE MU NIŠTA BILO.
#12 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Ima malo vise od godinu, kod mene u naselju bila pucnjava iz automata, prijavljeno policiji, oni dosli i rekli im nemojte više
Boli policiju briga, njemu je glavno da mu smjena prođe i to je to
Divljake bilo koje vrste se i ne trude da sankcioniraju, dijelom što su nesposobni, dijelom što je država sama izgubila autoritet i ne podržava policiju...

Boli policiju briga, njemu je glavno da mu smjena prođe i to je to
Divljake bilo koje vrste se i ne trude da sankcioniraju, dijelom što su nesposobni, dijelom što je država sama izgubila autoritet i ne podržava policiju...
#13 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
policajci neki dobri ko da nisu nashiiiiiiiiiiiii

#14 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Ma nemoj, policija da te štiti!?
Jesi pametan, plati zaštitara pa neka te čuva!

#15 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Nije policija luda da rizikuje živote svojih kadrova radi nekog tamo koji je u opasnosti. Uzdaj se u se i u svoje kljuse. Vazda bilo i ostalo.
#16 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
pa će ako bude gusto zaštitar zvati policiju koja opet ništa neće uraditi. sve legalni državno sankcionisani reketi od kojih nemaš ništa. pošteniji su pravi kriminalci pet puta od naših državnih.MisterNo1 wrote:Ma nemoj, policija da te štiti!?
#17 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Policija je najmanji problem ove drzave. 

- zateznistub
#18 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Kad jednog dana dođe na vlast stranka/stranke kojoj je stalo do posla i formiranja drzave u punom smislu te riječi, ona će doći i komesar koji će ih istjerati iz burekdžinica, kladionica, i objekata koje sad obezbjeđuju...merlinka37 wrote:Šta još treba da se desi da nas policija konačno zaštiti. Svi znamo da se u Sarajevu noževi i pištolji potežu brže nego igdje na svijetu. Evo maloprije pročitah da upucaše čovjeka zbog parkinga. Ej, zbog parkinga upuca čovjeka. Ja se u Sarajevu odavno ne osjećam sigurnom. Policije nema na ulicama. Može Irfan Nefić govoriti šta hoće ali ih nema. I ono malo što je na terenu su obično na glavnim ulicama, a svi mnogi od nas osjete na svojoj koži šta se sve dešava u sporednim ulicama. Mnogi su naoružani i jedva čekaju priliku da se "dokažu" tako što će upotrijebiti oružje. Ljudi hajmo napraviti nekakvu peticiju za konačni izlazak policije na ulice, kao i za pritvaranje onih koji čine grad nesigurnim. Pritom ne mislim na pritvaranje na 24 sata, nego da maknu gamad sa ulice.
Do tada....
slaba fajda...
#19 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Ili najjednostavnije neka kupi štoljpi i sam se čuva.JThomas wrote:pa će ako bude gusto zaštitar zvati policiju koja opet ništa neće uraditi. sve legalni državno sankcionisani reketi od kojih nemaš ništa. pošteniji su pravi kriminalci pet puta od naših državnih.MisterNo1 wrote:Ma nemoj, policija da te štiti!?
E čuj da ih policija čuva, o bože!
Last edited by MisterNo1 on 03/08/2015 21:01, edited 1 time in total.
- jao_situacije
#20 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
jest jest ubo si u sriduAntiKrist wrote:Ljudi nemaju posla,nemaju zivaca..ovo je dobro kako ce nam biti vjerujte mi
zato u njemačkoj nema kriminala kao ni u drugim razvijenim zemljama
inače ovi danas su vozili golf 5 koliko sam ja vidio na vijestima bijeda prava, nema šta
- jao_situacije
#21 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
hrvatska se davno počela čistiti od takvih policajaca, počelo je još za mesićevog mandataNjanjavi wrote:Policija na balkanu je davno pokazala svoje lice, samo vama lakse metar u dupe neg cenat u glavu.
redovno čitam i slušam kako hvataju razne dilere i tenisere sa značkom, pogotovo u sdž i dnž
prije par mjeseci su uhapsili 15 u pločama i metkoviću
#22 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
merlinka37 wrote:Šta još treba da se desi da nas policija konačno zaštiti. Svi znamo da se u Sarajevu noževi i pištolji potežu brže nego igdje na svijetu. Evo maloprije pročitah da upucaše čovjeka zbog parkinga. Ej, zbog parkinga upuca čovjeka. Ja se u Sarajevu odavno ne osjećam sigurnom. Policije nema na ulicama. Može Irfan Nefić govoriti šta hoće ali ih nema. I ono malo što je na terenu su obično na glavnim ulicama, a svi mnogi od nas osjete na svojoj koži šta se sve dešava u sporednim ulicama. Mnogi su naoružani i jedva čekaju priliku da se "dokažu" tako što će upotrijebiti oružje. Ljudi hajmo napraviti nekakvu peticiju za konačni izlazak policije na ulice, kao i za pritvaranje onih koji čine grad nesigurnim. Pritom ne mislim na pritvaranje na 24 sata, nego da maknu gamad sa ulice.
Ja cu te zastititi , govorio sam ja prije 5 godina ... ako ce praviti zgradurine bez parkinga ... i ostali gradjevisnki ciganluk kao Tibra .... da ce doci do pucnjava zbog parkinga.
RJESENJE:
Fino na proteste protiv seljakluk - coban - ciangluk gradnje bez parkinga .... i ukinuti protu-ustavnu naplatu parkinga. I vidjet ces normale u Sarajevu.

#23 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Fali ovom gradu jedan pravi mangup kao sto su bili Delalic i Bajramovic, jesu oni stimali poslove uglavnom kafice,kafane ,ali jebes kad ionako sve goli kriminalac drzi i jedno i drugo.
Kako im, rahmet mu dusi, Ramiz zapali sleper droge

- insomnia78
#24 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Suparnickiklixo wrote:Fali ovom gradu jedan pravi mangup kao sto su bili Delalic i Bajramovic, jesu oni stimali poslove uglavnom kafice,kafane ,ali jebes kad ionako sve goli kriminalac drzi i jedno i drugo.
#25 Re: Policijo, ZAŠTITI NAS!
Joj, što ne mogu ovih priča treba nam novi Ćelo. Kad krenem slušat veličanje kriminalaca ospem se.