Policija 'Vežite se, a mi nikad'
- TRAJAN
#1 Policija 'Vežite se, a mi nikad'
Možda na prvi pogled je isprana tema u sto voda, znamo da policija ni svoja pravila ne poštuje, ono što bode u oči je NE VEZANJE POJASA u toku vožnje.
Pretpostaljam da ih je nemoguće natjerati da poštuja ona praila za koja su nadležni da kažnjavaju ostale učesnike u saobraćaju. Ja nisam da se ne koristi pojasi, naprotiv treba ga obavezno koristiti, ali mi jako na živce ide, kad vidim drotove da se ne vežu., a trebali bi biti uzor u saobraćaju.
Mislim da su im bezvrijedne akcije u kojima dovode djecu osnovnih škola da se upoznaju sa saobraćajnom policijom, koja u većini slučajeva NE POŠTUJE zakon o saobraćaju.
Prijedlog moj bi bio da ako kojeg pripadnika MUP, uslikamo da je propisno vezan kao učesnik saobraćaja, da pošaljemo komesaru policije da mu da MJESEC dana godišnjeg, zato što ima obraza da poštuje zakone svoje zemlje.
Pretpostaljam da ih je nemoguće natjerati da poštuja ona praila za koja su nadležni da kažnjavaju ostale učesnike u saobraćaju. Ja nisam da se ne koristi pojasi, naprotiv treba ga obavezno koristiti, ali mi jako na živce ide, kad vidim drotove da se ne vežu., a trebali bi biti uzor u saobraćaju.
Mislim da su im bezvrijedne akcije u kojima dovode djecu osnovnih škola da se upoznaju sa saobraćajnom policijom, koja u većini slučajeva NE POŠTUJE zakon o saobraćaju.
Prijedlog moj bi bio da ako kojeg pripadnika MUP, uslikamo da je propisno vezan kao učesnik saobraćaja, da pošaljemo komesaru policije da mu da MJESEC dana godišnjeg, zato što ima obraza da poštuje zakone svoje zemlje.
- vjesticanametli
#2 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
ĐŽaba ti sve.............ja se svaĐŽala i kazem drotu pa vi nikad niste svezani a on kaze ma ne moze to u ovim autima bla bla nesto srao.............pa reko covjece kazni me za pojas a ne zato sto sam mobitel koristila a lik kaze ja nikog ne kaznjavam za pojas pu pu majmuni...............jos kad vidim djecu kako landaraju po autima a nisu svezani pa cekaju priliku da lete korz sajbu 
- JThomas
#3 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
čekaj malo, spomenuo si našu muriju i "obraz" u istoj rečenici?
-
skojotovski
#4 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
ja neki dan kod Maršalke, kad drotovi u lijevoj traci i lola sto vozi uveliko na mobitel prica. poravnam se s njima i sviram, majmun mahnu i nastavi pricati...
treba ih samo slikati i postirati fotke, svakako vise ovdje na forumu.
treba ih samo slikati i postirati fotke, svakako vise ovdje na forumu.
- Simply_Red
#5 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
Vezanje pojasa, za razliku od vecine ostalih saobracajnih propisa, ima izricito za cilj da spasi TVOJ ZIVOT. Dakle, ako si se vec nasao/la u situaciji da te neko zapise zbog toga, ocito je da to nisi usvojio/la. Drotovi neka ginu ako hoce, jer oni nikoga svojim primjerom ne mogu nauciti da veze pojas. To je ugradjeno u covjeku, i razlicito je od pojedinca do pojedinca. Neki se vezu od kada su prvi put sjeli za volan, a neki se ne vezu nikad.
- osa
#6 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
ne odobravam ,ali sasvim normalan postupak. imao sam jednom raspravu s jednim kolgom, radi kao šumarski tehničar, kuka mi da je osta bez dozvole zbog alkohola, na moje pitanje da li je bio pijan, odgovara da je, ali kakve veze pa i policajci voze pijani. ja ga pitam, stari pa možeš li ti drva dobiti jeftinije od mene, on se čak malo i pohvali i kaže, pa naravno da mogu, e vidiš tako i ja mogu voziti pijan a ti ne možeš, svatko svoju firmu čuva.
-
skojotovski
#7 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
saobracajna policija treba da bude primjer. ma koliko to smijesno zvuci sa ovim nasim divljacima. tako je u svakoj normalnoj zemlji.
-
Hladan kao led
#8 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
bosanski policajac ponavlja jednu te istu gresku milion puta a ta greska je razgovor sa onima koji krse zakon
policajac u njemackoj jednostavno pise kaznu i zavrsava poso za minutu i zato napise 10 puta vise kazni nego bosanski kolega
njemacka policija takodje u naseljenom nije obavezna nositi pojas 
- osa
#9 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
e .ebi kad švabu nema tko pitati"gdje si ti jarane bio dok sam ja ratovao".Hladan kao led wrote:bosanski policajac ponavlja jednu te istu gresku milion puta a ta greska je razgovor sa onima koji krse zakonpolicajac u njemackoj jednostavno pise kaznu i zavrsava poso za minutu i zato napise 10 puta vise kazni nego bosanski kolega
-
Hladan kao led
#10 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
probaj sa njemackim policajcem da se svadjas i da mu postavljas glupa pitanja ili mozda sa austrijskimvjesticanametli wrote:ĐŽaba ti sve.............ja se svaĐŽala i kazem drotu pa vi nikad niste svezani a on kaze ma ne moze to u ovim autima bla bla nesto srao.............pa reko covjece kazni me za pojas a ne zato sto sam mobitel koristila a lik kaze ja nikog ne kaznjavam za pojas pu pu majmuni...............jos kad vidim djecu kako landaraju po autima a nisu svezani pa cekaju priliku da lete korz sajbu
- JThomas
#11 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
probaj ti u njemačkoj uhvatiti muriju da krši zakon. ili nazvati da ti je nešto ukradeno, a da ti oni kažu da oni znaju ko to radi, ali da mu ne mogu ništa.
- atko
#12 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
Vezanje je pametna navika, meni je jednostavno cudno sjediti u sjedistu ako nisma vezan ... a naviku sam stvorio namjerno i od dana kada sma preuzeo vozacku ... jer sve matematike i fizike koje sam polozio kazu da je pametno biti vezan, jer zakon kaze da treba biti vezan, jer ne zelim da se svrstam u kategoriju nasih balkanskih seljacina a u tu kategoriju spada i 70% drotova koji imaju taj neobjasnjivi krkanski poriv da se ne vezu ... imam dojam da zakon zabranjuje vezanje oni se nebi odvezivali .
Kupi lola limuzinu dodatno plati za paket sigurnosne opreme i onda se ne veze
Znam lika koji ima auto u kojem blinka lampica i bibice zvucni signal ako putnik nije svezan ... i on je izvuko kais i svezo u prazno i sjedi na kaisu i onako ponosno se fali kako je zajebo sistem
Svi misle da se nikome nikad nemoze dogoditi nesreca ... pitajte Halida Beslica sta misli o vezanju
Kupi lola limuzinu dodatno plati za paket sigurnosne opreme i onda se ne veze
Znam lika koji ima auto u kojem blinka lampica i bibice zvucni signal ako putnik nije svezan ... i on je izvuko kais i svezo u prazno i sjedi na kaisu i onako ponosno se fali kako je zajebo sistem
Svi misle da se nikome nikad nemoze dogoditi nesreca ... pitajte Halida Beslica sta misli o vezanju
-
Hladan kao led
#13 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
svaki dan vidjam policiju u gradu bez pojasaJThomas wrote:probaj ti u njemačkoj uhvatiti muriju da krši zakon. ili nazvati da ti je nešto ukradeno, a da ti oni kažu da oni znaju ko to radi, ali da mu ne mogu ništa.
- JThomas
#14 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
pa onda ne krši zakon, izvinućeš. za razliku od naše murije.
je li, ima li to u njemačke policije, da ti obiju auto, oni ti dođu nakon sat vremena, i kažu da znaju ko to radi, ali da mu ne mogu ništa?
mislim porediš dva različita svemira...
je li, ima li to u njemačke policije, da ti obiju auto, oni ti dođu nakon sat vremena, i kažu da znaju ko to radi, ali da mu ne mogu ništa?
- TRAJAN
#15 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
mislim da naša policija, nikakvog nadzora unutar MUP, NEMA.
Pojasa sam, samo napomenuo kao jedna od stvarki koja 'bode' u oči, a gdje je raspojasanost, ne nošenja kape, alkohol u toku radnog vremena, parkiranje na mjestima predvidjenim za invalide.
Ja sam jednom dozivio prije par godina, da me je policajac kaznio zbog nepropisnog parkiranje, negdje medju zgradama, i kad sam izrazio želju da platim kaznu, jer sam KRIV, on mi je par puta predlagao da je NE PLATIM ODMAH, oćigledno je mislio da mu bacim cenera. Na njegovu žalost platio sam kaznu DRZAVI a ne njemu, jer nisam njegov zakon preksio.
I meni odmahuju rukom kad stojimo na semaforu, sviram i pokažem svoj pojas.
Pojasa sam, samo napomenuo kao jedna od stvarki koja 'bode' u oči, a gdje je raspojasanost, ne nošenja kape, alkohol u toku radnog vremena, parkiranje na mjestima predvidjenim za invalide.
Ja sam jednom dozivio prije par godina, da me je policajac kaznio zbog nepropisnog parkiranje, negdje medju zgradama, i kad sam izrazio želju da platim kaznu, jer sam KRIV, on mi je par puta predlagao da je NE PLATIM ODMAH, oćigledno je mislio da mu bacim cenera. Na njegovu žalost platio sam kaznu DRZAVI a ne njemu, jer nisam njegov zakon preksio.
-
Hladan kao led
#16 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
obijanje auta nadoknadjuje osiguranje a osiguranje onda skace za vrat policiji i sudstvu i postaje vruce za svakogJThomas wrote:pa onda ne krši zakon, izvinućeš. za razliku od naše murije.
- vjesticanametli
#17 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
ali u DE a ovo nije i nikada nece biti DE
mogu oni i naduvani biti ali ce druge kazniti, mogu i bez zmigavca i sa mobitelom i bez pojasa ............oni su posebna sorta
- osa
#18 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
bogami da se halid vezao, sudeći po šteti na auto prošao bi samo s ogrebotinama.
-
Hladan kao led
#19 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
hahaha nije mislio da ces mu baciti cenera nego nije htio praviti ekstra poso sebiTRAJAN wrote:mislim da naša policija, nikakvog nadzora unutar MUP, NEMA.
- scorpion7
#20 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
Ako je suditi po ovim sto imaju iskustva sa policijom iz vana,nashi drotovi ispadoshe zlatni....

- Gile Šampion
#21 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
Nije to uopšte tako !Ja sam dosta vremena u zadnje vrijeme po DE i moja iskustva su suprotna tvojoj izjavi.Hladan kao led wrote:bosanski policajac ponavlja jednu te istu gresku milion puta a ta greska je razgovor sa onima koji krse zakonpolicajac u njemackoj jednostavno pise kaznu i zavrsava poso za minutu i zato napise 10 puta vise kazni nego bosanski kolega
Njemacki policajac ako te je zaustavio prije svega liči na POLICAJCA,a ne na nekog MEĐEDA ili neku raspojasanu spodobu koja izleće iz prvog grma,izleti ti pred auto i nešto gestakulira rukama kao da navodi avion pri sletanju...
Druga stvar je to,što ti njemački policajac kaze razlog zbog kojeg te je zaustavio,objasni kako i gdje ste pogriješili i ako on procjeni situaciju da vi niste drski,da zaista niste namjerno učinili prekršaj on će vas pustiti samo uz opomenu a kaznu vam neće napisati...
Ja imam 1001 scenu sa ovom našom policijom,ovim drzmančinama.Snimao ih mobitelom u njihovom činjenju što prekršaja,što krivičnih dijela pa nikome ništa.Evo upravo mi je prošle sedmice došla plava koverta da idem iz SA u Brčko na sud,jer sam tražio sudsko odlučivanje u slučaju koji je pokrenut protiv mene.To je scena ono bila kao iz Đekne. Doš'o mladi drot ,priveo mene u stanicu zbog navodnog saobraćajnog prekršaja,dok njegov šef smjene,bukvalno krezavi,raspojasani trbonja,diktira mu šta će i kako da napiše protiv mene (a on uopšte nije bio na licu mjesta)
I na kraju kad sam im pokazao da ih snimam mobitelom i rekao vidimo se na sudu za ovo,ostali su bez texta...A prije toga su me prepadali da bih kao mogao čak i dobiti koju vaspitno disciplinsku iza ušiju,jer : ''ovo ti nije Sarajevo ,ovde ćeš da igraš kako mi sviramo'' ,samo zbog toga što sam navodno ne propisno zaustavio vozilo:)
-
Hladan kao led
#22 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
onda kad policajac kaznu napise za minutu pozeli ti sretan put i objasni da ces brzim placanjem kazne izbjeci administrativne troskove licice bosna malkice na DEvjesticanametli wrote:ali u DE a ovo nije i nikada nece biti DEmogu oni i naduvani biti ali ce druge kazniti, mogu i bez zmigavca i sa mobitelom i bez pojasa ............oni su posebna sorta
-
Hladan kao led
#23 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
poznam tipa kojem je njemacki policajac zbog postavljanja glupih pitanja i odbijanja da pokaze vozacku, njemacki policajac oduzeo auto do daljneg i onda auto slep sluzbom prebacio do policijskog parkinga a tipa u policijskom autu sproveli do iza resetkiscorpion7 wrote:Ako je suditi po ovim sto imaju iskustva sa policijom iz vana,nashi drotovi ispadoshe zlatni....![]()
![]()
- JThomas
#24 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
brate, po peti put, njemački drot izvršava i svoje DUŽNOSTI, a ne (zlo)upotrebljava samo PRAVA.
- TRAJAN
#25 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'
ne znam za njemacku, da li se policajci vezu u naseljenom mjestu, za sloveniju mogu reci da jos nijednog nisam vidio BEZ Pojasa.Ja licno nemam problema sa vezanjem, ali mislim da ti nasi policajci moraju biti uzor ovoj armiji djece sto je tek polozila i sto ce poloziti vozacki ispit, da se vezu radi sebe a ne radi nekog drugog.