Policija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ssmmiilleeyy

#676 Re: Policija

Post by ssmmiilleeyy »

@Arnes U ostalim Kantonima Policijski službenici imaju platu 700 KM

Raspitaj se malo o tome ;-)

Primjer ti dajem : Kako Zaštitari mogu da se biju s budalama (pijanim) na tribinama za 540 KM
arnes86

#677 Re: Policija

Post by arnes86 »

ssmmiilleeyy wrote:@Arnes U ostalim Kantonima Policijski službenici imaju platu 700 KM

Primjer ti dajem : Kako Zaštitari mogu da se biju s budalama (pijanim) na tribinama za 540 KM

jeste tacno ali ja od 10 zastitara koji radi barem njih 70% ima neku kriminalnu proslost(hodalo po zatvorima,bavi se dilanjem i tako dalje)...Slazem se da negdje imaju 700 KM i to je solidna pata...Ne kazem ima i pokvarenih policajaca ali ima i gradjana..
ssmmiilleeyy

#678 Re: Policija

Post by ssmmiilleeyy »

arnes86 wrote:
ssmmiilleeyy wrote:@Arnes U ostalim Kantonima Policijski službenici imaju platu 700 KM

jeste tacno ali ja od 10 zastitara koji radi barem njih 70% ima neku kriminalnu proslost(hodalo po zatvorima,bavi se dilanjem i tako dalje)...Slazem se da negdje imaju 700 KM i to je solidna pata...Ne kazem ima i pokvarenih policajaca ali ima i gradjana..

Ljudi(citaj ne zaposleni u Drzavnoj instituciji) moraju jesti ;-)

Pa jel ono nedavno uhapsiše Zastitare ili Policajce za Sverc Cigareta ?

Evo jos jedan primjer dok je Murija bila u Komsiji za Vozacki ispit niko nije mogao polizit sto nije dao 300-400 KM

Odkad su profesori (strucni ljudi preuzeli) ljudi polazu bez tzv štela :thumbup:
cigara

#679 Re: Policija

Post by cigara »

http://--- NO LINKS ---/clanak/64184882804 ... ?ref=tiker

hajmo "branitelji policajaca" nasrnite
johnny_blazze

#680 Re: Policija

Post by johnny_blazze »

pa u nasoj policiji je 90% nestrucnog i nesposobnog kadra,dzaba nama sva moderna oprema koju dobijamo od EU,sve dok debili rade tu,ovo sam vec napisao u temi crna honika,kad mi kaze ma jooj njima male plate,pa sta i rudarima su male plate pa ne mlate ljude krampama,to je glupost to su nestrucni neskolovani i nesposobni ljudi koji svoj posao rade preko kurca,a po birou toliko skolovanog kadra koji sanja da radi u policiji
cigara

#681 Re: Policija

Post by cigara »

Ja sa sigurnoscu tvrdim da ovakve stvari samo podizu mrznju prema policiji, sutra ce biti opet protesti, opet ce murjak uletiti u masu i opet ce ga likovi koji su najebali od istih bezveze ili kojima je neko blizi najebo, prebiti s merakom
Najvise me nerviraju ovi prasinari kad se fol on zaleti izmedju kornjaca i udari nogom, picka obicna vidio sam 100 puta kako im klosari pusu dim od jointa u face a ovi samo blijedo gledaju
johnny_blazze

#682 Re: Policija

Post by johnny_blazze »

ma bjezi samo da se iznerviras :x
ultras

#683 Re: Policija

Post by ultras »

da i vasu djecu jednog dana pendrekaju ovako,iritiraju ljude svaku utakmicu s ovim nepotrebnim
tjeranjem sa tribine prije isteka utakmice.fuj,fuj,fuj.satro brinu za sigurnost
Comrad

#684 Re: Policija

Post by Comrad »

Znam da ce ovaj moj post mozda naici na negodovanje, ali ajmo malo biti realni. Navijaci nisu cvjecke i bog zna sta se ovdje desilo. Kako to da nikad policija ne pretuce nekog obicno navijaca koji sjedi i gleda utakmicu? Ima i policije svakakve, ali dajte molim vas... Nikad, ali nikad nisam cuo od navijaca da su priznali, ok usrali smo, policija nas izmarisala, sta ces krivi smo. NIKAD. Uvijek je policija kriva, a oni nevinascad, kako to. :?

I druga stvar, ako si vec navijac i ako se furas na to, onda moras biti svjestan da ces kad tad popit batine. A ne pretuku ih i ajmo se odmah zalit, policija ovakva, policija onakva, tuku nas bla bla. Pa jbg, dovoljno je da jedan navijac nesto usere i policija marise sve redom.

Ja i dalje podrzavam policiju u situacijama gdje navijaci predju granicu.
samo_ovaj_put

#685 Re: Policija

Post by samo_ovaj_put »

Comrad wrote:Znam da ce ovaj moj post mozda naici na negodovanje, ali ajmo malo biti realni. Navijaci nisu cvjecke i bog zna sta se ovdje desilo. Kako to da nikad policija ne pretuce nekog obicno navijaca koji sjedi i gleda utakmicu? Ima i policije svakakve, ali dajte molim vas... Nikad, ali nikad nisam cuo od navijaca da su priznali, ok usrali smo, policija nas izmarisala, sta ces krivi smo. NIKAD. Uvijek je policija kriva, a oni nevinascad, kako to. :?

I druga stvar, ako si vec navijac i ako se furas na to, onda moras biti svjestan da ces kad tad popit batine. A ne pretuku ih i ajmo se odmah zalit, policija ovakva, policija onakva, tuku nas bla bla. Pa jbg, dovoljno je da jedan navijac nesto usere i policija marise sve redom.

jesi li gledao klipove sa utakmice sarajevo siroki u 4 mjesecu ove godine?
cigara

#686 Re: Policija

Post by cigara »

Comrad wrote:Znam da ce ovaj moj post mozda naici na negodovanje, ali ajmo malo biti realni. Navijaci nisu cvjecke i bog zna sta se ovdje desilo. Kako to da nikad policija ne pretuce nekog obicno navijaca koji sjedi i gleda utakmicu? Ima i policije svakakve, ali dajte molim vas... Nikad, ali nikad nisam cuo od navijaca da su priznali, ok usrali smo, policija nas izmarisala, sta ces krivi smo. NIKAD. Uvijek je policija kriva, a oni nevinascad, kako to. :?

eo ja sam fasovo samo gledajuci utakmicu, nisu navijaci cvijecke niko to ne govori
ali i da mu se ovaj dere nema pravo da ga onako udara bez razloga, pricas gluposti
da su jalijasi u pitanju shvatio bih ali da momka koji izlazi sa stadiona onako ko picka spuca sakom u potiljak nakon cega ga drugi drot udara otvorenim dlanom i obara s nogu zato sto se ovaj bunio...
sad reci "nije se smio buniti"... kurac moj

MURJAK NE SMIJE UDARATI SAVLADANU OSOBU I TACKA, daj samo Boze da vi nevini malo pendreka osjetite za gledanje i bunjenje kad vam havera tuku pa da vam mozak proradi
cappy_tempo

#687 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

http://www.youtube.com/user/fksinfo#p/a/u/0/kIMHQRAmAGI

evo vidimo te horde zla kako gaze sve pred sobom... :roll: ovdje ko kaze da su hz krive taj definitivno nije dobar
dingosp0

#688 Re: Policija

Post by dingosp0 »

gdje god se ova HZ bagra pojavi tu problemi nastaju... izgleda da je "HZ" puna malih delikventa koji nemaju boljeg posla nego da idu po utakimcama i tamo stvaraju belaje.. ova policija je mila majka, ja bi ovdje uveo titovu miliciju...zgazi bagru pa onda poslje pitaj ko je kriv... i kad je bila takva policija nije bilo danasnjih sranja i belaja....

Sad ce naravno neko reci "nisu oni krivi" pa dobro, ali zasto bas uvijek kad sarajevo igra u medije izadje sutradan kako se policija sukobila sa navijacima... a to rijetko vidis kad igraju drugi timovi... HZ vise nije sto je nekad bila, prije su bili normalni navijaci, koji vole svoj klub...sada je izgleda dosla ova nova raja, od kojih je 65% ispod 18 godina, isti ti koji idu gradom i sprejovima unistavaju fasade zgrada sa HZ tagovima...

u videu vidis kako mali balavci od 16-17 godina pljuju policajce, opalio bi mu samarcinu da mu mjesec dana u usima zuji... samo me interesuje kakvi su ti roditelji koji odgajaju ovakvu djecu...
cigara

#689 Re: Policija

Post by cigara »

Sine da tebe spuca pendrek neduznog sipak bi ti prico "daj titovu policiju, udari pa pitaj ko je kriv"
nisi ti samar posten pokupio kamol sta vise...vidi se odmah
i odmah da ti kazem, najebu i druge grupe navijaca ali HZ ovo salju u medije i bune se protiv toga
na 1:47 se fino vidi kako murjak prska frajera sprejem u facu bezveze, s razlogom je momak pobudalio
ultras

#690 Re: Policija

Post by ultras »

dingosp0 wrote:gdje god se ova HZ bagra pojavi tu problemi nastaju... izgleda da je "HZ" puna malih delikventa koji nemaju boljeg posla nego da idu po utakimcama i tamo stvaraju belaje.. ova policija je mila majka, ja bi ovdje uveo titovu miliciju...zgazi bagru pa onda poslje pitaj ko je kriv... i kad je bila takva policija nije bilo danasnjih sranja i belaja....

Sad ce naravno neko reci "nisu oni krivi" pa dobro, ali zasto bas uvijek kad sarajevo igra u medije izadje sutradan kako se policija sukobila sa navijacima... a to rijetko vidis kad igraju drugi timovi... HZ vise nije sto je nekad bila, prije su bili normalni navijaci, koji vole svoj klub...sada je izgleda dosla ova nova raja, od kojih je 65% ispod 18 godina, isti ti koji idu gradom i sprejovima unistavaju fasade zgrada sa HZ tagovima...

u videu vidis kako mali balavci od 16-17 godina pljuju policajce, opalio bi mu samarcinu da mu mjesec dana u usima zuji... samo me interesuje kakvi su ti roditelji koji odgajaju ovakvu djecu...
eh ovako,ides na gostovanje daleko 150-200km,potrosis 50 maraka,pratnja plavih glupana citavo vrijeme puta
namjerno provocira trazi dlaku u jajetu,naziva konjima i pogrdnim imenima samo zato sto si navijac i samo zato
sto on taj dan mora da ti obezbjedi sigurnost koju ti i sam ugrozava i kasnis na utakmicu pola sata placas ulaznicu
za citavih 90minuta on te tjera u 75 minuti zar nije dosta?ti mu se nakon svog tog jebenog provociranja i sta
jos svega suprostavis govorom tipa neka nas jos malo,slijede pendreci,suzavci,sake,krci palci.
nanjamke se usta svim debilcicima u plavom i tebi i tvojim istomisljenicima jebo vas titin rezim i milicija
dao Bog da i vasu djecu jednog dana smatraju ovakvim huliganima.

p.s.admini izrevoltiran sam njegovim postom,vama se izvinjavam ako sam za ban-a,hvala
maxell_sarajevo

#691 Re: Policija

Post by maxell_sarajevo »

Jesi li ikad isao na utakmicu?Probaj sjesti na tribini kad je neki belaj i mirno prati utakmicu, kad ti policajac priđe reci mu kako si ti fin navijac i kako sam sjedis na tribini, istog momenta ces primiti cizmu u glavu.Policiji je svaki navijac isti, sutio ti ili galamio kad je belaj ne ginu ti batine osim ako se na vrijeme ne isparis sa tribine.
Comrad

#692 Re: Policija

Post by Comrad »

maxell_sarajevo wrote:

Jesi li ikad isao na utakmicu?Probaj sjesti na tribini kad je neki belaj i mirno prati utakmicu, kad ti policajac priđe reci mu kako si ti fin navijac i kako sam sjedis na tribini, istog momenta ces primiti cizmu u glavu.Policiji je svaki navijac isti, sutio ti ili galamio kad je belaj ne ginu ti batine osim ako se na vrijeme ne isparis sa tribine.
Upravo sam to i napisao da kad je belaj, svi su navijaci isti, dovoljno je da jedan navijac nesto ukenja, oni biju sve redom. Pa ako je npr. na sjeveru neka makljaza, a ja gledam tekmu sa zapada to ce mi policajac odjednom prici i puknut me cizmom u glavu. To jos nisam vidio. Normalno, ako je neka masovna frka, ako mislis popit batine ostat ces, ako ne mislis :run:
Urban B.

#693 Re: Policija

Post by Urban B. »

dingosp0 wrote:gdje god se ova HZ bagra pojavi tu problemi nastaju... izgleda da je "HZ" puna malih delikventa koji nemaju boljeg posla nego da idu po utakimcama i tamo stvaraju belaje.. ova policija je mila majka, ja bi ovdje uveo titovu miliciju...zgazi bagru pa onda poslje pitaj ko je kriv... i kad je bila takva policija nije bilo danasnjih sranja i belaja....

Dali si ti ikad posjetio neku utakmicu ili samo gledas na tv-u?Ne branim horde jer ih i sam ne volim al ovo sto se njima desilo je realnost u ovom kantonu,bilo koja navijacka grupa kada ode dobije batine,policajci bez razloga pocinju da prave sranja jer nisu svi navijaci huligani,klosari,dileri!Mnogo ovih ljudi i koji idu i na gostovanja su mladi obrazovani ljudi tako da ove price padaju u vodu!Ne znam kako te nije stid pricat o tim tagovima,svaki tag ima istu poruku ISTINA ZA VEDRANA!Nisam pripadnik hordi niti ih volim al me nervira kad ovako neko dodje i prica!!Ima sigurno pokoja serija tipa seherzada pa se odmori i pogledaj!
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#694 Re: Policija

Post by 1946 »

Comrad wrote:I druga stvar, ako si vec navijac i ako se furas na to, onda moras biti svjestan da ces kad tad popit batine. A ne pretuku ih i ajmo se odmah zalit, policija ovakva, policija onakva, tuku nas bla bla. Pa jbg, dovoljno je da jedan navijac nesto usere i policija marise sve redom.
Kakva glupost. Znači ja kao navijač koji odem gledati svoj tim, a ne pravim nikakve probleme, moram biti spreman da neki ovaj u uniformi što nije dobio noć prije od žene svoje frustracije istresa na meni? :shock:
Zbog čega bih trebao biti na to spreman?
Vodeći se tom logikom onda neka i on bude spreman da ga pljuju, psuju mu djecu i roditelje, da ga tu i tamo pogode nečim i neka ne reaguje, jer ipak radi posao koji nije baš omiljen u narodu.

Ovom @dingosp0-u ću odgovoriti ako moderacija ne učini svoje. Samo da zna da gospodina ne čini nick na forumu, papak ostaje papak, ma kako se predstavljao.
svakako_lud

#695 Re: Policija

Post by svakako_lud »

Urban B. wrote:

Dali si ti ikad posjetio neku utakmicu ili samo gledas na tv-u?Ne branim horde jer ih i sam ne volim al ovo sto se njima desilo je realnost u ovom kantonu,bilo koja navijacka grupa kada ode dobije batine,policajci bez razloga pocinju da prave sranja jer nisu svi navijaci huligani,klosari,dileri!Mnogo ovih ljudi i koji idu i na gostovanja su mladi obrazovani ljudi tako da ove price padaju u vodu!Ne znam kako te nije stid pricat o tim tagovima,svaki tag ima istu poruku ISTINA ZA VEDRANA!Nisam pripadnik hordi niti ih volim al me nervira kad ovako neko dodje i prica!!Ima sigurno pokoja serija tipa seherzada pa se odmori i pogledaj!
Napisah mu svašta ali onda skontam neko ko je ograničen kao on nije vrijedan bana pa fino sve izbrisah... :x
Uglavnom ti sve otprilike napisa kako jeste pa ću samo staviti potpis (izuzev na ovo podvučeno :razz: )
Ovih dežurnih pametnjakovića nikad neće nestati, ali me ni njihova glupost i spremnost za pljuvanje u svakom momentu a u isto vrijeme izigravanje neke kulturne gospode uvijek iznova iznenadi...
Urban B.

#696 Re: Policija

Post by Urban B. »

I mene nervira sto se uvjek vrsi neka generalizacija kada su navijaci u pitanju,mnogi mladi ljudi se pronalaze u tome,i zajednicko za sviju je ljubav prema plavoj il bordo boji al to ne znaci da smo svi klosari i kriminalci i da zasluzujemo da nas policija maltretira na sve moguce nacine!
Lunizz

#697 Re: Policija

Post by Lunizz »

Mrze nas i pljuju jer smo tu na sjeveru ili jugu :x
zonbirile

#698 Re: Policija

Post by zonbirile »

Urban B. wrote:I mene nervira sto se uvjek vrsi neka generalizacija kada su navijaci u pitanju,mnogi mladi ljudi se pronalaze u tome,i zajednicko za sviju je ljubav prema plavoj il bordo boji al to ne znaci da smo svi klosari i kriminalci i da zasluzujemo da nas policija maltretira na sve moguce nacine!
------------------------------------
lijepo rečeno,samo još odstranite kolšare i kriminalce iz svojih redova-
PokerFace

#699 Re: Policija

Post by PokerFace »

cappy_tempo wrote:http://www.youtube.com/user/fksinfo#p/a/u/0/kIMHQRAmAGI

evo vidimo te horde zla kako gaze sve pred sobom... :roll: ovdje ko kaze da su hz krive taj definitivno nije dobar
Zasto se penju na ogradu? zasto ono djete sto dohvata lopte na 1:34 gadjaju petardom?
Urban B.

#700 Re: Policija

Post by Urban B. »

------------------------------------
lijepo rečeno,samo još odstranite kolšare i kriminalce iz svojih redova-
Iskreno pravo lahko zvuci kada se ovdje napise "samo jos odstranite",to je nemoguca misija jer niko nikom ne moze zabranit da dodje na stadion i gleda svoj tim,niko nema pravo na to ma o kojoj god osobi da se radi!
Zasto se penju na ogradu? zasto ono djete sto dohvata lopte na 1:34 gadjaju petardom?
Kada malo pogledas stadione u citavom svijetu i mozda malo posmatras navijace vidjet ces da svaka navijacka grupa ima svog vodju navijanja koji stoji na ogradi,malom podijuma il necem slicnom kako bi ga svi mogli vidjet i cuti,iz istog tog razloga momak na klipu se popeo na ogradu kako bi poveo navijanje,nadam se da ti je sada malo jasnije!
Locked