i ako ovo nema veze sa temom ipak cu ti odgovoriti da uprava ne uvodi nikoga nego svi kupe kartu pa udju ili npr. blekic kupi 10 godisnji i podjeli svojoj raji,porodici i slicno ali da udje neko besplatno ne ulazi vala.pogledaj malo na jubitubi intervjue blekica pa ce ti bit jasno oko karata i besplatnog ulaska na stadionDust wrote:A sto ne predjete na JUG tamo vam niko nista ne moze ubaciti.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Podrzavam rad internih kontroli, svaka cast i treba tome stati jednom u kraj.
- dali ih ima na svecanom ulazu? placaju li tamo glavesine karte ili uprava uvodi kako koga stigne?-
Policija
- cappy_tempo
#601 Re: Policija
- Dust
#602 Re: Policija
Dobro jutro Kolumbo,
Amerika je iza coska, ma ko ne uvodi, jesi naivan, umij se kad ustanes, a i cesce.
Amerika je iza coska, ma ko ne uvodi, jesi naivan, umij se kad ustanes, a i cesce.
- cappy_tempo
#603 Re: Policija
ma ja,zato ti kolege vracamo sa ulaza,a oni prijete prijavima i cime vec,sta ces i blekic je diktatura on udje i mi se svi klanjamo ili bjezimo iz te prostorije,jer gdje ces ba blekica pogleda u ociDust wrote:Dobro jutro Kolumbo,
- vozač
#604 Re: Policija
prije par dana bio sam svjedok još jednog bisera policajaca
ima jedan, malo bucmastiji, na biciklu, mislim da je iz PU Novo Sarajevo, ako ordinira kod Elektroprivrede trebao bi biti
e...gore spomenuti "bucko", onako nehajno na biciklu, na prelazu od hošeta prema apoteci, (znate da imaju dva semafora, tramvajska pruga, izuzetno nezgodno za prelazak) prelazi na crvenom, serbez, to i ne bi bio neki problem da iza njega nije krenulo 5-6 curica (od 10 do 12 godina) na rolama i isto tako prešle ulicu na crvenom, valjda kontaju djeca "hajmo, eno čike policajca, sad sigurno možemo preći"
vrijeme oko 18.30, frekvencija maksimalna
ima jedan, malo bucmastiji, na biciklu, mislim da je iz PU Novo Sarajevo, ako ordinira kod Elektroprivrede trebao bi biti
e...gore spomenuti "bucko", onako nehajno na biciklu, na prelazu od hošeta prema apoteci, (znate da imaju dva semafora, tramvajska pruga, izuzetno nezgodno za prelazak) prelazi na crvenom, serbez, to i ne bi bio neki problem da iza njega nije krenulo 5-6 curica (od 10 do 12 godina) na rolama i isto tako prešle ulicu na crvenom, valjda kontaju djeca "hajmo, eno čike policajca, sad sigurno možemo preći"
vrijeme oko 18.30, frekvencija maksimalna
- Nekako s proljeća
#605 Re: Policija
Nije to ništa u poređenju sa nedavnim rezultatima tzv unutarnje kontrole u HNK kantonu, koja je pokazala da nekoliko policajaca vozi neregistrovana lična auta...milim da se takva info može naći na net-u...meni ne treba, a ko ne vjeruje neka gugla...
Ja takvu info doživljavam samo kao korak naprijed policije, a da je šega jeste...
Ja takvu info doživljavam samo kao korak naprijed policije, a da je šega jeste...
- hotazmaj
#606 Re: Policija
NIsta cudno ima toga i kod nas koliko hoces.Nekako s proljeća wrote:Nije to ništa u poređenju sa nedavnim rezultatima tzv unutarnje kontrole u HNK kantonu, koja je pokazala da nekoliko policajaca vozi neregistrovana lična auta...milim da se takva info može naći na net-u...meni ne treba, a ko ne vjeruje neka gugla...
Nego ne podigoh ovu temu radi toga nego.... danas cujem da se se razletili po javnim povrsinama (parkinzima) i provjeravali tablice... Kao ukoliko je registracija istekla imaju pravo kazniti svako auto parkirano na javnoj povrsini
- DaysleepeR
#607 Re: Policija
u V. Britaniji ako automobil stoji bilo gdje vani bez tablica ili sa tablicama kojima je istekla registracija (što se provjeri preko sistema u 10 sekundi) automobil se automatski kupi sa paukom i vozi na parking. nema šta neregistrovano vozilo raditi na cesti. isto tako sam gledao na tv-u kad su takvo auto ispred kuce covjeku pokupili...hotazmaj wrote:NIsta cudno ima toga i kod nas koliko hoces.Nekako s proljeća wrote:Nije to ništa u poređenju sa nedavnim rezultatima tzv unutarnje kontrole u HNK kantonu, koja je pokazala da nekoliko policajaca vozi neregistrovana lična auta...milim da se takva info može naći na net-u...meni ne treba, a ko ne vjeruje neka gugla...
Nego ne podigoh ovu temu radi toga nego.... danas cujem da se se razletili po javnim povrsinama (parkinzima) i provjeravali tablice... Kao ukoliko je registracija istekla imaju pravo kazniti svako auto parkirano na javnoj povrsiniMeni ovo djeluje nevjerovatno. Ako neko ima kakav info neka pise. Ako je ovo istina onda je ovo cisti bezobrazluk i otimanje
-
vnm
#608 Re: Policija
uglavnom se to dosad provodilo samo u teskim slucajevima, tipa komsija kupi tri krsha za dijelova i drzi ih neregistrovane na zajednickom parkingu da bi ih mogao komadati po potrebi (ovo je istinit slucaj).hotazmaj wrote:Ako je ovo istina onda je ovo cisti bezobrazluk i otimanje
da li je pljacka tesko je reci...na kraju krajeva ce tako eventualno dohakati nekima koji voze neosigurana auta.
licno mislim da je jednak bezobrazluk drzati neregistrovano auto godinama na javnom parkingu...
- potpuni stranac
#609 Re: Policija
nije to bezobrazluk već se konačno neko sjetio da uradi pravu stvar. šta bi ti, da parkiraš kršinu nekakvu na cestu i da tu stoji dok se ne raspadne.hotazmaj wrote:NIsta cudno ima toga i kod nas koliko hoces.Nekako s proljeća wrote:Nije to ništa u poređenju sa nedavnim rezultatima tzv unutarnje kontrole u HNK kantonu, koja je pokazala da nekoliko policajaca vozi neregistrovana lična auta...milim da se takva info može naći na net-u...meni ne treba, a ko ne vjeruje neka gugla...
Nego ne podigoh ovu temu radi toga nego.... danas cujem da se se razletili po javnim povrsinama (parkinzima) i provjeravali tablice... Kao ukoliko je registracija istekla imaju pravo kazniti svako auto parkirano na javnoj povrsiniMeni ovo djeluje nevjerovatno. Ako neko ima kakav info neka pise. Ako je ovo istina onda je ovo cisti bezobrazluk i otimanje
- respo
#610 Re: Policija
pa ne moze se sve generalizirati
sta ako sam ja recimo na nekom putu pola godine a u medjuvremenu istekla registracija
i stoji tu 5 mjeseci
sta treba da mi ga dignu jer je neregistrovan?
da me ne shvatite pogresno
naravno da sam za to da se skloni onaj koji "lezi" to 2-5-10 godina i cuva ga vlasnik i vidi se da je krs
p.s. a ovo da se kazni jer je neregistrovano i to je diskutabilno
mozda ako se vidi da se duze nije vozio kao sto rekoh gore mozda mjesec dva pola godine ne pisati kaznu
a ako se vidi da se vozi odmah kazniti
sta ako sam ja recimo na nekom putu pola godine a u medjuvremenu istekla registracija
i stoji tu 5 mjeseci
naravno da sam za to da se skloni onaj koji "lezi" to 2-5-10 godina i cuva ga vlasnik i vidi se da je krs
mozda ako se vidi da se duze nije vozio kao sto rekoh gore mozda mjesec dva pola godine ne pisati kaznu
- potpuni stranac
#611 Re: Policija
ma sve to treba paukom dizati, svak nek svoje smeće nosi u svoje dvorište.respo wrote:pa ne moze se sve generalizirati
i stoji tu 5 mjeseci
- respo
#612 Re: Policija
pa nije smece ako sam ja u inostranstvu a autu u medjuvremenu istekla registracija kojem ne mogu trenutacno produziti registraciju
joj kako smo svi za tudje da se ocisti jer nam kvari ugled kvarta grada
a da se to desava nama odmah bi bilo pomagaj nije to smece
joj kako smo svi za tudje da se ocisti jer nam kvari ugled kvarta grada
a da se to desava nama odmah bi bilo pomagaj nije to smece
- hotazmaj
#613 Re: Policija
Ma jedno je sto neko kaze kad auto stoji 2-5-10 godina i truhne i zauzima parking prostor, to je uredu i shvatam da smeta, ali ako je uredno parkiran, nikome ne smeta i uz to vlasnik uredno placa taj parking onda ne vidim razlog za kaznu samo zato jer je auto ne registrovano.
Ne kaze se izgleda dzabe ''sta se pravis englez''
I ovo mi isto glupo izgleda. To bi znacilo da i kad odjavim auto i uredno vratim tablice oni dodu i odnesu mi auto.DaysleepeR wrote:u V. Britaniji ako automobil stoji bilo gdje vani bez tablica ili sa tablicama kojima je istekla registracija (što se provjeri preko sistema u 10 sekundi) automobil se automatski kupi sa paukom i vozi na parking. nema šta neregistrovano vozilo raditi na cesti. isto tako sam gledao na tv-u kad su takvo auto ispred kuce covjeku pokupili...hotazmaj wrote:NIsta cudno ima toga i kod nas koliko hoces.Nekako s proljeća wrote:Nije to ništa u poređenju sa nedavnim rezultatima tzv unutarnje kontrole u HNK kantonu, koja je pokazala da nekoliko policajaca vozi neregistrovana lična auta...milim da se takva info može naći na net-u...meni ne treba, a ko ne vjeruje neka gugla...
-
ismb
#614 Re: Policija
Ja još NIKADA, ali NIKADA, nisam u Sarajevu, vidio parkirano auto taj period vremena, a da nije bila ostavljena trulja. Ako sam ja na putu 5 mjeseci (ili, 10, ili 25 ako se govori o toj stvari). I sad, zamisli, neko želi da parkira vozilo na tom mjestu, a tamo stoji "trulja" (ionako su joj "gume" ispuhale nakon tog vremenarespo wrote:pa ne moze se sve generalizirati
i stoji tu 5 mjeseci
P.S.
I koji bi to rok "zakonski postavio"? (Tek da se zna o kome razgovaramo - mjesec nakon isteka registracije, 2, 3, 5 - mislim, trebaju se postaviti neki rokovi
P.P.S.
Ako je neko na putu pola godine, a nema teoretske šanse da registruje automobil za to vrijeme, iz razloga opće kataklizme, rata za BiH, doktorata koji se polaže u NASA centru pred polazak na, danas, valjda, Mars, te nema baš nikoga ko bi mogao da registruje istu mašinu, barem na godinu dana, iako još nisam čuo da je to pravo nekome zabranjeno - onda bi to trebalo biti u redu, te istoj toj osobi izdati diplomu "PALE SAM NA SVIJETU" (jer ako još uvijek se nije na forumu našla dovoljno "trusting" osoba - ne znam kada će)
- respo
#615 Re: Policija
gume ne ispuhuju tako lako nakon 5 mjeseci stajanja
bio auto trulja ili ne isto vazi za sve
znaci da je tu parkiran Q7 sve bi bilo uredu a da je yugo onda ga treba voziti jer zauzima prostor
oko rokova ne znam to bi valjda "pametni" u tim komisijama vladama parlamentima ili gdje vec odredili
a sto se tice toga moze li se ili ne odraditi brzo je pitanje pojedinca
sta ak ja jednostavno necu da zamaram nekog iz familije da trckara po osiguravajucoj kuci i po tehnickom pregledu radi mog auta?
hocu ja fino kad dodjem da ga odvedem na tehnicki hocu da ja predam u osiguravajucu kucu papire a nek auto stoji na parkingu sta fali ispravno je i tehnicki i kako god osim sto je istekla registracija
jel to znaci da vecu prednost na parkingu ima neko tehnicki neispravno auto i tek povremeno se pomakne ili mozda u ovom slucaju auto koje se samo jednom ne vozi 6 mjeseci recimo
sta je sa registrovanim truljama koje leze po parkingu?
znaci da je tu parkiran Q7 sve bi bilo uredu a da je yugo onda ga treba voziti jer zauzima prostor
oko rokova ne znam to bi valjda "pametni" u tim komisijama vladama parlamentima ili gdje vec odredili
sta ak ja jednostavno necu da zamaram nekog iz familije da trckara po osiguravajucoj kuci i po tehnickom pregledu radi mog auta?
hocu ja fino kad dodjem da ga odvedem na tehnicki hocu da ja predam u osiguravajucu kucu papire a nek auto stoji na parkingu sta fali ispravno je i tehnicki i kako god osim sto je istekla registracija
jel to znaci da vecu prednost na parkingu ima neko tehnicki neispravno auto i tek povremeno se pomakne ili mozda u ovom slucaju auto koje se samo jednom ne vozi 6 mjeseci recimo
-
ismb
#616 Re: Policija
Oprosti, ali onda nisi shvatio šta sam želio napisati, NHFrespo wrote:gume ne ispuhuju tako lako nakon 5 mjeseci stajanja
Naravno, važi za sve - ne znam gdje si to pročitao da ja mislim da treba biti suprotno ?! Čak, štaviše, po mom mišljenju (
Oko rokova - a šta ako ja ne bih (pretpostavljam da si negdje "vani" čim se spominje mogućnost višemjesečnog odsustva, oprosti ako griješim
Treće, "registrovane trulje", te kako su došle do te registracije, NEMA NIKAKVE VEZE s neregistrovanje svog (netrulog
Svakom svoje
- respo
#617 Re: Policija
nisam se uvrijedio
samo kazem moje razmisljanje sta se moze desiti i tako greskom ostetiti nekoga ko nije kriv
to hoce li neko sve sam i iskljucivo samo on predavati papire voziti auto na tehnicki je tebi papanski meni nije svakom svoje
on ne da da niko drugi udje u auto ceif mu da on ode u osiguravajucu kucu jer mozda misli da ce mozda "profitirati" na taj nacin ili jednostano iz gusta
sto se tice piskila kakila stava ne znam bas da javne parkinge oko zgrada neko placa pa da ti moze reci e sto si ti tu parkirao pa ja ne mogu parkirati
to ispadne kao ono dodje tebi u goste neko na 5 dana iz inostranstva i ostavi normalno auto parkirano na parking i onda dodjem ja i kazem sto je tu parkirao ne mogu ja parkirati
opet sto se tice punomoci neko ne zeli davati pnomoc bilo kome
ili jednostavno nema dovoljno povjerljivu osobu
u novom gradu ima 84000 i jos nesto registrovanih auta do uvodjenja novog sistema
mislis da svi imaju povjerljivu osobu?
a sto se tice price potpisao sam ugovor i ako me neko osteti ili nekog ostetim ima pravi da nadoknadi stetu ili nadoknadim stetu
koja je steta ako ja ti peti deseti imamo parkirano auto parkingu? to sto nemas mjesta parkirati?
nemam ni ja parkirati kad dodjem kuci nekad pa opet nista opet ne mogu to nadoknaditi(nisam vani tu sam u sarajevu svo vrijeme)
da se razumijemo ne bih nikad ostavio auto tako da lezi al samo sam dao primjer da se moze desiti da auto moze stajati neregistrovano 2-6 mjeseci
ili pade mi napamet recimo imas egzoticno auto
i fali ti neki dio koji je vitalan za rad motora a koji se pravi samo u australiji a on kasni i u medjuvremenu istekne reg i jednostavno prodje 6 mjeseci jer je neko u lancu odgovoran sto nije uradio papire poslao itd
p.s. oko registrovanih trulja
samo pominjem jer i one mogu da se ne micu mjesecima i onda otkud pravo da neko "zauzima" mjesto ostalima
samo kazem moje razmisljanje sta se moze desiti i tako greskom ostetiti nekoga ko nije kriv
to hoce li neko sve sam i iskljucivo samo on predavati papire voziti auto na tehnicki je tebi papanski meni nije svakom svoje
on ne da da niko drugi udje u auto ceif mu da on ode u osiguravajucu kucu jer mozda misli da ce mozda "profitirati" na taj nacin ili jednostano iz gusta
sto se tice piskila kakila stava ne znam bas da javne parkinge oko zgrada neko placa pa da ti moze reci e sto si ti tu parkirao pa ja ne mogu parkirati
to ispadne kao ono dodje tebi u goste neko na 5 dana iz inostranstva i ostavi normalno auto parkirano na parking i onda dodjem ja i kazem sto je tu parkirao ne mogu ja parkirati
u novom gradu ima 84000 i jos nesto registrovanih auta do uvodjenja novog sistema
a sto se tice price potpisao sam ugovor i ako me neko osteti ili nekog ostetim ima pravi da nadoknadi stetu ili nadoknadim stetu
koja je steta ako ja ti peti deseti imamo parkirano auto parkingu? to sto nemas mjesta parkirati?
nemam ni ja parkirati kad dodjem kuci nekad pa opet nista opet ne mogu to nadoknaditi(nisam vani tu sam u sarajevu svo vrijeme)
da se razumijemo ne bih nikad ostavio auto tako da lezi al samo sam dao primjer da se moze desiti da auto moze stajati neregistrovano 2-6 mjeseci
i fali ti neki dio koji je vitalan za rad motora a koji se pravi samo u australiji a on kasni i u medjuvremenu istekne reg i jednostavno prodje 6 mjeseci jer je neko u lancu odgovoran sto nije uradio papire poslao itd
samo pominjem jer i one mogu da se ne micu mjesecima i onda otkud pravo da neko "zauzima" mjesto ostalima
-
ismb
#618 Re: Policija
Oprosti što se javljam dosta kasno (some of us cannot live on Net and have to work for living - naravno, oprosti, ne tirespo wrote:nisam se uvrijedio
1. Naravno da je svakom svoje, supruga i ja (bonton
2. Bez ikakve sumnje, i to se u potpunosti slažem, je da je definicija "JAVNI PARKING", pogotovu između zgrada (a znam jer sam u Novom Sarajevu), JAVNI PARKING, te ne postoji osoba, vlast ili autoritet koji će to osporiti. Ipak, postoji ono što se zove COMMON DECENCY, pa, ako ne postoji ni to, bitka je pred nama
3. To egzotično auto koje imaš (i ja bih tata
4. "Povjerljiva osoba" - wow, ja sam ipak mislio da je u pitanju Batmobile. Nažalost, i ovo je država, te se neke (barem neke) odredbe moraju poštivati. Imam pištolj bez dozvole - problem; imam neregistrovano auto - problem
5. Trulje su van rasprave - odmah ukloniti (ako ima onih koji bi željeli definiciju trulje - bujrum)
- respo
#619 Re: Policija
1. u elektrodistribuciji te uslovljava da dodjes sa zenom da bi potpisali ili sta vec
ovdje oko registracije te niko ne uslovljava da bas moras registrovati auto isti dan nakon isteka niti pise bilo koja odredba jel tako
2. slazem se da bi bilo "kolegijalno" da se oslobodi mjesto za komsiju koji ima aktivno auto a ti ja peti deseti da sklonimo auto koje se ne koristi al opet niko ti ne brani ni da stoji on na parkingu bez obzira koliko se ne mice
3. egzoticno ne egzoticno licno pravo hoce li neko drzati u garazi ili na parkingu
4. ako imas neregistrovani pistolj jeste problem
imati neregistrovano auto koje stoji citavo vrijeme nije problem kao sto ga ti zelis prikazati
5. tu smo se slozili
pitanje zivis na malti recimo i posao ti je na malti
naravno neces ici autom i stoji na parkingu od godisnjeg do godisnjeg
jel to ista vrsta problema?
ovdje oko registracije te niko ne uslovljava da bas moras registrovati auto isti dan nakon isteka niti pise bilo koja odredba jel tako
2. slazem se da bi bilo "kolegijalno" da se oslobodi mjesto za komsiju koji ima aktivno auto a ti ja peti deseti da sklonimo auto koje se ne koristi al opet niko ti ne brani ni da stoji on na parkingu bez obzira koliko se ne mice
3. egzoticno ne egzoticno licno pravo hoce li neko drzati u garazi ili na parkingu
imati neregistrovano auto koje stoji citavo vrijeme nije problem kao sto ga ti zelis prikazati
5. tu smo se slozili
- DaysleepeR
#620 Re: Policija
naravno da nije glupo, šta će auto na cesti ako je odjavljeno?hotazmaj wrote:
I ovo mi isto glupo izgleda. To bi znacilo da i kad odjavim auto i uredno vratim tablice oni dodu i odnesu mi auto.Ne kaze se izgleda dzabe ''sta se pravis englez''
mjesto mu je otpad...
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#621 Re: Policija
Nema šta biti glupo. Neregistrovan automobil ne može stajati na javnoj površini. Tako je i u Njemačkoj. Avlija, garaža, privatni parking itd...hotazmaj wrote:I ovo mi isto glupo izgleda. To bi znacilo da i kad odjavim auto i uredno vratim tablice oni dodu i odnesu mi auto.Ne kaze se izgleda dzabe ''sta se pravis englez''
-
Sarajevski
#622 Re: Policija
zamolio bih gospodu organe javnog reda i mira da kada opet dodju u c fazu alipasinog polja, na parking preko puta svoje stanice, pistai kazne vozacima koji navece, jer nema mjesta do ujutro parkiraju na trotoaru da u isto vrijeme napisu kazne svojim kolegama koji se isto tako na trotoaru, pjesackom, na ulazu u parking, cak i na travi parkiraju dok im traje smjena
dakle, da ne pisu kazne selektivno, nego svima
takodje bi ih zamolio da svog kolegu, policajca-biciklistu, koji vec godinu dana vozi plavi kadett bez tablica upozore da ono sto ne mozemo ostali ne moze ni on. ako ja mogu platit 5 joja registraciju, moze i on
hvala
dakle, da ne pisu kazne selektivno, nego svima
takodje bi ih zamolio da svog kolegu, policajca-biciklistu, koji vec godinu dana vozi plavi kadett bez tablica upozore da ono sto ne mozemo ostali ne moze ni on. ako ja mogu platit 5 joja registraciju, moze i on
hvala
-
ismb
#623 Re: Policija
Sorry, nisam stigao prije da odgovorimrespo wrote:1. u elektrodistribuciji te uslovljava da dodjes sa zenom da bi potpisali ili sta vec
5. tu smo se slozili
1. Tako je, niko te ne uslovljava (kao u Elektrodistribuciji), čak štaviše, ostavlja mogućnost da neko drugi (hint: osiguravajuće kuće) to urade umjesto tebe. To samo treba da znači da, i pored više opcija, osoba koja ne registruje vozilo s očitom namjerom ne želi da to uradi (naravno, dešava se i trenutni nedostatak novca, i slično, ali nadam se da ne pričamo o tome)
2. Pa ko je govorio o bilo kakvoj zabrani? I sam si se složio da je u pitanju "moral"...
3. Apsolutno, i to nije bila poenta...
4. Voziti neregistrovano auto, te (nedaj Bože) napraviti udes, s ovim ili onim posljedicama, je kao koristiti oružje bez dozvole (raspitaj se kako se kvalifikuje upravljanje neregistrovanim vozilom kod udesa s smrtnim posljedicama...), i, da, vozilo je vrsta oružja. Auto koje stoji čitavo vrijeme - naravno ne predstavlja problem (niti iko oko toga pravi problem - osim onog pod tačkom 2
5. Nesporno
Odgovor: Dok god je vozilo registrovano, apsolutno nije nikakav problem.
Drugi dio odgovora: Da li ti to, ali sad smrtno ozbiljno pitanje, voziš svoje auto samo na posao i nazad? Ako da, get a life. Pa ima valjda i drugih razloga ili destinacija za vožnju (ako je samo godišnji, e onda...) Ionako, osoba koja (a po tvom upitu izgleda da egzotično vozilo samo tome i služi) samo predmetni objekat koristi samo iz tih razloga, u Sarajevu se onda i neće navozati (recimo, Dobrinja I - Austrijski Trg oko 8 km, plus isto nazad (tj. 16), 22 dana mjesečno (tj. oko 350 km), godišnje 11 mjeseci (mora se odbiti 1 za odmor) - total oko 3900 km. I tebi za to treba auto...
Naravno, auto mi ne treba, niti ga samo tada vozim, zbog godišnjeg, niti samo szbog posla. Go figure...
- respo
#624 Re: Policija
1. zeli ali ocito neko ne zeli da neko drugi uradi to za njega ceif nedostatak novca preci poslovi itd
2. opet licni izbor hoce li neko osloboditi mjesto ili nece a i sam znas da nas ima svakakvih
uzet cu samo primjer recimo zauzimanja 2 mjesta na parkingu a za tog jednog koji bi mogao stati boli ga neka stvar
3. i tu smo se slozili izgleda
4. govorio sam o autu koje miruje a neregistrovano
naravno da bi ono koje se vozi a neregistrovano odmah po usima i to cifrom bar polovinom vrijednosti auta pa nek skonta sam jeli mu se isplati tako a takodje vozacku na recimo pola godine (vjerovatno se malo nismo sporazumili ovdje pa si mislio da govorim o svim ne registrovanim autima) al eto izgleda da smo se i ovdje slozili da auto koje miruje ne predstavlja problem za tacku 2 vidi odgovor
5. izgleda novo pitanje u opticaju
vjerujem da ima i takvih koji kupe auto samo do posla i nazad ili cak samo za godisnji
jbg kad sad pitas sto ti treba auto svako ce reci potreba ovo ono
znas lako je sad kupiti auto jeftino ovako onako ma uvijek treba bez obzira sto ljudi ne razmisljaju jeli stvarno treba u tolikoj mjeri
dok jedan poznanik recimo nema auto a kad mu treba renta auto i to je to i jeftinije ga izadje naravno
2. opet licni izbor hoce li neko osloboditi mjesto ili nece a i sam znas da nas ima svakakvih
uzet cu samo primjer recimo zauzimanja 2 mjesta na parkingu a za tog jednog koji bi mogao stati boli ga neka stvar
3. i tu smo se slozili izgleda
4. govorio sam o autu koje miruje a neregistrovano
naravno da bi ono koje se vozi a neregistrovano odmah po usima i to cifrom bar polovinom vrijednosti auta pa nek skonta sam jeli mu se isplati tako a takodje vozacku na recimo pola godine (vjerovatno se malo nismo sporazumili ovdje pa si mislio da govorim o svim ne registrovanim autima) al eto izgleda da smo se i ovdje slozili da auto koje miruje ne predstavlja problem za tacku 2 vidi odgovor
5. izgleda novo pitanje u opticaju
vjerujem da ima i takvih koji kupe auto samo do posla i nazad ili cak samo za godisnji
jbg kad sad pitas sto ti treba auto svako ce reci potreba ovo ono
znas lako je sad kupiti auto jeftino ovako onako ma uvijek treba bez obzira sto ljudi ne razmisljaju jeli stvarno treba u tolikoj mjeri
dok jedan poznanik recimo nema auto a kad mu treba renta auto i to je to i jeftinije ga izadje naravno
-
zonbirile
#625 Re: Policija
---------------------------------------------------respo wrote:pa ne moze se sve generalizirati
i stoji tu 5 mjeseci
pa ako ćemo u Evropu,onda je i njihov rezon moguć.Neregistrovan auto,ne može na javnu provršinu,jer sam pojam javna,znači da je izgrađena novcem obveznika,i on kao neregistrovan ne može je koristiti.U bašti da ,na javnom parkingu ne.Zato i imaju vinjete na šoferšajbni.Hajde skontaj,doveze lola auto na privatni parking i ostavi ga par mjeseci,jebi ga nema registraciju.Koga boli za to.