Policija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Creasy

#1976 Re: Policija

Post by Creasy »

Comrad wrote:Al mi smo fakat cudan narod. Seremo po politicarima, po policiji...a niko da se upita odakle ti ljudi dolaze. Pa nisu iz nikaragve jbt.

I ne kontam zasto se onda cudite, kakav narod takvi i politicari i policija. Jer taj isti narod cini tu policiju i politicare. Nema svi ostali su super, samo ovi ne valjaju. Mi smo postali karina narod i dok je tako, takvi ce nam bit i ovi predstavnici.

Al jok, mora da su neki vanzemaljci ti ljudi. :-)

I ne kontam samo kakav li oni imaju tal sa ASA autom pa moraju da vozaju najnovije verzije golfova. Sta je falilo peticama, jok moraju se sestice kupit. Koji ce im qrac? Pa jbt svako malo mijenjaju auta, nemoj kupit sad sedmice kad izadju i eto vam odijela i cipela za deset godina. :-)

Ma pametni i ozbiljni ljudi ne seru po policiji vec ove klinje poput @cappy tempa i mickija koji ne znaju razliku izmedju pripadnika SIPA-e i MUP KS. I oni nasli da polemisu o policiji... :-)
Cini mi se da ova tema vise dodje kao neki ispusni ventil nagomilanih frustracija od strane raznoraznih navijaca (citaj huligana) i nesavjesnih vozaca koji svakodnevno dobijaju cestitke od policajaca. :roll:
HaHaHa2

#1977 Re: Policija

Post by HaHaHa2 »

headbanger wrote:meni konkrtetno, nije problem policija ima ih svakvaih i ako sto chmoljo recei ima i nas civila ( :D :D :D :D ) svakvakih
meni smeta sto se ocekuje neka dzbana pa i prije rata su si drotovi kupovali uniforme samo sto su jeftine bile i mogo je na rate
tu bi trebalo drzavu kriviti, zato sto im ne omoguci kupvinu uniformi po popusti i na rate
odo i ja sefu rec, sefe ja ne mogu gologuz i bos na poso moras mi obezbijediti odijelo
sta imaaa
Znaci, policija je privatna :?
headbanger

#1978 Re: Policija

Post by headbanger »

HaHaHa2 wrote:
headbanger wrote:meni konkrtetno, nije problem policija ima ih svakvaih i ako sto chmoljo recei ima i nas civila ( :D :D :D :D ) svakvakih
meni smeta sto se ocekuje neka dzabana pa i prije rata su si drotovi kupovali uniforme samo sto su jeftine bile i mogo je na rate
tu bi trebalo drzavu kriviti, zato sto im ne omoguci kupvinu uniformi po popusti i na rate
odo i ja sefu rec, sefe ja ne mogu gologuz i bos na poso moras mi obezbijediti odijelo
sta imaaa
ha?
HaHaHa2

#1979 Re: Policija

Post by HaHaHa2 »

headbanger wrote:
HaHaHa2 wrote:
meni smeta sto se ocekuje neka dzabana pa i prije rata su si drotovi kupovali uniforme samo sto su jeftine bile i mogo je na rate
sta imaaa
ha?
ha...sta nije jasno?
headbanger

#1980 Re: Policija

Post by headbanger »

i kako si ti iz ovog zakljucio da je policija privatna
jel to mislis da je titina milicija dzaba dobijala uniforme

ne kontam
sanaman

#1981 Re: Policija

Post by sanaman »

Ja sam prvi koji ce kritikovati rad ili nerad policije. da ima problema, ima...da se puno toga moze poraviti i na kraju mora poraviti stoji...al sto znamo pretjerati sa kritikom i to na pogresnom mjestu tu nam nema ravnih...eto sad treba policajac da kupuje sebi cipele :-) Boze sacuvaj...radi nocnu, radi vikendom, praznike, zajebavaj se sa svakom budalom itd. naravno glavni argument za to je sam je birao posao ko mu je kriv :-)

Nema sta...nego ovi sto se hvataju primjera iz drugih drzava, nemojte samo parcijalno traziti ono sto vam odgovara...ako vec navodimo primjer neke strane drzave onda policajcu treba dati i ista primanja da si to moze kupiti ili druge privilegije koje ga sljeduju u toj drzavi.

Daleko da je policija idelana, al odvadite malo..samo malo :D a sto neko rece covjek ima osjecaj da su kriticari eksperti u svojoj struci kakvih nema na zemaljskoj kugli.

1500 pari cipela (da su po 100 KM, a garant nisu) je 150 000 KM, na period od dvije godine izdje u budzetu stavka od 75 000 KM wow, trosak strasan :-)
cappy_tempo

#1982 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

pa creasy kad ste vi pametni,a ja i neki balavurdija glupi sto ne kazete da vam ne trebaju nova auta i nek vam uzmu opremu.bolje se u golfu 6 vozati i kukati kako nemate nista.bas mi vas je zao... Taman pocnem kontati ma nisu toliko losi al trznem se malo pa vidim da su jos gori. Svaka cast za nagrade po americi i sto mnogo jace jedinici porazite al to je saka ljudi koji beton zubima kidaju dok ostali kukaju kako nece u penziju i kako nemaju obucu. Do boljih dana udri ga mehmede i creasy vidimo se nekad na treningu osim ako ne zavrsis karijeru ili ako vam bude tesko pa odustanete odma ili nas kanton/drzava zajebe
kokuz_sa

#1983 Re: Policija

Post by kokuz_sa »

cappy_tempo wrote:ma pustite pricu "bilo davno" kad i dan danas ne znaju :mrgreen: . rijetki samo znaju frajeru polugu odraditi bez problema,a ostali se cupaju se likom pa kad vide da ne mogu gurnu ga kolegama iza ledja da ga utabaju nogama :mrgreen: . a za napad sprejem zar ovaj nije imao pravo pucati u zrak ili u njega ali ne da ga ubije nego da ga onesposobi?
zivota ti jel tesko sjesti i procitati nesto prije nego izvalis glupost cuj pucati u zrak..zakonom nije dozvoljeno..pucati u lika koji te prska sprejem,zakonom nije dozvoljeno

Član 29.
Upotreba vatrenog oružja
(1) Primjenjujući član 8. ovog Zakona policijski službenik može upotrijebiti vatreno oružje ako
su već upotrijebljena sredstva prisile bila neefikasna, ili ako upotreba drugih sredstava prisile ne
garantira uspjeh.
(2) Policijski službenik može upotrijebiti vatreno oružje ako nema drugog načina da:
1. zaštiti sebe ili druge od izravno prijeteće smrtne opasnosti ili ozbiljne ozljede,
2. spriječi učinjenje krivičnog djela koje predstavlja ozbiljnu prijetnju životu ili integritetu,
uhapsi osobu koja predstavlja takvu opasnost i opire se policijskim organima.
(3) Policijski službenik dat će dovoljno vremena da se postupi po njegovom upozorenju, osim
ako bi time nastao rizik za njega samoga ili rizik nanošenja ozbiljnih ili smrtonosnih ozljeda drugim
osobama, a okolnosti nalažu potrebu za trenutačnom akcijom.
(4) U svakom slučaju, upozorenje iz stava 3. ovog člana neće se uputiti ako bi to ugrozilo
izvršenje policijskog zadatka.
(5) Policijski službenik neće ispaljivati hice upozorenja.

evo ti i cl 8 jer se spominje
Član 8.
Prikladnost i proporcionalnost primjene policijskih ovlasti
(1) Primjena policijskih ovlasti mora biti prikladna i proporcionalna potrebi radi koje se
poduzima.
(2) Policijske ovlasti primjenjuju se sredstvima kojima se može postići zakonit cilj sa najmanje
štetnih posljedica i u najkraćem vremenu.

Član 30.
Isključenje upotrebe vatrenog oružja
(1) Upotreba vatrenog oružja nije dozvoljena ako bi ugrozila živote drugih ljudi, osim ako je to
jedini način odbrane od izravnog napada ili opasnosti.
(2) Upotreba vatrenog oružja nije dozvoljena prema maloljetniku, osim ako je to jedini način
odbrane od napada ili opasnosti.
ovo je zanimljiv clan
Član 31.
Upotreba vatrenog oružja prema vozilima i plovilima
(1) Policijski službenik ne smije upotrijebiti vatreno oružje protiv vozila u pokretu, osim ako se
to vozilo koristi kao sredstvo za nanošenje povreda policijskim službenicima ili drugim osobama, ili
ako je to neophodno radi sprečavanja ozbiljnih ili smrtonosnih povreda nanijetih pucanjem iz
oružja na policijske službenike ili na druge osobe.

i jos nedostaje da policajac ne smije ni u kom slucaju da puca u osobu koja je u trudnoci makar bacala bombe..

sve ovo se moze kad narede ljudi s vrha
tj kad ministar(politicar) kaze imate dozvolu da pucate onda mozete izvaditi utoku i pucat u nekoga
Creasy

#1984 Re: Policija

Post by Creasy »

Pokusavate nemogucu misiju - objasniti @cappy-ju nesto... :D
cappy_tempo

#1985 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

da da,ja budala,a prije 2 godine u listici ovo nije vazilo kao i to da ce izgubiti posao.

Creasy isto kao sto je vama mnogo stosta nemoguce dokazati
Urban B.

#1986 Re: Policija

Post by Urban B. »

kakavdanakneiskustvu wrote:
cappy_tempo wrote:da da,ja budala,a prije 2 godine u listici ovo nije vazilo kao i to da ce izgubiti posao.

valjda u š. brijegu,ne lištici

Listica buraz :D
Urban B.

#1987 Re: Policija

Post by Urban B. »

creasy ti opet o navijacima,ocito tvoja rak rana :D
pendrek pa udaraj opet,taman prva tekma Zeljo-Listica pa mozete silu pokazat,ne placaju vas djaba ha ja!
Creasy

#1988 Re: Policija

Post by Creasy »

Urban B. wrote:creasy ti opet o navijacima,ocito tvoja rak rana :D

Kako da nisu. Pa iskreno, najvise volim da radim na utakmicama, to mi dodje kao rekreacija. :D
junkers

#1989 Re: Policija

Post by junkers »

ja istočnosarajevca(jel se tako kaže) što je zafursatio
Creasy

#1990 Re: Policija

Post by Creasy »

junkers wrote:ja istočnosarajevca(jel se tako kaže) što je zafursatio

Sta si se upalio odmah... :D

Ajde srecna Nova godina! Da smo zivi i zdravi! :D ;-)
junkers

#1991 Re: Policija

Post by junkers »

Creasy wrote:
junkers wrote:ja istočnosarajevca(jel se tako kaže) što je zafursatio

Sta si se upalio odmah... :D

Ajde srecna Nova godina! Da smo zivi i zdravi! :D ;-)
Hajde i tebi :-D
zengi

#1992 Re: Policija

Post by zengi »

Comrad wrote:Al mi smo fakat cudan narod. Seremo po politicarima, po policiji...a niko da se upita odakle ti ljudi dolaze. Pa nisu iz nikaragve jbt.

I ne kontam zasto se onda cudite, kakav narod takvi i politicari i policija. Jer taj isti narod cini tu policiju i politicare. Nema svi ostali su super, samo ovi ne valjaju. Mi smo postali karina narod i dok je tako, takvi ce nam bit i ovi predstavnici.

Al jok, mora da su neki vanzemaljci ti ljudi. :-)

I ne kontam samo kakav li oni imaju tal sa ASA autom pa moraju da vozaju najnovije verzije golfova. Sta je falilo peticama, jok moraju se sestice kupit. Koji ce im qrac? Pa jbt svako malo mijenjaju auta, nemoj kupit sad sedmice kad izadju i eto vam odijela i cipela za deset godina. :-)
Tako je jarane!
Sta ocekivati od .upak naroda nego .upak policiju, doktore, mehanicare, ucitelje, postare, itd. itd.

Obzirom kako je to veoma vazno zanimanje trebalo bi pazljivo praviti selekciju prilikom izbora tih ljudi (sto nikako nije lako kad su u pitanju bosanci), obezbjediti im solidne plate i uslove rada, ali isto tako od njih zahtjevati jedan posten i zdrav odnos prema poslu kojim se bave.

Sto se tice ekipe sa ovog snimka to je bruka i sramota. Njih troica udaraju covjeka po glavi pendrekom i sakama u bubrege.... i sto je najgore opet ga nemogu savladati.
Neko je sugerisao da su jos trebali da upotrijebe pistolje. :shock: :shock: :shock:
De ne baljezgaj, bolje ti je.

Dok je situacija ovakva kakva je glede korupcije, uvezanosti sa organizovanim kriminalom, neadekvatnosti kadrova, policija nebi trebala da ima nikakve ovlasti osim da upozorava....a i to samo komandiri.

Naravno, kao sto u svakom kukolju ima žita, tako i u policiji (proporcionalno generalnoj populaciji) ima finih, postenih i strucnih ljudi koji nisu izabrali taj poziv da bi se qurcili sa pendrekom i rotacionim, nego su izabrali taj poziv iz legitimnih razloga.
Ti su mi naj gori i naj vise me nerviraju. Taman ja kontam, sve ih treba otpustiti, kad eto ti nekog finog, kulturnog, razumnog, tolerantnog, susretljivog, da mi pokvari teoriju.
UH sto mrzim te fine! :x
BigGringo

#1993 Re: Policija

Post by BigGringo »

kakavdanakneiskustvu wrote:da da,ja budala,a prije 2 godine u listici ovo nije vazilo kao i to da ce izgubiti posao.

nije vala
Kako nije?
BigGringo

#1994 Re: Policija

Post by BigGringo »

BigGringo wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:da da,ja budala,a prije 2 godine u listici ovo nije vazilo kao i to da ce izgubiti posao.

nije vala
Kako nije?

pa zato što nije,hebemu miša,nema takvog grada u bih
To je po zemljopisu :lol: , ali evo ti po geografiji

Image

izvinite na offtopic
kokuz_sa

#1995 Re: Policija

Post by kokuz_sa »

Pedesetih godina prošloga stoljeća komunistička vlast mijenja naziv u Lištica. [12] Široki Brig je preimenovan u Lišticu (ime rječice koja teče kroz taj grad) zbog poraza partizana u tom kraju u Drugom svjetskom ratu. Župa i samostan iznad Lištice zadržali su i dalje ime Široki Brijeg. Gradu i općini vraćeno je prvotno ime god. 1991. kad su odškrinuta vrata demokracije

samo dole dok je bevande nema demokracije tako da nema ni grada koji se zove ŠB nego ostaje lištica
BigGringo

#1996 Re: Policija

Post by BigGringo »

kako za koga :mrgreen: , ima ih što još zovu srbinje :-) sta ces mali ljudi mali mozgovi
BigGringo

#1997 Re: Policija

Post by BigGringo »

BigGringo wrote:kako za koga :mrgreen: , ima ih što još zovu srbinje :-) sta ces mali ljudi mali mozgovi

to se ne može porediti jer je srbinje nastalo etničkim čišćenjem,š. brijeg nije,ljudi demokratski izabrali promjenu naziva grada u kojem žive
Pa cistija je listica od foce :)
cappy_tempo

#1998 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

kako god se zvali dole prije 2 godine nisu vazili nikakvi zakoni,a vise je onaj sipin bio ugrozen nego oni u listici ali su opet bivsi pripadnici U pucali po ljudima koji nisu naoruzani i to pucali da ih ubiju i na njihovu srecu su uspijeli ubiti jednog. Sad isti ti i dalje rade svoj posao,a nasi ramenima sljezu i ne daj boze da gostu sta bude pa udri domacine kako znas i umijes i tako je samo u KS. Zna kolega creasy kako se staje na stranu tz policije i kako se udaraju sarajlije koje su se uredno najavile,a ne mogu uci na tribinu jer nase boli briga za nas,a lafo nas prate da ne bude belaja,a u tz jedva docekali da iskale mrznju prema nama. Creasy sve je to zakon jel tako i ako znas i vidis da se radi kontra zakona
Melodicni

#1999 Re: Policija

Post by Melodicni »

Sto mislim o azbestnim cijevima to mislim i o policiji
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2000 Re: Policija

Post by Truba »

šta reći o policiji?
ništa

znam da su uvijek na strani onih koji plaćaju bez obzira kakve naredbe bile