Policija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
cappy_tempo

#1826 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

sanaman mozda grijesim ali ono sto sam gledo nemaju pendreka i vracanje sile im je zadnja varijanta.

Quasar budi siguran da te niko od domacih nece udariti. Imas zapad gdje su stariji likovi i gdje nma belaja ali kako god navijaci su 1% krivi za manjak gledalaca. Policija u KS se bas ufatila tekmi valjda ucili na greskama pa ih protiv travnika bude ko u bl npr. kad je neki derbi,a ovo ti i creasy moze potvrditi. Oni samo jos da gostujuce navijace uvedu prije tekme i izvedu nakon tekme definitivno bi bili najbolja policija u drzavi dok ovako ima par situacija kad bespotrebmo navlace bijes i mrznju na sebe.
Creasy

#1827 Re: Policija

Post by Creasy »

quasar wrote:
cappy_tempo wrote:kako ste samo beze,sad vas ne mogu prozivati :D
Creasy je vec dobio tvoju sliku pa ti vidi...
pustaj brkove pod hitno :lol:

Ma najbolje mu je da promijeni pol... :D
Creasy

#1828 Re: Policija

Post by Creasy »

cappy_tempo wrote:sanaman mozda grijesim ali ono sto sam gledo nemaju pendreka i vracanje sile im je zadnja varijanta.

Quasar budi siguran da te niko od domacih nece udariti. Imas zapad gdje su stariji likovi i gdje nma belaja ali kako god navijaci su 1% krivi za manjak gledalaca. Policija u KS se bas ufatila tekmi valjda ucili na greskama pa ih protiv travnika bude ko u bl npr. kad je neki derbi,a ovo ti i creasy moze potvrditi. Oni samo jos da gostujuce navijace uvedu prije tekme i izvedu nakon tekme definitivno bi bili najbolja policija u drzavi dok ovako ima par situacija kad bespotrebmo navlace bijes i mrznju na sebe.

Gostujuci navijaci najcesce kasne i zato i ulaze nakon pocetka utakmice, a izlaze prije kraja da ne bi dosli u kontakt sa domacim navijacima, to je bar jasno.
DaysleepeR

#1829 Re: Policija

Post by DaysleepeR »

apel policiji:

mladi mangupi i šminkerčići se HLADNO zaustavljaju sa 4 žmigavca NASRED Titove ulice i čekaju hranu iz McDonaldsa...

hladno u lijevoj traci, izađu iz auta i ćaskaju dok čekaju da im jedan od ekipe iznese hranu

kakav je problem imati nekog na TITOVOJ!!! da to reguliše, fakat
quasar

#1830 Re: Policija

Post by quasar »

Regulisace zato tebe kad mu se zabijes u gepek. Ispasces i u ABA3u kao ludjak, trkac, itd.
cappy_tempo

#1831 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

Creasy wrote:
cappy_tempo wrote:sanaman mozda grijesim ali ono sto sam gledo nemaju pendreka i vracanje sile im je zadnja varijanta.

Gostujuci navijaci najcesce kasne i zato i ulaze nakon pocetka utakmice, a izlaze prije kraja da ne bi dosli u kontakt sa domacim navijacima, to je bar jasno.
Ma mozete vi i to rijesiti nego necete. Nedate nikako prema jugu da se ide i vozdra ili ostavite goste poslje tekme. Ima toga i da kasne ali moze se ostati do kraja. Znas kako je debilan osjecaj kad izletis 50KM da gledas svoj klub negdje,a dodjes na vrijeme ali te opet domaca policija usporava kao u tuzli kad je belaj bio kad su nas namjerno usporavali da dodjemo na poluvrijeme i nakon svega toga u 75min te istjeraju i onda se neko cudi ka dodje do naguravanja sa policijom. Ovakp policija ispada da nije profesionalna ili vam je mrsko to raditi. Ja ti kazem malo vam fali da budete najprofesionalnija u drzavi.
Ken_M

#1832 Re: Policija

Post by Ken_M »

Creasy wrote: Akcija podrazumijeva otkrivanju IP adresa i procesuiranja osoba koje svojim huškačkim komentarima i širenjem govora mržnje uznemiruju javnost, nanose štetu pojedincima i posebno nanose štetu ugledu profesionalnih internet protala.
Evo rjesenja http://www.torproject.org/about/overvie ... yweneedtor
Tercius

#1833 Re: Policija

Post by Tercius »

cappy_tempo wrote:
Creasy wrote:

Ma mozete vi i to rijesiti nego necete. Nedate nikako prema jugu da se ide i vozdra ili ostavite goste poslje tekme. Ima toga i da kasne ali moze se ostati do kraja. Znas kako je debilan osjecaj kad izletis 50KM da gledas svoj klub negdje,a dodjes na vrijeme ali te opet domaca policija usporava kao u tuzli kad je belaj bio kad su nas namjerno usporavali da dodjemo na poluvrijeme i nakon svega toga u 75min te istjeraju i onda se neko cudi ka dodje do naguravanja sa policijom. Ovakp policija ispada da nije profesionalna ili vam je mrsko to raditi. Ja ti kazem malo vam fali da budete najprofesionalnija u drzavi.
Kanton Sarajevo je najjaci u drzavi sto se tice osiguranja javnih skupova, i dokaz je tome da su otvaranje Starog mosta u Mostaru,policajci iz Sarajeva cinili prvi prsten osiguranja.Neidem na gostovanja jel se ista promjenilo od kad podrska iz Sarajeva prati navijace u Zenicu?
E&E

#1834 Re: Policija

Post by E&E »

DaysleepeR wrote:apel policiji:

mladi mangupi i šminkerčići se HLADNO zaustavljaju sa 4 žmigavca NASRED Titove ulice i čekaju hranu iz McDonaldsa...

hladno u lijevoj traci, izađu iz auta i ćaskaju dok čekaju da im jedan od ekipe iznese hranu

Djaba apelujes prijatelju kad ta ista policija radi iste stvari, samo mozda ne u McD, ali za par ostalih vjerujem da smo svi svjedoci kao sto je npr. Fast Food Tale i slicni.
Bodkin

#1835 Re: Policija

Post by Bodkin »

E&E wrote:
DaysleepeR wrote:apel policiji:

Djaba apelujes prijatelju kad ta ista policija radi iste stvari, samo mozda ne u McD, ali za par ostalih vjerujem da smo svi svjedoci kao sto je npr. Fast Food Tale i slicni.
pa nije isto kod taleta i na glavnoj ulici u gradu jeboga
cappy_tempo

#1836 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

tercius znam da najbolji ali eto nece da ostave navijace do kraja pa im je to minus,a svi znamo da mogu organizovati i to. Nije losa situacija u zenici ali znaju usrati kao npr. Treba se krenuti u 12 i mi u 1 krenemo na gostovanje.
quasar

#1837 Re: Policija

Post by quasar »

http://www.sarajevo-x.com/svijet/evropa ... /111002086

Evo u sred lijepe EU pucnjava sa kolateralnim zrtvama.
Ja mislim da bi ovaj korumpirani EUPM kod nas razapeo sve policajce ucesnike ovakve pucnjave u sred grada.
Tercius

#1838 Re: Policija

Post by Tercius »

To je u sustini demokratija u praxi.
PapakizSarajeva

#1839 Re: Policija

Post by PapakizSarajeva »

Creasy wrote:Govor mržnje i kleveta na internetu
Policija, tužilaštva i sudovi podržali akciju "Niste nevidljivi"
Najavljena saradnja Vijeća za štampu u BiH, tužilaštava, policije i sudova u akciji "Niste nevidljivi", za otkrivanje i sankcioniranje osoba koje svojim anonimnim komentarima na internet portalima šire govor mržnje i klevetu.

Vijeće za štampu u BiH je realiziralo dvodnevni Seminar "Sloboda izvještavanja i legislativa u BiH - Novi mediji i novi izazovi", za predstavnike pravosuđa i medija iz BiH, u Banji Vrućici.

Ovaj seminar slijedi višegodišnju edukacijsku praksu Vijeća za štampu sa predstavnicima pravosuđa, a ovom prilikom je, u izuzetno produktivnom dijalogu izmedju novinara, članova Vijeća za štampu, sudija i tužilaca, te predstavnika policije, tematski otvorena diskusija o aktuelnom pitanju novih medija - internet portala i socijalnih medija, u kontekstu slobode govora, profesionalne odgovornosti i zakonske regulative.

Posebno puno je posvećeno pažnje problemu širenja govora mržnje i klevete u anonimnim komentarima posjetilaca internet portala. Anonimnost ne znači da osoba ne može biti identificirana i procesuirana ako se utvrdi nanošenje štete širenjem govora mržnje i klevete.

Odluka Upravnog odbora i Žalbene komisije Vijeća za štampu u BiH, za sprovođenje akcije "Niste nevidljivi", dobila je punu podršku od predstavnika policije, tužilaštava i sudova. Akcija podrazumijeva otkrivanju IP adresa i procesuiranja osoba koje svojim huškačkim komentarima i širenjem govora mržnje uznemiruju javnost, nanose štetu pojedincima i posebno nanose štetu ugledu profesionalnih internet protala.

Vijeće za štampu je proširilo svoj mandat na on-line medije u decembru 2010. godine, tako je BiH među prvima u Evropi započela primjenu samoregulacije na on-line medije. Prvi on-line članovi Vijeća su portali Sarajevo-x.com, Dnevnik.ba i --- SPAM ---.
A sta ako taj neko svoje ciljane komentare postavlja iz internet kluba ??? Opet je postavljac anoniman ...
kurty

#1840 Re: Policija

Post by kurty »

PapakizSarajeva wrote:
Creasy wrote:Govor mržnje i kleveta na internetu
Policija, tužilaštva i sudovi podržali akciju "Niste nevidljivi"
Najavljena saradnja Vijeća za štampu u BiH, tužilaštava, policije i sudova u akciji "Niste nevidljivi", za otkrivanje i sankcioniranje osoba koje svojim anonimnim komentarima na internet portalima šire govor mržnje i klevetu.

Vijeće za štampu u BiH je realiziralo dvodnevni Seminar "Sloboda izvještavanja i legislativa u BiH - Novi mediji i novi izazovi", za predstavnike pravosuđa i medija iz BiH, u Banji Vrućici.

Ovaj seminar slijedi višegodišnju edukacijsku praksu Vijeća za štampu sa predstavnicima pravosuđa, a ovom prilikom je, u izuzetno produktivnom dijalogu izmedju novinara, članova Vijeća za štampu, sudija i tužilaca, te predstavnika policije, tematski otvorena diskusija o aktuelnom pitanju novih medija - internet portala i socijalnih medija, u kontekstu slobode govora, profesionalne odgovornosti i zakonske regulative.

Posebno puno je posvećeno pažnje problemu širenja govora mržnje i klevete u anonimnim komentarima posjetilaca internet portala. Anonimnost ne znači da osoba ne može biti identificirana i procesuirana ako se utvrdi nanošenje štete širenjem govora mržnje i klevete.

Odluka Upravnog odbora i Žalbene komisije Vijeća za štampu u BiH, za sprovođenje akcije "Niste nevidljivi", dobila je punu podršku od predstavnika policije, tužilaštava i sudova. Akcija podrazumijeva otkrivanju IP adresa i procesuiranja osoba koje svojim huškačkim komentarima i širenjem govora mržnje uznemiruju javnost, nanose štetu pojedincima i posebno nanose štetu ugledu profesionalnih internet protala.

Vijeće za štampu je proširilo svoj mandat na on-line medije u decembru 2010. godine, tako je BiH među prvima u Evropi započela primjenu samoregulacije na on-line medije. Prvi on-line članovi Vijeća su portali Sarajevo-x.com, Dnevnik.ba i --- SPAM ---.
A sta ako taj neko svoje ciljane komentare postavlja iz internet kluba ??? Opet je postavljac anoniman ...

sve oni mogu naci kad zele
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1841 Re: Policija

Post by Velkoski »

mogu naci ove sitne ribe :mrgreen:
Tercius

#1842 Re: Policija

Post by Tercius »

I pokojeg steroidasa sa tribina... :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1843 Re: Policija

Post by Velkoski »

ok :(
cappy_tempo

#1844 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

covjek vas taman pofali, a vi userete i to bas da valja userete :mrgreen: . juce belaj ste najvise vi (policija) kriva pa pricajte sta hocete. znali ste ko su manijaci i ko je torcida,znali ste da se nece ljubiti i pjevati zajedno,a onda u 4 popodne 5 kombija punih navijaca hajduka stoji na semaforu,navija,zajebava se,a nigdje ni jednog policajca oko njih. usrali ste dobro stvar juce i jbg valjda ce vam nadoci da malo bolje ovo organizujete.
Baudelaire

#1845 Re: Policija

Post by Baudelaire »

Zamolio me jedan forumaš da stavim ovaj post sa jedne druge teme na ovu, neko moje razmišljanje, pa evo izvol'te:

Koliko dugo rekoste da je fajt trajao bez da se policija uključi?

Ljudi moji, naivni ste ako mislite da ovo jučer nije bio politički manevar. Samo postoji veći problem nego što sam ja mislio, jer je policija svjesno zakazala. Ne obični policajci, jer oni se ionako malo pitaju, zakazao je neki visoki policijski funkcioner. Ne znam zašto, ali uvjeren sam da je ovo namjerno urađeno, i da ova ekipa što hoće treći entitet ima veću podršku od određenih političkih krugova u Sarajevu nego što smo mislili. Propust policije nije slučajan, a više ljudi je istaklo da je tuča trajala između 20 minuta i pola sata. Ako ste ikad gledali neki belaj ili ne daj Bože u njemu učestvovali, bilo gdje u Sarajevu, znali bi koliko je naša policija ažurna. Za 5 minuta se stvore najmanje 3-4 vozila. Zašto jučer to nije bio slučaj? Pogotovo kada se radi o belaju širih razmjera. Šta je to policija radila da im je trebalo pola sata? Svjesno je neko povukao ručnu, pustio da se desi belaj, i onda kad je haos nastao, poslao policiju. Čuj greškom dovedeni na jug. Halo bolan, kakva je to greška? Treba neko životom da plati radi ko fol greške? Nema ovdje nikakve greške, nikom nije IQ na nivou sobne temperature, ovo je podmuklost i bezobrazluk, krivično djelo za koje neko od viših policijskih rukovodilaca treba da odgovara.
rikiriki

#1846 Re: Policija

Post by rikiriki »

Baudelaire wrote:Zamolio me jedan forumaš da stavim ovaj post sa jedne druge teme na ovu, neko moje razmišljanje, pa evo izvol'te:

Koliko dugo rekoste da je fajt trajao bez da se policija uključi?

Ljudi moji, naivni ste ako mislite da ovo jučer nije bio politički manevar. Samo postoji veći problem nego što sam ja mislio, jer je policija svjesno zakazala. Ne obični policajci, jer oni se ionako malo pitaju, zakazao je neki visoki policijski funkcioner. Ne znam zašto, ali uvjeren sam da je ovo namjerno urađeno, i da ova ekipa što hoće treći entitet ima veću podršku od određenih političkih krugova u Sarajevu nego što smo mislili. Propust policije nije slučajan, a više ljudi je istaklo da je tuča trajala između 20 minuta i pola sata. Ako ste ikad gledali neki belaj ili ne daj Bože u njemu učestvovali, bilo gdje u Sarajevu, znali bi koliko je naša policija ažurna. Za 5 minuta se stvore najmanje 3-4 vozila. Zašto jučer to nije bio slučaj? Pogotovo kada se radi o belaju širih razmjera. Šta je to policija radila da im je trebalo pola sata? Svjesno je neko povukao ručnu, pustio da se desi belaj, i onda kad je haos nastao, poslao policiju. Čuj greškom dovedeni na jug. Halo bolan, kakva je to greška? Treba neko životom da plati radi ko fol greške? Nema ovdje nikakve greške, nikom nije IQ na nivou sobne temperature, ovo je podmuklost i bezobrazluk, krivično djelo za koje neko od viših policijskih rukovodilaca treba da odgovara.
he,he pa odavno se zna,kada odu u 3. mi ostajemo sami,nije do nas,ali eto dobismo i mi svoje. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1847 Re: Policija

Post by Truba »

gledam ih danas ispred federalnog mupa
kakve su to face i kakvi su to neartikulisani glasovi u dozivanju

ima ih raznih... maskirni, plavi s kapicama ko kačketi, onda plavi s normala kapicama pa plavi prašinari za vozila pa oni u kućicama...
i većina su seljaci nažalost moram to zamijetiti...

s njive u gradsku policiju...

koji to put vodi??? kako??' misterija
Innovation

#1848 Re: Policija

Post by Innovation »

Sta bi se desilo da specijalci nisu zaustavili njihove autobuse na prilazima gradu? Nasa policija je ucinila sve da to sprijeci! Budite fer pa im i vi odajte priznanje. Ja mislim da nam treba sto vise Jazica /nazalost rahmet mu dusi/.Nasi policajci nemaju dozvolu za upotrebu sile,pa cak i sebe da brane. :x
Creasy

#1849 Re: Policija

Post by Creasy »

cappy_tempo wrote:covjek vas taman pofali, a vi userete i to bas da valja userete :mrgreen: . juce belaj ste najvise vi (policija) kriva pa pricajte sta hocete. znali ste ko su manijaci i ko je torcida,znali ste da se nece ljubiti i pjevati zajedno,a onda u 4 popodne 5 kombija punih navijaca hajduka stoji na semaforu,navija,zajebava se,a nigdje ni jednog policajca oko njih. usrali ste dobro stvar juce i jbg valjda ce vam nadoci da malo bolje ovo organizujete.

Nemoj biti tako plitak i procitaj moj post na temi "Zeljeznicar"...

Btw, ja ti juce masem, ti nista. :D
cappy_tempo

#1850 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

ja ne znam kome si maho ali meni nisi jer jednostavno ne zelim biti blizu anamo njihovog stadiona :mrgreen: .

ja samo kazem torcida iskoristila vasu glupost,a manijaci im vratili za koreografiju. neka bit ce belaj na kosevu pa onda trenirajte strogocu :mrgreen:
Locked