svjezi_ustipak wrote:...
mnogo si toga ispisao nizašta.
trebala bi se također provesti i anketa: koliko građani surađuju sa policijom? ili će sad ići izgovori - pa policija nam je nikakva? ne može im se vjerovati?
istina je da nam policija nije aman-zaman. kao što nam ni odgovornost građana nije aman-zaman. i kao što te socijalne službe ne rade aman-zaman.
ponovo te pitam: gdje će sa tim djetetom? socijalnom radniku? misliš da su oni tako ažurni da se odazivaju na pozive? pa bilo je pokušaja suzbijanja prosjačenja po NG, ali ništa, naravno. dođu, zapišu i? ništa. masa tih ROma je uvezeno, Kosovo, Rumunija, Srbija odakle li već. bez dokumenata su, i nije mi jasno kako tebi nije jasno da se policija nema kome obratiti vezano za njih

jer to nije u opisu njihovog posla... kontaš? oni to ne rade, ne kupe tu djecu.
to bi trebala socijalna služba raditi, ili služba za strance, protjerivanje ili šta već. ako imaju problema, onda oni zovu policiju, valjda.
što se tiče aprila 2010. provjereno ZNAM, policija je imala naredbu pred zgradom Vlade - NE UDARAJ. da eskalacija ne bi bila još gora.
sve patriote i zabrinuti građani, ali im mrska država. htjeli bi da su nam švedski policajci, da im obezbjeđuje koride. htjela bi gospoda da vide lijepe policajce, jer ih vide na serijama takve. htjeli bi ljudi da je policija obzirna prema njima, dok joj svak ko stigne *ebe mater.
policija je ogledalo i ove države, i ovog naroda. dotad možete prozivati muriju koliko hoćete, a praviti se ludi na odraz u ogledalu. odraz u ogledalu kaže da mrzimo svoju državu i da nas je stid. i da mrzimo zakone, jer ih tako redovno i tako slatko kršimo.
iz te mržnje vječno nešto tražimo, i zahtjevamo, a ničim nismo to zaslužili - jer se valjda prvo treba zaraditi da bi se trošilo.
i želimo red, ali se ne želimo uklopiti u njega...

još samo čekam da mi dođe onaj braca i počne svoje monologe, ko Bosnolog na politici... pa da se pokajem što ikad išta pišem na temama koje služe samo za rješavanje stresa izazvanim desetim stvarima