Dok Holidej i Vajat Erp su za ovoga djeca sa prskacim pistoljima.Tercius wrote:kokuz_sa wrote:jesi li se ti upitao u cemu policajc nose pistolj kada su u civilu..u 90& slucajeva za to imaj torbice (one bubrege oko pasa)sanaman wrote:@Creasy, ili su supermen pa se mozes odbraniti pistoljem, ili jos nisi probao onako cisto da neko krene na tebe sa te udaljenosti i sporobas reakciju...
pa tako da valja to otvoriti i izvaditi pa repetirat pistolj
Ima neshto sto se zove IDPA i to ovako izgleda, a sto ti danas sutra moze glavu spasiti pogotovo ako te napadne 10-15 ljudi, sa stolicama nozevima ili bez.
http://www.youtube.com/watch?v=CkKc2w2s ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=JbC5mEc6 ... re=related
Policija
- Creasy
#1751 Re: Policija
- quasar
#1752 Re: Policija
Ostao sam bez teksta.Tercius wrote:
Ima neshto sto se zove IDPA i to ovako izgleda, a sto ti danas sutra moze glavu spasiti pogotovo ako te napadne 10-15 ljudi, sa stolicama nozevima ili bez.
http://www.youtube.com/watch?v=CkKc2w2s ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=JbC5mEc6 ... re=related
-
sanaman
#1753 Re: Policija
Ja sam zauzeo stav da i policajac koji je u uniformi i nosi vatreno oruzje u futroli ima male sanse da na vrijeme izvadi pistoj, repetira, cilja i zaustavi napadaca....ali ipak napad nije nemoguce izbjeci. Samo sto se olako tumaci da je napad nozem lako i jednostavno odbraniti, sto nikako nije slucaj. Znaci bitno je ostati nepovrijedjen kako bi se mogao napadac onesposobiti.kokuz_sa wrote:jesi li se ti upitao u cemu policajc nose pistolj kada su u civilu..u 90& slucajeva za to imaj torbice (one bubrege oko pasa)sanaman wrote:@Creasy, ili su supermen pa se mozes odbraniti pistoljem, ili jos nisi probao onako cisto da neko krene na tebe sa te udaljenosti i sporobas reakciju...
pa tako da valja to otvoriti i izvaditi pa repetirat pistolj
Drugo torbice oko bubrega, kako kazes, mogu se nositi a i ne moraju jer ima i drugih i jednostavnijih rjesenja. Sve je stvar obuke, ako nikad ne vjezba pucanje tj. vadnjenje pistolja itd. (iz te torbice) male su mu sanse ili nikakve.
trece se postavlja pitanje filozifije ili obucenoasti da kazem, metak u cijevi da ili ne...sto znaci sekunde koje te spasavaju, jer i u klincu mozaes pucati da si spasis zivot, a repetirati pa pucati...elem,sve je ovo vise za strucne diskusije, a ne toliko za foruma.
- cappy_tempo
#1754 Re: Policija
na pofalicima stade patrola na semafor,a cigani i to djeca prose kao da policije uopste nema,a naravno onaj policajac nije pokuso ni prozor otvoriti,a kamoli da izadje i da ih sklone sa ceste i jbg vala ako im "ne mogu" nista
- Tercius
#1755 Re: Policija
cappy_tempo wrote:na pofalicima stade patrola na semafor,a cigani i to djeca prose kao da policije uopste nema,a naravno onaj policajac nije pokuso ni prozor otvoriti,a kamoli da izadje i da ih sklone sa ceste i jbg vala ako im "ne mogu" nista
Cappy nije bolan to poso policije da ganja cigane po raskrsnicama, socijalna sluzba je za to,ebo ga vise prosjaci peraci i ostali.
- cappy_tempo
#1756 Re: Policija
haj khaj phice moram cuvati zivce za sosone
-
sanaman
#1757 Re: Policija
Ja kao gradjanin ne zelim da mi neko pere prozore na autu (pored toga sto ugrozava sigurnost i odvijanje saobracaja na raskrsnicama...elem policijski posao da to preventivno sprijeci) dalje isto tako tako ne zelim da me neko zaustavlja i pita imam li marku, a policija moze samo da hoce, al nece...sto bi se mijesali u svoj posao. Isto tako kada mi neko gurne neku potvrdu pod nos kao skuplja novac moze policija da istrazuje zbog kd prevare, jer su ljudi prevareni koju su dali novac (ne ide u navedene svrhe,zabluda)...puno se toga moze, samo se nece i ne zna.Tercius wrote:cappy_tempo wrote:na pofalicima stade patrola na semafor,a cigani i to djeca prose kao da policije uopste nema,a naravno onaj policajac nije pokuso ni prozor otvoriti,a kamoli da izadje i da ih sklone sa ceste i jbg vala ako im "ne mogu" nista
Cappy nije bolan to poso policije da ganja cigane po raskrsnicama, socijalna sluzba je za to,ebo ga vise prosjaci peraci i ostali.
- Creasy
#1758 Re: Policija
sanaman wrote:Ja kao gradjanin ne zelim da mi neko pere prozore na autu (pored toga sto ugrozava sigurnost i odvijanje saobracaja na raskrsnicama...elem policijski posao da to preventivno sprijeci) dalje isto tako tako ne zelim da me neko zaustavlja i pita imam li marku, a policija moze samo da hoce, al nece...sto bi se mijesali u svoj posao. Isto tako kada mi neko gurne neku potvrdu pod nos kao skuplja novac moze policija da istrazuje zbog kd prevare, jer su ljudi prevareni koju su dali novac (ne ide u navedene svrhe,zabluda)...puno se toga moze, samo se nece i ne zna.Tercius wrote:cappy_tempo wrote:na pofalicima stade patrola na semafor,a cigani i to djeca prose kao da policije uopste nema,a naravno onaj policajac nije pokuso ni prozor otvoriti,a kamoli da izadje i da ih sklone sa ceste i jbg vala ako im "ne mogu" nista
Jest da ima jedno 5000 policajaca u SA...
- svjezi_ustipak
#1759 Re: Policija
nema ih ni 5000 u Oslu, Ljubljani, Zagrebu pa se opet takve stvari ne desavaju.Creasy wrote:Jest da ima jedno 5000 policajaca u SA...
policiju biju, ne mogu sprijeciti navijacke nerede u Mostaru, nema ih 5000 da uklone prosjake sa ulica...ima li ista da uposlenici MUP-a znaju, smiju, mogu, hoce?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1760 Re: Policija
pa ne dešavaju se zato što druge odgovorne službe rade taj posaosvjezi_ustipak wrote:nema ih ni 5000 u Oslu, Ljubljani, Zagrebu pa se opet takve stvari ne desavaju.Creasy wrote:Jest da ima jedno 5000 policajaca u SA...
policiju biju, ne mogu sprijeciti navijacke nerede u Mostaru, nema ih 5000 da uklone prosjake sa ulica...ima li ista da uposlenici MUP-a znaju, smiju, mogu, hoce?
osim toga, meni je prije 10-ak godina u Barceloni (preciznije mom domaćinu) prosjak krenuo da pere staklo
- Tercius
#1761 Re: Policija
To je policijski poso koliko i prognoza vremena i smetenje interenet signala na wirelessusanaman wrote:Ja kao gradjanin ne zelim da mi neko pere prozore na autu (pored toga sto ugrozava sigurnost i odvijanje saobracaja na raskrsnicama...elem policijski posao da to preventivno sprijeci) dalje isto tako tako ne zelim da me neko zaustavlja i pita imam li marku, a policija moze samo da hoce, al nece...sto bi se mijesali u svoj posao. Isto tako kada mi neko gurne neku potvrdu pod nos kao skuplja novac moze policija da istrazuje zbog kd prevare, jer su ljudi prevareni koju su dali novac (ne ide u navedene svrhe,zabluda)...puno se toga moze, samo se nece i ne zna.Tercius wrote:cappy_tempo wrote:na pofalicima stade patrola na semafor,a cigani i to djeca prose kao da policije uopste nema,a naravno onaj policajac nije pokuso ni prozor otvoriti,a kamoli da izadje i da ih sklone sa ceste i jbg vala ako im "ne mogu" nista
- Creasy
#1762 Re: Policija
svjezi_ustipak wrote:nema ih ni 5000 u Oslu, Ljubljani, Zagrebu pa se opet takve stvari ne desavaju.Creasy wrote:Jest da ima jedno 5000 policajaca u SA...
Eh kad bih ti ja poceo nabrajati cega sve nema u Oslu...
A sto se tice navijackih nereda, uleti na Kosevu u teren, mi to ionako cekamo...
- Tercius
#1763 Re: Policija
Ti govori za sebe ja Bogam necekam, sta ce dole ko da je sa donje strane sta interesantnije.Creasy wrote:svjezi_ustipak wrote:nema ih ni 5000 u Oslu, Ljubljani, Zagrebu pa se opet takve stvari ne desavaju.Creasy wrote:Jest da ima jedno 5000 policajaca u SA...
Eh kad bih ti ja poceo nabrajati cega sve nema u Oslu...![]()
A sto se tice navijackih nereda, uleti na Kosevu u teren, mi to ionako cekamo...
- svjezi_ustipak
#1764 Re: Policija
??? utakmica visokog rizika koja je najavljivana danima i dovodjeno pojacanje iz cijele FBiH prekinuta jer su ljudi usetali na teren pored policajaca. koje su im tada odgovorne sluzbe trebale?! na ulicama u Sarajevu se ova djeca sto prose mogu pokupiti za pola sata i to usput. koliko isti postuju policiju dovoljno govori cinjenica da krse zakon ispred policije proseci po raskrsnici. koliko policija zeli raditi vlastiti posao najbolje govori cinjenica da su ih pustili i nisu prstom mrdnuli. koja odgovorna sluzba u datom momentu policajcu koji vidi nelegalnost na djelu treba reci da ukloni to dijete sa ulice i zaradi svoju platu konacno?Chmoljo wrote:pa ne dešavaju se zato što druge odgovorne službe rade taj posaosvjezi_ustipak wrote:nema ih ni 5000 u Oslu, Ljubljani, Zagrebu pa se opet takve stvari ne desavaju.Creasy wrote:Jest da ima jedno 5000 policajaca u SA...
policiju biju, ne mogu sprijeciti navijacke nerede u Mostaru, nema ih 5000 da uklone prosjake sa ulica...ima li ista da uposlenici MUP-a znaju, smiju, mogu, hoce?![]()
osim toga, meni je prije 10-ak godina u Barceloni (preciznije mom domaćinu) prosjak krenuo da pere staklo
da si rekao spanskom policajcu za to pranje stakala sumnjam da bi mu odgovor bio "da nas je 5000 hiljada ne bi Vam se to desilo". ovima iz MUP-a sta god se kaze, pita, prigovori odgovore da nije do njih, njih nema, slabo su placeni, opremljeni. imam ja soluciju: hajde da ih sviju otpustimo, raspisemo novi konkurs i primimo ispocetka. kao kriterij cemo gledati strucnu spremu i postignuto u sluzbi. i da vidimo ko ce tada reci "kad bi bilo 5000 policajaca"...
- Creasy
#1765 Re: Policija
Ama iskreno, ni ja ne cekam, vise volim na miru gledat tekmu... ali dosli ovi mladi, to se sad nalozilo, zeljni dokazivanja pred starijim kolegama, jos svi treniraju, teretana, ovo-ono,... ma cirkus bi bio...Tercius wrote:Ti govori za sebe ja Bogam necekam, sta ce dole ko da je sa donje strane sta interesantnije.Creasy wrote:svjezi_ustipak wrote:
nema ih ni 5000 u Oslu, Ljubljani, Zagrebu pa se opet takve stvari ne desavaju.
Eh kad bih ti ja poceo nabrajati cega sve nema u Oslu...![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1766 Re: Policija
koliko samo nerazumnosti u jednom postu...svjezi_ustipak wrote:
??? utakmica visokog rizika koja je najavljivana danima i dovodjeno pojacanje iz cijele FBiH prekinuta jer su ljudi usetali na teren pored policajaca. koje su im tada odgovorne sluzbe trebale?! na ulicama u Sarajevu se ova djeca sto prose mogu pokupiti za pola sata i to usput. koliko isti postuju policiju dovoljno govori cinjenica da krse zakon ispred policije proseci po raskrsnici. koliko policija zeli raditi vlastiti posao najbolje govori cinjenica da su ih pustili i nisu prstom mrdnuli. koja odgovorna sluzba u datom momentu policajcu koji vidi nelegalnost na djelu treba reci da ukloni to dijete sa ulice i zaradi svoju platu konacno?
da si rekao spanskom policajcu za to pranje stakala sumnjam da bi mu odgovor bio "da nas je 5000 hiljada ne bi Vam se to desilo". ovima iz MUP-a sta god se kaze, pita, prigovori odgovore da nije do njih, njih nema, slabo su placeni, opremljeni. imam ja soluciju: hajde da ih sviju otpustimo, raspisemo novi konkurs i primimo ispocetka. kao kriterij cemo gledati strucnu spremu i postignuto u sluzbi. i da vidimo ko ce tada reci "kad bi bilo 5000 policajaca"...
pokupe tu djecu i šta sa njima? u pritvor? u Ljubicu Ivezić? mnoga od te djece uopšte nemaju nikakve podatke, niti su igdje upisani
krše zakon, a kako će ih sancionisati? KO će ih sankcionisati?
- Tercius
#1767 Re: Policija
Nek peru ljudi stakla sta ima veze, jos ako znaju zapjevati meni su simpaticni...
A to ti znas odakle je sve dovedena policija na taj skup visokog rizika
Jos jedan statisticar i sveznadar kojeg boli nepravda do srzi.... 
@Chmoljo
Ma kome vise pricat i ponavljat jedno te isto, oni Bogam ko da zive u nekoj seriji...a valjda je neznanje krivac za sve...
@Chmoljo
Ma kome vise pricat i ponavljat jedno te isto, oni Bogam ko da zive u nekoj seriji...a valjda je neznanje krivac za sve...
- svjezi_ustipak
#1768 Re: Policija
neka uklone djecu sa ulica. ako dijete od tri godine hoda izmedju vozila u pokretu na glavnoj gradskoj saobracajnici ne znam sta je veci razlog da se to dijete skloni u stanicu, pozove dezurni socijalni radnik i preda mu se dijete.Chmoljo wrote:koliko samo nerazumnosti u jednom postu...svjezi_ustipak wrote:
??? utakmica visokog rizika koja je najavljivana danima i dovodjeno pojacanje iz cijele FBiH prekinuta jer su ljudi usetali na teren pored policajaca. koje su im tada odgovorne sluzbe trebale?! na ulicama u Sarajevu se ova djeca sto prose mogu pokupiti za pola sata i to usput. koliko isti postuju policiju dovoljno govori cinjenica da krse zakon ispred policije proseci po raskrsnici. koliko policija zeli raditi vlastiti posao najbolje govori cinjenica da su ih pustili i nisu prstom mrdnuli. koja odgovorna sluzba u datom momentu policajcu koji vidi nelegalnost na djelu treba reci da ukloni to dijete sa ulice i zaradi svoju platu konacno?
pokupe tu djecu i šta sa njima? u pritvor? u Ljubicu Ivezić? mnoga od te djece uopšte nemaju nikakve podatke, niti su igdje upisani![]()
krše zakon, a kako će ih sancionisati? KO će ih sankcionisati?![]()
![]()
![]()
![]()
sudeci po situaciji "policija ne zna sta sa djecom" dakle da se 3 godisnje dijete izgubilo od roditelja i hoda samo Ferhadijom policajac nece nista raditi jer ne zna sta se sa tim djetetom pa bi pustio dijete da i dalje tumara okolo. argument koji si naveo se moze potegnuti svaki put kad se nekom ukrade novcanik u tramvaju. posto su sanse da ce se pocinilac pronaci vrlo male onda nema potrebe da se ista zapisuje, trazi, radi jer su vecina dzeparosa iz drugih gradova ili nisu nigdje upisani. ko ce i kako sankcionisati nije do prasinara na cesti pored kojeg ta djeca prolaze i pros svaki dan nego do visih struktura od njega. policajac je izvrsilac zakona koji kaze da je prosjacenje zabranjeno. zakon o javnom redu je ovakvim ponasanjem policije ismijan a zakonodavna vlast ponizena.
imam prijedlog: da onda odu policajci kucama i ostanu na godisnjem do penzije jer bi cini se tako veca korist od njih bila? placenom godisnjem, cisto da i oni ne stupe u strajk.
policija je sama sebi postala svrha. nazalost.
- Tercius
#1769 Re: Policija
Dze ti dobi nalog i za sta?svjezi_ustipak wrote:neka uklone djecu sa ulica. ako dijete od tri godine hoda izmedju vozila u pokretu na glavnoj gradskoj saobracajnici ne znam sta je veci razlog da se to dijete skloni u stanicu, pozove dezurni socijalni radnik i preda mu se dijete.Chmoljo wrote:koliko samo nerazumnosti u jednom postu...svjezi_ustipak wrote:
pokupe tu djecu i šta sa njima? u pritvor? u Ljubicu Ivezić? mnoga od te djece uopšte nemaju nikakve podatke, niti su igdje upisani![]()
krše zakon, a kako će ih sancionisati? KO će ih sankcionisati?![]()
![]()
![]()
![]()
sudeci po situaciji "policija ne zna sta sa djecom" dakle da se 3 godisnje dijete izgubilo od roditelja i hoda samo Ferhadijom policajac nece nista raditi jer ne zna sta se sa tim djetetom pa bi pustio dijete da i dalje tumara okolo. argument koji si naveo se moze potegnuti svaki put kad se nekom ukrade novcanik u tramvaju. posto su sanse da ce se pocinilac pronaci vrlo male onda nema potrebe da se ista zapisuje, trazi, radi jer su vecina dzeparosa iz drugih gradova ili nisu nigdje upisani. ko ce i kako sankcionisati nije do prasinara na cesti pored kojeg ta djeca prolaze i pros svaki dan nego do visih struktura od njega. policajac je izvrsilac zakona koji kaze da je prosjacenje zabranjeno. zakon o javnom redu je ovakvim ponasanjem policije ismijan a zakonodavna vlast ponizena.
imam prijedlog: da onda odu policajci kucama i ostanu na godisnjem do penzije jer bi cini se tako veca korist od njih bila? placenom godisnjem, cisto da i oni ne stupe u strajk.
policija je sama sebi postala svrha. nazalost.
- svjezi_ustipak
#1770 Re: Policija
statisticar i sveznadar kojeg boli nepravda? hm, daleko od toga. samo neko ko pokusava dati svoje misljenje i razgovarati na tu temu. policija generalno ne voli previse pitanja o svom radu niti voli kritike. taj stav njih/vas i kosta kad je rijec o saradnji sa gradjanima i povjerenju gradjana u policiju.Tercius wrote:Nek peru ljudi stakla sta ima veze, jos ako znaju zapjevati meni su simpaticni...A to ti znas odakle je sve dovedena policija na taj skup visokog rizika
Jos jedan statisticar i sveznadar kojeg boli nepravda do srzi....
@Chmoljo
jedno pitanje za tebe sveznadaru: sta mislis da se organizuje ispitivanje javnog misljenja u Sarajevu o zadovoljstu radom policije kakvi bi bili rezultati? ja recimo mislim da bi bili porazavajuci i da bi nakon takvog istrazivanja dobar broj uposlenih u MUP KS morao biti otpusten, smjenjen, premjesten.
ne zivim u seriji. nazalost jako cesto kontaktiram sa policijom, zato i ne ocekujem nista previse od njih/vas. tuzno je i zalosno vidjeti kako se policajac dogovara, moli i pregovara sa prekrsiteljem javnog reda. pretuzno.
sto se tice utakmice visokog rizika mediji prenose o 500 policajaca, pomoci sa strane i sl. sa koje god da su strane dovedeni mozda je i bolje da nisu. ovako su samo pokazali da nisu efikasni.
nego, odakle su bili oni policajci koji su bjezali pred zgradom Vlade FBiH prosle godine i kojih je istu noc CUM bio pun? tada se odlicno vidjela efikasnost MUP-a kada je spaljivana zgrada najvise izvrsne vlasti u Federaciji a koju su trebali zastititi policajci. ili im je i za to trebao socijalni radnik i nisu bili sigurni kome ce se obratiti?
- Tercius
#1771 Re: Policija
Ja mislim da si ti samo mlada i zelena, al shvatam tvoje nezadovoljstvo i frustracije u tim godinama,svima nam je lose danas sta da ti kazem vise bori se,nedaj se i kolko mozes poravni sto bi se reklo
.Ef @------)-------
- svjezi_ustipak
#1772 Re: Policija
Tercius wrote:Ja mislim da si ti samo mlada i zelena, al shvatam tvoje nezadovoljstvo i frustracije u tim godinama,svima nam je lose danas sta da ti kazem vise bori se,nedaj se i kolko mozes poravni sto bi se reklo.Ef @------)-------
i malo sam stariji ali hvala za mlada i zelena. policijsko citanje na djelu, cestitam.
ne rece mi odakle su oni policajci bili pred zgradom Vlade FBiH koji su je trebali zastititi?
i kakvi bi bili rezultati neke ankete na podrucju KS o zadovoljstvu gradjana radom policije?
- Tercius
#1773 Re: Policija
Hm...trebali su mozda, cek da vidim...trebali su mozda poslje suzavaca se onako u formacijama zaletiti pa isprebijati sve redom,od do, pa pola pohapsiti pola na cum poslati ???Jel to tacan odgovor???:Dsvjezi_ustipak wrote:Tercius wrote:Ja mislim da si ti samo mlada i zelena, al shvatam tvoje nezadovoljstvo i frustracije u tim godinama,svima nam je lose danas sta da ti kazem vise bori se,nedaj se i kolko mozes poravni sto bi se reklo.Ef @------)-------
tipicni odgovor policajca kad se pocne malo previse pitati
ne znas sta reci pokusavajuci opravdati neefikasnost sluzbe kojoj pripadas i profesije kojom se bavis. umjesto da diskutujemo, pokusacemo diskreditovati sugovornika.
i malo sam stariji ali hvala za mlada i zelena. policijsko citanje na djelu, cestitam.
ne rece mi odakle su oni policajci bili pred zgradom Vlade FBiH koji su je trebali zastititi?
i kakvi bi bili rezultati neke ankete na podrucju KS o zadovoljstvu gradjana radom policije?
- svjezi_ustipak
#1774 Re: Policija
hm, nisam pitao sta su trebali.Tercius wrote:Hm...trebali su mozda, cek da vidim...trebali su mozda poslje suzavaca se onako u formacijama zaletiti pa isprebijati sve redom,od do, pa pola pohapsiti pola na cum poslati ???Jel to tacan odgovor???:Dsvjezi_ustipak wrote:Tercius wrote:Ja mislim da si ti samo mlada i zelena, al shvatam tvoje nezadovoljstvo i frustracije u tim godinama,svima nam je lose danas sta da ti kazem vise bori se,nedaj se i kolko mozes poravni sto bi se reklo.Ef @------)-------
tipicni odgovor policajca kad se pocne malo previse pitati
ne znas sta reci pokusavajuci opravdati neefikasnost sluzbe kojoj pripadas i profesije kojom se bavis. umjesto da diskutujemo, pokusacemo diskreditovati sugovornika.
odakle su policajci koji su bili pred Vladom FBiH i koji su je trebali zastititi? ovo pitam jer ti policajci nisu mogli zastiti sebe, kamoli nekoga drugog. zgrada koju su cuvali je planula.
i kakvi bi bili rezultati ankete o radu policije u KS?
- Tercius
#1775 Re: Policija
Pa pitam ja tebe evo...sta su trebali???